ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1579/3191)

Krem do dekoracji tortów i babeczek z białą czekoladą 309

Jeśli szukacie idealnego, stabilnego i smacznego kremu do dekoracji tortów i babeczek na bazie kremówki i mascarpone, to właśnie go

Słodki Pomysł
Mus malinowy do tortu 699

Słodki jak maliny, delikatny jak pianka mus malinowy to przepyszny dodatek do wypieków. Mimo że teraz potrafię go zrobić prawie z zamkniętymi

Słodki Pomysł
SERNIK DYNIOWY Z MASĄ KRÓWKOWĄ 221

Intensywnie żółta barwa sernika, która zachęca do spróbowania, idealnie komponuje się z jego delikatnym smakiem. SKŁADNIKI: (tortownica 22 cm) SPÓD 200 g ciasteczek 100 g masła

RAROSSA
BISZKOPTOWY PLACEK Z JAGODAMI 161

ubijając cały czas mikserem na małych obrotach, a na końcu  olej. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Przesypujemy do masy jajecznej i delikatnie mieszaj całość łyżką. Przelewamy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypana bułką tartą lub mąką. Na ciasto wykładamy owoce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na ok. 30 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Walijskie Pichcenie
Paszteciki francuskie z mięsem. Przepis na niemarnowanie jedzenia. 189

posypania Ugotowane mięso odziel od kości, przełóż do malaksera i rozdrabniaj aż do uzyskania jednolitej masy. Cebulę obierz, pokrój dość drobno i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Gdy cebula się zrumieni, dodaj ją do mięsa, całość przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj dokładnie. Na blacie rozłóż ciasto frncuskie. Na jego krótszy brzeg wyłóż farsz, zawiń go w rulon oraz odetnij resztę ciasta

365 dni dookoła kuchni
Puszyste ciasto ze śliwkami. 302

ubijamy przez ok. 6-7 min, aż masą będzie bardzo puszysta (będzie wyglądało że masa się zważyła, ale po dodaniu mąki wszystko się zmieni). Po tym do masła z jajkami przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i krótko ubijamy do połączenia się składników.   Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (tortownicy o średnicy 24 cm lub keksówki

Kuchnia Łukasza
CIASTO MARCHEWKOWE Z KARDAMONEM, PISTACJAMI I SUSZONYMI MORELAMI 154

pieczenia i krótko mieszamy, do połączenia składników. Na koniec dodajemy utartą marchew oraz posiekane morele i pistacje. Wykładamy do formy i pieczemy 40 minut. Jeszcze ciepłe dekorujemy lukrem. Ciasto nie tylko pięknie prezentuje się na stole, ale i pysznie smakuje. Jest lekkie, puszyste i zachowuje świeżość przez kilka kolejnych dni. SKŁADNIKI 175 ml oleju  3 jajka(...)mąkę, za każdym razem, krótko miksując. Dorzucamy startą marchewkę oraz posiekane pistacje i morele. Miksujemy krótko, tylko do połączenia składników. Masę wykładamy do przygotowanej formy, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 40 minut, do suchego patyczka. Gotowe ciasto wyjmujemy na kratkę i jeszcze ciepłe dekorujemy lukrem ( cukier puder ucieramy - łyżką lub widelcem - stopniowo dodając sok z cytryny, do otrzymania

cool and minty
Murzynek z pianką kokosową 219

połączenia składników. Ściągamy z gazu i zostawiamy do ostudzenia. Do ostudzonej masy dodajemy żółtka oraz przesianą mąkę   z proszkiem do pieczenia. Mieszamy do momentu , aż składniki połączą się ,  a ciasto bezie idealne . Blaszkę wykradamy  papierem do pieczenia na który kładziemy ciasto łopatka

Różowa kuchnia
ciasto marmurkowe 186

tłuszcz do foremki np. kasza manna do foremki wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysta masę, następnie stopniowo wlewamy olej oraz śmietanę. Dodajemy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy do ciasta i przy pomocy szpatułki delikatnie mieszamy. Z gotowego ciasta oddzielamy 1/3 do której dodajemy kakao, mieszamy a do pozostałej

Domowy Smak Jedzenia
Rewelacyjne,miękkie pierniczki nadziewane powidłami 180

przepis znalazłam na blogu cynamonowy pył. Pierniczki gorąco polecam-dziś wystarczy zrobić ciasto a upiec jutro :) Są puszyste, wyrośnięte i bardzo pyszne :) SKŁADNIKI *mi wyszło około 70 szt CIASTO -550g mąki pszennej tortowej -200g miodu -1,5 łyżki przyprawy do piernika -150g masła -5 łyżek gęstej śmietany -2 łyżeczki sody -2 łyżki kakao -1 białko -4 żółtka(...)śmietany dodajemy sodę i mieszamy.  Do miski dajemy mąkę,kakao Białko ubijamy z cukrem i dodajemy żółtka.  Masę z żółtkami dodajemy do mąki-mieszamy,dodajemy śmietanę z sodą-mieszamy,dodajemy miód z przyprawą i zagniatamy ciasto. Jest ono trochę kleiste,można podsypać mąką ale nie dużo,bo po leżakowaniu zmieni konsystencję.  Ciasto dajemy do miski,okrywamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z cukinią 1337

przychodzi sezon na cukinię często mam jej tak dużo, że już nie wiem co z niej robić. Wtedy przychodzi też pora na przepyszne ciasto z cukinią, wilgotne i korzenne czyli takie jak lubię. Musi być naprawdę dobre jeżeli musiałam je robić 2 razy w tygodniu:) Pychotka Składniki:  6  jaj  2 szklanki cukru  1 łyżka cukru waniliowego(...)jarzynowej o grubych oczkach. Nadmiar soku odcedzić przez sitko. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.  Stopniowo dodawać olej, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao i cynamonem.  Dodać cukinię i wymieszać.  Ciasto wyłożyć do dużej blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 45-50 minut w temp. 180 stopni

Cukiernia Pychotki
Wegańskie ciasto z rabarbarem 131

porcji): używając tortownicy do 24 cm zmniejsz składniki o połowę. około 800 g rabarbaru 300 g mąki pszennej (szczególnie polecam Basię Ekstra Wypiek, idealnie unosi ciężar owoców w cieście) 300 g mąki kukurydzianej (polenty) 2 średnie banany 350 g cukru 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 500 ml mleka kokosowego z puszku (z 2 puszek gęsta część(...)dokładnie wymieszaj. Zblenduj banany z olejem kokosowym na puszystą masę. Do suchych składników na przemian partiami dodawaj zblendowaną masę bananową i mleko kokosowe. Dokładnie wymieszaj (duża łyżka ogarnie temat), ale nie za długo, tylko do połączenia się składników. Ciasto jest dosyć gęste, ale spływa z łyżki. Do ciasta dodaj rabarbar z całym sokiem, jaki puścił. Przełóż ciasto na blachę wyłożoną

greenscarf
RAZOWE CIASTO Z PORZECZKAMI I OWSIANĄ KRUSZONKĄ 186

ciacho jest naprawdę baaaardzo dobre :) Do herbatki idealne :) I co najważniejsze - niesamowicie smakuje moim Dzieciom, z czego się bardzo cieszę :D Standardowo - poza sezonem, użyjcie innych ulubionych owoców :) SKŁADNIKI NA CIASTO: 3 jajka 3/4 szklanki cukru  1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju roślinnego 300 g mąki razowej (użyłam orkiszowej typ 2000, może też być np. pszenna razowa) 2 płaskie łyżeczki(...)wyłóż papierem do pieczeniani  wysmaruj cienko olejem. Jajka ubij z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodaj mleko, olej i esencję waniliową, zmiksuj krótko. Dosyp mąkę i proszek do pieczenia, ponownie zmiksuj, krótko, ale dokładnie. Ciasto przelej do formy, posyp porzeczkami. W miseczce wymieszaj płatki owsiane, olej i cukier i posyp kruszonką porzeczki. Piecz ciasto przez 50 minut w piekarniku

Słodko-Słony Świat Ilony
Karpatka straciatella z galaretkami 198

masa zacznie odchodzić od ścianek naczynia. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Gdy masa będzie zimna wbijamy po jednym jajku cały czas mieszając, aż do skończenia jajek, pod koniec wsypujemy proszek do pieczenia jeszcze raz dokładnie mieszamy mikserem. Tak przygotowane ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do wyłożonych pergaminem dwóch jednakowych blaszek o wym 25/30 cm wkładamy

Wanilia i Kardamon
Karpatka 245

Krem jednak przygotowałam według swojego pomysłu.  Składniki na ciasto: 1 szklanka wody; 125 g masła; 1 szklanka mąki pszennej; 5 jajek; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; Wykonanie: Masło rozpuścić w garnku, dolać wodę i zagotować. Do gotującej się wody z tłuszczem wsypać mąkę i chwilę ucierać do powstania gęstej masy. Po lekkim przestudzeniu wbijać kolejno(...)jednym  jajku, cały czas miksując. Dodać na końcu proszek do pieczenia i wymieszać. Gotową masę podzielić na dwie części. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 32cmx23cm wysmarować tłuszczem i posypać kaszą manną (papieru nie używać, gdyż potem ciężko go odczepić od upieczonego ciasta). Połowę ciasta wyłożyć na blaszkę (troszkę to jest męczące:)) Piec 25-30 minut w temperaturze

In my kitchen
Nie dla mnie, czyli sernik lukrecjowy 171

jestem pewna, czy to możliwe...Jeśli lubicie lukrecję, ten sernik z pewnością Wam przypadnie do gustu. Jeśli jej nie lubicie, nie zawracajcie sobie głowy. Jeżeli jej nie znacie, spróbujcie, ciasto z pewnością Was zaskoczy. Lukrecja bowiem jest zupełnie wyjątkowa - albo się ją kocha, albo nienawidzi. I żeby to zrozumieć, trzeba spróbować.Lukrecjowy sernik na zimnoSkładniki:(na tortownicę o średnicy(...)być piękny, czarno-biały. Niestety, mój barwnik się nie sprawdził, i mimo, że dałam całe opakowanie, masa wyszła bardzo ciemno szara, taka trochę betonowa... Mnie rozczarowała, nikt więcej nie zwrócił na to uwagi. Sami zdecydujcie, czy chcecie ją barwić, czy zostawić białą.Drugim ciastem, które ze sobą zabrałam, było brownie z przepisu na borwnie bazyliowo-cytrynowe, tyle, że zamiast bazylii

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania