Bułeczki Łapki drożdżowo-marcepanowe

Bułeczki Łapki drożdżowo-marcepanowe

Bułeczki Łapki drożdżowo-marcepanowe

Najlepiej zaczć od rozczynu: 30 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru  1,4 szklanki ciepłego mleka 4 łyżki mąki  Do średniej miski kruszymy drożdże i zasypujemy cukrem a następnie mlekiem. Dokładnie mieszamy do rozpuszczenia się drożdży, dodajemy mąkę i musimy wymieszać ja by nie było grudek. Przykryć miskę ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 30 min. Jeśli rozczyn podwoi a nawet potroi swoją objętość jest idealny. Następnie w dużej misce przygotowujemy: 250 ml ciepłego mleka (nie gorącego!) 1/3 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Słodkie Piekiełko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.