ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:41/3191)

Mazurek migdałowo-kawowy 131

przez 20-30 minut.Z drugą częścią ciasta postąpić tak samo z tą różnicą,że trzeba ciasto tylko podpiec przez około 10 minut.Kiedy drugi placek będzie się podpiekał przygotować mase migdałową. Białko ubić dodając partiami cukier puder.Wsypać migdały i delikatnie wymieszać.Masę wyłożyć na podpieczony spód(może być gorący) i równo rozprowadzić.Piec w 150 ºC  przez(...)ciasta przestudzić.UWAGA cisto jest bardzo kruche i trzeba być delikatnym przy wyciąganiu,bo może popękać.Przed zrobieniem masy kawowej,dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia,włożyć upieczony spód ciasta. MASA KAWOWA 150 g mleka w proszku 150 g cukru pudru łyżka cukru waniliowego 100 g masła 1 spora łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/4 szklanki wrzącej wody Mleko w proszku,cukier

Anielskie wypieki
orzechowo makowe----- di nocciola papavero 475

części- kakao,wymieszać do połączenia składników Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Poszczególne części ciasta nakładać łyżką do blachy. Najpierw masę z kakao,następnie masę z makiem i masę z orzechami.. Ciasto piec przez 15 minut,- w piekarniku nagrzanym do 160 ° C następnie zwiększyć jego temperaturę do 180 stopni i piec przez ok. 15- 20 minut. Po upieczeniu chwilę(...)Maslo utrzeć z cukrem pudrem i dodawać ostudzony budyń ..Miksować do czasu ,aż  masa będzie gładka. Następnie ciasto przeciąć na 3 części i przełożyć  gotową  masą: Warstwy ciasta mają wyglądać następująco: dolny biszkopt ciemny  dżem (z całego słoika) krem biszkopt krem biszkopt polewa,lub lukier  di nocciola papavero.......................ingredienti:      5 uova

w mojej kuchni
Sernik z makiem i dżemem mirabelkowym 139

cukru pudru, dodać mąkę i pokrojone na kawałki zimne masło. Zmiksować za pomocą miksera lub szybko zagnieść rękami. Ciasto wyłożyć na kwadratową blaszkę 24x24cm pokrytą papierem do pieczenia. Ciasto nakłuć widelcem. Masa:   Do miski włożyć masę makową wraz z jajkiem i 100g dżemu mirabelkowego, wymieszać łyżką lub mikserem. Masę makową rozsmarować na surowym cieście. Do nowej miski  wsypać(...)naczynia miksującego wsypać 50g cukru pudru, dodać mąkę i pokrojone na kawałki zimne masło. Zmiksować 15s obr. 6. Ciasto wyłożyć na kwadratową blaszkę 24x24cm pokrytą papierem do pieczenia. Ciasto nakłuć widelcem. Masa:   Do naczynia miksującego włożyć masę makową wraz z jajkiem i 100g dżemu mirabelkowego, wymieszać 10s obr. 5. Masę makową rozsmarować na surowym cieście. Umyć naczynie miksujące. Włożyć

Mania Wypiekania
CIASTO RAFAELLO BEZ PIECZENIA – zdrowa wersja (wegańskie) 369

Pewnie kojarzysz ciasto Rafaello robione na herbatnikach – bardzo szybkie i pyszne. W swojej szafce znalazłam macę (placki, które w składzie mają tylko mąkę i wodę

Via Gusto
Tort z bitą śmietaną i masą truskawkową 178

ubijania dodać galaretkę z truskawkami (będzie lekko stężała). Zmiksować. Jeśli masa wyjdzie za rzadka, odstawić ją do lodówki, żeby masa stężała. Wyłożyć na 1 warstwę biszkoptu. Przykryć drugim blatem ciasta. Masa śmietanowa: Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i barwnik (i żelatynę - dodawać cienkim strumieniem). Zmiksować na sztywno. 3/4 Masy wyłożyć na masę truskawkową. i przykryć(...)ostatnim blatem. Pozostałą masą wysmarować wierzch ciasta. Do dekoracji, można użyć szprycę. Wsadzić do lodówki na całą noc.   Smacznego!   ___________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu

CookYourself
Makowiec 168

3szkl mąki 1 op cukru waniliowego 1 op proszku do pieczenia masa: 1 op maku z Bakallandu bakalie rum 1 jajko  Przygotowanie: jajka ucieramy z cukrem, stopniowo dosypując mąkę połączoną z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia po wymieszaniu jajek i mąki dolewamy roztopione masło. Wyrabiamy ciasto i na ok 30 minut wkładamy do lodówki. w międzyczasie przygotowujemy(...)masę makową łączymy z jajkiem i namoczonymi w rumie- najlepiej dzień wcześniej bakaliami. Kwadratową formę do pieczenia ciasta smarujemy masłem i obsypujemy mąką, na spód wykładamy3/4 ciasta, na ciasto masę makową pozostałą część ciasta wałkujemy i tniemy w paski o grubości ok 1 cm  układamy na makowcu naprzemiennie tworząc kratkę, smarujemy rozbełtanym żółtkiem Pieczemy w temp

Luźna Kuchnia
Marysieńka 384

przecinamy na połowę. Ciasto bezowo - orzechowe: - 5 białek  - 3/4 szklanki cukru - 1 kopiasta łyżka mąki pszennej - 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 25 dag orzechów włoskich, pokrojonych na średniej wielkości kawałki 1. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, następnie dodać cukier i miksować aż piana zrobi się błyszcząca. Do masy przesiać obie mąki oraz(...)masła lub margaryny 1. Składniki łączymy, podgrzewamy, doprowadzamy do rozpuszczenia, nie gotujemy. Gotową masą polewamy wierzch ciasta. Na spód formy wykładamy jedną część ciemnego ciasta, smarujemy je połową masy, przykrywamy ciastem orzechowym, smarujemy drugą częścią masy i na wierzchu układamy drugą część ciemnego ciasta. Wierzch ciasta polewamy polewą, można ją również ozdobić połówkami orzechów lub wiórkami kokosowymi. Ciasto powinno stać

Apetyczna babeczka
Bezglutenowy tort z masą z mascarpone i galaretką jabłkową 195

się rozpadać. Na nasączone ciasto wyłożyć część masy z mascarpone. Ja tutaj zaszalałam i do części masy dodałam zamrożone jagody, które akurat zalegały mi w zamrażalniku . Fajnie orzeźwiły ciasto. Na masę kładziemy środkową część biszkopta i nasączamy ponczem. Również nie należy nasączać brzegów ciasta. Na tę część biszkopta wykładamy tężejącą galaretkę jabłkową. Im bardziej zrobi się gęsta tym lepiej(...)ciasta. Następnie położyłam ostatnią część biszkopta - tak, aby wewnętrzna jej część była na wierzchu i nasączyłam ponczem, również omijając brze gi. Całość tortu należy posmarować masą z mascarpone, wyrównując jego brzegi i wierzch. Wierzch ciasta posypałam tartą, gorzką czekoladą i ułożyłam przekrojone na pół winogrona bezpestkowe. Tort wyszedł bardzo duży. W sumie było ok 20 porcji. Był lekki i nieprzesłodzony

Ze smakiem bez glutenu
Ptysie z kremem adwokatowym 283

wodę z dodatkiem masła i soli. Do gotującej wody wsypać mąkę, zmniejszyć ogień i energicznie mieszać przez 3 – 4 minuty, do uzyskania jednolitej masy. Ciasto zdjąć z palnika i wystudzić. Budyń: 2 szklanki mleka zagotować z cukrem. W szklance mleka wymieszać budyń. Dodać do gotującego się mleka(...)przez 5 minut cały czas mieszając. Wystudzić. Ciasto: Do wystudzonego parzonego ciasta dodawać po jednym jajku i zmiksować na jednolitą masę. Ważne, aby jajka dodawać pojedynczo, ponieważ to ułatwi zmiksowanie ciasta. Ciasto wyłożyć na papier do pieczenia, można to zrobić łyżką, szprycą lub za pomogą rękawa papierniczego. Ciasta powinny być wielkości

KuchniaWeDwoje.pl
Krokodyle oczy 209

Krokodyle oczy Na pierwszy rzut oka, ciasto to wydaje się być bardzo skomplikowane. Jest i ciasto kruche i ciasto biszkoptowe, jest i oczywiście masa budyniowa, są owoce rzecz jasna, jest i polewa. Jest wszystko co być powinno w dobrym cieście. Jednak skomplikowane to ciasto wcale nie jest, jedyną żmudną pracą jest kulanie kulek z owocami, pozostałe czynności są banalnie proste(...)stopniowo dodawać po łyżce zimny budyń ciągle ucierając. Polewa Wszystkie składniki wrzucić do rondelka i zagotować na małym ogniu ciągle mieszając. Ciasto układać następująco: ciasto z amoniakiem masa budyniowa ciasto biszkoptowe polewa Smacznego

na moim stole...
KAKAOWO TWAROGOWE MUFFINY 134

łyżeczki soli 1 szklanka wody 1/3 szklanki oleju 1 łyżka octu jabłkowego Ponadto: owoce do dekoracji Masa serowa: Wszystkie składniki umieszczamy w misce, całość zblendować na gładką, jednolitą masęCiasto kakaowe: Cukier, wodę i olej wymieszać do rozpuszczenia cukru. Dodać wymieszane suche składniki. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Na dno papilotek nakładamy po ciasto kakaowe, a na nie masę

Słodki Zakątek
Niebieskie marzenie-Blue velvet cake with blueberries 340

niebieskiego barwnika0,5 łyżeczki aromatu waniliowego Wykonanie:Wszystkie składniki miksujemy razem - około 5 minut :)Ciasto nalewamy do formy.Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na 45-55 min lub do suchego patyczka.Po upieczeniu odkadamy do schodzenia. Składniki na masę:2 serki mascarpone-500 gr500 ml śmietany do ubijania2-3 łyzki cukru pudru250 gr jagódWykonanie:Ubijamy śmietanę , dodając(...)krople wanili, trochę souk z cytryny- zmieszałam w I wypędzlowałam krążki ciasta )Na ciasto położyłam ok 1/3 masy , na to pół jagód. Przykryłam drugim krązkiem I wysmarowałam ciasto masą. Dekorujemy resztą jagód. Sedecznie polecam I życzę smacznego

Smaki Edyty
Malinowa mgiełka 159

Dodajemy galaretkę w proszku oraz dwa budynie rozpuszczone w szklance wody- mieszamy i ponownie zagotowujemy *** *** Pół szklanki masy odlewamy, przelewamy przez sitko i odkładamy aby na końcu ozdobić nią ciasto *** *** Masę malinową przestudzamy i przelewamy na wystudzony biszkopt *** *** Kremówkę ubijamy ze śmietan fiksem oraz łyżką cukru pudru na sztywno *** *** Masę śmietankowa wykładamy równomiernie na masę malinową *** *** Na śmietanie układamy herbatniki(...)ciasteczka wylewamy kwaśną śmietanę utartą z cukrem pudrem *** *** Masę malinową, którą wcześniej odłożyliśmy, przekładamy do woreczka w którym robimy małą dziurkę. Masę wylewamy na wierzch ciasta tworząc szlaczek *** *** Następnie małym patyczkiem przeciągamy w poprzek po wierzchu tworząc wzorek *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na minimum kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania