ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:241/367)

Tort czekoladowo-figowy z wiśniami 74

Tort składa się z kakaowego biszkoptu, delikatnej frużeliny z fig, delikatnego kremu czekoladowego oraz frużeliny wiśniowej. Jeżeli nie macie świeżych fig można użyć dżemu figowego lub suszonych fig. Nie polecam jednak rezygnować z nich ponieważ to one nadają słodyczy w tym torcie. Tort jest mało słodki, dzięki czekoladowemu kremowi, figi tylko delikatnie go słodzą, a kropką nad i są wiśnie(...)kakao, delikatnie wymieszać szpatułką, dodać roztopione masło i wymieszać. Ciasto przelać do formy. Wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika. Całkowicie ostudzić, boki biszkoptu delikatnie odciąć od formy nożykiem. Biszkopt podzielić na 3 blaty, po około 2 cm każdy. Składniki na krem czekoladowy: 500 gr serka mascarpone schłodzonego 200 ml śmietany

moj przepis na
Ciasto marchewkowe 256

Poniżej przedstawiam Wam ciasto marchewkowe, które idealnie pasuje do kawy w jesienne poranki:) Użyłam przepisu z mojewypieki.com, ale troszkę je zmodyfikowałam. Zamiast ananasa dodałam jabłka oraz pominęłam krem. Ale jestem pewna, że skuszę się również na opcję z kremem, ponieważ wyglądało obłędnie :) Składniki: 2/3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka(...)olejem. Następnie należy połączyć zawartość obu naczyń, dodać marchewkę, orzechy  oraz ananasy(lub jabłka). Wszystko wymieszać łyżką. Keksówkę, posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wylać do niej ciasto i równomiernie je ułożyć łyżką. Piec ok 50 minut w temperaturze 170*C. Należy zaczekać aż ciasto wystygnie i wyłożyć je na kratkę, żeby mogło zupełnie wystygnąć. Smacznego

The Sweet Damsel
TORT BIG TRIO 511

galaretka malinowa Do dekoracji czekolada krem SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem(...)wstawić do lodówki na parę minut, na wierz wylać masę malinową i ponownie wstawić do lodówki teraz przynajmniej na dwie godziny. Przed podaniem tort posypałam startą czekoladą oraz udekorowałam kremem rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Ciasto szpinakowe "leśny mech" 123

Składniki na ciasto mrożony rozdrobniony szpinak,  1 opakowanie 450g  cukier, 1 i 1/3 szklanki jajka, 3 sztuki olej, 1 szklanka mąka krupczatka, 2 szklanki proszek do pieczenia, 3 płaskie łyżeczki Składniki na krem śmietana kremówka, 200ml serek mascarpone, 250g cukier puder, 1 czubata łyżka czerwone owoce do ozdoby (granat, truskawki, wiśnie) Przygotowanie    Szpinak rozmrażamy i odsączamy(...)mikserem jajka z cukrem, wlewamy olej dalej miksując, następnie mąkę i proszek do pieczenia miksujemy do połączenia składników. Dodajemy odsączony szpinak i mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy. Wlewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 1 godziny w 180 st, do tzw. "suchego patyczka" . Ciasto zostawiamy do wystygnięcia. Z wystudzonego ciasta odcinamy wierzch, kruszymy na mniejsze kawałki

Gotowanie moimi oczami
Tort kokosowo-czekoladowy z truskawkami 171

zachwycić rodzinę? Na własnym przykładzie sprawdziłam, że ten tort trafia w gusta niemal każdego gościa :) Tort składa się z warstw czekoladowych biszkoptów, nasączonych likierem Malibu. Przełożony jest niezawodnym kremem na bazie mascarpone i śmietanki kremówki. Wierzch to warstwa wiórków kokosowych i połówek truskawek. Taki właśnie tort uświetnił moje 18 urodziny :) Dekoracja tortu dla Mamy Mój tort urodzinowy był piętrowy(...)łyżce i ubijać. Po jednym dodać żółtka i zmiksować. Mąki przesiać i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do formy (papierem wykładamy samo dno) o średnicy 22 cm (moja ma 18 cm). Wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić. Krem : 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych

Chocolate Muffin Blog
Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym 103

Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym to jedno z najłatwiejszych ciast, które już niejednokrotnie gościło wśród moich wypieków. Idealnie sprawdzi się podczas wizyty niespodziewanych gości lub nagłej ochoty na coś słodkiego. Ja je piekę, ponieważ uwielbiam ten czekoladowy smak z delikatnie orzechową nutą. Ciasto jest puszyste, zawsze pięknie wyrasta, więc nie ma opcji, aby się nie udało! A jeśli wolicie bardziej(...)wymyślne słodkości to możecie je przełożyć dowolnym kremem. Polecam! (Forma o wymiarach 20 x 20 cm lub odrobinę większa)  1/2 szklanki mleka (1 szklanka = 250 ml)  100g czekolady (u mnie pół na pół mleczna z gorzką) 50g masła 50g masła orzechowego 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: 50g czekolady

Di gotuje
Puszysty biszkopt z karobem i kremem budyniowym (bez cukru, bez masła, bez pszenicy) 186

szczególnie dietetycznym serkiem, ale myślę, że jest lepszą alternatywą dla masła. Krem jest świetny, a całość może konkurować z niejedną chemiczną kremówką z cukierni :) Puszysty biszkopt z karobem i kremem budyniowym (bez cukru, bez masła, bez pszenicy) Biszkopt:  5 jajek 1/2 szklanki ksylitolu 3/4 szklanki mąki orkiszowej jasnej i gryczanej, pół na pół 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej /szklanka(...)miksera. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. przepis na biszkopt pochodzi z Moich Wypieków . Krem: 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru + 2 łyżki ksylitolu/stewii  500 ml mleka 1 opakowanie(250g) serka mascarpone

FitKot
Tort tiramisu 275

mąka pszenna 5 łyżek proszek do pieczenia 1 łyżeczka Krem kremówka 0,5 l mascarpone 500 g cukier waniliowy 3 łyżeczki cukier puder 1 szk Do nasączenia espresso podwójne spirytus 3 łyżki Dodatkowo kakao rurki waflowe Przygotowanie:Biszkopt- białka ubić na sztywno dodać cukier , żółtka i ubijać tak długo , aż ciasto będzie sztywne . Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez

Ala piecze i gotuje
Tort POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY. 147

ciasto, zdejmujemy papier i zostawiamy do wystygnięcia na kratce.   Nasączenie: ·         ok 1 l przegotowanej wody ·         ok 4-8 łyżeczek kawy rozpuszczalnej ·         cukier do smaku ·         kieliszek wódki Krem(...)gorącej wody Wykonanie: Mikserem ucieramy masło na puch, stopniowo dodajemy cukier puder. Na końcu dodajemy wodę. Krem jest gotowy, kiedy jest gładki i będzie się łatwo rozprowadzał. Tak przygotowanym kremem smarujemy cały tort i wstawiamy go do lodówki na kilka godzin. Dodatkowo: ·         masa cukrowa kolorowa (barwniki do koloryzacji białej) ok półtora

Malinowe Pocałunki
HURRY CURRY W RESTAURANT WEEK – #instamix 184

Samosa mięsna – indyjski smażony pieróg z mięsnym nadzieniem z dodatkiem cebuli i groszku. Chrupiące ciasto wypełnione obficie ( po brzegi! ) farszem, podane z dodatkiem jogurtowego sosu. Obydwie wersje bardzo smaczne, ale wersja wege zdecydowanie bardziej ostra. Kolejno: Zupa marchewkowa z chilli i Pikantny krem z pomidorów. Obie zupy bardzo fajnie kremowe, sycące, idealnie gorące ( wspaniałe na jesień ). Marchewkowa delikatniejsza, natomiast(...)krem z pomidorów zdecydowanie bardziej ostra. DANIA GŁÓWNE: Dhall Tadka – wegańskie curry na bazie grochu, czerwonych suszonych papryczek chilli oraz liście curry i Rendang – wołowe curry długo gotowane na wywarze z kości, z czarnym i zielonym kardamonem, gałką muszkatołową, trawą cytrynową i prażonym kokosem. Obydwa dania pyszne! Naprawdę pyszne – ciężko się było zdecydować na jedno, dlatego wyjadałam

Ostra na Słodko
Kopiec Kreta domowy 145

Kopiec Kreta domowy według przepisu z kotlet.tv Składniki: ciasto: - 125g margaryny roślinnej -  5 łyżek mleka - 1/2 szklanki cukru - 3 łyżki kakao - 1 1/2 szklanki mąki - 2 jajka - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem i dodatki: - 500g kremówki 30% - 3 łyżki cukru pudru - 1 tabliczka czekolady -  4 banany - 1 łyżka żelatyny + 1/3 szklanki wrzątku Forma(...)Białka ubijam na sztywną pianę. W drugiej misce żółtka mieszam z mąką, cukrem waniliowym, proszkiem. Dodaję również zimną masę kakaową. Dalej łączę z pianą i miksuję na niskich obrotach. Ciasto wyszło mi bardzo gęste.Przekładam je do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiam do nagrzanego do piekarnika. Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 25 minut Czekam aż ciasto ostygnie

Kuchnia co dnia
Desery tiramisu 161

Tiramisu to pyszny deser z kremem z serka mascarpone i likieru amaretto. Przyznam szczerze że mam do niego ogromną słabość, może. Często go przyrządzam na szybko gdy nie mam czasu na przygotowanie ciasta. Składniki: 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżki likieru amaretto Dodatkowo: 1 op. małe opakowanie biszkoptów  Mamut Kakao  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej(...)Biszkopty maczamy w ostudzonej kawie, układamy pierwszą warstwę w szklankach lub pucharkach. Na biszkopty układamy warstwę masy z serkiem, posypujemy kakao i układamy warstwę biszkoptów. Ponownie na biszkopty wykładamy krem i posypujemy kakao, w ten sam sposób postępujemy z kolejnymi warstwami . Ostatnią warstwą powinna być masa z serka i kakao. Wierzch deserów najlepiej posypać kakao tuż przed podaniem, desery najlepiej

Bajeczna Kuchnia
Rurki cynamonowe z kremem budyniowym 93

Rurki cynamonowe z kremem budyniowym 🥰🤭 to naprawdę przepyszna propozycja. Cynamonowe rurki i aksamitny krem budyniowy to znakomite połączenie.  Składniki na rurki cynamonowe: 300 g mąki pszennej 100 g masła 150 g jogurtu naturalnego + 3 łyżki cukru i 1 łyżka cynamonu i 1 jajko do posmarowania rurek  Przygotowanie: Zagniatamy ciasto z mąki, masła (pokrojonego w małą kostkę) i jogurtu(...)cynamonu. Po upływie czasu ciasto wyciągamy i wałkujemy podsypując mąka. Wykrawamy paski i nawijamy na foremki do rurek wysmarowane masłem (paski powinny lekko na siebie nachodzić). Smarujemy roztrzepanym jajkiem i obtaczamy w cukrze z cynamonem. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy ok. 17 min. Studzimy. Składniki na krem budyniowy: 1 budyń waniliowy

Czarnawisienka
Tort orzechowo - czekoladowy z gruszkowym akcentem i pralinkami Giotto 80

wymyślnie kaligrafowanym L w nazwie,  - te należą do moich ulubionych. W proponowanym dziś torcie wszystko stanowi doznanie,  podobne temu, ukrytemu w okrągłej kuleczce Giotto. Połączenie orzechów, delikatnego kremu. Od siebie dodałam akcent kawowy. Dzięki wykorzystaniu serka mascarpone o smaku czekoladowym, masa jest naprawdę prosta w wykonaniu. Biszkopt pieczony przeze mnie już wielokrotnie,  z zastosowaniem mleka zagęszczonego(...)koniec wlewamy rozpuszczoną czekoladę i miksujemy krótko,  do połączenia w aksamitny krem. Do tortownicy wkładamy spodni blat biszkopta  i nasączamy go gorzką, czarną kawą. Wykładamy połowę masy z czekoladowego mascarpone.  Przykładamy drugim blatem, również go ponczujemy.  Wykładamy pozostałą masę i wyrównujemy powierzchnię. Wkładamy ciasto do lodówki  i w tym czasie przygotowujemy galaretkę gruszkową. Konfiturę podgrzewamy

Kronika Piekarnika
Wielkanocne babeczki z pisankami 152

szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 jajko +skórka pomarańczowa i dropsy czekoladowe Składniki na krem z twarożku Składniki na domową masę cukrową lub czekoladę plastyczną Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy skórkę pomarańczową(...)Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na przygotowanie kremu i ozdób z masy cukrowej. Do przygotowania gniazdek wystarczy zwykły wyciskacz do czosnku

Ciastkozercy