ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:90/367)

Ciasto kokosowo- porzeczkowe. 137

Składniki : Ciasto kruche : 3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 20 dkg masła lub margaryny 6 żółtek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 l dojrzałych czerwonych porzeczek Pianka kokosowa : 6 białek 1 i 1/2 szklanki cukru 30 dkg wiórków kokosowych Krem budyniowy : 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 6 łyżek cukru 20 dkg miękkiego masła 750 ml świeżego mleka(...)łyżce przestudzony budyń. Gotowy krem wyłóż na jedno z upieczonych wcześniej ciast, rozsmaruj po całej powierzchni. Drugie ciasto delikatnie wyjmij z blaszki i połóż na kremie, lekko przygnieć. Możesz położyć na cieście deseczkę i lekko ją przygnieść tak, aby cisto nie popękało. Gotowe ciasto wstaw do zimnego pomieszczenia na przynajmniej 3 godziny. Następnie ciasto pokrój na kwadraty lub prostokąty. Każdy

Przepisy i porady kulinarne
przekładany jabłecznik mojej Babci 148

cukru (lub więcej w zależności od kwaśności jabłek) 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka soku z cytryny na krem budyniowy: 450 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki cukru łyżka kakao 200 g masła 3 łyżki startych orzechów włoskich Składniki ciasta półkruchego zagnieść szybko i podzielić na połowę. Jedną częścią wyłożyć blaszkę wyścieloną papierem. Drugą część umieścić w lodówce. Blaszkę(...)pozostałym mleku. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć najpierw samo a następnie dodawać po łyżce budyniu. Krem podzielić na połowę. Do jednej części dodać kakao i orzechy. Na wystudzone ciasto jabłkowe rozsmarować krem kakaowy, przykryć biszkoptem i posmarować białym kremem. Wierzch można posypać kakao

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Malinowa chmurka 1526

wody) 3,5 szklanki gorącej wody Składniki na krem ś mietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone, 3 łyżki cukru pudru 1 laski wanilii Składniki na bezę: 3 białka 150 g drobnego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 50 g płatków migdałów Przygotowanie: Składniki na kruche ciasto łączymy i zagniatamy gładkie ciasto,formujemy w kulkę i schładzamy(...)zacznie gęstnieć dosypujemy cukier i dodajemy mascarpone.Uważajcie ,żeby nie ubijać za długo ,żeby się nie zważyła.    Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto. Ciasto wyjąć z lodówki, gotowy krem wyłożyć na galaretkę, wyrównać. Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę. Schłodzić przez 2 godziny w lodówce. Kroić, podawać. Ciasto kroi się lepiej po nocy w lodówce (beza nie stawia

Swojskie jedzonko
Galette des Rois - francuska tarta migdałowa na Święto Trzech Króli 196

pierogi z drożdżowego ciasta z nadzieniem z kapusty lub grzybów. Jestem ciekawa, czy słyszeliście o nich/jedliście je kiedyś? Ciasto Trzech Króli Galette des rois to francuska odmiana Ciasta Trzech Króli, wypieku upamiętniającego obchodzoną 6 stycznia Epifanię i oddającego hołd trzem biblijnym Mędrcom, którzy w tym dniu odwiedzili małego Jezusa i obdarowali go prezentami. Tradycja przygotowywania ciasta na Święto Trzech(...)ciasta francuskiego, które trzeba rozwałkować, podziel je na dwie części i każdą rozwałkuj na stolnicy posypanej mąką. Jeżeli używać ciasta już rozwałkowanego (sprzedawanego w rulonie), rozłóż ciasto z obu opakowań na stolnicy. Przykładając do ciasta duży talerz wytnij z niego dwa koła. Usuń niepotrzebne kawałki ciasta. Przełóż jeden z placków na arkusz papieru do pieczenia. Wyłóż na niego krem, zachowując

Chilli Czosnek i Oliwa
Rogaliki w 10 minut! Croissanty ze śliwkami i czekoladą. 176

stopni dość szybko 12- 20 minut, w zależności od wielkości croissantów. PRZEPIS NA CROISSANTY SKŁADNIKI: - 2 arkusze ciasta francuskiego - 2-3 śliwki renklody fioletowe - 2-3 łyżki kremu czekoladowego Arkusz ciasta szybkim ruchem noża kroimy na spore trójkąty, na podstawie trójkąta układamy kilka plastrów śliwek, łyżkę kremu czekoladowego, rolujemy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki piekłam

SMYKWKUCHNI
Łatwy Tort Kot – przepis 90

zrobienie kremu. Najpierw żelatynę zalewamy 100ml zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Następnie rozpuszczamy w mikrofali. Żelatynę mieszamy z jogurtem malinowym (najlepiej jeśli jest zimny, z lodówki). Potem spód (ostatnią warstwę tortu) kładziemy na dnie zamkniętej tortownicy, nasączamy 1/3 wody z cytryna i z syropem. Następnie na warstwę biszkoptu wykładamy połowę kremu jogurtowego. Na nią kładziemy drugi blat ciasta(...)nasączamy. Teraz wykładamy drugą połowę kremu i na nią kładziemy ostatni blat ciasta. Potem tort wstawiamy do lodówki na pół godziny a najlepiej na noc. Teraz czas na dekorację. Najpierw przygotowujemy polewę czekoladową i dobrze ją studzimy. Następnie na zimny tort wylewamy na wierzch zimną polewę czekoladową i rozsmarowujemy, tak by delikatnie strużki polewy spłynęły po bokach. Po tym dekorujemy

Dorota Smakuje
Lekki tort truskawkowo - śmietankowy 348

często piękne, niestety nie mają smaku naszej rodzimej truskawki. Truskawka daje tyle możliwości w pieczeniu! Soczysta, słodka ale z nieco kwaskowym posmakiem, wprost stworzona jest do wszelkich ciast z dodatkiem puszystych kremów. Taki jest tort truskawkowo - śmietankowy. Tort oparty jest na niezawodnym biszkopcie, przełożony delikatnym, bardzo lekkim kremem z serkiem ricotta (ricotta ma trzy razy mniej kalorii niż klasyczna bita(...)tortownicę z wysokości ok. 50 cm na blat lub na podłogę. Dzięki temu zabiegowi biszkopt pozostanie idealnie równy. Odstawić ciasto do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Gdy ciasto całkowicie ostygnie, oddzielić boki nożykiem. Krem śmietankowy: 750 g schłodzonego serka ricotta 300 g schłodzonej śmietany 36% 100 g cukru pudru 100 g płatków z białej czekolady lub 100 g białej czekolady Śmietanę

maniapieczenia
Kora brzozy 429

Pyszne i pięknie prezentujące się ciasto bakaliowe, przełożone cienką warstwą kremu, nasączonymi w kawie delicjami i zwieńczone brzoskwiniami zalanymi cytrynową galaretką , która dodatkowo ożywia ciasto. Ciasto wydaje się pracochłonne ale przy dobrym rozplanowaniu prac wykonuje się je dość sprawnie. Polecam wypróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 3/4 szkl cukru 200 g posiekanych orzechów włoskich 100 g rodzynków 100 g wiórków kokosowych(...)szkl. wody. Sok z brzoskwiń zagotować, wlać do niego budyń, chwilę gotować. Masło w temp. pokojowej utrzeć do białości. Dodawać przestudzony budyń. Odłożyć troszkę kremu do posmarowania wierzchu.Połową masy posmarować jeden płat ciasta  .  Ułożyć delicje namoczone w kawie  czekoladą do dołu . Wyłożyć pozostałą masę, przykryć drugim plackiem.Posmarować kremem. Na kremie ściśle poukładać brzoskwinie

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Tort bezowy z kremem orzechowym ala Ferrero Rocher i powdłami 549

Tort który zachwycił wszystkich moich domowników, zniknął zanim zdążyłam się nacieszyć jego smakiem. Dla mnie ciasto idealne, krucha beza, orzechowo-czekoladowy krem i kwaśne powidła. Po prostu niebo w gębie. Ciężko się od niego oderwać.Mój mąż, który zazwyczaj umie zapanować nad "słodyczowym" głodem przy tym torcie zrezygnował z talerzyka i podjadał go widelcem prosto z formy JCiasto oczywiście może

Mania Gotowania
Babeczki a la wuzetka 139

Miało być ciasto wuzetka, ale z braku czasu zrobiłam babeczki a la wuzetka. Przygotowuje się je znacznie szybciej, a są tak samo smaczne. Puszyste ciasto kakaowe ze słodkim kremem śmietankowym z dodatkiem wanilii - nie sposób im się oprzeć. Doskonałe na deser, do kawy i na domowe uroczystości. Polecam! Babeczki a la wuzetka Składniki na 14 sztuk: Na ciasto: 115g miękkiego(...)łyżki cukru pudru łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią lub łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Ciasto: mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą i kakao.  Masło ucieramy z cukrem na jasny, puszysty krem. Wbijamy po 1 jajku i miksujemy do połączenia składników. Następnie na przemian dodajemy maślankę oraz suche składniki kończąc suchymi składnikami. Formę do muffin wykładamy

Smak mojej kuchni
Łaciatek z kremem waniliowym 261

biszkopt łaciaty z tego przepisu . Tym razem całość przełożyłam waniliowym kremem i mocno nasączyłam cytrynowym nakropkiem. Bardzo wdzięcznie się prezentujące, okazałe ciacho. Smaczne, nie za slodkie i bardzo stabilne- nie ma problemu z krojeniem : ) A najlepsze jest dzień, dwa po upieczeniu, gdy nasączenie „przegryzie się ” z kremem.  Składniki na biszkopt łaciaty: białe: 6 białek 200 g cukru(...)dokładnie mieszamy.  Na formę nakładamy naprzemiennie po łyżce ciasta ciemnego i białego( koło siebie a potem ciemne na białym i odwrotnie).     Całość delikatnie wyrównujemy na wierzchu.  Pieczemy 45 minut w temp. 180 stopni. Studzimy.  Kroimy na 3 równe j grubości blaty.   Składniki na krem waniliowy : 2 budynie waniliowe 500 ml mleka 8 łyżek cukru

Domowe ciasta
Ciasto orzechowe z masą mascarpone 194

ciasto trzeba użyć bardzo ostrego noża i robić to powoli i uważnie. Mimo to ciasto to jest warte tego zachodu. Składniki: Podkład: 8 jajek 25 dkg orzechów włoskich 20 dkg cukru 3 kopiaste łyżki bułki tartej sok z 1 cytryny szczypta imbiru szczypta soli Krem: 50 dkg sera mascarpone 200 ml śmietanki 30% 6 łyżek mleka 1 łyżka soku(...)delikatnie wymieszać. 3. Podkład przekroić na 2 lub 3 blaty. Każdy blat nasączyć mocną herbatą z wódką, na to nałożyć krem i poukładać wiśnie. Przykryć następnym blatem. 4.Gotowe ciasto posmarować resztą kremu i udekorować startą czekoladą lub wiśniami

Mama Gotuje
Tartaletki z truskawkami 120

Pewnie część osób obraża użycie przez blogera gotowych tartaletek z supermarketu ale no cóż nie zawsze mam czas i siłę na robienie samemu ciasta:) Do gotowych tartaletek zrobiłam krem(...)serka mascarpone i dodałam pokrojone truskawki wymieszane z konfiturą malinową, do ozdoby bezy, które uwielbiają dzieci i gotowe. Smakują wspaniale zwłaszcza na drugi dzień kiedy ciasto nieco zmięknie od kremu ... pychota:) Inspiracją dla mnie był przepis na tartą z truskawkami na blogu  Kwestia Smaku Składniki :   TARTALETKI KREM MASCARPONE : 1/2 kg sera mascarpone, schłodzonego 5 łyżek cukru

cucinare
Ciasto marchewkowo-jabłkowe 163

powrocie z dłuższego wyjazdu. Na pogaduchy przy kawie lub herbacie i kawałku domowego ciasta. W sumie nic bardziej mylnego! Zapraszamy Was oboje z Pawłem na ciasto marchewkowo-jabłkowe. I witamy się serdecznie :) Cześć! SKŁADNIKI: Na formę o średnicy około 23 cm (8 - 10 porcji). Ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g drobnego cukru do wypieków 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej(...)tarce o dużych oczkach. Za pomocą łyżki mieszamy z ciastem. 5. Przekładamy ciasto do blachy posmarowanej masłem i obsypanej bułka tartą. Pieczemy w piekarniku nagranym do temperatury 180°C przez około 40 minut (do suchego patyczka). 6. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do ostygnięcia, a w tym czasie przygotowujemy krem. Krem: 1. W niedużej misce za pomocą miksera ubijamy miękkie masło

W kuchni Katie

Proponowane wyszukiwania