ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:92/367)

Malinowy Pocałunek 191

Malinowy Pocałunek- ciasto składające się z prostego, puszystego spodu z równie prostą masą jogurtową z dżemem malinowym (w wersji na zimno) z dodatkiem malin i

Kraina Miodem Płynąca
Migdałowiec na krakersach według Siostry Anastazji 327

Ciasta na zimno sprawdzają się chyba w każdej sytuacji. Szczególnie takie, które są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Takie jest właśnie to ciasto - szybkie i baaaardzo

Z miłości do słodkości
Torcik marchewkowy z musem figowym, najłatwiejszy, najsmaczniejszy 155

musu 110 g (1 szklanka) rozdrobnionych orzechów włoskich     Składniki na krem: 250 g serka Philadelphia – śmietankowy 200 g serka Mój ulubiony 50 miękkiego masła 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 łyżki    musu figowego             Wykonanie ciasta: Do misy miksera wsypałam suche składniki:   mąkę, cukier, proszek do pieczenia(...)piekarnika na 40 minut. Sprawdziłam patyczkiem czy już się upiekło. Upieczone wyjęłam z piekarnika. Wystudziłam, wyjęłam z foremki i przełożyłam na kratkę do całkowitego wystudzenia.   Kiedy   ciasto stygło zrobiłam krem .   Do misy miksera przełożyłam wszystkie składniki za wyjątkiem musu figowego. Utarłam na gładką masę. Podzieliłam na dwie części. Do jednej dodałam mus figowy.   Zimne ciasto przekroiłam

Kuchnia u Krysi
Torcik Wuzetka 461

Jeśli Wam źle, macie gorsze dni, przygotujcie sobie takie ciasto, a życie nabierze barw :) Wymiary tortownicy: średnica 24 cm Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: 35-40 minut Składniki: 7 jaj 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego kakao łyżka wody Krem: 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone(...)pieczemy ok. 35-40 minut. Krem Zimną śmietanę ubijamy i w trakcie dokładamy serek mascarpone. Torcik Wuzetka Wystudzone, przekrojone ciasto, polałam sokiem z czarnej porzeczki, wyłożyłam krem śmietankowy i pokryłam drugim blatem ciasta. Czekoladę rozpuscilam w kąpieli wodnej, dolalam śmietankę i poczekalam aż czekolada się rozpuści. Polać ciasto polewą czekoladową. Migdały uprażyć na patelni, posypać nimi ciasto. Wisienkami ozdobić wierzch

Słodkości i nie tylko
CIASTO KICAK (ZAJĄCZEK) 139

pestkę. Pokroić w plastry. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta wyłożyć cienką warstwę masy mandarynkowej, rozsmarować i ułożyć pokrojone w plastry brzoskwinie, na owoce wyłożyć ok. połowę masy mandarynkowej - rozsmarować. Następnie przykryć drugim blatem ciasta i rozsmarować pozostałym kremem wierzch i cienką warstwę kremu boki tortu. Na koniec ciasto ozdobić

Ciastka - domowe słodkości
Pani Walewska (Pychotka) 1783

Przepis poniżej. Ciasto jest bardzo podzielne, w sam raz na większą imprezę okolicznościową. Ciasto należy przygotować dzień lub dwa wcześniej i przechowywać w lodówce.  Pani Walewska (Pychotka)PRZEPIS (forma: 25 x 30 cm) Temperatura: 200oC | Czas pieczenia: ok. 45 min.  Ciasto kruche 400 g maki pszennej (może być zwykła, ale najlepsza do kruchego ciasta to krupczatka(...)składniki na bezę na pół i ubijać białka każdorazowo przed samym pieczeniem. Zagnieść kruche ciasto z podanych składników (prócz konfitury). Podzielić ciasto na pół i rozwałkować lub wyłożyć ciastem bezpośrednio blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Placek posmarować konfiturą porzeczkową. Podobnie postąpimy później z drugą częścią ciasta. Beza. Najpierw należy przygotować bezę z połowy składników na pierwszy kruchy placek. 3 białka

coolinarnastrefa.blogspot.com
Babeczki kokosowe z borówkami (bez glutenu, mleka i jajek) 334

Babeczki z kruchego ciasta, wypełnione waniliowym kremem z mleka kokosowego i borówkami. Warto było poświęcić trochę czasu - dzieci były nimi zachwycone :) Składniki: ciasto kruche: bezglutenowa mieszanka Mix C lub inna na ciasto kruche 250 g cukier puder 125 g masło lub margaryna bezmleczna 125 g karob mielony lub kakao 1 łyżeczka wiórki kokosowe 3 łyżki proszek do pieczenia bezglutenowy(...)lnianego. Wyrobić ciasto, po połączeniu składników dosypać wiórki kokosowe i wymieszać. Wykleić warstwą ciasta dno i ścianki foremek do babeczek - ja użyłam małych silikonowych ale tradycyjne metalowe byłyby chyba wygodniejsze. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut (do lekkiego zarumienienia). Ostudzić. krem: Z mleka kokosowego odlać pół szklanki i rozprowadzić w nim skrobię kukurydzianą (zamiast skrobi

głodny alergik
Tarta bananowa z kremem śmietankowym 187

kawałek mego deseru, leniuchuję na moim "tarasie" z ulubionym Panem Kingiem, a Wam życzę udanego, słodkiego weekendu!   Składniki kruche ciasto 1 i 1/2 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao krem śmietankowy  330 ml śmietanki 30% 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo 3 banany gorzka czekolada(...)cukrem pudrem, dodać kakao, masło i jajko, zagniatać do uzyskania gładkiego ciasta. Formę na tartę wysmarować margaryną, posypać mąką i wyłożyć na nią ciasto. Dać do lodówki na ok 30 min.  Przygotować krem -  śmietankę ubić na sztywno, pod sam koniec ubijania wsypać cukier i dodać soku z cytryny, schłodzić w lodówce.  Nagrzać piekarnik do 180 stopni, piec

pink envelope
Mleczna kanapka 593

wyłożyć ciasto, rozprowadzić na całej powierzchni. Biszkopt   piec w temperaturze 170stopni, bez termoobiegu na środkowej półce przez   ok 12 minut ( biszkoptu nie należy zbyt przesuszyć). Ciasto nie będzie wysokie. Wystudzić, delikatnie zdjąć papier. U mnie na biszkopcie powstała taka jakby skórka, którą delikatnie zdjęłam. Wtedy powierzchnia ciasta jest idealnie gładka jak w oryginalnej mlecznej kanapce. Krem(...)gotowego kremu na koniec   dodać sok z połowy cytryny. Masa dość szybko gęstnieje. Składanie ciasta: Upieczony biszkopt przekroić na pół. Jedną połowę posmarować przygotowanym kremem i przykryć go drugą połową biszkoptu. Ciasto schłodzić w lodówce, najlepiej przez noc. Gotowe pokroić w zgrabne kanapki

W garach u Gosi
Krem Russel 109

Dzisiaj polecam krem russel- czyli krem maślany , który możemy użyć do dekorowania i przekładania tortów, ciast tortowych oraz rolad. Składniki: 250 g masła 2 jajka 110g cukru 10 g cukru wanilinowego Jaja ubić z cukrem w kąpieli wodnej, (miskę stawiamy na garnku z gotującą się wodą), tak aby masa zwiększyła swoja objętość 2-3 krotnie. Masło utrzeć na pulchną masę

Pomysłowa kuchnia
Marchewkowe z lekkim kremem 476

Jako że nadal uważam na to co jem, to i ciasta muszą być odpowiednio dobrane. Dzisiejsze marchewkowe nie zawiera silnie alergizujących orzechów, kakao i cynamonu. Składniki: Na blaszkę 32x26cm 6 jajek 300g cukru kryształu 50g cukru waniliowego 140g dżemu z owoców leśnych 250ml oleju rzepakowego 600g marchwi 30g kokosu 30g płatków migdałowych 100g mieszanki "Słoneczne trio"- żurawina, rodzynki, miechunka(...)góry ścinamy cieniutką warstwę upieczonego ciasta, która posłuży za kruszonkę. 2. Śmietankę ubijamy, dodajemy serek mascarpone oraz dżem. Przygotowanym kremem smarujemy jeden blat, przykładamy drugim, smarujemy resztą kremu i posypujemy pokruszonym drobniutko ciastem, które ścięliśmy z wierzchu. Wkładamy do lodówki, by masa dobrze stężała

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto szpinakowe z obłędnym kremem kokosowym 411

Jeśli szukacie oryginalnego i pysznego ciasta, to polecam Wam to zielone ciasto, które nie tylko pięknie wygląda ale także pysznie smakuje i nawet Ci co szpinaku nie lubią zjedzą je ze smakiem. A krem, który powstał z połączenia mleczka kokosowego i serka kanapkowego to po prostu mistrzostwo świata.  Ciasto: 3 jaja 1/3 szklanki ksylitolu (można użyć erytrol(...)kokosowe) Stałą część mleczka kokosowego przekładamy do misy miksera i ubijamy aż będzie gładka i puszysta, dodajemy stopniowo serek i ksylitol i miksujemy aż się połączą. Gotowy krem wykładamy na ostudzone ciasto i posypujemy po wierzchu pistacjami lub wiórkami kokosowymi

Cynamonowe szczęście
Waniliowe babeczki z dżemem malinowym i kremem 83

wydrążamy w babeczkach otworki, które napełniamy dżemem. Na koniec dekorujemy kremem i pyszne babeczki gotowe. U mnie już w propozycjach na wypiek wielkanocny :). Bardzo polecam! Pomysł na ciasto babeczkowe jak i krem, zaczerpnięty z kanału Sugarlady z serwisu YouTube. Składniki na 12 sztuk: 300 g mąki pszennej tortowej 120 g cukru 2 duże jajka 100 g masła 120 ml mleka(...)wystudzeniu, w każdej babeczce wydrążyć otwór, mniej więcej na głębokość 1,5 cm ( ja najpierw wycinałam nożem płytki otwór, który pogłębiałam łyżeczką, wydrążając ze środka ciasto ). W powstałe zagłębienia nałożyć malinowy dżem. Krem: Masło utrzeć z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę ( należy ucierać przez minimum 5-8 minut, aby uzyskać naprawdę jasną barwę masy maślanej ). Porcjami dodawać serek

Opowieści z piekarnika
Tort piernikowy z suszonymi śliwkami 126

foremek. Jedną z foremek wykładamy folią spożywczą od środka i wkładamy tam jeden blat ciasta. Wylewamy na nie tężejąca galaretkę i zakrywamy drugim blatem ciasta. Odstawiamy do lodówki na noc lub co najmniej 6 godzin. Krem czekoladowy przygotowujemy(...)miksując masło z cukrem pudrem. Krem powinien być bardzo puszysty dlatego musimy dosyć długo miksować. Na koniec dodajemy roztopioną czekoladę i jeszcze raz dokładnie miksujemy. Ciasto wyciągamy z blaszki ciągnąc za folię spożywczą. Smarujemy kremem czekoladowym oraz szprycą nakładamy okrągłe wzorki oraz ozdabiamy paroma suszonymi śliwkami. Boki ciasta można ozdobić zmielonymi piernikami

wysmienity
Napoleonki z ciasta francuskiego 88

posmakuje wszystkim łasuchom. Składniki oraz sposób przygotowania: Ciasto: ciasto francuskie – 270g Z ciasta francuskiego wykroic krążki. Ja zrobiłam 12 sztuk o średnicy 8 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku na 200 ° C na złoty kolor. Resztki ciasta też upiec. Ochłodzić, a resztki pokruszyć. Krem : 500 ml mleka 1 jajko 200g cukru(...)zgęstnieje. Dać masło i wymieszać aż masło się rozpuści. Przykryć folią i ochłodzić. Ubić śmietanę na sztywno i wymieszać z budyniem do gładkości. Na każdym krążku ciasta dać sporą ilość kremu, przykryć innym krążkiem, wyrównać, posmarować wierzch i obtoczyć w okruchach. Autor przepisu: Zornica Toncheva Artykuł Napoleonki z ciasta francuskiego pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy