kalorii i jeszcze więcej radości w jedzeniu tego mega pysznego ciasta. Biszkoptu nie nasączałam, bo był wilgotny. Więcej przepisów na ciasta i torty znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA. Jeżeli przygotujecie coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. źródło przepisu słodkiefantazje.pl Biszkopt orzechowy Składniki na tortownicę(...)zmielonych orzechów włoskich 150 g kajmaku orzechy włoskie do dekoracji Ciasto przekroić na trzy blaty. Odłożyć 4 łyżki kremu, a resztę podzielić na dwie równe części. Układamy blat ciasta Smarujemy kremem Przykładamy kolejny blat ciasta Wykładamy krem Przyciskami kolejnym blatem ciasta Boki smarujemy odłożonym kremem. Boki posypujemy zmielonymi orzechami włoskimi Wierzch smarujemy kajmakiem i układamy orzechy włoskie Wkładamy do lodówki
O kuchni z uczuciemCiasto typowo jesienne: miód, orzechy, powidła. Bardzo lubię wypieki z warstwą orzechów w miodzie na wierzchu, zwłaszcza te przełożone jeszcze dodatkowo kremem. To ciasto nadaje się do długiego przechowywania, ale jeśli użyjecie prawdziwego miodu to ciasto upieczcie kilka dni przed podaniem, bo będzie bardzo twarde. Ja upiekłam je we wtorek a w piątek było jeszcze ciut twarde. Ciasto na miodzie(...)miękkie masło i dodawać po łyżce grysiku. Utartą masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Jeden z blatów ciasta posmarować połową powideł i wyłożyć jasny krem, przykryć ciastem. Rozsmarować resztę powideł i krem kakaowy. Przykryć ciastem z orzechami. Odstawić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnianazwę ciasta "Placek z makiem i masą orzechową", bo przepis pod taką nazwą widnieje w moim ponad 20-letnim kajecie. Dzisiaj pewnie było by to ciasto makowe z kremem orzechowym:) Ciasto jest bardzo smakowite, a świadczyć o tym może fakt, że mimo tylu lat nadal od czasu do czasu powraca na mój stół. Polecam Wam ten przepis. Dzisiaj ciasto upieczone(...)dodawać po łyżce budyniu, na koniec dodać przygotowane orzechy, wymieszać. W mojej wersji zeszytowej jest podane, by masę orzechową wyłożyć na ciasto. Ja robię trochę inaczej: ciasto przekrawam na pół, jeden placek smaruję kremem orzechowym, przykładam drugim plackiem. Wierzch smaruję odrobiną masy orzechowej. Przełożone ciasto polać polewą czekoladową. Moje uwagi: Do masy orzechowej na końcu można dodać troszkę spirytusu
In my kitchenposypać orzechami. Następnie na tarce o dużych oczkach zetrzeć ciasto ciemne. Włożyć formę do nagrzanego do 200 stop. Piekarnika i piec przez ok. 18 minut. Pozostałe dwa ciasta przygotować tak samo, ostudzić. Krem: Szklankę mleka wlać do rondla, dodać cukier, zagotować. Pozostałe mleko wymieszać z proszkiem budyniowym i mąką ziemniaczaną, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zgęstnienia(...)łyżce ostudzonego budyniu dalej ucierać, na samym końcu dodać sok z cytryny, wymieszać, podzielić krem na 2 części, jedną część kremu wymieszać z kakao. Składanie ciasta: Na pierwsze ciasto wyłożyć krem biały, przykryć drugim ciastem. Wyłożyć krem kakaowy, zostawiając łyżkę kremu, przykryć trzecim plackiem. Resztą kremu posmarować wierzch ciasta i posypać orzechami. Schłodzić w lodówce. Ciasto jeść następnego dnia. (function
Kuchnia DanusiDziś zapraszam Was na pyszne ciasto – kokosowy cytrusek z kremem mascarpone. Idealna słodkość do kawy lub herbaty. To ciasto kryje w sobie tyle smaków, które odkrywa(...)się z każdym kęsem – słodycz przełamana delikatną cytrynową nutą i kokos, dzięki któremu ciasto jest wilgotne i długo zachowuje swoją świeżość, a wszystko uzupełnia pyszny cytrynowy krem z mascarpone. Spróbujcie. Ciasto kokosowy cytrusek z kremem mascarpone 2016-04-13 09:39:38 Write a review Save Recipe Print 855 calories
Słodkie okruszkiwykonania, musimy jedynie chwilę poczekać aby nasze masy wystygły. Na pewno ją jeszcze zrobię, wszystkim bardzo smakowała :) SKŁADNIKI: CIASTO: 32 dag herbatników 10 dag masła 0,5 szklanki cukru pudru 3 łyżki kakao 0,5 szklanki mleka KREM: 15 dag wiórków kokosowych 60 g masła 100 ml mleka 0,5 szklanki cukru pudru(...)WYKONANIE: CIASTO: Herbatniki mielimy za pomocą blendera lub zgniatamy wałkiem. Mleko, masło, kakao i cukier rozpuszczamy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie wlewamy do herbatników i zagniatamy na ciasto. KREM: Mleko, wiórki i cukier podgrzewamy, gdy kokos wchłonie całe mleko dodajemy masło. Mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. ZWIJANIE: Ciasto wałkujemy pomiędzy folią spożywczą na wymiary ok. 25/35
Pani na deserkakaowe tworząc ,,kupki''. Pieczemy w 150 st. C ok 40 minut (termoobieg i piekłam od razu oba) lub 170- 180 góra dół. Ciasta sprawdzamy patyczkiem, kokos ma być ładnie zarumieniony. Odstawiamy do wystudzenia. Wyciągamy z blaszek. KREM: Masło ucieramy na pianę, dodajemy po łyżce budyniu aż do wyczerpania. Dobrze ucieramy.Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Odstawiamy do napęcznienia(...)Następnie rozpuszczamy w mikrofali. Do żelatyny dodajemy 3-4 łyżki kremu mieszamy i wlewamy do pozostałego kremu. Ucieramy i odstawiamy do lekkiego zgęstnienia. PRZEKŁADANIE: Na 1 część ciasta wykładamy krem (4-5 łyżek odłożyłam na wierzch) Przykrywamy 2 ciastem (kokosem na wierzch.) Ciasto można już tak zostawić, całkiem fajnie wygląda. Ja posmarowałam odłożonym kremem i polałam polewą. Ciasto schładzamy
Pani na deserkremu z mascarpone i bitej śmietany, ale według mnie właśnie wygrywa tym, że nie jest mdły, bo twaróg ma w sobie nieco kwasowości. Ciasto z białą czekoladą i kremem serowym - składniki: Ciasto: 230 g masła extra 82% tłuszczu MU! 300 g cukru 280 g mąki pszennej tortowej 75 g białej czekolady 2 jaja 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku(...)schłodzić, najlepiej przez całą noc. Ostatnim etapem jest przygotowanie kremu serowo - śmietankowego. Twaróg ucieramy z cukrem, następnie powoli dodajemy śmietankę i miksujemy do uzyskania sztywnej konsystencji. Tak przygotowanym kremem smarujemy wierzch ciasta i dowolnie dekorujemy. Wioleta Gargula
MamaOskarkarozwałkowujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (23x35 cm). Każdy placek pieczemy ok 5 minut w 200° C. Ciasto będzie upieczone, gdy jego brzegi zaczną delikatnie brązowieć. Ciasto musi zostać blade. Krem: 1 litr mleka 1 szklanka cukru cukier waniliowy 4 łyżki mąki pszennej 2 budynie waniliowe 1 kostka masła 4 łyżki kakao Większość mleka zagotowujemy z cukrem(...)ucieramy na puch dodajemy po łyżce zimnego budyniu, a na koniec kakao. Radzę wsypywać kakao partiami i próbować czy gorzkość masy nam odpowiada . Ostudzone placki przekładamy masą, a wierzch ciasta polewamy roztopioną czekolada. Smacznego
Cynamonowe szczęściePyszne połączenie kakaowego biszkoptu z wiśniowym kremem. Ciasto całoroczne, ponieważ do kremu można użyć wiśni mrożonych, będzie równie smacznie jak ze świeżymi. W sezonie polecam oczywiście wiśnie świeże, jednak do sezonu wiśniowego bardzo daleko, dlatego wykorzystajmy zamrożone zapasy tych owoców i przygotujmy na weekend dla rodziny Kostkę wiśniową.. ;). Ciasto nie za słodkie ( kwaskowy krem wiśniowy świetnie się uzupełnia(...)herbaty ). Wyłożyć połowę tężejącego kremu wiśniowego, wyrównać. Przykryć drugim blatem biszkoptu, nasączyć go pozostałym likierem. Wyłożyć pozostały krem wiśniowy, wyrównać. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia kremu. Po tym czasie wierzch ciasta polać gęstniejącą polewą czekoladową. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Przechowywać w lodówce. Smacznego
Opowieści z piekarnikaciasto i piec w 180 stopniach C około 35 minut do tzw suchego patyczka. Wyjąć i wystudzić. Podzielić ciasto dwa blaty. Z górnej części blatu skroić delikatnie górę. Pokruszyć ją palcami na drobno. Posłuży do dekoracji boków tortu. cytrynowy krem sok wyciśnięty z 3 cytryn 2 żółtka 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka czubata mąki ziemniaczanej Wyciśnięty(...)miksować. Nasączenie biszkoptu 1/2 szklanki herbaty (mocnej zaparzonej) 3 łyżeczki cukru 3 łyżki soku z cytryny Wszystko wymieszać Składanie tortu blat ciasta nasączenie blatu szprycą wycisnąć warstwę kremu blat ciasta nasączenie blatu szprycą nałożyć warstwę kremu kremem obsmarować boki kremu i oprószyć pokruszonym ciastem pozostałą częścią kremu dekorować ciasto. ułożyć plasterki cytryn
O kuchni z uczuciemdekoracji – 3 łyżki wiórków kokosowych – 1 szklanka i 3 łyżki mąki pszennej – łyżeczka cynamonu – łyżeczka proszku do pieczenia – 1 łyżeczka sody – szczypta soli krem – 500 g serka mascarpone – 3/4 szklanki drobnego cukru – 1 łyżka soku z cytryny – 2 łyżki gęstej śmietany 12% lub jogurtu naturalnego Przygotowanie: Jajka ocieplić w temperaturze(...)piec przez ok. 1 godzinę lub do suchego patyczka. Ubijać mascarpone z cukrem i śmietaną Ciasto całkowicie ostudzić i przekroić poziomo na 2 części. Na dolną część ciasta wyłożyć ¾ kremu, przykryć górną częścią ciasta i posmarować resztą kremu ( można posmarować również boku ciasta). Udekorować orzechami. Wstawić do lodówki na około godzinę aby krem lekko stężał. Artykuł Ciasto marchewkowe z kremem
I LOVE LIFEwtedy brzegi blatów bezowych są jeszcze chrupiące. Na drugi dzień wszystko mięknie, ale smakuje równie dobrze :) Przechowywać w lodówce. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Torty , Wykorzystanie białek Tagged: kremówka , mascarpone , orzechy włoskie , śliwki
https:KKuchniaMniamrękawa cukierniczego z końcówką małej gwiazdy i ozdobić brzegi oraz tworząc głowę misia. Udekorować biszkoptami i ciasteczkami oreo. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Torty Tagged: brzoskwinie , czekolada , kremówka , żelatyna
https:KKuchniaMniamłyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka 200 g jogurtu naturalnego 200ml oleju 200ml wrzątku dodatkowo: 2 łyżki stołowe posiekanej drobno ciemnej czekolady polewa: 100ml kremówki, łyżeczka masła 100 g ciemnej czekolady kolorowa posypka do ozdobienia Robimy! W misce mieszamy ze sobą mąkę, sodę, proszek do pieczenia oraz kakao W garnuszku podgrzewamy wodę, dajemy olej(...)babki lekko natłuszczamy i obsypujemy mąką lub bułką tartą. Wlewamy naszą masę i pieczemy około 50 minut. Po upieczeniu babka musi wystygnąć, dopiero wyjmujemy z formy. Polewa: Podgrzewamy kremówkę z masłem, dodajemy czekoladę i mieszamy. Polewamy z wierzchu celując w rowki i ozdabiamy kolorowymi kamyczkami. Smacznego! Share 2 Tweet 0 Google Plus 0 Save 0 2 Shares
Latosiowydom