Pyszny,aromatyczny ,wilgotny,z chrupiącymi orzechami ,masą serowo- maślaną z białą czekoladą. Idealny na każdą okazję na co dzień i na święta.Pachnący cynamonem
Swojskie jedzonkoEkspresowe pierniczki na ostatnią chwilę możecie przygotować tuż przed świętami lub w dowolnej chwili, kiedy to macie ochotę na pyszne, piernikowe ciasteczka! Pierniczki są kruche, chrupiące i nadają się do podjadania bezpośrednio po upieczeniu. Ich przygotowanie zajmuje tylko chwilę, ponieważ wszystkie składniki należy jedynie zagnieść, ciasto rozwałkować, a później już można wykrawać dowolne kształty. Pysznie, prosto oraz świątecznie
Di gotuje5 / 5 ( 57 votes ) Domowa czekolada z orzechami i wafelkami Domowa czekolada z orzechami i wafelkami , to po prostu nieśmiertelny i niepokonany przepis Dawno już nie
Ogrodnik w podróżyTen, to uwielbia kawę tak jak ja, z pewnością zachwyci się smakiem tego sernika! Dodatkowo orzechowy spód tworzy nieziemską kompozycję smakową. Przygotowanie: 40 minut Koszt
zdrowo i aktywnieTen, to uwielbia kawę tak jak ja, z pewnością zachwyci się smakiem tego sernika! Dodatkowo orzechowy spód tworzy nieziemską kompozycję smakową. Przygotowanie: 40 minut Koszt
Zdrowie i pysznie na talerzuŚwięta minęły jak zwykle zbyt szybko a to oznacza, że pora by przygotowywać się do Sylwestra. W tamtym roku podzieliłam się z Wami kilkoma przepisami na szybki i efektowne przekąski tj. Mini hot-dogi z ciasta francuskiego , Imprezowe koreczki w trzech smakach, Mini tortille z dwoma nadzieniami. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na równie szybką przekąskę sylwestrową
Życie ze smakiemrazu po upieczeniu więc spokojnie można je upiec tuż przed świętami :) 125 g masła 1/2 szkl cukru 1/2 szkl płynnego miodu 1 żółtko 2,5 szkl mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżka przyprawy do piernika Masło utrzeć z cukrem na puch. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić przez godzinę w lodówce a następnie partiami rozwałkować podsypując mąką
Smakołyki Asiswojej kuchni, jako jedna z propozycji na tegoroczne święta. Przygotowałam je w zdrowszej wersji, czyli mąkę białą zastąpiłam orkiszową, a cukier – erytrytolem. Wierzch oblałam polewą z gorzkiej czekolady - według mnie to ona nadaje ten charakterystyczny smak piernikom, które tak lubię. Składniki na 12 sztuk: Ciasto: 230g mąki orkiszowej 20g masła 3 łyżki miodu 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka
Fabryka pomysłówprzepis Wam się spodoba a mi się spodobał, bo wyrobienie ciasta to niecałe 10 minut i do pieca W tym czasie zrobiłam sałatkę, ugotowałam zupę i porysowałam z Córcią Sernik z serków waniliowych z gruszkami z puszki – bez miksera, bez spodu, szybki, bardzo smaczny, polecam na Święta i bez okazji. No same zalety! :)Spróbujcie! Dla mnie nowość
Zasmakuj Kuchniserwowane wyłącznie w okresie świąt wielkanocnych, obecnie dostępne przez cały rok podawane są do popołudniowej kawy lub herbaty. Ciasteczka maj ą kształt margerytek z dziurk ą w środku , kwiatków popularnych w Ligurii. Cech ą charakterystyczn ą ciasteczek jest dodanie do ciasta skórki cytrynowej, wanilii, ugotowanych żółtek
La grande e la piccola cuocaczasem najdzie mnie na taki domowy, przeważnie bliżej weekendu lub właśnie świąt. Załączam wtedy Tefala, wsypuje składniki, przychodzę po godzinie, przekładam do foremki, załączam piekarnik i jak tylko podrośnie to piekę ;) Prawda, że to proste? A kiedy pomyślę, że jeszcze kilkanaście lat temu moja Mama wyrabiała ręcznie ciasto na chleb w dużej dzieży (nie pytajcie skąd miała tyle siły
Kuchnia w czekoladzieW domu na świątecznym stole nie może zabraknąć tradycyjnej własnoręcznie upieczonej Wielkanocnej babki, która jest symbolem umiejętności i doskonałości. Moją propozycją na tegoroczne Święta
Szalona Kuchnia EwelinyJeżeli szukacie na święta przepisu na bezglutenowe pierogi to mamy właśnie taki dla Was :) Pierogi takie nie jest wcale tak łatwo zrobić jakby się wydawało ale nam się udało :) Zapraszamy na bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami :) Składniki na ciasto do pierogów: – 160 g mąki gryczanej – 160 g mąki
Kuchenne Wariacjepierników, najwyższa pora, aby wydobyć z otchłani lodówki lub spiżarni ciasto na piernik staropolski. Zdejmijcie folię, odwińcie ściereczkę. I jak? Wygląda cudnie, prawda? Jeszcze nie pachnie, ale to nic. Nie czekamy, zabieramy się do pieczenia. Za chwilę dom wypełni się cudnym, korzennym aromatem. Tak pachną nadchodzące święta… Czujecie je? Szczegółowa instrukcja tutaj: pieczenie pierników – etap II A jutro
W mojej kuchni