ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1873/3191)

ciasto Magic Custard 106

czyli ciasto -krem czekoladowe                          -składniki 1/2 szkl.masla roztopionego-113g(...)mąkę wymieszana z kakao,dolac mleko.Wszystko miksowac na jednolita masę .Tak powstałą masę dość plynną połączyć na wolnych obrotach z ubita piana -lub ręcznie .Gotowmasę wylac do wysmarowanej formy i piec 40-50minutWszystko zależy od piekarnika .Wierz ma być upieczony ,a środek mokry.Gdy ciasto wystygnie posypać cukrem pudrem i udekorowac owocami ,maliny jagody.ja nie zdążyłam posypac a juz znikło

w mojej kuchni
Budyniowe babeczki z truskawkami 124

upieczenia maleńkich, uroczych  słodkości. Proponuję pyszne, mięciutkie waniliowe babeczki z zatopioną truskawką w środku. Bardzo proste do przygotowania, na bazie puszystego ciasta ucieranego. Nie jest to tradycyjne ciasto muffinkowe- wymieszać mokre i suche składniki, potrzeba kilku minut, by utrzeć masło z cukrem. Świetne na letnią porę, do zabrania na wycieczkę lub na imprezę pod chmurką. Babeczki będą bardziej treściwe(...)posypania Wykonanie: miękkie masło utrzeć ze zmielonym ksylitolem na puszystą, jasną masę. Dodawać po jedym jajku, miksując za każdym razem bardzo dokładnie dodawać porcjami odważone i wymieszane razem suche składniki na zmianę z mlekiem dołki w blaszce wyłożyć papierowymi foremkami na muffinki, następnie napełnić je ciastem. W środek każdej muffinki wcisnąć po 1 odszypułkowanej truskawce.  piec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zdrowe ciasto kawowo-korzenne (FIT) 1007

przepis. Zresztą jest uniwersalny i sprawdzi się o każdej porze roku, a nikomu nie przyjedzie do głowy, że taka pyszność może być FIT. Spróbujecie? Polecam! Większość składników do ciasta możecie nabyć na stronie: alezielonysklep.pl .  (Forma o wymiarach około 9 x 22 cm) 200g daktyli suszonych (bez pestek) 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej  1,5 łyżki przyprawy do piernika(...)Całość gotować (na małym ogniu) 10 minut, a następnie zblendować na gładką masę. Miękki olej kokosowy należy utrzeć z cukrem i kolejno z jajkami oraz pastą z daktyli. Mąkę połączyć z sodą i proszkiem do pieczenia - po czym stopniowo dodać do pozostałych składników i  dokładnie wymieszać. Ciasto przelać formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika

Di gotuje
Chrupiące wontony z krewetkami - łatwizna 219

oleju sezamowego 2 łyżeczki oleju ostrygowego 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego 1/4 łyżeczki pieprzu. sól do smaku 24 mrożone kwadratowe cienkie arkusze z ciasta na chińskie wontony Wykonanie: Arkusze ciasta na wontony wyjąć kilka godzin wcześniej z zamrażarki by odmroziły się w zamkniętym opakowaniu w pokojowej temperaturze. Krewetki drobno posiekać, wrzucić do miski i dodać do nich drobno posiekaną słoninkę(...)połączą. Na koniec rozpruszyć po farszu mąkę ziemniaczaną i wymieszać by cała masa dokładnie się z nią połączyła. Wontony wyjmować z opakowania po jednym arkuszu. Jeśli zbyt długo leżą poza opakowaniem tak cienkie szybko obsychają, łamią się i można je już tylko wyrzucić. Nakładać na arkusze ciasta po łyżeczce farszu, zwilżyć miejsce w którym ciasto zlepimy odrobiną wody i ściskając

Sztuka gotowania w/g Samiry
Pineapple upside-down cake 209

więc podczas przerwy reklamowej zrobiliśmy pineapple upside-down cake. Serio: zdążyliśmy zmiksować wszystkie składniki, wysmarować blachę i włożyć ciasto do piekarnika podczas reklam! A już na kolejnym bloku reklamowym ciasto się studziło i kusiło nas by jeszcze ciepłe rozkroić i zjeść ;) Zjedliśmy po filmie ;) SKŁADNIKI: Na formę o średnicy około 23 cm. 200 g miękkiego masła 180 g cukru(...)pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. 4. Dodajemy sypkie składniki do masy, ubijamy do połączenia składników. 5. Na koniec dodajemy sok z ananasa, dokładnie miksujemy. 6. Formę do pieczenia smarujemy masłem i obsypujemy mąką. 7. Dno formy wysypujemy około 3 łyżkami cukru. Układamy plastry ananasów, wylewamy na nie ciasto. 8. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170°C i pieczemy przez

W kuchni Katie
Tort orzechowy - dla diabetyków :) 535

węglowodanów oraz 5,8 g błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI: Na tortownicę o średnicy około 23 cm. 12 porcji. Biszkopt: 6 jajek 3 łyżki ksylitolu 6 łyżek mąki amarantusowej Masa orzechowa: 800 g gęstego jogurtu naturalnego tupu greckiego 350 g masła orzechowego 4 - 5 łyżek ksylitolu szczypta soli sok wyciśnięty z jednej cytryny 100 g orzechów włoskich 10 g żelatyny Posypka czekoladowo(...)ciągle ubijając. Na koniec dodajemy mąkę amarantusową - mieszamy już łyżką. Przelewamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) i pieczemy biszkopt w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C przez 30 - 35 minut. Po upieczeniu upuszczamy biszkopt z wysokości około 0,5 metra i pozostawiamy do wystygnięcia. Masa orzechowa: W dużej misce mieszamy ze sobą jogurt naturalny, masło orzechowe

W kuchni Katie
„Adwokatek„ bez pieczenia 495

litr mleka 30 dag masła 82% ¾ szklanki likieru adwokat ¾ szklanki cukru 2 torebki cukru waniliowego( po 16 g) 5 żółtek 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej Wykonanie ciasta: Krem adwokatowy: 600 ml mleka zagotowujemy z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do reszty mleka dodajemy żołtka, wsypujemy mąkę pszenną i ziemniaczaną miksujemy mikserem do jednolitej konsystencji. Mieszankę wlewamy na wrzące(...)dwie tury schłodzony likier jajeczny i energicznie miksujemy aż masa się połączy. Tak przygotowanym kremem podzielonym na 4 części przekładamy herbatniki ułożone w formie wyłożonej pergaminem,   tak aby były dwie warstwy ciemnych i jasnych na samej górze smarujemy resztą kremu   i posypujemy   wiórkami.  Wkładamy ciasto na całą noc do lodówki

Wanilia i Kardamon
Babka z sezamem 259

Pyszna babka do popołudniowej kawy czy herbaty, raczej z tych suchych ;) Dla wielbicieli sezamu i ucieranego ciasta. Łatwe ciasto i szybkie. Polecam :)  Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 2 szklanki mąki(...)lekko się rozpuści. Jajka oraz cukier ubić w misce na puszystą, jasną masę. Dodać ciepłe mleko z masłem oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia . Całość miksować kilka minut. Wsypać większość sezamu, wymieszać, najlepiej drewnianą łyżką. Formę wysmarować lekko natłuścić i obsypać od środka pozostałym sezamem. Wlać ciasto. Piec około 40 minut w temperaturze 170 stopni, do tzw. suchego patyczka

Domowa cukiernia Ewy
Tarta a’la tiramisu na malinowym dywaniku 355

malinowy, ale chciałam uniknąć pesteczek pomiędzy zębami. Przecisnęłam go więc przez gęste sitko. Rozpuściłam żelatynę i połączyłam ją z musem malinowym. Przełożyłam go na wystudzone już ciasto, równomiernie rozprowadziłam. Ciasto wstawiłam do lodówki, żeby mus zastygł. Decyzja o przetarciu dżemu przez sito należy do was. Krem: – 2 żółtka – 1 białko – 0,5 szklanki cukru(...)obrotach, ale tylko na początku, mieszanie dokończyłam szpatułką). Masa na tym etapie powinna być dość gęsta. Na końcu dodajemy białko, które również mieszamy tylko i wyłącznie szpatułką (tutaj dostosowałam się do zasad ). Krem przełożyłam do rękawa cukierniczego i wycisnęłam na tartę. Użyłam okrągłej tylki. Oczywiście możecie zwyczajnie przełożyć krem na ciasto. Przed podaniem oprószyłam kakao. Z tarty wykroiłam 8 porcji

Relaxtime
Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą 159

rodzaje masła utrzeć z cukrem na puszystą masę. Cały czas ucierając dodawać kolejno po jednym jajku. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z solą i sodą oczyszczoną i wlać kilka kropli aromatu waniliowego. Ucierać, aż składniki się połączą, dodać 2/3 opakowania posypki czekoladowej i wymieszać na niskich obrotach miksera. Z ciasta uformować kulki o średnicy około 2 cm, ułożyć

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Cytrynowiec z żurawiną bez pieczenia 1860

jogurtu, 2 łyżki żurawiny i dobrze wymieszać. Masę wyłożyć na blaszkę z herbatnikami, wyrównać. Na wierzch ułożyć warstwę herbatników. POLEWA: W garnuszku umieścić 3 łyżki mleka i tabliczkę białej czekolady, podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając. Gdy czekolada się rozpuści dodać odrobinę ekstraktu lub aromatu cytrynowego, wymieszać. Polewę rozsmarować na wierzchu ciasta i udekorować posypką. Ciasto przed krojeniem schłodzić przez

Ze smakiem i z pasją
BISZKOPT Z 6 JAJ 142

ubijając. Mąki przesiewamy i dzieląc na 2 lub 3 porcje wsypujemy do masy. Delikatnie mieszamy za pomocą łyżki.  Blachę lub tortownicę wykładamy papierem do pieczenia (sam spód) Pieczemy w 150 st. C termoobieg lub 170 st. C ustawienie góra - dół ok. 30 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem. Ciasta do których m.in. wykorzystałam biszkopt to  CIACHO Z NIEWIDZIALNĄ GALARETKĄ Ciasto

Pani na deser
Ucierane ciasto z rabarbarem 147

mąkę z proszkiem i dokładnie utrzeć, wlać masło i dokładnie połączyć składniki Masę przelać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy o średnicy 24 cm, posypać przygotowanym, odsączonym rabarbarem Piec w 180*C przez około 45-50 min, po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. przepis stąd Ciasto można piec z różnymi owocami

Proste Potrawy
sniegowa babka zurawinowa 135

Formę z kominem wysmarować dokładnie masłem. Mikserem utrzeć cukier z masłem i serkiem na gładką masę ,przy dużej prędkości. Dodać przyprawy. Następnie dodawać po jednym jajku,dalej miksując . Zmniejszyć obroty , dodać wanilię i mąkę ,miksować do połączenia składników. Dodać żurawinę i delikatnie wymieszać .Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy z kominem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec do suchego patyczka ,około

w mojej kuchni
Victoria sponge cake 159

puszystą masę, pod koniec dodać stopniowo po jednym jajku, nie przestając ucierać. Gdy masa będzie już gotowa, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Formę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia i na to wlać gotowe ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem

Na słodko lub wytrawnie

Proponowane wyszukiwania