ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1539/3191)

Zielone ciasto z kremem kokosowym 153

pudrze (można zmielić ksylitol w młynku lub blenderze) 3-4 łyżki wiórków kokosowych Dodatkowo: borówki Instructions Ciasto: Limonkę dokładnie umyć i sparzyć. Następnie wycisnąć sok i otrzeć skórkę. Szpinak umyć, delikatnie osuszyć i zblendować z olejem oraz sokiem z limonki na gładką masę. Jajka z ksylitolem utrzeć na jasną, puszystą masę.  Zmniejszyć obroty miksera, dodać masę ze szpinakiem oraz

Fitsweet.me
Ciasto czekoladowe z bazylią 167

świeżej bazylii Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki wody 2 łyżki cukru 2 łyżki masła Ciasto: Same białka należy ubić z połową cukru na sztywną pianę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodając pozostały cukier, masło i pod koniec żółtka. Do uzyskanej masy czekoladowej należy dodawać łyżkami ubite białka (delikatnie mieszając) wraz z pokrojoną drobno bazylią. Gotową masę przelać

Mojewlasne.pl
Naleśniki z serem i przecierem owocowym 130

przewracać, czy podrzucać. Na naleśnikach układać porcję masy serowej, zwijać w rulon. Na wierzchu ułożyć trochę masy. Posypałam naleśniki zmiksowanymi, karmelizowanymi orzechami laskowymi i ozdobiłam czerwonymi porzeczkami. Takie naleśniki można podać na śniadanie, podwieczorek, kolację... Naleśniki można przygotować używając przepisu na czekoladowe   ciasto na naleśniki . *u mnie domowy przecier z czarnej porzeczki – porzeczki zagotować, przetrzeć przez sito, dodać trochę

królestwo garów
Chlebek naan czosnkowy – garlic naan na drożdżach 214

dodatkiem czosnku. W oryginale, chlebki naan smaży się w specjalnym piecu tandoori. My niestety takim piecem nie dysponujemy, a naan lubimy jeść, ratujemy się więc patelnią. W internecie znajdziecie masę przepisów na naany. Jeden smażone, inne pieczone. Wypróbowałam naprawdę sporą liczbę przepisów, ale te, gdzie poleca się pieczenie naanów jakoś zupełnie mi nie podchodzą. Nie wiem, może to mój piekarnik(...)u015bni\u0119te ciasto dzielimy na 8 kawa\u0142k\u00f3w.\r","Ka\u017cdy rozwa\u0142kowujemy na \u015brednic\u0119 patelni, na kt\u00f3rej b\u0119dziemy sma\u017cy\u0107 placki.\r","Patelni\u0119 smarujemy delikatnie olejem i sma\u017cymy ka\u017cdy placek, do pojawienia si\u0119 b\u0105belk\u00f3w w kolorze br\u0105zowym.\r","Usma\u017cone naany smarujemy rozpuszczonym mas\u0142em z dodatkiem

Mieszam w Garnku
Pierogi ruskie z kurkami 183

składniki (oprócz wody) i włóż je do dużej miski. Wymieszaj wstępnie całość, najlepiej widelcem. Stopniowo dodawaj do masy gorącą, przegotowaną wodę (to bardzo ważne, aby była gorąca!), cały czas mieszając. Podczas łączenia z pozostałymi składnikami woda przestygnie tak, aby można było ciasto dotknąć, będzie przyjemnie cieplutkie. Wyrabiaj ciasto, aż będzie gotowe do rozwałkowania. Ciasto musi być plastyczne i odrywać się

Garniec Magalie
Ciasto czekoladowe z kaszy gryczanej 179

kasza wystygnie zmielić ją w maszynce. Masło roztopić razem z czekoladą. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę i stopniowo dodawać do niej przestudzoną, roztopioną czekoladę. Następnie dodać rodzynki, zmieloną kaszę i mąkę. Całość dokładnie i delikatnie wymieszać.  Ciasto przełożyć do formy i piec około 45 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto można polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem

Kuchnia Bon Appetit
Ciasto z budyniem kokosowym, śliwkami, malinami i bezą :) 155

miski wsypałam dwie mąki, proszek do pieczenia, cukier oraz dodałam pokrojone masło. Zagniotłam na jednolitą masę. Następnie dodałam 5 żółtek i dalej zagniatałam . Blaszkę o wymiarach 29 x 35 cm wysmarowałam masłem i wyścieliłam papierem do pieczenia. Blaszkę wylepiłam ciastem i podziurkowałam widelcem. Ciasto piekłam w piekarniku ok. 15-20 minut, do lekkiego zarumienienia w temp

Receptura smaku
Ciasto czekoladowe z kremem mascarpone i malinami 195

ekstraktu waniliowego dekoracja maliny polewa (kilka kostek roztopionej czekolady gorzkiej i mlecznej z 1 łyżką mleka) Wykonanie: ciasto: masło rozpuszczamy w rondelku w kąpieli wodnej. Dodajemy czekoladę,następnie cukier i  mieszamy do połączenia się składników. Lekko przestudzamy całość. Do tak przygotowanej masy wbijamy 2 jajka i 4 żółtka, miksujemy na najniższych obrotach miksera. Pozostałe 4 białka ubijamy na sztywną(...)Najlepiej całość łączyć za pomocą drewnianej szpatułki/łyżki. Masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i lekko wysmarowanej masłem. Pieczemy 40min w 170-180C. Po upieczeniu studzimy. krem : schłodzony serek mascarpone miksujemy ze śmietanką i cukrem. Dodajemy wanilię lub inny, ulubiony aromat. Tak przygotowany krem wykładamy na wystudzone ciasto czekoladowe.  dekoracja : owoce układamy na kremie, lekko

Raj dla Podniebienia
Gruszki w czekoladzie 202

kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół tabliczki gorzkiej czekolady 3-4 gruszki Masło z cukrem ucieramy na gładka masę. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao oraz jajka. Ucieramy do połączenia się składników, na koniec dodajmy posiekaną czekoladę. Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy ( będzie dość gęste), a na wierzch układamy obrane i pokrojone w ćwiartki

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto grysikowe z czekoladą i truskawkami 211

smak nigdy nie zawodzi. Cieszą się dużą popularnością, zwłaszcza w sezonie letnim. I takie właśnie jest to ciasto - przepyszne. Z kremem grysikowo-czekoladowym, orzeźwiającym musem truskawkowym oraz jogurtem. Smakowało wszystkim domownikom!, ale trzeba bardzo uważać, bo zadziwiająco szybko znika...  ;) Składniki : Masa grysikowa : 1,2 l  mleka 2%  150 g kaszy manny 1 tabliczka gorzkiej czekolady (u mnie(...)połączyć z owocami. Gdy zacznie tężeć wylać na masę jogurtową i ponownie włożyć do lodówki. Polewa jogurtowa : ok. 150 g jogurtu naturalnego gęstego 2 łyżki mleka w proszku 1 łyżka cukru 1 łyżka ciepłej wody Jogurt zmiksować z cukrem, mlekiem w proszku i ciepłą wodą. Tak przygotowaną polewą udekorować wierzch ciasta.  Dodatkowo : ok. 300 g pełnoziarnistych herbatników maślanych truskawki

Kuchnia Ellie
Ciasto drozdzowe z rabarbarem i z kruszonka 139

Drożdżowe ciasto z zatopionym w nim rabarbarem.  ciasto: 500 g mąki pszennej, 150 g cukru, 130 g masła, 5 jajek, 300 ml mleka, 7 g suchych drożdży, skórka otarta z cytryny, 1,5 kg rabarbaru, szklanka cukru, kruszonka: 50 g masła, 50 g cukru, 100 g mąki pszennej, Rabarbar obrać, pokroić na 1 centymetrowe kawałki, ułożyć na blasze wyłożonej(...)niego drożdże. Dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać do miski, dodać mleko z drożdżami, wymieszać. Jajka utrzeć z cukrem na pulchną masę. Dodawać mąkę z mlekiem i drożdżami. Wyrabiać, następnie dodać roztopione masło i skórkę z cytryny. Dalej wyrabiać. Ciasto będzie luźne. Oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat oprószony mąką. Rozciągnąć je tworząc prostokąt

królestwo garów
Bezglutenowe ciasto czekoladowe 131

ciasto dla miłośników gorzkiej czekolady. Na wierzchu ma chrupiącą skórkę, a w środku jest cudownie wilgotne. Jeśli bardzo lubimy gorzki smak czekolady można je posypać przed podaniem kakao. - 3 tabliczki (300 gr) gorzkiej czekolady o zawartości kakao(...)bardzo drobno mielimy migdały. Białka ubijamy na sztywną pianę, a następnie stopniowo dodajemy cukier, aby uzyskać konsystencję bezy. Do przestudzonej masy czekoladowej dodajemy żółtka, zmielone migdały, a na końcu stopniowo mase bezową mieszając delkatnie łyżką tak, aby napowietrzyć ciasto. Przekładamy do formy o śr. 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy

Simple Dish
Zapiekanka jaglana z brokułami i wędzonym twarogiem, Vegus 189

parze. Następnie połącz wystudzoną kaszę z serem żółtym, mąką, przyprawami i ziołami (jeśli trzeba, wymieszaj rękami, ma wyjść gęste ciasto). W misce wymieszaj jaja z jogurtem naturalnym. Wysmaruj naczynie do zapiekania olejem, ułóż w nim kaszę, wylej masę jajeczno-jogurtową i ułóż na wierzchu wędzony twaróg, różyczki brokułu i kawałki suszonych pomidorów. Zapiekaj w temperaturze 180°C przez(...)brązowy z warzywami w mleku kokosowym i curry Pierogi orkiszowe z sosem słonecznikowym - genialne! Można wziąć pół porcji (na zdjęciu), co też zrobiłam, żeby zrobić miejsce na deser. Pyszne ciasto biszkoptowe z kawowym nadzieniem, mało słodkie, co akurat mi się podoba Millet casserole with broccoli and smoked quark  Millet is not only suitable for desserts but also

Qlinarnie i Qlinarnie
Pierogi na słodko z białym serem i kaszą jaglaną podane z sosem truskawkowym 199

będzie szybciej. Zuzia spała, więc nie chciałam aż tak hałasować. Ręcznie poszło fajnie. Z żółtek powstanie jasna, puszysta masa. Dodaj twaróg i utrzyj do gładkości. Dodaj kaszę jaglaną i rodzynki. Wymieszaj dokładnie. Sprawdź, czy jest dostatecznie słodkie. Możesz ewentualnie dosłodzić. Ciasto podziel na 2-3 części. Każdą rozwałkuj cienko na stolnicy lub blacie podsypanym odrobiną mąki. Szklanką wykrój krążki

Anioszek w kuchni
Kruche ciasto z owocami leśnymi 263

już długo nic nie było, ale dziś mam dla Was ciasto z owocami leśnymi. Składniki na kruche ciasto: 2 1/2 szklanki mąki 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru Składniki na budyniową masę: 5 białek 1 szklanka brązowego cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanka oleju malinowego

Panda i jej świat
Konopne babeczki 107

czyli jest bardzo odżywcza :) Ma lekko orzechowy smak i ciemny kolor. Najlepiej używać jej jako dodatek 10-15% zwykłej mąki. Wtedy mamy pewność, że nie zmieni istotnie właściwości ciasta. 250 g mąki orkiszowej 50 g mąki konopnej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 250 ml mleka 1 jajko 40 g oleju rzepakowego 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka(...)Dodajemy przyprawy oraz 2/3 sera i mieszamy. Osobno łączymy mokre składniki, a następnie dodajemy do suchych. Mieszamy krótko, gdy masa będzie jednolita odstawiamy, aby trochę związała. Foremki na babeczki wykładamy szynką – plaster na babeczkę. Do przygotowanych foremek przekładamy ciasto. Pieczemy ok. 30 minut w 180 st. C. W połowie pieczenia posypujemy pozostałą częścią sera. Po upieczeniu zostawiamy babeczki

Kucharzyca
MUFFINY Z MALINĄ I KREMEM NA BAZIE BEZY SZWAJCARSKIEJ 166

Maliny Mięta  Przygotowanie babeczek: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem do momentu rozpuszczenia kryształków i otrzymania puszystej masy. Dodajemy po kawałeczki miękkie masło. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy razem z ubitymi białkami. Całość ciasta dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy sypki kisiel. Mieszamy. Papilotki nadziewamy białym i różowym ciastem. Do środka(...)osiągnąć minimum 60-65 o C, gdyż właśnie w takiej temperaturze giną pałeczki Salmonelli. Białka z rozpuszczonym cukrem należy ubić mikserem przez ok 10 minut, do momentu aż masa będzie bardzo gęsta, a beza zimna. Obroty miksera należy zmniejszyć do minimum. Stopniowo dodajemy masło cały czas mieszając. Masa po pewnym czasie będzie stawała się rzadsza i w konsystencji będzie przypominała

Słodki Zakątek

Proponowane wyszukiwania