Świąteczne babeczki z zabawną dekoracją w kształcie czapeczki Świętego Mikołaja. Mocno korzenne, piernikowe, wilgotne, z nutką bananów. Bez glutenu i jajek. Proste do zrobienia i
maniapieczeniaSernik z masłem z orzechowym to coś czego jeszcze na blogu nie było. Bardzo lubię masło orzechowe, ale do tej pory wolałam go w wersji na
Relaxtimełyżeczki cukru zalać niepełną szklanką (około 230ml) gorącej przegotowanej wody - napar pozostawić do wystygnięcia BISZKOPT - piekarnik ustawić na temperaturę 180 stopni - formę wyłożyć na spodzie papierem do pieczenia, boki pozostawić bez niczego (nie smarować tłuszczem) - składniki powinny mieć temperaturę pokojową - białka oddzielić od żółtek, ubić je ze szczyptą soli na sztywną pianę - do piany dodać cukier, ponownie ubić(...)kawowego, dokładnie wymieszać - tak powstałą mieszankę wlać do masy jogurtowej, wymieszać - zimną śmietankę ubić na sztywno, połączyć z kawową masą jogurtową PRZEŁOŻENIE BISZKOPTU - formę, w której piekł się biszkopt, wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą - na spód włożyć biszkopt, nasączyć go około 50ml (tyle, ile zostanie z całego naparu) ponczu - na biszkopt wylać masę kawową, wyrównać i włożyć
Smakołyki BerenikiDacie wiarę, że blog Candy Pandas obchodzi 4 urodziny? 😍 Czas leci jak szalony a moment wymyślania nazwy naszej strony pamiętamy jakby to było wczoraj :D Skoro
Candy PandasPodpłomyki! Jedliście kiedykolwiek? Przyznam Wam się, że to mój drugi raz z nimi w życiu i nie wiem dlaczego dopiero drugi bo robi się je w
CzarnawisienkaPyszne, kruche, mocno migdałowe ciasteczka, które przygotujecie w niecałą godzinę. Idealne do kawy lub gdy będziecie mieć ochotę na coś słodkiego. To także świetny sposób na
To co lubię - gotuję i polecamObserwuję gołębie za oknem, siedzące na antenie sąsiadów. Czyszczą swoje wilgotne piórka, trzepią skrzydełkami, kręcą się wokół własnej osi, aż w końcu siadają spokojnie i patrzą
W kuchni Karmel-itkiChrupiący chleb słonecznikowy z siemieniem lnianym smakuje pysznie. Przepis na chleb słonecznikowy nie jest skomplikowany. To chleb na drożdżach i miodzie. Pestki słonecznika i siemię lniane
My Chcemy JeśćChrupiące paluchy z ciasta drożdżowego pochodzą z Turynu i mają ciekawą historię. Po raz pierwszy przygotował je dworski piekarz Antonio Brunero w 1679 roku na prośbę królewskiego lekarza. Poprosił on piekarza o przygotowanie pieczywa bez miękkiego środka, aby młody Vittorio Amadeo II nie miał problemów z jego trawieniem. Tak powstały grissini, które szybko zyskały dużą popularność i cieszą się(...)wyżej wymienionych składników wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto, które następnie przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę aby wyrosło. Po tym czasie wyjmujemy ciasto na blat podsypany mąką, dzielimy na 4 równe części. Do każdej z części ciasta możemy dodać dodatki (do jednej sezam, do drugiej kminek itd). Każdą część ciasta ponownie dzielimy na 4 i rolujemy na blacie
Smakowity Blog Kulinarnybyć klasyczne bułki z twarogu ale po pierwsze wymieniłyśmy twaróg na serek włoski co okazało się genialną zamianą, bo bułeczki miały lekko maślany pismak. Po drugie ciasto okazało się tak fajnie plastyczne, że bez problemu dało się je rozwałkować. A jak już zwijać ślimaczki no to musi być nadzienie! Padło na nasze ulubione połączenie czyli cukier kokosowy z cynamonem(...)masy serowej dodać mąkę i całość dobrze wymieszać oraz zagnieść. 4. Ciasto podzielić na pół i każdą część rozwałkować na blacie tworząc „kwadrat”, podsypując ciasto mąką. 5. Rozwałkowane ciasto posmarować cienko olejem kokosowym i posypać je cukrem kokosowym oraz cynamonem według uznania. 6. My taki kwadrat z ciasta podzieliłyśmy na 3 paski które zwijałyśmy w tworząc ślimaki. Każdy taki rulonik
Candy Pandasmojprzepisna.pl | Najprostszy bezglutenowy chleb drożdżowy Taki mały eksperyment – chlebek bezglutenowy, chciałam spróbować jak smakuje i okazuje się, że jest smaczny. Jest też wilgotny, banalnie prosty
moj przepis nawówczas ciasto nie tylko byłoby wegańskie i bez cukru ale jeszcze bezglutenowe. Krem został zrobiony na bazie mleka kokosowego, mleka roślinnego oraz płatków jaglanych. Całość dopełnia polewa zrobiona z gorzkiej czekolady, mleka i agaru. Robiąc FIT Stefankę troszkę wspierałam się przepisem z mojego ulubionego blogu Moje Wypieki . Składniki na blachę 27 cm x 17 cm: Składniki na ciasto(...)przypadku gdy ciasto nie będzie chciało się skleić w jedną kulkę) 1 łyżeczka sody oczyszczonej Wszystkie składniki umieścić w misie malaksera, w następującej kolejności: Zmielone siemię lniane, woda, daktyle, zmielić do momentu otrzymania gęstej pasty, dodać olej, syrop klonowy, zmielić, dodać mąkę i sodę zagnieść ciasto. Piekarnik rozgrzać do 160 st. grzałka góra-dół. Ciasto podzielić na 5 równych części
moj przepis namojprzepisna.pl | Najprostszy bezglutenowy chleb drożdżowy Taki mały eksperyment – chlebek bezglutenowy, chciałam spróbować jak smakuje i okazuje się, że jest smaczny. Jest też wilgotny, banalnie prosty
moj przepis na