ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:250/367)

Drożdżówki (flauti) nadziewane kremem czekoladowo-orzechowym 308

wyglądem przypominają włoskie drożdżówki nadziewane nutellą. Ale, są o wiele zdrowsze, bo po pierwsze przygotowane w domu, a po drugie nie zawierają, niezdrowej jak dla mnie nutelli, którą zastąpiłam kremem czekoladowo-orzechowym bio ( bez dodatku oleju palmowego). To w wersji dla dzieci, my nastomiast zadowoliliśmy się niskosłodzonym dżemem wiśniowym.  Mimo, ze w przepisie ( z tej strony ) nie ma jajka(...)soli na nadzienie: słoik dżemu ( u mnie wiśniowy), lub krem czekoladowo-orzechowy białko do posmarowania, cukier puder do posypania WYKONANIE : Masło roztopiamy, dodajemy mleko, podgrzewamy do letniej temperatury i rozpuszczamy w nim drożdże. Dodajemy przesiane mąki, cukier i szczyptę soli. Wszystko razem zagniatamy na elastyczne i odchodzące od ręki ciasto. Wkładamy do miseczki, przykrywamy ściereczką i  odstawiamy do wyrośnięcia

Mia Cucina Sofieta
Rafaello + film 344

Rafaello bez pieczenia to deser, który zachwyci zachwyci każdego miłośnika kokosu . Jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Połączenie pysznego kremu budyniowego z wiórkami kokosowymi daje niesamowity efekt smakowy.   składniki formę 20-23 cm 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształu 1 opakowanie cukru wanilinowego 300 g wiórków kokosowych(...)aluminiową lub papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę krakersów a na ciastkach rozprowadzamy 3/4 części masy kokosowej. Następnie układamy drugą warstwę krakersów a na nich rozprowadzamy pozostałą masę. Wierzch ciasta posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na noc.   Artykuł Rafaello + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Torcik czekoladowy ze świeżymi owocami 112

kiwi, mandarynki, pomarańcze, ananas, mango, liczi, banany (koniecznie skropione sokiem z cytryny). Torcik posmakuje każdemu kto lubi ciasta wilgotne, jest bardzo, bardzo prosty w wykonaniu. Źródło przepisu Moje Wypieki . [:Listonic] Składniki na torcik o średnicy 20-23 cm Składniki na czekoladowe ciasto: 3 duże jajka (rozmiar L) 150 ml mleka 1/2 szklanki oleju słonecznikowego lub rzepakowego 1 szklanka brązowego cukru(...)składników. Do składników mokrych przesiać suche i wymieszać tylko do połączenia. Ciasto wlać do tortownicy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 50-55 min (do suchego patyczka). Ciasto urośnie z dużą górką. Ciasto wyjąć, lekko przestudzić, odkleić papier i wystudzić całkowicie na kratce. Po całkowitym wystudzeniu odciąć górkę z ciasta, tak aby blat był prosty jak stół. Górkę pokruszyć. A pozostały

moj przepis na
Torcik czekoladowy ze świeżymi owocami 119

kiwi, mandarynki, pomarańcze, ananas, mango, liczi, banany (koniecznie skropione sokiem z cytryny). Torcik posmakuje każdemu kto lubi ciasta wilgotne, jest bardzo, bardzo prosty w wykonaniu. Źródło przepisu Moje Wypieki . [:Listonic] Składniki na torcik o średnicy 20-23 cm Składniki na czekoladowe ciasto: 3 duże jajka (rozmiar L) 150 ml mleka 1/2 szklanki oleju słonecznikowego lub rzepakowego 1 szklanka brązowego cukru(...)składników. Do składników mokrych przesiać suche i wymieszać tylko do połączenia. Ciasto wlać do tortownicy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 50-55 min (do suchego patyczka). Ciasto urośnie z dużą górką. Ciasto wyjąć, lekko przestudzić, odkleić papier i wystudzić całkowicie na kratce. Po całkowitym wystudzeniu odciąć górkę z ciasta, tak aby blat był prosty jak stół. Górkę pokruszyć. A pozostały

moj przepis na
Mazurek z bakaliami w waflu 251

Tego mazurka każdy może przygotować w domu, niezależnie od tego czy ma piekarnik. Jego przygotowanie trwa dosłownie kilka chwil i nie może go zabraknąć na Wielkanocnym

PatiGotuje
Bezglutenowe mini mazurki z kremem marcepanowym z quinoy i kajmakiem 194

słabości (nie będę udawać, że jest inaczej) ;) Jakże mogłoby ich zabraknąć w tym przepisie? Natomiast kruchy spód jest absolutnie genialny i polecam go również do serników i innych bezglutenowych ciast. Składniki: 1 szklanka ugotowanej quinoy 40 gram blanszowanych migdałów 1 małe ziarno tonki (opcjonalnie) 1 łyżka oleju migdałowego tłoczonego na zimno (ewentualnie można zastąpić innym orzechowym) 1 łyżka wody różanej(...)Wykładamy nią foremki (4 małe o średnicy 9 cm) zarówno dno, jak i ścianki. Nakłuwamy ciasto widelcem (na płaskiej powierzchni dna), wkładamy do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Następnie wyjmujemy, studzimy i wyciągamy spody z foremek. W międzyczasie przygotowujemy krem - mielimy migdały i bób tonka w młynku na mąkę, a następnie mieszamy z quinoą i pozostałymi

Quinoa Raz!
Ciasto marchewkowe z mleczną czekoladą i pistacjami 161

Posiekaj drobno wszystkie dodatki. Dodaj do masy. 4. Wyłóż formę papierem do pieczenia. Przelej ciasto do formy. Wyrównaj powierzchnię 5. Piecz około 40 minut w 180 stopniach Celsjusza. 6. Wcinaj póki jest ciepłe,a czekolada przyjemnie płynna bądź półpłynna. Idealnie smakuje z kremem z mleczka kokosowego

Fiolka w kuchni
Rurki z bitą śmietaną 175

węższej strony [ nie nawijać ciasta do końca rurki -wtedy jest łatwiej wyjąć rurkę z upieczonego ciasta].Obtoczyć jedną st ronę rurki w białku, a potem w cukrze , ułożyć na blaszce i piec ok 15 minut w temperaturze 190 stopni. Po wystudzeniu nadziać dowolnym kremem

Moje domowe kucharzenie
Muffinki czekoladowo orzechowe 149

Formę do muffinek dokładnie posmarować masłem i opruszyć bułką tartą lub użyć papilotek. Nakładać ciasto do połowy wysokości foremek ( ja użyłam łyżki do lodów, dzięki temu uzyskałam równe porcje i ładniejszy kształt). Piec w temp. 200 stopni C (termoobieg) 20 minut.    Przygotowanie kremu: łączymy serek mascarpone ze śmietanką kremówką i ubijamy na sztywno, dodając zmielone orzechy, cukier puder

noteskulinarnyfiga
Jesienny chlebek daktylowy 182

łyżek miodu, 8 łyżek mleka, 1 jajko, Po przyprawy zapraszam do SKWORCUWykonanie;Masło ucieramy na krem i dodajemy pomału miód, a następnie jajko.Dokładnie mieszamy.Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Powoli wlewamy mleko ciągle mieszając. Na koniec dodajemy daktyle i orzechy. Ciasto przekładamy do formy. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni.     /źródło Chleb domowy

Anioły w kuchni
Orzechowo -śmietanowa rozpusta 290

nasączyć wodą z cytryną i ew alkoholem Masa orzechowa : Czekoladę rozpuścić , Śmietanę ubić , dodać serek , krem i rozpuszczona ale nie gorącą czekoladę  , Wyłożyć na spodnią część biszkoptu. przykryć drugim . Masa śmietanowa : Śmietanę ubić na sztywno z cukrami , dodać serek. Wyłożyć na wierzch naszego ciasta  ,  udekorować wg uznania . Schłodzić kilka godzin w lodówce Smacznego :)   Polecam

Malinowa Kawiarenka
Ciasteczka orzeszki 129

odkąd sama mam dzieci w wieku szkolnym;) Pamiętam także, że rodzice organizowali nam (i sobie) poczęstunek - kanapki z wędliną, jajkiem, żółtym serem, ogórkiem i papryką, najróżniejsze ciasta i ciasteczka. Nasze mamy przygotowywały popisowe ciasta i wymieniały się przepisami. Zawsze następnego dnia dzieciaki na karteczkach przynosiły spisane przepisy o które prosiły mamy kolegów, czy koleżanek. To miało niesamowity urok, łączyło rodziców(...)składników.  Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha laskowego. Układamy je w zagłębieniach wypiekacza, zamykamy i czekamy 2-3 minuty, aż się upieką. Warto poeksperymentować z wielkością kuleczek - zbyt duże sporodują, że połówki orzeszków "wyjdą" nam poza foremk, a za małe sprawią, że połówki będą niepełne.  Kiedy połówki orzeszków wystygną nadziewamy każdą z nich kremem i łączymy parami

Kulinarne Inspiracje
Mini ptysie z kremem budyniowym 169

pieczenia łyżeczka Jajka 5 Krem: Mleko 750 ml Cukier szklanka Budyń waniliowy 2 Masło 100 g Przygotowanie: Wodę zagotować z masłem. Do gotującej wody wsypać proszek do pieczenia i mąkę i energicznie wymieszać. Zdjąć z ognia i przestudzić. Po przestudzeniu dodać jajka i zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć do szprycy i wyciskać małą ilość ciasta na blachę wyłożoną papierem(...)mleko się zagotuje wlać rozrobiony budyń i energicznie wymieszać, gdy budyń zgęstnieje zdjąć z ogni i przestudzić. Po przestudzeniu zmiksować dodając po łyżce miękkiego masła. Gotowe ptysie szprycą nadziać kremem budyniowym. Posypać pudrem lub polać czekoladą. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań

Kulinarne przygody
Tort Oreo 151

tortu Zimny biszkopt przeciąć na trzy blaty, pierwszy blat ułożyć na paterę lub talerz, nasączyć go ponczem i nałożyć warstwę kremu, przykryć drugim blatem, który również należy nasączyć i znów nałożyć porcję kremu przykryć ostatnim wcześniej nasączonym blatem. Pozostałym kremem udekorować boli i wierzch tortu. Ciasteczka rozdzielić można przeciąć nożem w ten sposób ładnie się rozdzielą, połówkami ciastek obłożyć brzegi(...)krem to połączenie bitej śmietany z serkiem mascarpone oraz kruszonymi ciastkami Oreo. Oczywiście, żeby tort mógł nosić nazwę tortu Oreo, konieczna jest również dekoracja . Tutaj dekoracją są również ciasteczka, zaopatrzcie się więc w dużą paczkę! Pięknie, ale prosto udekorowany tort zachwyci każdego i mam nadzieję, że będzie również wszystkim smakował . 🎂 Biszkoptowe wariacje Jeśli szukacie inspiracji na torty lub ciasta urodzinowe

SprawdzonaKuchnia.pl
Jesienna chrupiąca tarta 230

Składniki na kruchy spód- czyli na miodowe ciasto-  -180 g mąki -30 g cukru -1 łyżka miodu -1 łyżka wody -1 jajo -80 g margaryny -1 łyżeczka sody Na wierzch tarty -jabłka pokrojone w plastry -Masło orzechowe czekoladowe Primavika – wybrałam ten produkt gdyż masło czekoladowe w odróżnieniu od innych tego typu kremów nie jest czekoladą, gdyż 62% jego składu(...)słonecznik, cynamon, kardamon, gozdziki- idelane połączenie do tej właśnie tarty -miód rozpuszczony w kąpieli wodnej -mielony cynamon Ze wszystkich podanych składników na kruchy spód , wyrób gładką kulę i wylep ciastem ,posmarowaną uprzednio masłem, formę do tarty. Ponakłuwaj widelcem. Piecz w 180 stopniach około 7 minut. Sprawdzajcie , może być dłużej. Tarta będzie miała brązowy odcień, miód to sprawia. Wyjmij z piekarnika

Z Kuchni Do Kuchni