ciasta orzechowe - 5371 przepisów (strona:211/359)

PLACUSZKI KAKAOWE 180

maślanki 2-3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao szczypta soli Nadzienie: 2 banany 200 g sera białego chudego 2-3 łyżki masła orzechowego Polewa: 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła cynamon kasza jaglana ekspandowana Wykonanie: W jednej misce mieszamy ze sobą składniki suche: przesianą przez sitko mąkę, cukier puder, kakao, proszek do pieczenia(...)oraz sól. Masło roztapiamy. W drugiej misce miksujemy jajka z kefirem/maślanką. Dodajemy powoli roztopione masło, nie przerywając miksowania. Do składników mokrych dodajemy porcjami składniki suche. Mieszamy. Gotowe ciasto odstawiamy na 15 min. Patelnię rozgrzewamy. Smażymy na patelni teflonowej bez tłuszczu lub możemy posmarować powierzchnię odrobiną masła. Placuszki odwracamy na drugą stronę, gdy pojawią się na nich pęcherzyki powietrza

Kuchnia MagdaLeny
Gruszkowe Cappuccino 812

wierzę:) Uwierzcie i Wy, bo ciasto faktycznie jest fantastyczne. Biszkopt: 3 jajka 1/2 szkl. cukru 1/3 szkl. mąki pszennej 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody 1 łyżka oleju Masa cappuccino: 2 śmietany Śnieżki 400 ml zimnego mleka 500 g waniliowego serka homogenizowanego 10 łyżek cappuccino orzechowego 100 ml wrzątku 3 pełne łyżeczki żelatyny Mus gruszkowy(...)stanie się jaśniejsza. Gdy to nastąpi dodajemy olej oraz wodę i miksujemy jeszcze chwilę. Obroty miksera zmniejszamy do minimum i dodajemy przesiane obie mąki. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (23×28) i wstawiamy na około 20 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Dwie/trzy łyżeczki kawy zalewamy 200 ml gorącej

Smaki Na Talerzu
Omlet piernikowy z masłem orzechowym i gruszką 133

świętami, ale potrawy świąteczne są pyszne! Uwielbiam ciasta z bakalii, pierniki. Mam idealną propozycję wielbicieli piernika! Co prawda nie jest to ciasto, ale smakowity omlet, który może przybliżyć święta! Składniki: 2 jaja 5 tabletek słodziku 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej szczypta proszku do pieczenia przyprawa do piernika gruszka 1 łyżka masła orzechowego Sposób przygotowania: Jaja utrzeć ze słodzikiem na puszystą

Truskawkowa Fiesta
Ciastka orzechowe, raz dwa! czyli poWeekendowe Łakocie odc.188 182

przygotowaniu no i potrzebowałam tylko 3 składników :) Ciastka orzechowe, raz dwa! 260 g masła orzechowego z kawałkami orzeszków 120 g drobnego cukru ( w oryginale 200 g co jest mocną przesadą, ciastka i tak wyszły słodkie) 1 jajko Wszystkie składniki wkładamy do miski i zagniatamy. Ciasto jest dość gładkie i nie klei się do rąk. Formujemy z niego kulki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szybkie rogaliki z kremem orzechowo-nugatowym 140

sera półtłustego 250 g masła 2 szklanki mąki pszennej kilka łyżeczek kremu orzechowo-nugatowego cukier puder do oprószenia rogalików (u mnie cukier puder z wanilią) Przygotowanie: Do miski wkładamy ser, dodajemy posiekane masło i wsypujemy mąkę. Składniki zagniatamy. Powinniśmy uzyskać elastyczne, jednolite ciasto ( w razie potrzeby podczas zagniatania podsypujemy delikatnie rękę mąką, nie sypcie mąki bezpośrednio do ciasta, bo może

Słodkie okruszki
Bezglutenowe pierniczki z masłem orzechowym na mące z ciecierzycy 187

100g cukru 100g masła/ pasty orzechowej 1 jajko 2 łyżki kakao (płaskie) 2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki goździków (mielonych) 1 szczypta soli (solidna) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ponadto: cukier puder/lukier/polewa czekoladowa Wszystkie składniki umieścić w misce oraz dokładnie połączyć za pomocą dłoni. (Masa nie powinna przywierać do rąk i posiadać konsystencję plasteliny.) Ciasto rozwałkować na grubość(...)kruchości.) Ostudzone ciastka porządnie posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem, bądź polewą czekoladową i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.  (*) Do pierniczków użyłam mąki z ciecierzycy oraz kremowej pasty orzechowej Witpak. Oba produkty są do nabycia na stronie sklepu Zdrowy Market 24 . Uwaga! Przy zakupach za minimum 50 zł hasło SALEWITPAK (wpisane w podsumowaniu zakupów) uprawnia do 10% zniżki

Di gotuje
Orkiszowy chlebek odrywany z pastą z suszonych pomidorów. O co chodzi z tym orkiszem? 126

uprawy pestycydami i chemikaliami. Dla niektórych atutem mąki orkiszowej może być również charakterystyczny, lekko orzechowy posmak, który w wypiekach z mąki pełnoziarnistej będzie bardziej wyczuwalny niż z mąki białej. A czy lubicie eksperymentować z różnymi rodzajami mąk? Składniki (forma 12 cm x 25 cm): Ciasto: 2 szklanki mąki orkiszowej białej 1 szklanka maki orkiszowej pełnoziarnistej 1850 1 szklanka

Fitsweet.me
Biszkopciki bez cukrowe z wegańskim kremem daktylowym również bez cukru 130

paczka  biszkoptów bez cukru do przełożenia  Wykonanie : Daktyle, olej kokosowy,kakao,pastę orzechową,ekstrakt waniliowy, mleko kokosowe wszystkie składniki miksujemy na gładki krem. Następnie przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Takim kremem przekładamy biszkopty, wafle, można użyć go jako krem do ciast, tortów, naleśników. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta jagodowa 122

Nie będziecie żałować żadnej minuty poświęconej na jej przygotowanie. Pyszna tarta jagodowa na bazie jogurtu i serka grani z orzechową polewą. Spód: 80 g olej kokosowy

Kucharzyca
Orkiszowy chlebek odrywany z pastą z suszonych pomidorów. O co chodzi z tym orkiszem? 161

uprawy pestycydami i chemikaliami. Dla niektórych atutem mąki orkiszowej może być również charakterystyczny, lekko orzechowy posmak, który w wypiekach z mąki pełnoziarnistej będzie bardziej wyczuwalny niż z mąki białej. A czy lubicie eksperymentować z różnymi rodzajami mąk? Składniki (forma 12 cm x 25 cm): Ciasto: 2 szklanki mąki orkiszowej białej 1 szklanka maki orkiszowej pełnoziarnistej 1850 1 szklanka

Fitsweet.me
Wytrawne drożdżowe rogaliki w godzinę 195

Szybkie, pyszne, mięciutkie rogaliki na śniadanie. Można zajadać na słodko z dżemem, miodem, masłem orzechowym czy syropem klonowym albo na wytrawnie z sosem czosnkowym, ziołowym, ajvarem czy jakim lubicie. Idealne rogaliki na śniadanie. Robi się je dość szybko zważywszy że mamy do czynienia z ciastem drożdżowym. Cały proces wytwarzania i pieczenia trwa godzinę. Wytrawne drożdżowe rogaliki w godzinę. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Muffinki jabłkowe z kremem cynamonowym. 185

pudru Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajko, śmietanę oraz masło orzechowe i wymieszać mikserem na wolnych obrotach. Następnie dodać wszystkie suche składniki i miksować do uzyskania jednolitej masy. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać łyżką. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto do 3/4 ich wysokości

zadanie-gotowanie
Owsiane kwadraty z dżemem-bez jajek 150

przygotownej foremce i mocno przyciskajac grzbietem wilgotnej lyzkirozprowadzic na ciescie konfiturerozprowadzic druga czesc ciasta i wyrownac powierzchniepiec w 180°C 20 minutstudzic na kratce kuchennejprzed podaniem pociac w kwadratyUwagi:batoniki owsiane mozna przechowywac w zamknietej puszce do 2 tygodni.Jako nadzienie mozna wykorzysta mase orzechowa lub z karobu.Przepis zaczerpnelam z "Natürlich"-Heft April

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orzechowe babeczki z karmelem i bezą 161

Są piękne, delikatne, subtelne....i pyszne:) Babeczki, które zostały moim logo:). Spójrzcie na przepis na te małe cudeńka:) Składniki na ciasto; 2 szklanki mąki  2

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania