ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1420/3191)

Ciasto z buraków pod kokosową kruszonką 134

kakao, a następnie wsypujemy cukier, cukier wanilinowy i wlewamy miód. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i miksujemy jeszcze przez chwilę aż masa będzie gładka i błyszcząca. Przelewamy do przygotowanej keksówki. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Wkładamy ciasto i pieczemy przez 40 minut. Wyciągamy, posypujemy przygotowaną wcześniej kruszonką i ponownie wkładamy do piekarnika na 20 minut. Wyciągamy i pozostawiamy

My Culinary Art
Czeburek idealny 178

Odstawiamy na ok 1 h w międzyczasie jeszcze ze 2 razy zagniatając. Wszystkie składniki nadzienia mieszamy i również odstawiamy na godzinę. Ciasto dzielimy na kulki wielkości małej mandarynki. Każdą kulkę rozwałkowujemy na ok 2 mm i nadziewamy ją masą mięsną. Bardzo dokładnie zlepiamy boki - można sobie pomóc spodkiem od filiżanki (ja użyłam słoika). Patelnię napełniamy do połowy olejem, rozgrzewamy

sierotka maRysia w kuchni
Pączki domowe 131

zapomnijmy do ciasta dodać spirytusu lub mocnej wódki, wtedy podczas smażenia pączki nie wchłoną dużo tłuszczu. Pączki można nadziewać przed smażeniem, ale trzeba uważać, aby było ono dokładnie zaklejone ciastem, inaczej wypłynie w czasie smażenia. Dobrym rozwiązaniem jest nadziewanie już gotowych pączków za pomocą szprycy do dekorowania i ja ten sposób wykorzystałam. Moje pączki nadziałam konfiturą malinową i gęstym budyniem(...)odstawić w ciepłe miejsce, aby podwoiło objętość. Mąkę przesiać do dużej miski i dodać wyrośnięte drożdże, następnie połączyć z roztrzepanymi na puszystą masę jajkami z cukrem, pozostałym ciepłym mlekiem i alkoholem.  Najpierw mieszać łyżką, a gdy ciasto będzie już gęste zagniatać dłonią do czasu, aż zacznie odstawać od miski. Następnie dodać sól i stopniowo partiami roztopione zimne masło. Ciasto

Kuchcik gotuje
Samosy 125

u0142y\u017cki wody i wyrabiamy ciasto, a\u017c stanie si\u0119 g\u0142adkie i elastyczne. Misk\u0119 przykrywamy wilgotn\u0105 \u015bciereczk\u0105 i odstawiamy na ok. 15-20 minut. W tym czasie przygotowujemy nadzienie.\r","Do rozdrabniacza wrzucamy cebulk\u0119, czosnek oraz past\u0119 chilli i wszystko razem siekamy. Posiekan\u0105 mas\u0119 wrzucamy na rozgrzan\u0105 patelni\u0119(...)Dodajemy wtedy małymi partiami ok 2-3 łyżki wody i wyrabiamy ciasto, aż stanie się gładkie i elastyczne. Miskę przykrywamy wilgotną ściereczką i odstawiamy na ok. 15-20 minut. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Do rozdrabniacza wrzucamy cebulkę, czosnek oraz pastę chilli i wszystko razem siekamy. Posiekaną masę wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Dodajemy 1 łyżeczkę kminku, garam

Mostek w kuchni
Babka drożdżowa czekoladowa ponczowa 129

czekoladę i wanilię, dalej ubijać. Następnie wlać mleko z rozprowadzonymi drożdżami. Dalej ubijając dodać mąkę. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy jajeczno - czekoladowej. Delikatnie i dokładnie wymieszać. Dodać rodzynki, wymieszać. Napełnić foremkę na babkę ciastem i odstawić na około 2 godziny, w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 40 minut. Upieczoną babkę

królestwo garów
Czekoladowo-waniliowy sernik z jagodami 124

Deliktanta, puszysta pianka serowa. Sernik jak ptasie mleczko :) Czekoladowo-waniliowy sernik z jagodami Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 Składniki 1 kg twaróg mielony 6 szt jajka 125 g masło klarowane 150 g erytrol lub inne słodziwo 1 łyżka mąka ziemniaczana 2 łyżeczka proszek do pieczenia 1/2 szklanka jagody świeże lub wekowane lub mrożone 3 łyżki kakao(...)pieczenia i również dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na 3 części - jedną mieszamy z esencją, jedną z kakao i jedną z jagodami. Masę wykładamy warstwami do formy o boku ok. 25 cm lub średnicy ok 25-30 cm. Ciasto pieczemy w 180 st. C przez ok. 40-45 minut, do suchego patyczka

Kucharzyca
Tęczowy śmietanowiec na waflach 343

sobotnie przedpołudnie zapraszam na kolorowe ciasto śmietanowe bez pieczenia. Wspaniale wygląda i smakuje. Nikt mu się nie oprze.   SKŁADNIKI: 1 opakowanie okrągłych wafli, 750 ml śmietany 30%, 1/2 opakowania galaretki fioletowej, 1/2 opakowania galaretki zielonej, 1/2 opakowania galaretki pomarańczowej, 1/2 opakowania galaretki niebieskiej, 1/2 opakowania galaretki czerwonej, 1 łyżeczka cukru pudru. PRZYGOTOWANIE: 1. Galaretkę fioletową rozpuszczam w 1/2 szklanki(...)wafli. Wyrównuję, przykrywam drugim waflem i odstawiam do stężenia. 3. Podobnie, jak masę fioletową przygotowuję masę zieloną, pomarańczową, niebieską i czerwoną. Masami kolejno przekładam wafle. 4. Pozostałą śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Śmietaną dekoruję wierzch ciasta

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wieniec drożdżowy z tapenadą 205

Wszystkie składniki miksujemy blenderem na jednolitą masę, powoli dodając oliwę. Smakujemy, jeśli jest za mało słona lub ostra, doprawiamy solą i pieprzem.Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, cukier, drożdże instant i sól. Mleko trochę podgrzewamy, dodajemy oliwę,  jajko i mieszamy. Płynne składniki dodajemy do suchych, dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto (ręką lub mikserem z hakiem). Można delikatnie podsypać mąką

Smakowity Blog Kulinarny
Czekoladowe ciasto z cukinii 126

cukiniowy. Ale mój hit to ciasto czekoladowe z cukinii. Czekoladowe ciasto z cukinii jest wilgotne i aromatyczne. Jego intensywny kolor to sprawka dużej ilości ciemnego kakao. Zróbcie koniecznie ! CZEKOLADOWE CIASTO  Z CUKINII Składniki: ( szklanka o pojemności 250 ml ) 500 g cukinii 1 szklanka mąki pełnoziarnistej orkiszowej lub pszennej 1,5 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru pudru(...)Jajka utrzeć z cukrem pudrem. Do masy jajecznej dodać sypkie składniki, dolać olej, mleko. Następnie dodać startą cukinię, czekoladę oraz bakalie. Masę dobrze wymieszać - do połączenia składników. 5. Tortownicę średnicy 25/27 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 60 minut. Upieczone ciasto wyjąć z tortownicy i pozostawić do zupełnego ostygnięcia

kolorowotorcikowo
Czekoladowe ciasto jaglane ze śliwkami 221

Ciasto na bazie kaszy jaglanej jest zaskakująco delikatne i wilgotne. Obłędnie czekoladowe, więc śliwki świetnie się z nim zgrały. Najlepsze jest w dniu pieczenia, wtedy jest najbardziej puszyste. Takie ciasto jest też dobrym sposobem na przemycenie kaszy do diety dzieci. SKŁADNIKI: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 1/2 szklanki mleka 1 szklanka wody 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku(...)puszystą masę. Miksując dodać porcjami kaszę oraz wlać olej. Na końcu wsypać przesiane kakao z proszkiem do pieczenia i dokładnie połączyć. Gotową masę przełożyć do formy o średnicy 23cm, a na wierzchu ułożyć połówki śliwek skórką do ciasta. Piec w temperaturze 180*C przez około 50min. Smacznego :) RADA: Żeby ciasto było bezglutenowe, należy użyć odpowiedniego proszku do pieczenia lub zastąpić

https:KKuchniaMniam
Drożdżówki gniazdka 159

jeżyn, które lubi mój mąż. Smak jest naprawdę godny polecenia. Wiadomo, nie ma nic lepszego niż domowa bułeczka :) Składniki: CIASTO: 15 g świeżych drożdży 2 zaokrąglone łyżki cukru 1/2 szklanki mleka 30 g masła 1 jajko 300 g mąki pszennej MASA SEROWA: 200 g białego sera twarogowego w kostce 2 czubate łyżki cukru 1 płaska łyżką mąki ziemniaczanej(...)Przygotowanie: Drożdże pokruszyć do miski, posypać cukrem, odstawić na ok. 3 minuty, wlać lekko ciepłe mleko, wymieszać. Masło rozpuścić, ostudzić, wlać do miski. Dodać jajko i mąkę, wyrobić jednolite ciasto. Rozwałkować na lekko posypanej mąką desce, rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Szeroką szklanką wykrawać koła o średnicy ok. 8 cm. W każdym kółku wykrawać mniejszą szklanką kółko

Cakes By Kejt
Ciasto jak Reese's 183

Dawno mnie tutaj nie było, ale ostatnio z siostrą postanowiłam, spróbować stworzyć ciasto, które choć trochę przypomina w smaku batonik Reese's (uwielbiamy go). Troszkę pogłówkowałyśmy i wyszło całkiem dobrze. Ciasto wyszło obłędne: czekolada, orzeszki i oczywiście mnóstwo masła orzechowego. Dla jego wielbicieli, cisto godne polecenia :). Składniki: 2 paczki krakersów 300 ml śmietanki 36% (z lodówki) 100 g cukru pudru(...)dodatkowo dodałam trochę mleka, żebym miała bardziej płynną czekoladę. Lepiej rozlała się po cieście. Na krakersy dać roztopione krówki polać po całości. Następnie posypać po całości orzechami (lepsze są drobniejsze), potem zalać to polewą czekoladową.  Wstawiamy do lodki, najlepiej na całą noc, żeby masa dobrze stężała. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
CZEKOLADOWO-WANILIOWA BABKA Z MĄKI RYŻOWEJ 100

drugiej czekoladę. Mąkę zmieszajcie z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielcie od żółtek. Żółtka ubijajcie z cukrem przez kilka minut na jasną, puszystą masę. Dodajcie przestudzone masło i ubijając dalej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Uzyskane ciasto rozłóżcie do dwóch misek. Do jednej dodajcie roztopioną czekoladę i dokładnie wymieszajcie, do drugiej ekstrakt z wanilii i również dokładnie wymieszajcie. Ubijcie białka

OliveandThyme
Ciasto krówka na cytrynowym ponczu 697

Post Ciasto krówka na cytrynowym ponczu pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Imprezowe tartaletki z groszkiem 144

boków i gęsto nakłuwamy widelcem. Tak przygotowane ciasto podpiekamy w 180 stopniach C przez 15 minut. Groszek gotujemy 2-3 minuty w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Groszek nakładamy na podpieczone spody. Jajka roztrzepujemy z śmietanką, startym na drobnych oczkach parmezanem i przeciśniętym czosnkiem. Doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Masę jajeczno-śmietankową wylewamy(...)delikatnie na groszek tak aby wypełniła przestrzenie pomiędzy kuleczkami. Zapiekamy jeszcze przez około 15 minut w 180 stopniach c aż masa jajeczno-śmietanowa się zetnie. Rada! Jeśli nie mamy dużo czasu na przygotowanie tartaletek użyjmy gotowych babeczek z ciasta kruchego. Na spód podpieczonych babeczek możemy opcjonalnie nałożyć pokrojony i podsmażony boczek. Czas przygotowania: 50' + pieczenie Trudność: średnie Ilość porcji

Pyry na Gaz