Kremówka, jaką pamiętam z dzieciństwa, z prawdziwym budyniem. Najlepsza! Rodzinka była nią zachwycona :) Bardzo rzadko można teraz spotkać w cukierniach taką dobrą kremówkę. Najczęściej budyń zastąpiony jest masą z proszku, która nie ma już tego wyjątkowego smaku. 2 płaty ciasta francuskiego każdy po 275g Budyń: 5 szkl mleka 200 g masła 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 1 budyń waniliowy 4 żółtka kilka kropel ekstraktu waniliowego cukier puder do posypania Ciasto francuskie przyciąć o 0,5cm więcej niż ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...