ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:107/367)

Babeczki nutellowe z olejem kokosowym, kremem waniliowym i wafelkami śmietankowymi 137

Witajcie :) Mamy weekend więc musi być oczywiście coś słodkiego do kawy. Dzisiaj tak na szybko powstały 4 babeczki z nutellą, olejem kokosowym i kremem waniliowym. Pyszne lekko wilgotne i łatwe w przygotowaniu.Do ciasta dodałam również wyśmienite wafelki śmietankowe firmy Cukry Nyskie które bardzo polecam. Zainteresowanych zapraszam na stronę internetową KLIK . Składniki :  8 wafelków śmietankowych CUKRY NYSKIE(...)posypujemy wiórkami kokosowymi. Resztę kremu przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną tylką i dekorujemy wierzch babeczek. Do dekoracji użyłam również listków i kwiatków cukrowych oraz wafelków. Ciasto odstawiamy na około godzinkę aby krem dobrze zastygł. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta bananowa z kremem czekoladowym, bezglutenowa, bez cukru 114

mojprepisna.pl | Tarta bananowa z kremem czekoladowym Nietypowa tarta bananowa, smaczna, zdrowa, bezglutenowa i prawie wegańska. Prawie, bo w cieście kruchym jest jedno jajko. Dopełnieniem tarty jest pyszny krem czekoladowy z dojrzałego awokado i bananów. Pomysł na spód i budyń mojego autorstwa. Pomysł na krem czekoladowy z blogu Lady och Mistrzyni . Polecam! Składniki na formę 23 cm: Składniki na spód(...)innego słodzika 1 łyżka kakao Formę wysmarować olejem kokosowym, wysypać mąką ryżową. Składniki na spód przełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto stanie się mokre i zacznie się kleić. Można też wyrobić ręcznie. Ciastem wyłożyć formę, wyrównać, wstawić do zamrażarki na 10 min. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Wstawić spód, podpiec na jasnozłoty kolor

moj przepis na
Masa budyniowa do dekoracji babeczek 173

rozetrzyj grudki za pomocą drewnianej łyżki lub kuli. Jeśli masa jest zbyt lejąca należy włożyć ją do lodówki by stężała.    Masa nadaje się zarówno do ciast (jako warstwa kremu np jak tu z malinami) jak i do dekoracji babeczek czy tortów

Mania Wypiekania
40. Bezglutenowe ciasto szpinakowe z kremem cytrynowym 206

gdyż otrzymałam nierówne brzegi). Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy 55 minut. Na koniec warto drewnianym patyczkiem sprawdzić czy ciasto w środku jest już upieczone, jeśli patyczek będzie mokry - przedłużyć pieczenie. Składniki na krem: - 2 serki Apetiny naturalnej lub Philadelphi(...)łyżki miodu - sok z połowy cytryny Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy nasze ciasto już ostygnie rozcinamy je na dwie równe połowy i otrzymanym kremem smarujemy jedną połowę i wierzch ciasta. Dekorujemy np. okruszkami z ciasta i ziarenkami granatu. Smacznego

Be Fit Be Strong
WIOSENNY TORT Z NUTĄ CYTRYNOWĄ I KREMEM MAŚLANYM 332

cholerstwo ma z milion kalorii :P Zresztą, nie można ciągle jeść tortów z kremem z bitej śmietany i mascarpone ;P Tort jest bardzo podzielny, gdyż żeby się nim nasycić wystarczy mały, cieniutki kawałek, także wszyscy dostaną swoją porcję :D Sok i otarta skórka z cytryny nadają ciastu delikatną, pachnąca, cytrusową nutę, ale zawsze możecie jeszcze użyć dodatkowo aromatu cytrynowego(...)jeszcze jedno - do kremu możecie dodać spirytus, jak to było tradycyjnie praktykowane. Ja pominęłam ten etap ze względu na Dzieci, ale na pewno z nim krem będzie lepszy :) SKŁADNIKI NA CIASTO (wszystkie skladniki powinny być w temperaturze pokojowej): 3 szklanki mąki pszennej 1,75 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 200 g bardzo miękkiego

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto adwokat- ciasto bez pieczenia 3068

połączenia się składników. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej herbatniki- u mnie jedna warstwa wyszła z 15 herbatników. Wylewamy 1/2 kremu, na to herbatniki, ponownie 1/2 kremu i herbatniki. Ciasto schładzamy w lodówce- najlepiej całą noc. Pozostały cukier trzcinowy mielimy lub rozbijamy trochę tłuczkiem i posypujemy ciasto przed podaniem. Ciasto podałam na Porcelana Bogucice

Aga w kuchni
Muffiny brzoskwiniowe z kremem truskawkowym 154

Sezon truskawkowy powoli dobiega końca, dlatego do ostatniej łubianki trzeba korzystać z nich jak tylko się da. Kompoty, ciasta, weki czy kremy. Na wykorzystanie truskawek jest tak wiele przepisów, jak wiele do głowy może przyjść pomysłów.  Dziś prezentuję Wam przepis na Muffiny brzoskwiniowe z lekkim truskawkowym kremem. Przepis ten został wyróżniony przez szefów kuchni na Wrocławskim rynku. Mam nadzieję

Słodkie Przyjemności
Tarta z jabłkami i polewą migdałowo-miodową 193

świeżych - wtedy potrzebnych nam będzie ok. 1,2 kg jabłek )  50 g cukru cynamon  Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej  100 g  cukru 200 g masła paczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko i żółtko Krem: 25 g mielonych orzechów włoskich 25 g cukru 25 g masła 25 g mąki jajko 2 łyżki(...)lodówki.Ciastem wykładamy spód i boki foremki ( średnica 26 cm) W przepisie tak nie ma , ale ja podpiekłam na złoty kolor spód tarty ) Składniki kremu ucieramy na masę i wykładamy na ciasto, posypujemy tarta bułką . Jabłka mieszamy z cukrem i cynamonem . Układamy na kremie. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 C ok. 45 min.W tym czasie na małym ogniu podgrzewamy

Słodkości i nie tylko
Ciasto miodowe 165

był smaczny. Nie tak dawno było miodobranie i oczywiście odpowiedni zapas miodu w kuchni również został uzupełniony. Wykorzystując świeżutki miodek zrobiłam ciasto miodowe. Prezentowane ciasto miodowe jest delikatne, lekko wilgotne, umiarkowanie słodkie, z kremem i cytrynowym lukrem, który świetnie pasuje do miodowego smaku. Mało przy nim pracy, a dla osób lubiących miód satysfakcja smakowa gwarantowana. Składniki: Ciasto : (na formę(...)koniec pieczenia staje się zbyt szybko bardzo ciemne, to przykryć je papierem do pieczenia. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i wystudzić. Po wystudzeniu ciasto przekroić na dwie równe części i posmarować kremem. Wierzch polać lukrem i wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Krem: Odlać 1/2 szklanki mleka i dokładnie rozmieszać

Kuchcik gotuje
Francuskie z czekoladą 80

krem czekoladowy OVOMALTINE, Nutella lub : – 200 g gorzkiej czekolady – 200 ml śmietanki 18% – 50 g masła Przygotowanie: Jeśli nie używamy gotowego kremu czekoladowego np. OVOMALTINE, Nutella . Przygotowanie kremu samodzielnie jest bardzo proste.Śmietankę podgrzewamy do 40 ᵒC. Zdejmij z ognia i dodawaj czekoladę i masło (50g) miksując wszystko do uzyskania gładkiej masy. Następnie przygotowujemy ciasto: Gotowe ciasto

I LOVE LIFE
Gryczano-ryżowe muffinki bezglutenowe :) 192

krem pistacjowo-kakaowy (Super Krówka) Przygotowanie: Wszystkie składniki, oprócz kremu przełóż do miski i dokładnie wymieszaj za pomocą miksera lub łyżki. Do wybranych foremek przelej trochę ciasta, następnie wyłóż 1 łyżeczkę kremu pistacjowo-kakaowego , kolejno przykryj ponownie niewielką ilością ciasta.  Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 25-30 minut

Zdrowie na języku :P
Ciasto Specjał Pensjonarki – prosty przysmak bez pieczenia 97

Ciasto Specjał Pensjonarki to pyszny deser bez pieczenia na herbatnikach z niecodziennym kremem budyniowym, polewą czekoladową(...)słodką niespodzianką w postaci czekoladowych wafelków. Ciasto nie wymaga wiele pracy, ale nie powstaje bardzo szybko, gdyż należy czekać, aż budyń wystygnie, żeby móc przygotować krem, a żeby ładnie się kroiło, gotowe ciasto musi trochę postać w lodówce. Najlepiej więc przygotować je dzień przed podaniem. Czas oczekiwania zostanie jednak w pełni wynagrodzony, gdyż jest bardzo smaczne i znika w mgnieniu

e-PrzepisyKulinarne
Szpinakowy tort z pandami na 23 urodziny (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 123

temu na urodziny raczyłyśmy Was pandzimi muffinami , jednak w tym roku musiał powstać TORT. Nie byle jaki bo naturalnie zielony (moc szpianku) i z pandami ukrytymi w cieście :D Dodatkowo jaglany-waniliowy krem oraz truskawki spełniają nasze pierwsze marzenie czyli ZJEŚĆ COŚ PYSZNEGO I UROCZEGO :) P.S. Przysięgamy, że szpinak nie jest wyczuwalny! :D Składniki: Pandki -1 jajko -łyżka ksylitolu(...)ksylitol. Po ugotowaniu, kaszę odkryć i gdy odparuje oraz ostygnie blendowa na gładką masę wraz z śmietanką lub jogurtem. Szpinakowe ciasta wyrównać nożem jeśli za bardzo urosło. Na pierwszy spód bez pand nałożyć dżem truskawkowy, następnie krem jaglany oraz kolejne zielony blat, tym razem z pandkami :D W boki kremu wcisnąć truskaweczki i gotowe

Candy Pandas
Torcik czekoladowy z kawowym kremem 219

Powoli zbliżają się Święta, szukam więc nowych pomysłów na słodkości, które zagoszczą na moim stole. Wprawdzie to ciasto czekoladowe z dodatkiem delikatnego kremu kawowego nie jest typowym świątecznym wypiekiem, ale myślę, że idealnie wpisze się w ten nastrój. Do świątecznej kawy będzie doskonałe.Torcik czekoladowy z kawowym krememProporcje na tortownicę o średnicy 20 cmCzas przygotowania: 3 godzinySkładnikiCzekoladowy spód(...)małymi porcjami dodajemy ja do serka, miksujemy tylko przez chwilę.Do przestudzonej żelatyny, żeby ją zahartować, dodajemy 2 łyżeczki masy. Miksując krem dodajemy do niego żelatynę i wystudzona kawę.  Gotowa masę wykładamy na ciasto i wkładamy do lodówki na co najmniej sześć godzin.Przed podaniem ciasto posypujemy kakao

Kulinarne przygody Gatity
CIASTO Z DYNIĄ, ORZECHAMI I CZEKOLADĄ 180

długo zachowujące świeżość. Z dużą ilością orzechów, migdałów i gorzkiej czekolady. Opcjonalnie także z dodatkiem posiekanych suszonych owoców np. daktyli, moreli, śliwek, rodzynek.  Wierzch ciasta wykończyłam warstwą powideł śliwkowych i Nutelli oraz kremem z serka mascarpone i domowego sosu toffee. Całość posypałam pestkami granatu.  Tak wykończone ciasto najlepiej jest przechowywać w lodówce, w plastikowym pojemniku, a odpowiednią porcję(...)jajek. Wykładamy ciasto do formy, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez około 35-45 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto zostawiamy na kratce do lekkiego przestygnięcia. Smarujemy polewą z Nutelli i powideł. Dekorujemy kremem z serka mascarpone i sosu toffee.  Wierzch posypujemy pestkami granatu

cool and minty

Proponowane wyszukiwania