ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:109/367)

Tarta z jabłkami i polewą migdałowo-miodową 188

świeżych - wtedy potrzebnych nam będzie ok. 1,2 kg jabłek )  50 g cukru cynamon  Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej  100 g  cukru 200 g masła paczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko i żółtko Krem: 25 g mielonych orzechów włoskich 25 g cukru 25 g masła 25 g mąki jajko 2 łyżki(...)lodówki.Ciastem wykładamy spód i boki foremki ( średnica 26 cm) W przepisie tak nie ma , ale ja podpiekłam na złoty kolor spód tarty ) Składniki kremu ucieramy na masę i wykładamy na ciasto, posypujemy tarta bułką . Jabłka mieszamy z cukrem i cynamonem . Układamy na kremie. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 C ok. 45 min.W tym czasie na małym ogniu podgrzewamy

Słodkości i nie tylko
Ciasto miodowe 161

był smaczny. Nie tak dawno było miodobranie i oczywiście odpowiedni zapas miodu w kuchni również został uzupełniony. Wykorzystując świeżutki miodek zrobiłam ciasto miodowe. Prezentowane ciasto miodowe jest delikatne, lekko wilgotne, umiarkowanie słodkie, z kremem i cytrynowym lukrem, który świetnie pasuje do miodowego smaku. Mało przy nim pracy, a dla osób lubiących miód satysfakcja smakowa gwarantowana. Składniki: Ciasto : (na formę(...)koniec pieczenia staje się zbyt szybko bardzo ciemne, to przykryć je papierem do pieczenia. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i wystudzić. Po wystudzeniu ciasto przekroić na dwie równe części i posmarować kremem. Wierzch polać lukrem i wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Krem: Odlać 1/2 szklanki mleka i dokładnie rozmieszać

Kuchcik gotuje
Francuskie z czekoladą 73

krem czekoladowy OVOMALTINE, Nutella lub : – 200 g gorzkiej czekolady – 200 ml śmietanki 18% – 50 g masła Przygotowanie: Jeśli nie używamy gotowego kremu czekoladowego np. OVOMALTINE, Nutella . Przygotowanie kremu samodzielnie jest bardzo proste.Śmietankę podgrzewamy do 40 ᵒC. Zdejmij z ognia i dodawaj czekoladę i masło (50g) miksując wszystko do uzyskania gładkiej masy. Następnie przygotowujemy ciasto: Gotowe ciasto

I LOVE LIFE
Gryczano-ryżowe muffinki bezglutenowe :) 188

krem pistacjowo-kakaowy (Super Krówka) Przygotowanie: Wszystkie składniki, oprócz kremu przełóż do miski i dokładnie wymieszaj za pomocą miksera lub łyżki. Do wybranych foremek przelej trochę ciasta, następnie wyłóż 1 łyżeczkę kremu pistacjowo-kakaowego , kolejno przykryj ponownie niewielką ilością ciasta.  Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 25-30 minut

Zdrowie na języku :P
Ciasto Specjał Pensjonarki – prosty przysmak bez pieczenia 89

Ciasto Specjał Pensjonarki to pyszny deser bez pieczenia na herbatnikach z niecodziennym kremem budyniowym, polewą czekoladową(...)słodką niespodzianką w postaci czekoladowych wafelków. Ciasto nie wymaga wiele pracy, ale nie powstaje bardzo szybko, gdyż należy czekać, aż budyń wystygnie, żeby móc przygotować krem, a żeby ładnie się kroiło, gotowe ciasto musi trochę postać w lodówce. Najlepiej więc przygotować je dzień przed podaniem. Czas oczekiwania zostanie jednak w pełni wynagrodzony, gdyż jest bardzo smaczne i znika w mgnieniu

e-PrzepisyKulinarne
Szpinakowy tort z pandami na 23 urodziny (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 114

temu na urodziny raczyłyśmy Was pandzimi muffinami , jednak w tym roku musiał powstać TORT. Nie byle jaki bo naturalnie zielony (moc szpianku) i z pandami ukrytymi w cieście :D Dodatkowo jaglany-waniliowy krem oraz truskawki spełniają nasze pierwsze marzenie czyli ZJEŚĆ COŚ PYSZNEGO I UROCZEGO :) P.S. Przysięgamy, że szpinak nie jest wyczuwalny! :D Składniki: Pandki -1 jajko -łyżka ksylitolu(...)ksylitol. Po ugotowaniu, kaszę odkryć i gdy odparuje oraz ostygnie blendowa na gładką masę wraz z śmietanką lub jogurtem. Szpinakowe ciasta wyrównać nożem jeśli za bardzo urosło. Na pierwszy spód bez pand nałożyć dżem truskawkowy, następnie krem jaglany oraz kolejne zielony blat, tym razem z pandkami :D W boki kremu wcisnąć truskaweczki i gotowe

Candy Pandas
Torcik czekoladowy z kawowym kremem 211

Powoli zbliżają się Święta, szukam więc nowych pomysłów na słodkości, które zagoszczą na moim stole. Wprawdzie to ciasto czekoladowe z dodatkiem delikatnego kremu kawowego nie jest typowym świątecznym wypiekiem, ale myślę, że idealnie wpisze się w ten nastrój. Do świątecznej kawy będzie doskonałe.Torcik czekoladowy z kawowym krememProporcje na tortownicę o średnicy 20 cmCzas przygotowania: 3 godzinySkładnikiCzekoladowy spód(...)małymi porcjami dodajemy ja do serka, miksujemy tylko przez chwilę.Do przestudzonej żelatyny, żeby ją zahartować, dodajemy 2 łyżeczki masy. Miksując krem dodajemy do niego żelatynę i wystudzona kawę.  Gotowa masę wykładamy na ciasto i wkładamy do lodówki na co najmniej sześć godzin.Przed podaniem ciasto posypujemy kakao

Kulinarne przygody Gatity
CIASTO Z DYNIĄ, ORZECHAMI I CZEKOLADĄ 174

długo zachowujące świeżość. Z dużą ilością orzechów, migdałów i gorzkiej czekolady. Opcjonalnie także z dodatkiem posiekanych suszonych owoców np. daktyli, moreli, śliwek, rodzynek.  Wierzch ciasta wykończyłam warstwą powideł śliwkowych i Nutelli oraz kremem z serka mascarpone i domowego sosu toffee. Całość posypałam pestkami granatu.  Tak wykończone ciasto najlepiej jest przechowywać w lodówce, w plastikowym pojemniku, a odpowiednią porcję(...)jajek. Wykładamy ciasto do formy, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez około 35-45 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto zostawiamy na kratce do lekkiego przestygnięcia. Smarujemy polewą z Nutelli i powideł. Dekorujemy kremem z serka mascarpone i sosu toffee.  Wierzch posypujemy pestkami granatu

cool and minty
Babeczki marchewkowe z kremem 174

dodawałam nigdy mascarpone do bitej śmietany, a okazuje się, że to doskonały pomysł. Mascarpone doskonale "usztywnia" śmietanę. A dekoracją babeczek zajęło się moje starsze dziecię :). Babeczki marchewkowe z kremem cynamonowym Składniki: Ciasto 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 szklanki drobno startej marchewki 1 1/2 szklanki cukru 1 1/4 szklanki oleju rzepakowego 4 jajka(...)stopni. Papilotki do muffinek lub silikonowe foremki wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości, ustawiamy je na blaszce do pieczenia Pieczemy około 15-20 minut. Sprawdzamy patyczkiem, jeśli jest suchy, babeczki są gotowe. Odstawiamy do przestygnięcia.Następnie będziemy przygotowywać krem. Pamiętajmy, że wszystkie składniki kremu powinny być dobrze schłodzone. Umieszczamy je w misce

Kulinarne przygody Gatity
Cake Pops - Ciasteczkowe Lizaki 183

czyli - CAKE POPS. U mnie w wersji czekoladowej. Miłej zabawy, bo tak najlepiej opisać przygotowania Cake Pops :)      Składniki na 12 sztuk: 200 gr pokruszonego ciasta (suchego, bez kremu np.czekoladowe) 50 gr serka mascarpone 50 gr mlecznej czekolady 200 gr czekolady do obtoczenia(mleczna, gorzka lub biała) 1 łyżka oleju patyczki lub małe poapilotki kolorowe posypki Pokruszone

Zabawa smakiem
Wegański sernik bezglutenowy z nerkowców 143

lepiej sobie odpuścić to ciasto. Bo efekt może być taki, że albo silnik blendera się przepali (tak skończył mój poprzedni blender) albo w cieście pozostaną nieprzyjemne grudki i choć sernik będzie dobry w smaku to jego konsystencja pozostawi wiele do życzenia. Żeby sprawdzić czy nasz blender poradzi sobie ze zmiksowaniem składników na gładki krem najlepiej zrobić masę z mniejszej ilości(...)jest nawet lepszy od mlecznego oryginału ;) Forma do ciasta Do przygotowania sernika używam formy z wyjmowanym dnem ale można też przygotować ciasto w tortownicy z odpinaną obręczą. Dla mnie pierwsza opcja jest wygodniejsza, ale w tortownicy też sernik da się spokojnie przygotować. Pamiętaj, żeby zrobić odpowiednią ilość miejsca w zamrażalniku, żeby ciasto mogło stać idealnie w poziomie, dzięki temu uzyskamy

Book of spells
Ciasto Rozpustny Mnich – wyjątkowo pyszny smakołyk bez pieczenia 164

Ciasto Rozpustny Mnich to rewelacyjny deser bez pieczenia na herbatnikach składający się z masy z mleka w proszku, masy kajmakowej z dodatkiem bakalii i orzechów i polewy czekoladowej. Jest wyjątkowo smaczny i bardzo słodki. Zasmakuje szczególnie dzieciom i wszystkim wielbicielom słodkości. Takie ciasto nie jest trudne do zrobienia, gdyż ogranicza się do wymieszania składników mikserem na masę z mleka(...)jednolitej, płynnej polewy. Czekoladę wylewamy na wierzch ciasta i rozprowadzamy po całej powierzchni. Kiedy polewa czekoladowa przestygnie, ciasto z powrotem wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby masy dobrze zastygły. Ciasto Rozpustny Mnich – wyjątkowo pyszny smakołyk bez pieczenia Zobacz inne przepisy na ciasta z kajmakiem: Ciasto Włoski Narzeczony – rewelacyjny biszkopt z kremem cappuccino Krakersiak z orzechami – ciasto bez pieczenia Bananowa

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Krówka Bez Pieczenia 109

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto krówka to bardzo smaczne i proste ciasto bez pieczenia z puszystym kremem i masą krówkową. Bazę do ciasta stanowią herbatniki, które pod wpływem masy miękną, dzięki czemu ciasto smakuje rewelacyjnie. Ciasto krówka w swoim składzie posiada najczęściej wykorzystywane do ciast składniki, które połączone ze sobą dają ciekawą kompozycję smakową. Puszysta masa z dodatkiem herbatników

Przepiski.pl
,,Jagodowa chmurka’’ 373

Delikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z galaretką jagodową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom jagód i bez!Pyszne ciasto malinowe powstało dzięki uprzejmości marki Frisco, Helio oraz Stovit oraz Garneczki ] Składniki na kruche ciasto: 6 żółtek 4 łyżki cukru pudru pół opakowania cukru wanilinowego łyżeczka proszku

Podróż w kulinaria
,,Malinowa chmurka’’ 454

Delikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z galaretką malinową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom malin i bez! Pyszne ciasto malinowe powstało dzięki uprzejmości marki Frisco, Helio oraz Stovit . Składniki na kruche ciasto: 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia pół opakowania cukru wanilinowego

Podróż w kulinaria