ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:103/367)

Ciasto marchewkowe 203

Ciasto marchewkowe to idealna propozycja na jesień. A to idealny przepis. Lekkie, proste, smaczne, z kremem serowym świetnie się komponuje. Propozycja dla łasuchów i nie tylko, bona taki kawałek skusi się każdy. Źródło.  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wuzetka 137

blogu nie może zabraknąć ukochanego ciasta mojej bratanicy, a mianowicie Wuzetka. Biszkopty czekoladowe, posmarowane dżemem z czarnej porzeczki, przełożone grubą warstwą bitej śmietany, a to wszystko zwieńczone polewą czekoladową.   Składniki blaszka 23/33: biszkopt : jajka 8 szt, cukier 200 g, kakao 30 g, mąka pszenna 195g, Krem: śmietanka 36% 1 litr, cukier puder 7 łyżek, żelatyna 4 łyżeczki, polewa(...)pokrycia i odstawić na 10 min. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Następnie rozpuścić na parze żelatynę, odstawić do ostygnięcia i dodać do kremu, miksując na małych obrotach. Krem wyłożyć na ciasto i przykryć drugim biszkoptem, który również nasączyć.  Śmietankę podgrzać (nie gotować) połączyć z połamaną w kostkę czekoladą i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Polewę odstawić

kulinarne odsłony pati
Ciasto kokosowo - cytrynowe 196

kruchego spodu, masy cytrynowej ( która kolorystycznie na cytrynową nie wygląda, ale zapewniam, że smak cytryny zaiste w niej występuje ;) ), warstwy herbatników oraz puszystego kremu kokosowego, na bazie śmietanki kokosowej, serka mascarpone i kremówki. Ciasto nie jest wysokie, ale wyższe też być nie powinno, tak jest naprawdę ok. To wypiek idealny na weekend - do kawki, herbatki, albo...na stół świąteczny, sami(...)miksując. Ubitą kremówkę dodać do zmiksowanej masy ze śmietanki kokosowej i serka mascarpone, delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką. Krem kokosowy wyłożyć na warstwę z herbatników, wyrównać. Wstawić do lodówki na klika godzin lub na całą noc. Po schłodzeniu i stężeniu wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Pomarańczowe pyszne babeczki z motylkami babci Basi 196

mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, skórka starta z dobrze wymytej pomarańczy, 3 jaja, Składniki na krem : 100 g przesianego cukru pudru, 100 g miękkiego masła, Do wypełnienia babeczek potrzebna nam jest konfitura lub dżem z pomarańczy. Przygotowanie ciasta : Cała umytą skórkę z 1 pomarańczy zetrzeć na małych oczkach tarki. Do miękkiej margaryny przesiać mąkę i dodać pozostałe składniki. Wszystkie(...)wycięty dołek wkładamy konfiturę Przygotowujemy krem : Cukier puder przesiewamy do miski z miękkim masłem, , Miksujemy na gładki krem , Na wypełnione konfiturą babeczki nakładamy dekoracyjnie krem . Na wierzch kremu wkładamy skrzydełka z ciasta, i posypujemy przesianym cukrem pudrem. Wyglądają efektownie i do tego smaczne. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Rolada tiramisu 241

naczynia z zimną wodą ciągle ucierając. Dodać serek mascarpone i utrzeć na gładką masę.Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą żółtkowo-serkową.Ciasto rozwinąć, nasączyć lekko amaretto i wyłożyć 1/3 kremu, rozsmarować.Na kremie ułożyć nasączone amaretti paski biszkopta lub ułożyć 2-3 paski biszkoptów wzdłuż rolady i wyłożyć resztę kremu między i na biszkopty zostawiając

Mix smaku
Tarta z kremem serowym waniliwo- jagodowym 166

serem twarogowym doprawionym prawdziwą wanilią oraz jagodami to już zdecydowanie niebo w gębie!!  Polecam bo to pyszne ciasto!! Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 1 żółtko szczypta soli 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru Krem Serowo jagodowy: 350 g twarogu na sernik 50 g brązowego cukru 300 gr jagód 1 jajko + białko 2 łyżki mąki(...)zjadą podczas pieczenia. Ciasto podpiekamy w temp. 190*C przez 15 minut. Ser miksujemy z podanych składników, pamiętając aby jagody dodać na samym końcu i wymieszać. Krem wylewamy na podpieczone ciasto i ponownie wrzucamy do piekarnika na kolejne 25 minut. Jagodowa nutka :) ciasto jest pyszne i proste czyli to co lubię :) *** Śledź moje przepisy na Facebooku!! Polub mnie wchodząc

W Moim Magicznym Domu
Ciasto 3 Bit na krakersach 86

Pyszne ciasto na zimno, bez pieczenia, na lekko słonych krakersach. Składniki oraz sposób przygotowania 2 opakowania krakersów 500ml śmietany 30% serek mascarpone kajmak w puszce KREM: 750ml mleka 20g cukru pudru 2 żółtka 40g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 200g masła Ugotować budyń. Miękkie masło utrzeć na puch i dodawać porcjami zimny budyń. KAJMAK: Puszkę włożyć do garnka(...)ŚMIETANA: Ubić na wolnych obrotach dodając 2 łyżki cukru pudru. Dołożyć serek mascarpone i jeszcze raz razem wymieszać mikserem. Ciasto posypać startą czekoladą. Warstwy: Krakersy Kajmak Krakersy Krem Krakersy Śmietana Starta czekolada Ciasto najlepiej zrobić dzień wcześniej aby krakersy dobrze nasiąkły. Autor przepisu: Monika Kąkol Artykuł Ciasto 3 Bit na krakersach pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Pozory mylą, czyli nie oceniaj książki po okładce, a człowieka po tatuażach. I konfitura z czerwonych pomarańczy 185

tortów Othello (kruchy spód z z czekoladą, krem cukierniczy, ciasteczka migdałowe, bita śmietana, biszkopt, glazura czekoladowa, obręcz z marcepanu i dekoracja z bitej śmietany) i cztery tysiące festelavnsboller (ciasto duńskie przełożone kremem cukierniczym, dżemem i bitą śmietaną), to nie przelewki. Ile chlebów i bułek napiekli w te trzy dni, nawet nie zliczę. Dzisiaj z pracy wszyscy wychodzili ledwo żywi

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pączki nowoorleańskie z ajerkoniakiem 118

ajerkoniakiem i wlać na gotujące się mleko. Gotować na małym ogniu, ciągle mieszając do zgęstnienia. Można zastosować mniej mleka, jeżeli chcemy aby był gęściejszy. Gotowy krem odstawić do wystygnięcia. Wracamy do ciasta. Jajka ubić z cukrem na puszysty krem. Dodać do miski z mąką i drożdżami. Wlać masło, dodać sól, olejek gałkę, wszystko dokładnie wyrobić(...)najlepiej ręcznie. Ciasto drożdżowe lubi ciepło nie znosi metalowych misek, łyżek itp dlatego też polecam tradycyjne ręczne wyrabianie. Ale to nie obowiązek , jeżeli robimy to inaczej i ciasto wychodzi to jest ok. O to chodzi aby osiągnąć zamierzony efekt:) Ciasto ma być elastyczne i nie kleić się do rąk. Przykryć odstawić na kilka godzin. Wyjąć gotowe ciasto na stolnicę, wyrobić

gotuj ze mną
Tort dyniowo-migdałowy (Torta di zucca e mandorle) 228

koniec do ciasta dodajemy białka ubite na sztywną pianę. Formę do pieczenia o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia.  Ciasto przelewamy do formy. Ciasto pieczemy ok. 60-70 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy krem. Miksujemy mascarpone z serkiem(...)philadelphia, miękkim masłem oraz  cukrem pudrem. Przestudzone ciasto przekrawamy na 3 blaty . Każdy blat smarujemy kremem i kładziemy jeden na drugi. Wierzch tortu dekorujemy rozpuszczoną czekolad ą  i ciasteczkami amaretti. **** PREPARAZIONE In una pentola sciogliete il burro, poi lasciatelo a raffreddare. Frullate la polpa di zucca con il latte e il burro fino a ottenere una crema

La grande e la piccola cuoca
Pyszne ciasto z czekoladowym kremem mascarpone, wiśniami i galaretką (bez pieczenia) 151

Bardzo lubię ciasta, gdzie jest duuużo kremu, a mój mąż przepada za takimi z galaretką. Postanowiłam wymyślić coś, co przypadnie do gustu nam obojgu i dodatkowo połączyłam nasze preferencje czekoladą, którą razem uwielbiamy.  Efekt był taki, że ogromna porcja zniknęła zaledwie w dwa dni! Od tamtej pory ciasto to robiłam mnóstwo razy i myślę, że nigdy nam się(...)znudzi. Śmietankowy, lekki i bardzo delikatny krem czekoladowy, który rozpływa się w ustach idealnie komponuje się wiśniami oraz galaretką! Dlatego całość jest po prostu... obłędna w smaku. Uwierzcie mi na słowo, że nikt nie oprze się takiemu połączeniu! Polecam, a tym bardziej, że ciasto jest dość spore oraz proste w przygotowaniu i z pewnością każdemu się uda. (Tortownica o średnicy

Di gotuje
Tarta z truskawkami, mascarpone i nutellą 318

Sezon na truskawki powolutku dobiega końca, trzeba więc jak najlepiej wykorzystać te pyszne owoce:) Na blogu znajdziecie już mnóstwo przepisów z dodatkiem truskawek. Dziś polecam kruche ciasto pokryte słodką nutellą, puszystym kremem śmietanowym i świeżymi truskawkami . Tarta jest tak pyszna, że po prostu musicie sami jej spróbować:) Kruche ciasto:    175g mąki pszennej,  żółtko,  2 łyżki cukru(...)130g masła lub margaryny,  35ml zimnej wody,  szczypta soli,  200g kremu czekoladowego, np. Nutelli Mąkę przesiać, zrobić dołeczek, wbić żółtko oraz wlać wodę. Wymieszać końcówką noża. Dodać szczyptę soli, cukier oraz pokrojone masło. Całość posiekać nożem i zagnieść gładkie ciasto. Ciastem wylepić dno oraz boki natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy na tartę o śr. 26cm

Z miłości do słodkości
Przyjęcie dla dzieci w stylu Hello Kitty: przepisy na muffiny, ciasteczka, trufle (Festa Hello Kitty: ricette per muffin, biscot 158

wymieszać. Ciasto przelać do foremek do muffinek wyłożonych papilotkami. W środek każdej muffinki wcisnąć kostkę białej czekolady. Muffinki piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczone muffinki odstawić do wystygnięcia. W tym czasie przygotować krem: zmiksować serek(...)przelać do foremek do muffinek do połowy ich wysokości. Na środek każdej muffinki nałożyć 1 łyżeczkę kremu czekoladowego i przykryć resztą ciasta do muffinek. Muffinki piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczone muffinki odstawić do wystygnięcia. W tym czasie

La grande e la piccola cuoca
Tort czekoladowo-marcepanowy 259

Ciasto przekroić na 3 części. Zagotować 50 ml z cukrem pudrem, jak wystygnie dodać likier (4 łyżki). Biszkopt przełożyć kremem i plackami marcepanu, by na wierzchu było ciasto. Wierzch i boki posmarować kremem. Odstawić na 2h do lodówki   Dekoracja: 600 g gorzkiej czekolady kakao  płatki migdałowe Rozpuścić czekoladę,  ostudzić lekko i  polać 2/3 czekolady tort

Humanistka w kuchni
Ule Karoliny 168

Ciasto: 500 gram mąki pszennej 100 gram cukru 150 gram margaryny 100 gram miodu 1 jajko 1,5 łyżeczki sody 1,2 szklanki śmietany 18 % Masa bakaliowa: 0,5 szklanki pokrojonych orzechów włoskich 0,5 szklanki posiekanych migdałów 0,5 szklanki rodzynek 0,5 szklanki pokrojonej skórki pomarańczowej 0,5 szklanki pokrojonych suszonych śliwek 0,5 szklanki miodu płynnego Krem(...)gram czekolady gorzkiej 100 ml. śmietany 30 % Sposób przygotowania: Bakalie i miód przełożyć do rondla i podgrzać na małym ogniu przez kilka minut,ostudzić.Z podanych składników zagnieść ciasto kruche i podzielić na 2 równe części.Jedną rozwałkować i wyłożyć na spód formy (25x40 cm.) wyłożonej papierem do pieczenia.Drugą część ciasta rozwałkować i wyciąć z niego 28 kółek

Bajeczna Kuchnia