Zrobiłam ten sernik na Dzień Kobiet. Zamiast kruchego ciasta, ułożyłam na spód formy herbatniki. Posmarowałam je nutellą i na to wylałam masę serową :) Na wierzch posypałam pokruszone herbatniki, które mi zostały. Tak powstał szybki i całkiem nie zły serniczek :) Wszystkim smakował. Myślę, że Wam też posmakuje :) Piekłam w blaszce 24 cm na 34 cm. Składniki: 1 kg sera ( u mnie
Agusiowe smakołykirozgniatamy widelcem, olej kokosowy doprowadzamy do płynnej postaci i mieszamy wraz z mąką z migdałów ziemnych, proszkiem do pieczenia i ekstraktem waniliowym. Gotowe "ciasto" wkładamy na około godzinę do lodówki. Po leżakowaniu w lodówce, nasza migdałową masę dzielimy na 9 części. Każde ciasteczko toczymy w kulkę, lekko ją spłaszczamy, a na górę wkładamy po 1 migdale. Pieczemy w temperaturze
MamaOskarkatakie, które po ściśnięciu w palcach tworzą jednolity „placek”. Dodajemy cukier puder i ponownie mielimy. Dodajemy alkohol oraz olejek migdałowy i wyrabiamy ciasto. Nie należy już dłużej mocno blendować, bo zrobi Wam się masło migdałowe Masa migdałowa powinna być zbita i podczas schładzania może pękać. Masę rozpłaszczamy, najlepiej dłońmi i rozgniatamy na grubość 1 cm. Za pomocą wykrawaczek do ciasteczek
Kate's Kitchensuche składniki: cream of tartar, sodę, mąkę konjac (guar, ksantanową) oraz izolat białka. Dosypywać stopniowo suche składniki cały czas miksując do uzyskania gładkiej masy. Metalowe formy nasmarować tłuszczem. Używając silikonowych nie ma takiej potrzeby. Formę wypełnić ciastem, które będzie rosnąć więc należy nie napełniać całej wysokości. Piec przez 25-30 minut w temperaturze 160-170℃ obserwując żeby nie przypiekł się
Ola la LCHF200g solonych orzeszków ziemnych (z grubsza posiekanych) * krem: - 100g masła miękkiego - 100g masła orzechowego - 40-50g cukru pudru - 100ml śmietany kremówki (schłodzonej) Ciasto: Masło utrzeć z masłem orzechowym, mlekiem i cukrem na gładką i puszysta masę (ok.7 min miksowania na najwyższych obrotach). Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz posiekane z grubsza solone fistaszki (trochę zostawić do dekoracji kremu
CookYourselfprzykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok.20 minut.Zółtka z cukrami miksujemy na puszystą masę.Mąkę przesiewamy do miski,wsypujemy sól,dodajemy masę jajeczną,rozczyn i alkohol.Zagniatamy wszystkie składniki i wlewamy roztopione i przestudzone masło.Ciasto wyrabiamy tak długo,aż zacznie odchodzić od ręki.W razie gdyby ciasto było za gęste dolewamy mleka,(wszystko zależy od jakości mąki).Wyrobione
Anielskie wypiekiwykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm, ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut. Upieczony placek dokładnie studzimy. 2. Krem: Masło lub margarynę ucieramy na puszystą masę, następnie dodajemy cukier puder i ucieramy, na koniec wsypujemy kakao i dokładnie ucieramy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego
Izabelawkuchnirozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Całość wymieszać. Przełożenie - wystudzony biszkopt przekroić na 2 części. Na dolny biszkopt rozsmarować połowę masy waniliowej. Następnie przykryć drugim blatem biszkopta, na który wyłożyć pozostały krem. Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekoladą
Ciastka - domowe słodkościpozbawioną grudek masę. Następnie dodać całą zawartość opakowania z budyniem, ponownie utrzeć. Przesiać do masy mąkę i wymieszać. Powstanie dosyć miękka, plastyczna masa dająca się formować. W tym przypadku foremki się nie przydadzą. Formować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczyć dłonią, najlepiej robić to od razu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z uformowanymi ciasteczkami schłodzić w lodówce
greenscarfherbatniki kruszymy ( ja użyłam malaksera), dodajemy do nich cukier waniliowy, roztopioną czekoladę oraz serek mascarpone, wszystko ze sobą dokładnie mieszamy i zagniatamy jak ciasto, które następnie wkładamy do lodówki na jakieś 20-30 minut ze schłodzonej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie zanurzamy w roztopionej czekoladzie wymieszanej z olejem, trufle odkładamy na paper do pieczenia , następnie dekorujemy
Słodkie zapomnieniepółekspandowanych inaczej preparowanych. Dzisiaj taka nie typowa ale pyszna propozycja na ciasto. Jedliście szyszki pomyślałam czemu by takiej kaszy nie wykorzystać w cieście :) Zapraszam :) Składniki : 3 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 puszka masy krówkowej o smaku tiramisu 2 jajka 1 kopiasta łyżka miękkiego masła 300 g kaszy orkiszowej półekspandowanej CENOS blaszka 22/22 Wykonanie
Sama słodycz i szczypta chiliparzymy 15 minut zalany wrzątkiem i odcedzony). W garnku gotujemy mleko, cukier, masło i czekoladę. Lekko studzimy i mieszamy z pokruszonymi ciastami, makiem, dżemem, olejkiem. Dodajemy ulubione bakalie. Wszystko dokładnie mieszamy do otrzymania jednolitej masy. Z przygotowanej masy formujemy kulki, obtaczamy je w polewie czekoladowej, czyli rozpuszczonej czekoladzie w mleku, a następnie w orzechach lub wiórkach. Odstawiamy
Życie zaczyna się w kuchniwiórki kokosowe kolorowa posypka * Wcześniej namoczone! Przygotowanie: Biszkopt drobno kruszę (można za pomocą blendera). Mleko zagotowuję z cukrem, masłem i kakao. Lekko studzę. Ciasto łączę z mlekiem, dżemem, kremem i olejkiem, dodaję pokrojone bakalie, dokładnie mieszam. Masa ma być jednolita. Formuję niewielkie kulki, następnie obtaczam w wiórkach lub kolorowej posypce. Gotowe bajaderki odstawiam do lodówki na kilka godzin. #lowicz
JejKuchnia