ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:72/1378)

Piernik czekoladowy z polewą krówkową 129

grzałką góra+dół Czas - ok. 45 minut, do suchego patyczka Po upieczeniu piernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Po wystudzeniu dekorujemy polewą. Polewa krówkowa: 120g masła 180ml śmietany kremówki (30%) 350g brązowego cukru szczypta soli Do garnuszka wkładamy masło, wlewamy kremówkę i dodajemy cukier. Całość podgrzewamy na ogniu do rozpuszczenia się składników, a następnie gotujemy na wolnym ogniu

Cooking Monster
Semifreddo dyniowo – pomarańczowe 99

wpół zamrożone, jestem pewna, że Was oczaruje Do przygotowania tego deseru nie potrzeba maszyny do lodów i nie trzeba ich mieszać w zamrażarce. Zróbcie koniecznie! Składniki: 500 g śmietany kremówki 30 % 1 szklanka musu z dyni hokkaido* skórka starta z 1 pomarańczy (na najmniejszych oczkach) sok wyciśnięty z 1/2 pomarańczy 1 szklanka cukru 4 jajka 3 żółtka 3 łyżki cukru(...)cukrem waniliowym (w małym garnku lub misce zawieszonej nad garnkiem z gotującą się wodą). Masa musi być lekko gęsta, puszysta i mieć jasno złoty kolor. Ostudzić, często mieszając. Śmietanę kremówkę ubić z dwoma łyżkami cukru pudru i wymieszać z masą. Następnie masę podzielić na dwie nierówne części. Do mniejszej części dodać mus z dyni, jedną łyżkę cukru pudru, sok wyciśnięty

Oryginalny smak
ZUPA KREM Z DYNI Z SEZAMEM I ORZESZKAMI PINIOWYMI 119

wybornie! Przygotowanie: 20 min. Gotowanie: 35 min. Porcja dla 4 osób Składniki: ● 800 g dyni zwyczajnej lub hokkaido ● 1cebula ● 1 por ● 1 warzywna kostka bulionowa bio ● 5 cl śmietany kremówki ● 40 g masła ● 20 cl mleka ● gałka muszkatołowa ● 3 łyżki ziaren białego sezamu ● 60 g orzeszków piniowych ● 2 gałązki natki pietruszki ● sól,   pieprz Przygotowanie : Dynię umyj, pokrój na ćwiartki(...)około 30 minut, w razie potrzeby dolej wody. Na suchej patelni upraż orzeszki piniowe i ziarna sezamu. Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj. Zmiksuj zupę- krem, domieszaj śmietanę kremówkę. Posyp uprażonymi orzeszkami piniowymi, sezamem i natką pietruszki. Bon appétit

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Mini serniczki z białą czekoladą i solonym karmelem 113

równo do słoiczków/szklanek i delikatnie ugnieść. 2) Do misy miksera dodać serek mascarpone oraz czekoladę rozpuszczoną w kapieli wodnej i mieszać do uzyskania gładkiej masy. 3) Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i dodać, miksując na małych obrotach. 4) Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Kiedy lekko przestygnie, dodać 3 łyżki masy serowej i dokładnie wymieszać. 5) Nie przestając miksować(...)gotować do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści i masa nabierze bursztynowego koloru (w tym czasie nie wolno mieszać, jedynie potrząsać naczyniem). Ściągnąć z palnika, dodać masło oraz kremówkę i energicznie wymieszać. Doprawić solą. 8) Gotowe serniczki tuż przed podaniem polać sosem karmelowym i udekorować pistacjami. Nie przechowywać serniczków razem z karmelem w lodówce, ponieważ karmel będzie zbyt twardy. Można

Fitsweet.me
Sernik dyniowy z polewą czekoladową 158

łyżki ekstraktu waniliowego Składniki na spód: około 200 g ciastek Oreo lub Neo 50 g roztopionego masła Składniki na polewę czekoladową: 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietany kremówki Wykonanie: 1. Purée z dyni: Dynię umyj i przekrój na 2 kawałki. Pozbądź się nasion, skórkę zostaw. Dynię rozłóż na blasze do pieczenia skórką do dołu. Piecz w 200 C około(...)lodówki i na drugi dzień – można go śmiało jeść. Sernik należy przechowywać w lodówce. Około pół godziny przed podaniem zrób polewę czekoladową. Czekoladę połamaną na mniejsze kawałki i kremówkę umieść w rondelku. Podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając aż czekolada się rozpuści. Polewę wylej na sernik i równo rozprowadź. Smacznego! Artykuł Sernik dyniowy z polewą czekoladową pochodzi z serwisu

Moja pasja smaku
Kremówka z budyniem 170

Kremówka, jaką pamiętam z dzieciństwa, z prawdziwym budyniem. Najlepsza! Rodzinka była nią zachwycona :) Bardzo rzadko można teraz spotkać w cukierniach taką dobrą kremówkę. Najczęściej budyń zastąpiony jest masą z proszku, która nie ma już tego wyjątkowego smaku.  2 płaty ciasta francuskiego każdy po 275g Budyń: 5 szkl mleka 200 g masła 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej

Smakołyki Asi
KRUCHA SZARLOTKA 198

tortownicę wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Ja swoje ciasto polukrowałam jeszcze delikatnie lukrem migdałowym (naszym ulubionym) Lukier migdałowy: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego - kilka kropli dobrego olejku migdałowego - kremówka Do pudru z kilkoma kroplami aromatu migdałowego dolewamy stopniowo kremówkę i mieszamy do uzyskania pożądanej konsystencji lukru (u mnie dość gęsty). Gotowym lukrem polewamy delikatnie (łyżeczką), tworząc esy-floresy... Smacznego

Smaczne Zdrowe
Polędwiczki wieprzowe w sosie z jabłkami i cynamonem 154

cebulki szalotki 3 łyżki masła pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki 1/3 łyżeczki granulowanego czosnku sól i pieprz do smaku 1/4 łyżeczki cynamonu 100ml bulionu z kurczaka 200ml śmietanki kremówki 1 łyżka mąki pszennej 100ml mleka Do podania: proponuje talarki z ziemniaków z tego przepisu*   *Do pieczenia ziemniaków proponuje zamiast rozmarynu podanego w przepisie w linku, dodać czerwonej słodkiej papryki(...)smażymy chwilę do zeszklenia – maksymalnie 3 minuty, często mieszając. Do szalotek dodajemy jabłka, cynamon i całość smażymy około 5 minut. Po tym czasie na patelnie dodajemy bulion, śmietankę kremówkę, sól i pieprz do smaku. Dusimy na małym ogniu przez 3 minuty.   W tym czasie łyżkę mąki rozrabiamy w mleku – najlepiej jest to roztrzepać w słoiku. Zawiesinę wlewamy

Smaczna Strona
Halloween Potworki Brownie 140

pająki , duszki czy potworki . A także tort Oreo z pająkami i strasznie smaczne przekąski na słono ;) Składniki na brownie Składniki na polewę: 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietany kremówki + kolorowe cukiereczki do dekoracji, Oreo Halloween Potworki Brownie – jak to zrobić? Brownie przygotowujemy według przepisu i odstawiamy do ostygnięcia. Czekoladę kroimy na drobne kawałki, śmietankę kremówkę podgrzewamy (można

Ciastkozercy
TĘCZOWE MINI SERNICZKI UNICORN (PRZEPIS Z PRZYJĘCIA URODZINOWEGO W STYLU UNICORN) 924

gęstego) 4 x 2,5 łyżek żelatyny 4 x 50 ml wody cukier puder do smaku (dałam około 10 pełnych łyżek) 3 łyżeczki esencji waniliowej 1,5 szklanki śmietany kremówki 36% DO DEKORACJI: odrobina barwników spożywczych: fioletowy, niebieski, żółty, różowy bita śmietana do dekoracji unicornowe ozdoby cukrowe lub kolorowe posypki WYKONANIE: Biszkopty zmiel w malakserze na piasek i dodaj(...)prostokątnej blachy do pieczenia o wymiarach 36 x 25 cm . Dociśnij mocno, aby spód był równy. W misie miksera zmiksuj na gładko twaróg z cukrem pudrem, esencją i kremówką. Masę podziel na 4 równe części i każdą zabarw odpowiednio na fioletowo, niebiesko, żółto i różowo. 2,5 łyżki żelatyny namocz w garnuszku w 50 ml zimnej wody. Pozostaw do napęcznienia

Słodko-Słony Świat Ilony
Biszkopt z kremem malinowo-śmietanowym i kremem serowo-czekoladowym 145

łyżeczka proszku do pieczenia  Składniki na krem z malinami : 500 g mrożonych malin w całości 4 łyżki cukru 1 galaretka malinowa Winiary 1 łyżeczka żelatyny 500 ml śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru  1 cukier waniliowy Składniki na krem z nutellą : 2 galaretki przezroczyste cytrynowe Winiary 500 ml przegotowanej wody 1 kopiasta łyżka nutelli 250 g sera białego(...)łyżki cukru ( ilość cukru zależ od słodkości malin ) Zagotowujemy, wyłączamy gaz i wsypujemy galaretkę  malinową oraz żelatynę, mieszamy aż się rozpuści. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno następnie wlewamy lekko tężejącą galaretkę i chwilkę mieszamy. Zimny biszkopt przecinamy na pół , spodnią część przekładamy do blaszki i wykładamy krem malinowy.Przykrywamy drugim plackiem

Sama słodycz i szczypta chili
lekkie ciasto z winogronem 303

się takich kupić to koniecznie trzeba usunąć pestki. Jest z tym trochę zabawy ale warto. Ten deser był bardzo smaczny.   *foremka 10*23 cm Składniki: 300 ml kremówki 300 g jogurtu greckiego 2 opakowania galaretki cytrynowej 2 łyżki cukru pudru  paczka podłużnych biszkoptów garść winogron bez pestek 100 g galaretki w cukrze 3/4 szklanki mleka Foremkę do pieczenia(...)wyścielić wysoko papierem. Galaretki rozpuścić w szklance wrzątku.  Biszkopty moczyć w mleku i ułożyć jedną warstwę na dnie foremki. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Dodać jogurt i zimną galaretkę, zmiksować. Galaretki w cukrze pokroić. Razem z winogronami wmieszać do masy. Wylać połowę masy, rozłożyc warstwę moczonych mleku biszkoptów i resztę masy. Na wierzch znowu biszkopty. Foremkę owinąć folią

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Udka z kurczaka , pieczone z kalafiorem 135

porze obiadu Składniki 3 udka z kurczaka tzw ćwiartki 1/2 średniej wielkości kalafiora maleńka cukinia 2 cebule 2-3 średniej wielkości żółte lub zielone pomidory 200 ml słodkiej śmietanki kremówki 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 płaska łyżeczka białego pieprzu 1 łyżka , curry 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka miodu sól do smaku 2 łyżki klarowane masła , roztopionego (adsbygoogle(...)piórka cebuli i polewamy masłem . Wszytko obkładamy różyczkami kalafiora ,kawałkami pomidorów, pokrojoną w krążki cukinią . Doprawiamy curry , solą , pieprzem i gałką muszkatołową ( oczywiście tylko kalafiora ) . Kalafiora polewamy śmietaną kremówką . Nakrywamy folia aluminiową i pieczemy w nagrzanym do 170 C piekarniku przez około godzinę . Po tym czasie zdejmujemy folię , podnosimy temperaturę do 180 C i pozwalamy potrawie nabrać pięknych złocistych rumieńców

Ogrodnik w podróży
” Francuskie ” roladki z łopatki 127

mięsa z łopatki w ładnym , grubym kawałku 1 duża gruszka 2 cebule 1 łyżeczka musztardy słodkiej , figowej 1-2 szklanki słodkiego białego wina 1/2 szklanki słodkiej śmietany , kremówki 1 główka czosnku 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól , pieprz biały do smaku łyżka masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karkówkę kroimy w plastry grubości około 1 cm i rozklepujemy cieniutko . Jeną cebulę(...)miękkie , wlewamy śmietankę i gotujemy jeszcze około dziesięciu minut . Wyjmujemy roladki z sosu , blendujemy go żeby uzyskać gładką masę . Czosnek i cebula powinny dać odpowiednią aksamitną konsystencję , jeśli użyliście kremówki . Gorące roladki układamy na talerzu , polewamy obficie sosem i serwujemy . Doskonale pasują podsmażane kopytka . Smacznego !     Artykuł ” Francuskie ” roladki z łopatki pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Ciasto pyzie 152

łyżka masła ewentualnie cukier do jabłek - pominęłam Masa jogurtowa: 1 litr jogurtu owocowego (bez owoców) 1 czerwona galaretka 1 łyżeczka żelatyny 1/4 szklanki wody Śmietana: 1/2 litra śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 3-4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt: białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, partiami dodawać cukier, potem po jednym żółtku(...)lekkiego stężenia, po czym połączyć z jogurtem. 4. Przełożyć ciasto, od dołu: biszkopt masa jabłkowa okrągłe biszkopty masa jogurtowa 5. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier i żelatynę. Dokładnie połączyć. Bitą śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i układać kupkami na masie jogurtowej. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego!!! Źródło: 100 nowych ciast siostry

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania