biszkoptów i tortów. Jest to mąka dedykowana właśnie do pieczenia ciast tortowych i biszkoptów. Dzięki procesowi perfekcyjnego mielenia ziaren pszenicy jest wyjątkowo aksamitna i delikatna, co zapewnia wypiekom puszystość oraz lekkość. Zachęcam również do odwiedzenia strony Basia z Sercem gdzie znajdziecie wiele ciekawych przepisów na zbliżające się święta. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka(...)lśniąca. Następnie do białek dodać żółtka i jeszcze przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. 4. Do jajecznej masy przesiać wcześniej przygotowaną mąkę i dokładnie wymieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30-35 minut. Po wyjęciu z piekarnika biszkopt odstawić do całkowitego
Mała CukierenkaDzisiaj przygotowałam trufle czekoladowe z przyprawami korzennymi , pachnące klimatem zbliżających się Świąt. Prawdziwa uczta dla miłośników piernikowych smaków. Trufle są aksamitne, wprost rozpływające się w
Oryginalny smakPowoli w mojej kuchni zaczynają pojawiać się świąteczne klimaty. A to za sprawą tego, że szykuję już dla Was pachnące świętami przepisy :) Jeśli mi się
My simple kitchenSmaczny serniczek z rodzynkami i cytrynową nutą. Szybko się go robi, jest idealny na zwykły dzień, na niedzielę i na święta. Składniki: 1 kg
Kuchnia u BietkiWalentynki – jestem zwolenniczką wyznawania sobie miłości i zaskakiwania bez okazji, ale Dzień Zakochanych uważam za jedno z milszych świąt
Kolorowy Przepisownikkeksy. To jedno z moich ulubionych "suchych" ciast. Koniecznie z dużą ilością bakalii i lekką nutką alkoholu, tym razem likieru pomarańczowego ( a przeważnie rumu). Keks z tego przepisu na strukturę podobną do babki piaskowej. Dlatego przy pieczeniu trzeba pilnować, żeby go nie przeciągnąć, bo może wyjść zbyt suchy. Na Święta to pozycja obowiązkowa. *keksówka 30 cm Składniki(...)miski i ubijając dosypywać cukier, ubijać aż masa będzie gęsta i puszysta. Wsypać mąki, wlać masło i dodać startą skórkę z cytryny. Krótko zmiksować. Dodać bakalie i wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyścielonej papierem i piec w 180*C około 40 minut (do suchego patyczka). Wystudzone ciasto polać po wierzchu likierem, powoli, żeby wsiąkł do środka. Cukier puder
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaWtorek, a ja zapraszam na pyszny tort makowy. Tym samym otwieram nim serię przepisów na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia. Dotąd torty makowe robiłam z
Gosia gotujeJuż dawno powinnam taki syrop zrobić,jest wprost przepyszny,a zapach pomarańczy roznosi mi się po całym domu.Dodajemy go do ciast, deserów i lodów.Świetną
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiCiężki, wilgotny, czekoladowy piernik z kaszy jaglanej. Nie zawiera cukru. Można się nim bezkarnie objadać nie tylko w święta 🙂 Moje dzieci bardzo lubią pierniki
WiszniówkaWitam serdecznie Podzielę się przepisem jak zrobić uszka z grzybami do barszczu oraz na przygotowanie ciasta na uszka z grzybami . Wiem że jest dużo przepisów na
Uwaga Babcia GotujeTo chyba moje najlepsze krokiety jakie mogę jeść i jeść.Połączenie sera i pieczarek to dla mnie najsmakowitsze połączenie.Zapraszam!. Ciasto: ******************** 4 szkl.mąki 2
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiMakówkę robi się zwykle na Boże Narodzenie, chociaż ostatnio odeszliśmy trochę od tradycji i zrobiliśmy ją również po świętach :) Jeśli coś komuś smakuje, to nie
Smakowy RajFarsz rybny. 80 dag dorsza 1 jajko 1 cebula imbir tymianek chilli 1 łyżeczka natki pietruszki sól, pieprz Ciasto drożdżowe. 0,5 kg mąki 5 dag
Kulinarny karnet Christophera