ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:95/367)

Ptysie z piernikowym kremem i nitkami z karmelu. 156

razu sięga się po następnego. Pyszny piernikowy krem i niesłodzone ciasto, do tego słodki karmel...czy może być coś lepszego?. Polecam, koniecznie upieczcie, a nie pożałujecie. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 25 dag dag masła lub margaryny 2 szklanki zimnej wody 2 szklanki mąki pszennej około 8 małych jajek Krem piernikowy: 330 ml śmietanki kremówki 30 % 25 dag serka mascarpone cukier puder(...)dokładnie studzimy. Następnie do zimnej masy wbijamy stopniowo po jednym jajku i dokładnie ucieramy. Ciasto powinno być jednolite i dość gęste. Możemy zużyć całe osiem jajek albo mniej, trzeba wyczuć ten moment, żeby ciasto nie było ani za gęste, ani za rzadkie. Tak przygotowane ciasto przekładamy do worka cukierniczego i na suchą niczym nie wyłożoną ani nie posmarowaną blaszkę wyciskamy

Izabelawkuchni
Rurki z kremem budyniowym 621

Rurki , które zrobiłam po raz pierwszy w życiu i już teraz wiem, że to nie po raz ostatni, bo rurki są naprawdę pyszne. Rurki z kremem budyniowym Składniki: Ciasto: 50 dkg mąki pszennej 25 dkg margaryny 1 szklanka śmietany 18 % szczypta soli białko do posmarowania cukier do posypania rurek Krem budyniowy: 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy(...)tniemy na paski około 1,5-2 cm. 2. Bierzemy foremki na rurki i obwijamy je ciastem od cieńszej strony do grubszej. 3. Rozbijamy białko, smarujemy nim rurki i posypujemy cukrem. 4. Rurki pieczemy około 20-30 minut w temp. 180 stopni. 5. Krem: odlewamy jedną szklankę mleka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami. Do odlanego mleka dodajemy mąkę pszenną

Kuchnia u Bietki
Karpatka 106

Ciasto bardzo delikatne, krem smakowity. Myślę, że na zbliżające się święta świetnie pasuje. Goście z pewnością poproszą o dokładkę. Składniki Ciasto 1 szklanka wody 1/2 kostki masła 1 szklanka mąki pszennej 6 jajek szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia Krem 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 3 szklanki mleka … Czytaj dalej Karpatka

gotuj ze mną
Tort śmietankowy 310

pieczenia , wymieszać. Dno tortownicy o wymiarach 27 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, natłuścić tłuszczem. Ciasto wylać do tortownicy , piec 35 minut w nagrzanym piekarniku 175 stop. Ciasto przekroić na 3 części. KREM Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Następnie dodać cukier puder i śmietan fixy, dalej ubijać.  PONCZ Wodę wymieszać z sokiem , cukrem i spirytusem. Wszystkie trzy krążki ciasta(...)pędzla nasączyć ponczem. Na paterze ułożyć pierwszy krążek ciasta, posmarować dżemem wiśniowym i śmietaną kremówką. Przykryć drugim krążkiem ciasta, posmarować dżemem i śmietaną. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Wierzch i boki tortu, posmarować kremem śmietanowym. Boki obsypać wiórkami kokosowymi, dekorujemy kleksami masy i czerwoną porzeczką. Reszta dekoracji , według własnego uznania

Kuchnia Danusi
Fale dunaju 742

dawna przymierzałam się do upieczenia ciasta fale dunaju. Uwielbiam ciasta gdzie są owoce a dodatkowym atutem jest delikatny krem budyniowy.  Składniki:   Ciasto:     3 jajka     szczypta soli     2/3 szklanki cukru     2 szklanki mąki     100g rozpuszczonego masła     2 łyżeczki proszku do pieczenia

Amatorka kuchenna
Czekoladowy tort piętrowy z malinami i borówkami 203

mój najpiękniejszy wypiek na tym blogu a zarazem jeden z najsmaczniejszych jakie jadłam. Tort przygotowany specjalnie na urodziny mojego ukochanego taty, zatem musiał być wyjątkowy! Pyszne, czekoladowe, mięsiste ciasto przełożone delikatnym kremem czekoladowym z dużą ilością malin i borówek. Od dziś jest to mój ulubiony przepis na blogu, myślę, że przygotuję jeszcze wiele wypieków na podstawie tego przepisu! Specjalnie(...)dodajemy mieszankę z majonezem i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Formę wykładamy papierem do pieczenia, papier wypuszczamy poza obręcz. Przelewamy gotowe ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni do suchego patyczka, według podanych powyżej czasów. Krem czekoladowy Śmietankę podrzewam i rozpuszczam w niej czekoladę. Studzę i umieszczam krem w lodówce na całą noc. Po tym czasie wyciągam krem

Mango Papaja
Mini Pavlove z sosem malinowym i kremem 95

Uwielbiam bezy i wszelkie bezowe desery, a na podium stoi niewątpliwie biała Pavlova. Tym razem przygotowana w podzielnych wersjach mini - słodka beza, aksamitny krem i przełamujący

Kocham..lubię..gotuję..
Prawie Pavlova 182

Poezja.Ja tym razem troszkę odeszłam od tematu, i jest to raczej wariacja na temat. Zainspirował mnie przepis na krem z gazetki Pieczenie jest proste, nr 2/2014. Rabarbar z dodatkiem ajerkoniaku? To musiało być pyszne! W oryginale kremem napełniono rożki z ciasta francuskiego; ja nie mam odpowiednich foremek, ale kremu chciałam spróbować. Pomyślałam sobie, że do słodkiej bezy będzie jak znalazł(...)cukrem waniliowym dodać ajerkoniak, wymieszać. Dodać rabarbar, delikatnie połączyć.Na paterze ułożyć blat bezy, wyłożyć 1/3 kremu. Przykryć kolejnym blatem, wyłożyć krem, przykryć bezą, rozsmarować resztę kremu i przycisnąć ostatnim blatem. Wstawić do lodówki.Przed podaniem ubić pozostałą kremówkę, wyłożyć na wierzch ciasta. Udekorować truskawkami.Smacznego!Egzaminy zaliczone. Dwa z trzech. Na wyniki ostatniego będę czekać około trzech tygodni. Cóż, postaram

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bounty bez pieczenia 108

head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Czym udekorować ciasto bounty bez pieczenia? Zwieńczeniem tego ciasta jest polewa czekoladowa, która doskonale współgra z kokosem. Warto również sięgnąć po wiórki kokosowe lub inne orzechy. Zamiast polewy możesz użyć lukru lub cukru pudru. Dobrym pomysłem będzie również oprószenie ciasta kakao, które doskonale przełamie słodycz kremu kokosowego. Z jakim wyprzedzeniem przygotować bounty bez pieczenia(...)większości tego typu deserów, także bounty bez pieczenia wymaga schłodzenia i odczekania kilku godzin, aby masa stężała, a herbatniki wchłonęły wilgoć, nieco zmiękły i połączyły się z kremem. W ten sposób ciasto tworzy zgrabną całość. Niecierpliwi mogą zajadać się tym ciastem już po kilku godzinach w lodówce. Zrobione rano, powinno nadawać się do zjedzenia przy popołudniowej kawie. Jednak najlepsze efekty

okolicepalnika.pl
Kawowo - śmietankowy przekładaniec 203

Zazwyczaj piekę ciasta proste i szybkie , nie wymagające wiele zachodu . Ale od czasu do czasu nachodzi mnie chęć na ciacho takie konkretne , kilkuwarstwowe , z kremem lub solidną porcją śmietany. I wczoraj właśnie był ten dzień  ... poszalałam , pokombinowałam i oto powstał taki kawowy przekładaniec. Kawowy spód , dwie śmietanowo-jogurtowe warstwy i kawowa galaretka  - która jest tutaj taką kropką(...)szklanki wrzącego mleka 2 jajka 125 g miękkiego masła 3/4 (170g) szklanki cukru  1 szklanka (170g) maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Posypka okruchowa: Okruchy z ciasta 2 garści posiekanych orzechów ( u mnie włoskie ) 3 garści ziaren słonecznika podprażonych  na suchej patelni  1 tabliczka (100g) gorzkiej czekolady - posiekanej na drobne kawałki. Kawowa galaretka: 5 łyżek kawy

Malinowa Kawiarenka
Cytrynowe babeczki 250

masa stanie się puszysta, jasnożółta i gęsta.  Zestawiamy miskę z ognia, studzimy, przecieramy przez sitko o drobnych oczkach i schłodzić krem w lodówce, aby pozbyć się z kremu drobinek ściętego białka. Babeczki: 3 jajka 1 żółtko 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli 0,25 kostki masła(...)składniki się połączyły.  Rozkładamy ciasto biszkoptowe do foremek, pozostawiając ok. 1,5 centymetra, żeby babeczki rosnąc nie „wyszły” z foremek. Do każdej kokilki z ciastem nakładamy po łyżce kremu cytrynowego aby zapadł w głąb biszkoptowego ciasta.  Pieczemy przez 20-25 minut, aż babeczki staną się lekko brązowe i sprężyste. P.S. Babeczki można posypać cukrem pudrem lub podawać

Luźna Kuchnia
Pomarańczowe ciastka z kremem czekoladowo-śliwkowym 248

ilość miodu :). Krem to klasyczne połączenie gorzkiej czekolady ze śliwkami - mam nadzieje że zasmakuje. Ciastka najlepsze są na drugi dzień i wtedy też smarujemy je kremem. Zaczynajmy!Porcja dla całej rodzinyCzas przygotowania: 2g40minSkładniki:Ciasto:3 szklanki mąki pszennej tortowej1 szklanka otrębów orkiszowych1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki soli250g margaryny Bielmar PALMA1,5 szklanki miodu2 jajkaotarta skórka z 1 świeżej pomarańczyKrem(...)przez ok. 8 min.6/ Upieczone ciastka zostawić do przestudzeniaKonsystencja ciasta może zależeć od gęstości miodu i wielkości jajek. W przypadku zbyt lepiącego się ciasta warto więcej podsypać mąką. Ciastka wychodzą lekko słodkie, ale wszystko kompensuje krem, którym przekładamy ciastka na drugi dzień:)Krem:1/ Zagotować śmietankę i dodać pokruszoną czekoladę wymieszać aż do rozpuszczenia czekolady. Następnie dodać kajmak i powidła

Kuchnia PROzdrowotna
Rolada z truskawkami, bez pieczenia 79

wszystko co z nich można wyczarować. Doskonale komponują się z bitą śmietaną, lodami, czekoladą, szampanem itp. Rolada jest bardzo delikatna, przełożona kremem z bitej śmietany i serka mascarpone. Na środku ułożone całe truskawki, po rozkrojeniu ciasta wygląda to bardzo dekoracyjnie i apetycznie. Szczerze polecam, prosty i szybki deser na wyjątkowe okazje:) Składniki 400 g kakaowych herbatników typu Petitki(...)sucha, dodać dżemu. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie dodajemy serek mascarpone i ucieramy na gładki krem. Masę z ciastek rozkładamy na papierze do pieczenia, formując prostokąt około 1 cm gruby. Następnie równo rozkładamy przygotowany krem. Na środku ciasta układamy całe truskawki, jedna za druga, w rządku. Następnie, pomagając sobie papierem zawijamy roladę. Tak zwijamy aby pierwszym zwojem

gotuj ze mną
Tort czekoladowy z powidłami śliwkowymi. 181

biszkopt przeciąć na 2 równe części. 5. Pierwszą część ułożyć na paterze i dokładnie nasączyć. Na nasączone ciasto wyłożyć i rozsmarować 3/4 powideł. Następnie rozsmarować niecałą połowę kremu. 6. Drugą część ciasta również nasączyć od wewnętrznej strony i posmarować pozostałą częścią powideł. Położyć na pierwszą część. 7. Pozostałą część masy wyłożyć na tort zaczynając od boków a kończąc na wyrównywaniu(...)masy na wierzchu. 8. Boki obsypać wiórkami kokosowymi. ( Zrobiłam to za pomocą płaskiego noża) 9. Ciasto udekorować winogronami i kiwi ( można użyć innych owoców ) 10. Odstawić do lodówki na kilka godzin w celu stężenia kremu

A Ty Smakuj Mnie

Proponowane wyszukiwania