ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1578/3191)

Biszkopt z Makiem (Makowiec na Biszkopcie) 227

smaku ciasto . Wilgo tny mak z bakaliami idealnie komponuje się z delikatnym biszkoptem tworząc smakowity wypiek , któremu nie spo sób się o przeć - szczególnie w okresie świąt ecznym.   Makowiec na Biszkopcie z Konfiturą Pomarańczową - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Masa makowa(...)dłużej ponieważ może oddzielić się tłuszcz) i nadal gorącą masę od razu prze kładamy na dolny biszkopt. Gdy masa makowa odrobinę przestygnie przykrywamy górną częścią biszkoptu. Lukier: Uwaga: Mak jest d osyć słodki, dlatego osoby, które niezbyt przepadają za bardzo słodkimi ciastami powinny uważać z dodatkową ilością lukru lub nawet z niego całkowicie zrezygnować i jedynie oprószyć ciasto np. cienką

Słodka Strona
Ciasto z truskawkami i rabarbarem 247

stopniowo dodajemy żółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu masło. Wszystko miksujemy na gładką masę. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy. Na wierzchu układamy pokrojone na połówki truskawki i podduszony rabarbar. Owoce troszkę wciskamy w ciasto. Mąkę, masło i cukier mieszamy, ugniatamy, jak masło nam się trochę rozpuści i kruszonka będzie się lepiła

kruche babeczki
Serowe spiralki z jabłkami i gruszkami 169

łyżeczki cynamonu 2 garści rodzynek Dodatkowo: lukier przyrządzony z soku z cytryny i cukru pudru. Utrzeć na jednolitą masę twaróg, olej, mleko, jajko, cukier i cukier waniliowy. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dalej ucierać mikserem a następnie ręcznie wyrobić elastyczne ciasto. Jabłko i gruszkę obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Wymieszać z cukrem, cynamonem i rodzynkami. Ciasto

My simple kitchen
Sernik kokosowy Bounty na zimno 141

zimno z czerwonej porzeczki z nutką bazylii Sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami   Słodko-słony sernik na zimno z borówką amerykańską   Agrestowy sernik na zimno   Ciasto śnieżny puch z limonką   Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską   Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską   Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem   Zielony sernik(...)kremówki 30% chipsy lub wiórki kokosowe Wykonanie: Składniki na spód ciasta dokładnie blendujemy, a następnie wykładamy na dno tortownicy, delikatnie dociskając do jej dna. Tortownicę wkładamy do lodówki. Do miski wkładamy jogurt, mascarpone, cukier, likier i wiórki. Wszystko miksujemy, aż do uzyskania jednolitej masy.  Żelatynę zalewamy zimna woda i odstawiamy na 10 minut. Następnie delikatnie podgrzewamy w mikrofali

Kulinarne przygody Gatity
Fit brownie z batatów 185

brownie to idealne ciasto dla maniaków słodkości. Fantastycznie wilgotne w środku, mocno czekoladowe, a przy okazji w wersji fit. Bez grama białego cukru, a wszystko za sprawą słodkiego ziemniaka, daktyli i kilku innych zdrowych produktów. Z pewnością zaskoczy nie jednego z naszych gości, a my możemy delektować się bez większych wyrzutów sumienia. Przepis na fit brownie z batatów: Składniki(...)moczymy we wrzątku przez około 15 minut. Następnie blendujemy wszystkie składniki na gładką masę, dodajemy orzeszki ziemne i mieszamy. Gotową masę wylewamy na blachę i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 35 minut. Po upieczeniu ciasto odkładamy, aż ostygnie i na koniec dekorujemy cukrem pudrem i orzeszkami ziemnymi. Smacznego! Sprawdź również ten przepis – proste babeczki czekoladowe

ale Pysznie
CIASTO Z OLIWĄ Z OLIWEK I WINOGRONAMI (TORTA ALL'UVA) 189

skórki otartej z aż trzech cytryn, miało wspaniały cytrusowy aromat. Ciężko było mi poprzestać na jednym kawałku. Użycie oliwy z oliwek to ogromny plus dla tego przepisu, dzięki czemu ciasto jest zdrowsze niż tylko z tradycyjnym tłuszczem. Wypróbujcie koniecznie, będziecie bardzo zadowoleni! Polecam!SKŁADNIKI (cytuję za Viridianką):4 duże jajka250 g cukru 180 g stopionego masła110 ml oliwy(...)niej masło, oliwę, mleko oraz nasionka z laski wanilii lub ekstrakt waniliowy. Wymieszaj całość dokładnie drewnianą łyżką.Teraz dodaj do masy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, dołóż otartą skórkę z cytryny i ponownie dokładnie wymieszaj.Odstaw ciasto na 10 minut, aby "odpoczęło", a w tym czasie nagrzej piekarnik do temperatury 175 stopni C.Winogrona umyj i osusz papierowym ręcznikiem

Słodko-Słony Świat Ilony
Pierwszy w mym życiu tort na zamówienie ;) 180

przygotowaniu budyniu odstawiamy do schłodzenia. W tym czasie ucieramy na gładką masę cukier puder z masłem. Następnie wszystko łączymy i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Biszkopt przekrawamy na trzy równe części. Pierwszą warstwę na cieście stanowi dżem a drugą krem budyniowy. Po przełożeniu tortu przekrawamy do na pół i odwracamy do siebie bokami - tak aby wyglądał na skrzydła motyla

Emcia Pichci
Torcik na zimno z jagodami i 4 urodziny bloga 120

tarce na małych oczkach i dodać do śmietany). Delikatnie wymieszać, na końcu dodać letnią żelatynę. Chwilę wstawić do lodówki. Jak masa zacznie nam się siadać, odebrać trochę (niekoniecznie), do reszty dodać jagody, wymieszać. Warstwę z jagodami wyłożyć na ciasto, na nią warstwę z odłożonej części śmietany. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą

kruche babeczki
Piernik z dynią i bakaliami 129

moja kolejna dyniowa propozycja. Przygotowanie ciasta zajmuje zaledwie kilka chwil. Zapach ciasta podczas pieczenia unosi się po całej kuchni. Piernik zachwyca zarówno smakiem, jak i zapachem. SKŁADNIKI: 3 jajka ½ szklanki cukru 1 szklanka startego miąższu w dyni 150 ml oleju 1 szklanka mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu(...)łyżki przyprawy korzennej 30 g orzechów włoskich 30 g rodzynek PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Cienkim strumykiem wlewam olej. Nadal ubijając stopniowo dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem oraz przyprawą korzenną. 2. Do ciasta dodaję miąższ z dyni, rodzynki oraz posiekane orzechy. Delikatnie mieszam. Ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 10cm x 25cm

Tradycyjna kuchnia Kasi
Jaglany makowiec z pomarańczą polany czekoladą 151

Witam Was serdecznie szerokim uśmiechem!😀 Dzisiaj jest mój dzień bo obchodzę urodziny 😜 A taki dzień bez ciasta nie może się obejść. Jako, że torów się ostatnio narobiłam i najadłam wystarczająco, na swoje święto przygotowałam mniej okazjonalne ciacho jakim jest makowiec. Powiem Wam, że to ciacho będzie w mojej pierwszej 5 najlepszych i najsmaczniejszych 😍 Szczerze, brałam co miałam pod ręką(...)jajka i miksujemy. Potem wiórki kokosowe, pokruszone orzechy, skórkę oraz sok z pomarańczy, rodzynki i wszystko dokładnie miksujemy. 6. Przelewamy masę do formy wyłożonej papierem i pieczemy 80 min 180 stopni. 7. Czekoladę rozpuszczamy i polewamy na ostygnięte ciasto i posypujemy kokosem

Zdrowie i pysznie na talerzu
Marcepanowo orzechowe z śliwkami 212

masę. Dodawać porcjami tarte orzechy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechy laskowe oraz jogurt naturalny. Miksować na wolnych obrotach aż masa będzie miała jednolitą konsystencję. Tortownicę o średnicy 28 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto i równomiernie rozprowadzić. Na górze ułożyć śliwki skórką do dołu lekko wcisnąć w ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika(...)Piec około 1 godziny do suchego patyczka. Ciasto wyjąć, ostudzić i zimne oprószyć cukrem pudrem. Masło, cukier, cukier waniliowy, marcepan utrzeć za pomocą robota kuchennego na kremową masę. Kolejno dodawać jajka. Dodawać mąkę zmieszaną z migdałami i proszkiem do pieczenia, na przemian z jogurtem. Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/na-slodko/news-ciasto-marcepanowo-rabarbarowe,nId,965017?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox 100 g masy marcepanowej 500 g rabarbaru

Ala piecze i gotuje
Ciasto " Słodkie usta " 278

ułóż na blaszce. Zalej ciastem.  Piecz 30-35 minut w temp. 180 C. Ostudź. Krem      1. Budyń , cukier , żółtka i mąkę utrzyj w miseczce.      2. Mleko nastaw do gotowania.      3. Trochę wrzącego mleka wlewamy do miseczki z masą żółtkowo-budyniową. Mieszamy i szybko wlewamy do pozostałego mleka

Różne smaki w kuchni
Bomboloni - Włoskie pączki 135

ponownie wyrabiamy przez ok. 2 min. Wyrobione ciasto powinno być bardzo lepkie. Zagniecione ciasto przekładamy do posmarowanej olejem misy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 2-2,5 godz, aż wyrośnie. Krem: Żółtka ucieramy z cukrem, mąką pszenną, mąką ziemniaczaną, aż nie będzie żadnych grudek (jeżeli masa jest zbyt gęsta do ucierania, dodajemy 4-5 łyżek mleka). Do utartych żółtek(...)laski wanilii. Mleko doprowadzamy do wrzenia i następnie zalewamy nim żółtka, mieszamy. Masę przenosimy z powrotem do garnka i gotujemy na małym ogniu, aż powstanie gładki krem. Pod koniec dodajemy masło, mieszamy aż się rozpuści. Odstawiamy pod przykryciem do przestygnięcia. Smażenie, obtoczenie, nadziewanie: Wyrośnięte ciasto krótko wyrabiamy i wałkujemy na mocno podsypanej mąką stolnicy na blat o grubości

Kuchnia Łukasza
ciasto "toffifee" bez pieczenia 391

słodkie ale nie "szczypie w zęby", za to tak smaczne, że sama zjadłabym całe. Jeśli lubicie takie połączenia to to ciasto musicie zrobić koniecznie! *foremka 25*34 Składniki: 2 duże paczki krakersów  2 duże paczki herbatników maślanych puszka masy krówkowej o smaku orzechowym 5 łyżek solonego masła orzechowego z kawałkami orzechów 5 łyżek kremu typu Nutella 2 opakowania budyniu(...)mleku i ułożyć jako kolejną warstwę. Rozsmarować na nich krem czekoladowy i przykryć herbatnikami moczonymi w mleku. Wierzch posmarować pozostałym kajmakiem i posypać wiórkami. Udekorować pralinkami. Wstawić do lodówki. Ciasto najlepiej kroi się dwa dni po zrobieniu. Najlepiej kroić gorącym nożem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Krem do dekoracji tortów i babeczek z białą czekoladą 309

Jeśli szukacie idealnego, stabilnego i smacznego kremu do dekoracji tortów i babeczek na bazie kremówki i mascarpone, to właśnie go

Słodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania