ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:254/367)

Krem z leśnych grzybów z łazankami 118

powinno być elastyczne i gładkie. Ciasto cienko rozwałkowujemy na obsypanym mąką blacie. Kroimy je na małe kwadraciki. Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody przez około 2 minuty, aż będzie al dente. Gotowy odcedzamy. Zupę podajemy z łazankami. Możemy dodać do niej kleks ze śmietany i obsypać drobno posiekaną natką pietruszki. Smacznego Artykuł Krem z leśnych grzybów z łazankami pochodzi

PatiGotuje
jabłecznik z mascarpone (bez pieczenia) 147

Ostatnio trochę znudziły mi się letnie ciasta, galaretki i pianki. Ciągnie mnie już w stronę jesiennych smaków- jabłek, orzechów, cynamonu. Nie mogę się doczekać długich jesiennych wieczorów, ponurych deszczowych dni i spadających liści. A wtedy taki kawałek jabłecznika z kremem i czekoladą będzie jak znalazł:)  *foremka 23*28 cm Składniki: 1,5 dużej paczki herbatników kakaowych 1 kg jabłek(...)opakowania galaretki pomarańczowej łyżeczka cynamonu 3 łyżki cukru 70 g czekolady deserowej 2 łyżki mleka na krem: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Jabłka obrać, wrzucić do garnka, zaspać cynamonem i cukrem, zalać połową szklanki wody o dusić aż się rozpadną. Zdjąć z ognia, wsypać galaretki i dokładnie wymieszać, odstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
"Sernik" jaglany z truskawkami, Wayward Pines 226

deser to nieco zmieniona wersja "sernika jaglanego z borówkami" . Jest lekki i słodko-kwaskowaty. Fakt, wymaga trochę pracy, ale naprawdę warto. Składniki na wegańskie kruche ciasto: 0,5 szklanki mąki jaglanej + kilka łyżek mąki pszennej 0,5 szklanki (razem) mąki kukurydzianej i ziemniaczanej (2-3 łyżki mąki ziemniaczanej, reszta kukurydzianej) 2 łyżki  ksylitolu  (ewentualnie cukru) 2 łyżeczki(...)rozgotowana). Dodaj sok z cytryny, ksylitol i pokrojony na kawałki krem kokosowy. Wszystko dokładnie zblenduj na gładką masę. Podziel na 2 części, do większej dodaj truskawki i ponownie zmiksuj/zblenduj. Natłuść formę olejem (okrągła 28 cm średnicy lub kwadratowa o boku 20 cm) i wylep ją kruchym ciastem; możesz to zrobić rękami, nie musisz używać wałka. Piecz ciasto przez

Qlinarnie i Qlinarnie
Tarta z Jabłkami i Bezą 76

jabłkami i bezą to idealny pomysł na smaczny deser. Kruche ciasto z dodatkiem puszystej pianki i jabłek to prawdziwy raj dla podniebienia. Na naszym blogu znajdziecie również inne przepisy na domową tartę: Tarta z Malinami Tarta z Dżemem Tarta z Borówkami i Kruszonką Tarta z Malinami i Kremem Mascarpone Wersja z jabłkami pojawia się jednak w naszym domu najczęściej. Być(...)kawałeczek, szczególnie do popołudniowej kawki. Skusicie się na kawałek? Jeśli tak. Zapraszam do zapoznania się z poniższym przepisem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA TARTĘ Z JABŁKAMI I BEZĄ Składniki: CIASTO: 300 g mąki tortowej 200 g miękkiego masła 4 łyżki cukru pudru 3 żółtka, szczypta proszku do pieczenia MASA BUDYNIOWA: 20 g proszku budyniowego śmietankowego 200 ml mleka łyżka cukru

Przepiski.pl
ŻELKA CZEREŚNIOWA 104

Żelka czereśniowa to zblendowane czereśnie z dodatkiem żelatyny, dzięki czemu możemy uzyskać czereśniową wkładkę do tortu. Żelka z czereśni idealnie przełamuje słodycz kremów. Polecam również frużelinę

Słodki Pomysł
Bezowe koszyczki 82

Miało być kobieco, smacznie i ładnie, dlatego powstały bezowe koszyczki z delikatnie kwaśnym kremem, dla zrównoważenia słodyczy bezy, i owocami. Składniki na 10-12 koszyczków: 5

Słodki sentyment
Ciasto gruszkowe, które rozpływa się w ustach 206

dobrą sprawę, jabłka z kompotu również by były idealne. Resztę gruszek można rozłożyć do miseczek, dodać łyżkę lub dwie gęstej, kwaśnej śmietany, trochę cukru i lekki deser gotowy:) Ciasto gruszkowe, które rozpływa się w ustach na podst. piernika z jabłkami ze starego Poradnika domowego tortownica 23 cm 2/3 szkl cukru pudru 2 jajka (żółtka i białka osobno) 80 g rozpuszczonego(...)pianę i odstawić. W drugiej misce ubić żółtka z cukrem na gęsty krem. Stopniowo dodawać masło i gruszki. Zmiksować. Zmniejszyć moc miksera do minimum, wsypać mąkę z sodą i przyprawą i zmiksować tylko do połączenia się składników. Następnie dodać ubitą pianę i delikatnie wmieszać ją łyżką. Ciasto przelać do tortownicy, włożyć do piekarnika i piec 35-40 minut. Najłatwiejszy

Posadzone i zjedzone
Dacquoise 224

Dacquoise to tort, w którym zakochałem się od pierwszego kęsa. Słodka beza, słodki krem z daktylami i chrupiącymi orzechami. Po prostu niebo w gębie. A za

Jacob Tastes
Bezglutenowy tort RENIFER p. Angeliki i Moniki – danie konkursowe 138

Drukuj tylko tekst Składniki kilka kostek czekoladybiszkopt7 dużych jaj100g skrobi kukurydzianej100g mąki kukurydzianej150g ksylitolu40g kakao5 łyżeczek przyprawy do piernika (bez mąki w składzie)1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego)krem pierwszy5 szkl mleka2kg dyni (pokroić w kosteczkę)3 pomarańcze1 łyżka oleju kokosowego3-4 łyżeczki cynamonu1/3 szkl ksylitolukrem drugi400g jogurtu greckiego kilka łyżek pierwszego kremuciasteczka amarantusowe110g mąki gryczanej70g mąki z amarantusa60g(...)się nie ścięło). Wymieszać i ewentualnie trochę podgrzać do uzyskania gęstej, gładkiej masy. Przelać do miski, dodać wcześniej wymieszaną mąkę gryczaną i mąkę z amarantusa oraz sodę. Wyrobić ciasto. Miskę wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki, jak mamy czas to nawet na całą noc. Ciasto rozwałkować między dwoma foliami (np. reklamówka jednorazowa) i wycinać kształty rogów renifera (powinny

CoolinarniePL
Muffinki czekoladowe z kremem, sosem karmelowym i fistaszkami. 129

zrobiłam moje ulubione, czekoladowe z kremem mascarpone. Na wierzch wyłożyłam solony sos karmelowy z fistaszkami, co dopełniło smak i wygląd muffinek ;) Są rewelacyjne! Polecam! Składniki na muffinki czekoladowe z kremem, sosem karmelowym i fistaszkami na 18-20 sztuk 320 g mąki pszennej (2 szklanki) 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 2 pełne łyżki dobrego, gorzkiego kakao 130 g cukru (trochę(...)suchych składników wlewamy mokre, chwilkę mieszamy łyżką, ale tylko do połączenia składników (ciasto może mieć konsystencje grudkowatą, ale takie ma być). Powstałą masę nakładamy do foremek wyłożonych papierowymi papilotkami do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, po 20 minutach sprawdzamy patyczkiem, czy się już upiekły, wyjmujemy, studzimy. KREM MASCARPONE: 200 g śmietany 30 % (dobrze schłodzonej) 200 g serka mascarpone

Rozpustne gotowanie
108. Odrobina lata, czyli tort bezowy z malinowym kremem i owocami 335

serka mascarponeok. 200 ml śmietanki 30%200-300 g malin świeżych lub mrożonych2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny1/3 szklanki cukru pudru (zależy od tego jak słodki będziemy chcieli uzyskać krem)PrzygotowanieMaliny blendujemy na gładko. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Mascarpone wkładamy do miski, chwilę miksujemy, aby go rozluźnić i dodajemy zblendowane maliny, sok z cytryny - miksujemy(...)połączenia się składników. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy do niej ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20-30 minut. Dodatkowook. 500-600 g owoców (mogą być mrożone porzeczki, maliny, jeżyny)płatki ciemnej czekoladySkładanie tortuSpodem będzie brownie. Na brownie wykładamy malinowy krem oraz trochę owoców i posypujemy płatkami czekolady. Na tym układamy blat bezowy i smarujemy

Symfonia Smaków
Tort Mrowisko 122

czekoladzie! Składniki: Kruszonka • 200 g masła • 4 szklanki mąki • 3 łyżki cukru • cukier waniliowy • 3 żółtka • 4 łyżki śmietany • szczypta soli • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżka kakao Krem • 200 g masła • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • cukier waniliowy • 5 łyżek maku • 100 g orzechów włoskich • 3 łyżki płatków migdałowych Dekoracja • 1 czekolada gorzka • 1 czekolada deserowa • kilka całych(...)st.C, każdą część ciasta zetrzeć bezpośrednio na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. • Piec ok. 10-15 minut, dwa razy w międzyczasie wymieszać kruszonkę. • Upieczoną kruszonkę zsypać do miski i pokruszyć jeszcze rękami jeśli jest zbyt zbrylona. Tak przygotowana może czekać kilka dni na dokończenie tortu. Krem • Masło zmiksować z cukrem waniliowym, aby zrobiło

To co kocham
PAPIESKI PIERNIK 114

gryczanego miodu (250 g) 2,5 dag sody (0,5 łyżeczki) 1 łyżka przyprawy do piernika Dodatkowo do piernika użyłam  pół słoika powideł śliwkowych 2 - 3 łyżki kremu kakaowego lub rozpuszczonej czekolady gorzkiej ok. 4 kostki)  6 kostek czekolady gorzkiej rozpuszczonej w kąpieli wodnej wiórki kokosowe do posypania po wierzchu piernika ok. 2 łyżki Przygotowanie: Zagotować miód(...)przyprawą do piernika, wymieszać i dodać pozostałą śmietanę. Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać to tortownicy o wymiarach 24x24 cm, gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem.  Piec w temperaturze 150 - 170 stopnia C przez ok. 60 minut. "do suchego patyczka" Powidła śliwkowe wymieszać z kremem kakaowym (lub rozpuszczoną w kąpieli czekoladą gorzką). Piernik po przestudzeniu przekroić

Ciastka - domowe słodkości