ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:67/1378)

CIASTO ORZECHOWY PUSZEK 203

żeby budyń się nie przypalił. Odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia.  Następnie ucieramy masło na puch dodając po łyżce zimnego budyniu. SKŁADANIE CIASTA : Ciasto wyciągamy z blachy i nasączamy kawą. Wykładamy krem  (odkładamy 5-6 łyżek) i układamy okrągłe biszkopty, które również nasączamy. ROBIMY 2 KREM : Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, a następnie rozpuszczamy w mikrofalówce. Mleko(...)żelatynę cały czas mieszając.  Gdy masa zaczyna tężeć wylewamy na biszkopty (odkładamy 5-6 łyżek na wierzch)  przykrywamy drugim ciastem. Nasączamy i smarujemy kawowym oraz śmietanowym kremem. Ciasto posypujemy kakao. Chowamy do lodówki żeby dobrze się schłodziło. Smacznego

Pani na deser
Muffinki z budyniem i kremem jeżynowym 270

jogurt. Połączyć i wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wlewać do formy na muffinki do połowy. Kłaść łyżeczkę budyniu i przykrywać łyżką ciasta. Piec w 180*C przez 25-30min. Wystudzić. KREM: żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wody i przestudzoną wlać cienkim strumyczkiem do przetartych jeżyn. Dodać cukier. Zimną śmietankę ubić i połączyć z wystudzonym, gęstym musem jeżynowym(...)Kiedy zacznie tężeć nakładać na muffinki za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy. Na czubku wcisnąć dodatkowe jeżyny. Smacznego :) Kategoria: Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , SŁODKO Tagged: budyń , jeżyny , kremówka , mleko , olej , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Kopiec kreta z bananami i truskawkami 202

Pieczemy w nagrzanym do 160*C piekarniku przez 45-50 minut (z funkcją termo obiegu). Po wystudzeniu z ciasta ścinamy górę oraz wydrążamy połowę miąższu. Spód oraz brzegi ciasta zostawiamy nieuszkodzone. Krem: Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Czekoladę kroimy nożem na wiórki. Możemy ją też zetrzeć na tarce. Do śmietanki dodajemy serek mascarpone i czekoladę. Miksujemy(...)wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Spód ciasta smarujemy kilkoma łyżkami kremu. Po zewnętrznej stronie układamy truskawki, w środku banany. Na owocach rozsmarowujemy krem (tworząc kopiec). Górę ciasta obsypujemy wcześniej wydrążonym ciastem. Delikatnie dociskamy do kremu. Chłodzimy w lodówce przez 1-2 godziny

VioletoweKucharzenie
Przekładaniec jabłkowy 226

margaryny / 4 łyżki miodu 2 łyżeczki sody / 30 dag cukru pudru 10 łyżek kwaśnej śmietany Wszystkie składniki wymieszać i zarobić ciasto, podzielić na 3 części i upiec placki w tem 200C,przez 20 minut. Krem: 1 szklanka mleka 10 dag cukru Po 1 łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej 15 dag masła cukier waniliowy Z mleka, cukru, wanilii i mąki ugotować(...)zmiksować i przestudzić. Jabłka: 1 kg jabłek 1 galaretka owocowa Usmażyć 1 kg jabłek, utartych na grubej tarce jabłek. Dodać rozpuszczoną w 1/2 szklanki wrzącej wody ,galaretkę. Przełożenie placka: Ciasto- kremciasto – jabłka – ciasto – polewa Źródło „ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
Ciasto czekoladowe z kokosem 401

okazji tego używać. upiekłam więc czekoladowe ciasto z dodatkiem tego właśnie oleju kokosowego. Żeby ciasto było jeszcze bardziej kokosowe, na czekoladowym spodzie ułożyłam kokosowe kopczyki. Całość pokrywa delikatny maślany krem... Ciasto czekoladowe: 3 jajka,  szklanka cukru,  szklanka mąki pszennej,  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  2 łyżki kakao,  2 łyżki cukru waniliowego,  6 łyżek wody(...)zagotować z cukrami. Na gotujące się mleko wlać rozrobione mąki. Ugotować jak budyń. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć do białości, stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Krem wyłożyć na wierzch przestudzonego ciasta. Schłodzić. Polewa: 100g mlecznej czekolady,  2 łyżki śmietanki 30%,  chipsy kokosowe do posypania.  Czekoladę połamać na kawałki, stopić na parze wraz ze śmietanką. Lekko

Z miłości do słodkości
Ciasto orzechowo - truflowe 2307

Bardzo lubimy ciasta z kremem:) A z takim kremem w szczególności... Delikatny biszkopt przełożony kremem z dodatkiem czekoladowych cukierków trufli oraz chrupiących orzechów włoskich to po prostu idealne połączenie. Ciasto wydaje się dość pracochłonne, jednak wcale nie jest takie trudne w wykonaniu. foremka 25x36cmBiszkopt: 6 jajek, szklanka mąki tortowej, szklanka cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)utrzeć na puch. Stale ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu. Następnie dodać rozpuszczone trufle, dokładnie utrzeć. 1/3 kremu odłożyć,do reszty dodać sparzone orzechy, wymieszać.Na pierwszą część ciasta wyłożyć krem z orzechami, przykryć drugim blatem ciasta. Rozsmarować odłożony krem truflowy. Schłodzić.Pianka: 5 białek, galaretka wiśniowa, 2/3 szklanki cukru, 50g startej mlecznej czekolady.Galaretkę rozpuścić

Z miłości do słodkości
Mocno Czekoladowe Ciasto 195

Mocno czekoladowe ciasto z czekoladowym, maślanym kremem. Słodkie, zdecydowanie słodkie. Perełka na Wielkanocnym stole, ale nie tylko. Zaręczam, że znajdzie swoich zwolenników. Nawet jeśli nie jesteście fanami ciast na bazie kremu maślanego, na jeden kawałeczek się na pewno skusicie. Gorzka czekolada nadaje mu charakteru, wykwintności w smaku. Ja uwielbiam, Irlandczycy, których dane mi było poczęstować, nie mogli się od niego(...)stopniowo cukier, ciagle ucieramy do gładkości. Dodajemy kakao i sól, ucieramy. Na sam koniec dodajemy mleko i śmietankę, ucieramy. Na pierwszy blat ciasta wykładamy część kremu. Przykrywamy drugim ciastem. Pozostały krem wykładamy na wierzch i boki. Wierzch polewamy czekoladowym ganache. Ozdabiamy według uznania. Odstawiamy w chłodne miejsce. Ciasto nie wymaga przechowywania w lodówce. Jeśli jednak chcemy to przed podaniem należy

Made By Mom And Son
Orzechowiec z nutą kawy 182

Porządna warstwa kruchego ciasta z orzechami,a na wierzchu maślany krem z nutą kawy.Ciasto można zrobić na inny sposób,upiec dwa oddzielne placki i przełożyć kremem.Ja wolę tę opcje ale jak ktoś nie lubi dość twardo-kruchego ciasta dodatkowo(...)można je nasączyć ponczem z kawy i wódki,albo upiec w większej blaszce.Ja zamiast skrapiać ciasto robię dwa dni wcześniej i trzymam w lodówce,żeby zmiękło i dopiero robię krem. Ciasto: 500 g mąki pszennej 300 g masła 2 żółtka ugotowane na twardo i przetarte przez sito jajko żółtko  200 g cukru pudru cukier wanilinowy łyżeczka proszku do pieczenia

Anielskie wypieki
Snickers z kremem budyniowym 339

nazwie: Snickers. Na blogu jest już kilka wersji tego ciasta: TUTAJ bardzo podobna wersja do tej, TUTAJ przepis na Snickersa bez pieczenia oraz TUTAJ Sernik Snickers. Kruche miodowe ciasto, delikatny krem budyniowy, słodki karmel i chrupiące orzechy w miodzie. Pychota!!  foremka 25x36cm Ciasto miodowe:  600g mąki pszennej,  1/2 szklanki cukru,  2 żółtka,  2 całe jajka(...)Stale mieszając, gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Na blasze wyłożyć jeden blat ciasta, rozsmarować krem budyniowy i przykryć drugim blatem ciasta. Następnie rozsmarować puszkę masy kajmakowej. Przykryć ostatnim blatem ciasta tak, aby masa orzechowa była na górze.  Odstawić najlepiej na całą

Z miłości do słodkości
Malinowa chmurka z kokosem 987

Moja wersja słynnego już ciasta, zresztą bardzo dobrego, płatki migdałowe zastąpiłam wiórkami kokosowymi a krem zyskał likier, kruchy spód,  galaretka z malin, puszysta śmietanowa pianka i słodycz bezy to sprawia, że  ciasto nie ma sobie równych, znika w zastraszającym tempie. W wersji letniej proponuję zrobić również z truskawkami. Wydaje się skomplikowane a tak naprawdę to nic trudnego. Poezja(...)rozmrażamy ich tylko mieszamy od razu z chłodną i płynną galaretką-po dodaniu malin galaretka zsiada się natychmiast,  więc musimy działać szybko i wylać tężejącą na zimne kruche ciasto. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę wlać do miski, ubić na gęsty krem dodając pod koniec cukier puder oraz likier kokosowy , żelatynę w listkach namoczyć  w zimnej wodzie jak w przepisie

Wanilia i Kardamon
Karpatka 241

serka marcaspone cukier puder do smaku - (około 3 łyżek) pół tabliczki czekolady Przygotowanie kremu: Do serka dodajemy śmietanę i razem ucieramy razem 1/2 objętości kremu smarujemy blat ciasta, ale tak by pozostawić miejsce na pozostały krem Do pozostawionego kremu dodajemy rozpuszczoną w łaźni wodnej czekoladę i energicznie łączymy Tak powstałym kremem smarujemy wierzch ciasta, nakładamy na biały krem(...)ogóle to dekoracja dowolna :) Takie ciasto i taki krem są najlepsze na kilka godzin po przyrządzeniu, na drugi dzień niekoniecznie... Moje ciasto piekłam w prodiżu z podgrzewaczem od dołu

Proste Potrawy
Miodownik z orzechami 268

Pyszne ciasto miodowe z orzechami i kremem wylewanym na gorąco. Idealne na Święta Bożego Narodzenia i nie tylko :) Przepis mam od mamy, tylko trochę go pozmieniałam. Miodowe blaty można upiec wcześniej a potem tylko przełożyć masą. Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki sody 200 g margaryny 3 jajka 3 łyżki miodu   Masa orzechowa(...)dodajemy margarynę pokrojona w kostkę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Na pierwszy blat ciasta wylewamy połowę gorącego kremu, ostrożnie przykrywamy drugim blatem ciasta na który wylewamy pozostały gorący krem i przykrywamy ciastem z orzechami. Odstawiamy do ostygnięcia a następnie wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Kostka Wiśniowa 586

ciasto z wiśniami musi być :) Przepis pochodzi ze wspaniałej strony Moje Wypieki . Jak zwykle gdy robię ciasto od Pani Doroty, jest ono efektowne i bardzo smaczne ;) Słodkie ciasto czekoladowe i kwaśny krem świetnie się komponują. Dla tych co wolą słodsze ciasta, proponuję jednak dosłodzić krem, gdyż moje rodzinne łasuchy narzekały, że trochę za kwaśne. Trzeba też przyznać, że ciasto jest(...)lekkiego zgęstnienia. Układamy kolejno: 1. Ciasto kakaowe- ciasto można nasączyć likierem wiśniowym, lub sokiem z cytryny 2. Połowa kremu wiśniowego 3. Ciasto kakaowe- również możemy nasączyć 4. Połowa kremu wiśniowego- ciasto wstawiamy do lodówki, a gdy krem wiśniowy całkowicie stężeje, wykładamy polewę. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami 346

kuchni Turków osmańskich. Stanowi podstawę wielu potraw takich jak bakława i burek (börek). Można mu nadawać różnorodne formy, piec, smażyć, podawać na ciepło lub na zimno. Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami. Składniki na 14 szt. : - 1 opakowanie ciasta filo (270 g – 7 arkuszy 480 mm x 255 mm) - ok. 150 g rozpuszczonego masła - 500 g serka(...)surowe „w oczekiwaniu” trzymamy pod wilgotną ściereczką. Z surowym, ciastem należy postępować delikatnie, gdyż bardzo łatwo się rwie. Krem nakładamy przed podaniem, aby ciasto nie zwilgotniało. Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami to propozycja na efektowny, prosty i szybki deser. Można je wypełnić dowolnym kremem i ulubionymi owocami. Ciasto filo, jak ciasto francuskie, nadaje się zarówno do potraw

mojewypiekiinietylko