ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:94/367)

Ciasto kajmakowo - jabłkowe 98

Dawno nie było u mnie ciasta bez pieczenia, więc postanowiłam takie zrobić. Długo się zastanawiałam jak nazwać to ciasto, czy szarlotka, czy kajmakowiec, czy krówka jabłkowa, czy jeszcze inaczej. W końcu nadałam mu bardzo dyplomatyczną i ogólnikową nazwę, a mianowicie ciasto kajmakowo - jabłkowe. A jest to ciasto składające się z kilku warstw, przekładanych solonymi krakersami. Warstwy te tworzy masa kajmakowa(...)stykała się z budyniem. W ten sposób na budyniu nie powstanie kożuch. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Budyń odstawiłam do wystygnięcia. Zimny budyń zmiksowałam z miękkim masłem. Tak powstały krem wyłożyłam na ciasto. Na wierzchu ułożyłam ostatnią już warstwę krakersów. Śmietanę podgrzałam nie gotując jej. Do gorącej śmietany wrzuciłam połamaną na kawałki czekoladę. Odczekałam ok. 2 minuty i dokładnie wymieszałam. Polewą posmarowałam

Waniliowe Improwizacje
Babeczki z masłem orzechowym 119

Naprawdę smaczne i delikatne babeczki z dodatkiem masła orzechowego. Jego smak i zapach jest bardzo wyczuwalny zarówno w cieście, jak i w kremie do dekoracji. Wielbiciele masła orzechowego będą zachwyceni ;) Z ciastami jest bardzo podobnie jak z urządzaniem mieszkania. I tu i tu trzeba sporo pracy i wiele interesujących pomysłów, by efekt końcowy zachwycił i domowników i gości. Na szczęście(...)miksera i na przemian dodawać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Miksować tylko do połączenia składników. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, przełożyć ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Krem z masła orzechowego: 50 g masła 75 g kremowego masła orzechowego 25 g cukru pudru 75 ml śmietany kremówki Śmietanę ubić na sztywno, odłożyć

Domowa cukiernia Ewy
2 urodziny bloga i ciasto miodowe z jabłkami / Honey apple cake 171

tutaj zaglądacie i za wszystkie maile i komentarze, które motywują mnie do dalszego działania.W związku z rocznicą, przedstawiam dziś przepis na przepyszne, korzenne ciasto miodowe z jabłkami i kremem z serka śmietankowego. Polecam!Scroll down for recipe in EnglishCiasto miodowe z jabłkami(8-10 porcji)Składniki na ciasto:440 g mąki uniwersalnej1 łyżka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody1/2 łyżeczki(...)masłem , po czym dodawaj miód aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jeżeli masa będzie zbyt rzadka, odstaw masę do schłodzenia i na pewno zgęstnieje.Przekrój ostudzone ciasto na 3 równe dyski. Wyłóż na pierwszy  1/3 kremu z serka śmietankowego i 1/2 jabłek. Połóż na to drugi dysk i ponownie wyłóż 1/3 kremu i resztę jabłek. Umieść na nich trzeci dysk

karmelowy
Ciasto milky way (mleczna kanapka) 73

domu! Nie jest skomplikowane, a krem ma pyszny mleczny smak. Biszkopt przed przełożeniem kremem warto nieco skropić, by zachował świeżość jak najdłużej. Składniki na blaszkę o wymiarach 18x28cm Biszkopt: 80g mąki tortowej 80g mąki ziemniaczanej 100g drobnego cukru 5 jajek 20g (1 łyżka) ciemnego kakao 4 łyżki oleju 8g (1½ łyżeczki) proszku do pieczenia Krem: 250g masła 100g drobnego cukru(...)Krem: Cukier oraz mleko umieszczamy w rondelku z grubym dnem i mieszamy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia cukru. Nie gotujemy! Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo mleko w proszku i miksujemy na gładki krem. Powoli dodajemy syrop cukrowy na mleku oraz esencję waniliową. Dobrze ubity krem schładzamy w lodówce, a następnie przekładamy nim blaty, dociskając delikatnie górny. Wierzch ciasta

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto dyniowe z mascarpone 88

Dynia, moja ulubiona i najczęściej wybierana w sezonie jesiennym. Z dyni do tej pory głównie przygotowywałam wytrawne potrawy, teraz przyszła pora na ciasto dyniowe z pysznym kremem na bazie serka mascarpone.  Ciasto Artykuł Ciasto dyniowe z mascarpone pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Malinowa chmurka 1106

minuty , a następnie dodać fixy , cukier puder i ubić wszystko na sztywno , dodać serki i wymieszać delikatnie ręcznie.  Na upieczone ciasto rozłożyć tężejącą galaretkę , następnie krem i przykryć drugim ciastem.  Smacznego

Aromatyczne Podróże
Malinowa chmurka 130

minuty , a następnie dodać fixy , cukier puder i ubić wszystko na sztywno , dodać serki i wymieszać delikatnie ręcznie.  Na upieczone ciasto rozłożyć tężejąc galaretkę , następnie kremem i przykryć drugim ciastem.  Smacznego

Aromatyczne Podróże
Pomarańczowe ciasto z kaszy manny we frużelinie pomarańczowej 143

Moja Miśka uwielbia ciasta pomarańczowe, najlepiej bez kremu i lekko wilgotne. To ciasto jest bardzo orzeźwiające, idealnie do czarnej herbaty. Robi się je błyskawicznie i tak samo szybo znika. Składniki na mała tortownicę (max 18 cm, na dużą podwoić ilości) 150 g kaszy manny 50 g brązowego cukru 1 pomarańcza (wyparzona) 200 ml wegańskiego jogurtu naturalnego (można zastąpić

greenscarf
Ciasto "Milka" 229

dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Na koniec wlać wodę i ponownie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wyścielonej pergaminem tortownicy o średnicy 20 cm. Piec około 15 minut w temperaturze 180 o C. Wszystkie czynności powtarzamy i pieczemy drugi, taki sam biszkopt. Składniki na krem: 670 ml mleka; 70 g mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej; 2,5 łyżki cukru

In my kitchen
Ciasto Stefanka 152

minut w 180 stopniach. W tym czasie gotujemy w rondelku mleko z kaszą manną do zgęstnienia. Gdy ostygnie miksujemy z cukrem i miękkim masłem. Ostudzone ciasto przekładamy powidłami i kremem grysikowym. Ostatnią warstwą jest ciasto, które polewamy polewą zrobioną z rozpuszczonej czekolady i masła. Ciasto chłodzimy w lodówce, najlepsze jest na drugi dzień jak blaty ciasta trochę zmiękną od powideł

Aga w kuchni
Czekoladowy tort urodzinowy 131

przyjaciółki. Ma niesamowite nadzienie, albo raczej kilka jego rodzajów. Całość jest idealnie wyważona – słodycz masła orzechowego, kremu z orzechów laskowych i czekolady jest przełamana kwaśnymi powidłami domowej roboty. Całość polana polewą nugatową. Na wierzchu ułożyłam motylki z masy marcepanowej. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – kostkę masła – niepełne 2 szklanki cukru (ja daję ok 1 szklanki) – cukier waniliowy(...)termoobiegiem – 40 minut minimum. * Pokroić ciasto na cztery równe warstwy. Jeden blat (górę dolnego) posmarować masłem orzechowym (dodałam dodatkowo kilka batoników karmelowo-orzechowych) i drugi blat ciasta posmarować grubo kremem z orzechów laskowych i czekolady. Skleić ze sobą (patrz zdjęcia). Górę drugiego blatu posmarować grubo powidłami. Z pozostałymi dwoma blatami ciasta postąpić jak w przypadku dwóch pierwszych i położyć

Szybko Tanio Smacznie
Co robię w szkole? Czyli o zajęciach w szkole cukierniczej 161

marzenia! Póki co, wróćmy na ziemię. Klasyczny tort Othello, czyli ciasto, które można dostać w każdej duńskiej cukierni i w większości piekarni. Biszkopt, kruche ciasto, warstwa dżemu malinowego, odrobina bitej śmietany i krem cukierniczy. Na wierzchu glazura kakaowa, boki obłożone marcepanem. Całość udekorowana bitą śmietaną i połówkami winogron w tym przypadku, ale akurat tutaj panuje duża dowolność. W cukierni(...)malinowym, na to krem cukierniczy. Całość obłożona marcepanem, na wierzchu dekoracja z bitej śmietany, czekolady i owoców. To gęsie piersi , czyli gåsebryst . My robiliśmy je na cieście francuskim, z dżemem malinowym i kremem cukierniczym. Całość obłożona marcepanem, udekorowana bitą śmietaną i czekoladą. Te dwa ciasta robiliśmy jednego dnia, następnie sprzedawaliśmy - znikały błyskawicznie! I choć nie były idealne

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Owocowa chmurka 141

borówka, jagoda, jeżyna) 3 przeźroczyste galaretki Przygotowanie: Składniki na ciasto zagniatamy, następie zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki, podsypujemy blat, wykładamy ciasto i wałkujemy na wielkość blachy. Do ciasta przygotowujemy blachę o wymiarach 23x33 cm. Dno blachy wyłożone ciastem nakłuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni(...)szklankach wody i schłodzone łączymy z owocami. Jeżeli mamy owoce mrożone, należy ten etap wykonać w momencie gdy nasze kruche ciasto będzie już zimne. Galaretki po dodaniu mrożonych owoców ekspresowo zastygają. Owoce wylewamy na upieczone ciasto. Składniki na krem ubijamy jak na klasyczną masę. W moim mikserze wkładam wszystkie składniki razem. Wykładamy na zastygnięte galaretki. Po każdym etapie ciasto chłodzimy

Życie zaczyna się w kuchni
Pani Walewska 378

otrząsnęłam się jeszcze po świątecznym celebrowaniu niezliczonych posiłków i deserów. Przyzwyczajona do zapasu słodkości w spiżarni postanowiłam sobie pofolgować. Kruche ciasto, dżem, beza i krem budyniowy. Tego mi było trzeba! Pani Walewska kruche ciasto: 6 żółtek 20dag cukru pudru 3 szklanki mąki pszennej 30dag masła cukier waniliowy + kwaśna konfitura do posmarowania beza : 6 białek 2 szklanki cukru pudru 1 łyżka(...)soku z cytryny + orzechy włoskie do posypania Krem budyniowy: 4 żółtka 5 kopiastych łyżek mąki pszennej 1 łyżka aromatu waniliowego 3 szklanki mleka  20dag masła Ciasto zagnieść i wstawić do lodówki na 1 godzinę. rozwałkować na placek grubości 3mm, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiec na złoty kolor, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Posmarować dżemem

Zapiski Młodej Żony

Proponowane wyszukiwania