ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1593/2544)

Tarta kurkowa z pietruszką i serem bursztyn 144

Tarty słone, tarty słodkie, francuskie, półfrancuskie, bez pieczenia ... i wiele wiele innych znajdziecie na moim blogu. Dzisiaj do zacnego grona wpada tarta krucha ziołowa z bardzo wybornym wnętrzem. Połączenie ricotty, kurek i sera bursztyn smakuje rewelacyjnie.  I na ciepło, i na zimno. Świetnie smakuje serwowana z dipem czosnkowym lub chrzanowym.   Tarty są o tyle fajne(...)albo nawet zawartości lodówki.  Dzisiejszy przepis powstał w ramach współpracy z marką Leśne Skarny. Przepis jest dostępny na blogu Kulinarne Skarby jak i moim. Zapraszam serdecznie! Składniki: kruche ciasto ziołowe: 200 g pszennej mąki szczypta soli 150 g masła 3 łyżki wody 1 łyżka mixu suszonych ziół oregano, bazylia, tymianek, rozmaryn, natka pietruszki Lub 2 łyżki świeżych ziół nadzienie

Życie zaczyna się w kuchni
PIECZONY RABARBAR Z MORELAMI 134

Szybki i prosty pomysł na rabarbar, zazwyczaj rabarbar wykorzystuję do ciasta, ale chciałam zrobić rabarbar w wersji fit, bez tłuszczu i cukru. Połączyłam go ze słodkimi morelami i syropem klonowym. Upiekłam w piekarniku, przepięknie się skarmelizował i nabrał obłędnego koloru i smaku.  Tak przygotowane owoce mogą być same pysznym deserem, ale stanowią wyśmienity dodatek do np. owsianek, jaglanek(...)laski rabarbaru - 10 moreli lub brzoskwiń - 4 - 6 łyżek syropu klonowego - zdrowa posypka (u mnie siemię lniane, sproszkowana żurawina, pestki dyni, kardamon, płatki róży - kupicie w każdej herbaciarni) Całość piekłam 35 minut w temp 170 stopni

SMYKWKUCHNI
Pane Bianco - Włoski Biały Chleb. / Pane Bianco - Italian White Bread. 180

oliwek oraz mąkę zmieszaną z solą. Wyrabiamy ok. 10 minut.  Ciasto powinno być trochę lepkie, ale bez problemu odchodzić od ścianek misy Przekładamy je do pojemnika, zamykamy i umieszczamy w ciepłym miejscu na ok. godzinę czasu. Następnie "przewracamy" ciasto ("do góry nogami").  Ponownie zakrywamy i odstawiamy na ok. godzinę. Następnie wyciągamy je na LEKKO oprószoną mąką stolnicę(...)lepiej mi się upiekło. Z każdej z nich uformowałam bagietkę. Pamiętajmy aby dobrze uciskać i zakładać ciasto (jak serwetkę), aby je ujędrnić. W tym momencie formujemy ciasto, nie wyrabiamy. Unikajmy mąki, gdyż ona uniemożliwi nam ładne uformowanie chlebka i z pewnością w pieczeniu nam popęka. Umieszczamy chleb na silikonowej macie lub blaszce do pieczenia, przykrywamy i odstawiamy

DominikaDolci
Ciasto marchewkowe (bezglutenowe) 271

wcześniej nie miałam okazji zakosztować tego ciasta, jakoś sama nazwa, że marchewkowe, specjalnie mnie nie zachęcało, ale do czasu, spróbowałam raz i przepadłam bez reszty. Ciasto marchewkowe uwodzi całkowicie, ale dlatego, że jest to najpyszniejsze ciasto na świecie, a w wersji bezglutenowej - mistrzostwo świata. Nie jest to mój autorski przepis, skorzystałam z nieprzepastnych zasobów sieci - trafiłam na ten przepis(...)średnicy 24 cm): 4 jajka (żółtka i białka osobno) 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 140 g mąki ryżowej 140 g skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka kakao 1 paczka cukru wanilinowego (16g) 3-4 marchewki garść posiekanych orzechów

Kawa z mlekiem
Tarta kremowa z truskawkami 133

samo co zagraniczne,które są bez smaku.Chciałam poczuć wiosnę i stąd te ciasto :) Ciasto kruche 200 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli 4 łyżki zimnej wody Przesianą mąkę,masło,cukier puder i sól zmiksować w malakserze.Dodać żółtka,zimną wodę i lekko wymieszać.Ciasto wyjąć na blat obsypany mąką(...)szybko wyrobić.Uformować kulę,owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce ok.godziny.Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm i przełożyć do formy o średnicy 25 cm.Nakłuć widelcem i schłodzić jeszcze przez 15 minut.Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia lub folię aluminiową i obciążyć kulkami ceramicznymi,fasolą lub ryżem (kto co ma w domu).Piekarnik nagrzać

Anielskie wypieki
Budyniowe muffinki z borówkami 173

opakowanie) budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 1 łyżka esencji waniliowej (lub kilka kropel olejku waniliowego) 1 duże jajko 1 szklanka zamrożonych (lub świeżych) borówek amerykańskich   W dużej misce wymieszać suche składniki, czyli: mąkę, budyń, proszek do pieczenia oraz cukry(...)jajko. Mokre składniki przelać do suchych, wymieszać łyżką, aż się połączą, na koniec wsypać zamrożone lub świeże owoce i delikatnie przemieszać. Papilotki do muffinek wypełnić do 7/8 wysokości ciastem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez ok. 35 minut, aż się zarumienią. Powoli ostudzić. Gdy ostygną można je oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem

Simply Food
Kruche kokosowe ciasteczka z dżemem 283

Schłodzone ciasto wyciągamy z lodówki i krótko zagniatamy. Podsypując mąką ciasto dosyć cienko wałkujemy i wycinamy z niego ciasteczka w kształcie serduszek (lub innym). W połowie serduszek mniejszą wykrawaczką wycinamy środek. 5. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 170C na funkcji termoobieg przez około 9 -10 minut(...)przekładamy dżem i podgrzewamy, mieszając, aż się zagotuje. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez około 1 minutę. Ściągamy z ognia i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 7. Na pełne ciasteczka (bez dziurek) nakładamy po około 1/2 łyżeczki dżemu i nakrywamy ciasteczkami z wyciętymi środkami, lekko dociskamy. 8. Kruche kokosowe ciasteczka z dżemem przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Włoskie cantuccini 180

przepis kulinarny na blogu. Po wyczerpujących, głównie pod względem ilości jedzenia, Świętach Bożego Narodzenia proponuję Wam tym razem słodkość delikatną, bez tony kremu, czekolady, polewy ... (powiedziała, zajadając właśnie czekoladową tartę z rumem i czekoladowym ganache :) - chyba najlepsze ciasto, jakie ostatnio poczyniłam - przepis wkrótce!). :) Wracając zaś do tematu - coś, co chętnie zabierzecie ze sobą do pracy, dacie dzieciom do szkoły(...)genialnego talentu kulinarnego. Wystarczy tylko mieć ostry nóż. Mowa o włoskim przysmaku - ciasteczkach cantuccini. :) Składniki: 250 gramów mąki  2 jajka 150 gramów cukru trzcinowego 5 gramów proszku do pieczenia 50 gramów posiekanych migdałów * 50 gramów migdałów w całości * skórka otarta z 1 cytryny szczypta soli * - migdały w przepisie można zastąpić różnymi rodzajami orzechów Wykonanie: Wszystkie składniki umieść

Garniec Magalie
Kostka karmelowa z czekolada i pistacjami czy poWeekendowe Lakocie odc.143 140

sumieniem mogę  polecić TO ciasto. Oczywiście w wirze przedświątecznych  przygotowań nie mogło obyć się  bez przygód ale rezultat jest bardzo zadowalający . Przepis pochodzi z książki  Jamiego Olivera " Świąteczne  przepisy". Kostka karmelowa z czekolada i pistacjami ciasto: 175 g zimnego masła 300 g maki pszennej 50 g drobnego cukru karmel: po 250 g cukru trzcinowego(...)gorzkiej czekolady 30 g masła Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Foremkę o wielkości 20 na 30 cm smarujemy masłem. Składniki ciasto zagniatamy na kruszonkę a następnie dolewając zimnej wody na zwarte ciasto. Ciastem wylepiamy foremkę. Nakłuwamy ciasto widelcem i pieczemy na lekko rumiany kolor ok 20 minut. Pozostawiamy w foremce do ostygnięcia. W rondlu z szerokim dnem umieszczamy cukier

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wilgotny placek dyniowy z jabłkami bez tłuszczu 177

sklepów, więc trzeba ją wykorzystać, póki jeszcze czas. Ostatnio były muffinki, zupy, dania obiadowe z jej użyciem, więc czas na ciasto! Przed Wami placek dyniowy z jabłkami, pyszny, zdrowy, wilgotny wypiek z nutą orzechów włoskich, na bazie mąki owsianej bez dodatku tłuszczu. Czy może być coś lepszego? Jest to idealna, pożywna przekąska do szkoły i pracy, czy po prostu(...)bezglutenowej lub nie) – 40-50g cukru trzcinowego/ksylitolu – garść orzechów włoskich zmielonych na mąkę – 1 łyżeczka cynamonu – 1/2 łyżeczki kardamonu- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki mokre: – 300g purée z dyni Hokkaido * – 200ml mleka – 2 jabłka – 1 jajko (w wersji wegańskiej – banan) * lepiej użyć odmiany Hokkaido, ona nadaje wyrazistości

Be Fit Be Strong
ciasteczka na choinkę dekorowane masą cukrową 186

wyobrażam sobie choinki bez domowych ciasteczek. Ich przygotowanie co prawda nie jest szybką sprawą ale to ogromna frajda zwłaszcza dla dzieci. Jednym z moich najlepszych wspomnień z dzieciństwa jest pieczenie z mamą świątecznych ciasteczek, dlatego też zawsze angażuję w to moją córeczkę. Kiedy w domu czuć już zapach pierniczków to znaczy, że Święta tuż-tuż(...)roku postanowiłam pobawić się masą cukrową. Użyłam białej masy kupionej w sklepie moja-cukiernia.pl  i zabarwiłam ją barwnikami.  Składniki na około 25 dużych ciastek: na ciasto: 210 g mąki  1 jajko 50 g cukru pudru 90 g miodu 25 g masła 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy do piernika  na dekorację: około 150 g białej masy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jabłka pod kruszonką 95

rodzime jabłka i gruszki, reszta to owoce importowane, niekoniecznie smakiem przypominające prawdziwy owoc. Ale kto nie lubi ciasta z jabłkami? My bardzo lubimy w każej postaci, szczególnie szarlotkę z kruszonką lub z bezą. Zrobiłam błyskawiczny deser jabłkowy czyli jabłka zapiekane z kruszonką. Pyszne jako samodzielny deser lub z lodami waniliowymi. Składniki(...)wiórki kokosowe i czekoladowe płatki do posypania • 2 biszkopciki • masło do smarowania formy Wykonanie: • Jabłka obrać i pokroić w grubą kostkę. • Formę do pieczenia wysmarować masłem i posypać pokruszonymi biszkoptami. • Wrzucić do formy jabłka, posypać cynamonem, płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. • Masło rozpuścić, dodać mąkę, otręby, cukier i wymieszać

To co kocham
Krakersy ziemniaczano - kukurydziane 210

quinoa oraz wiele odmian chrupek, które idealnie pasują jako przekąska do piwa i z powodzeniem zastępują chipsy. Poniżej przepis na krakersy ziemniaczano - kukurydziane, ale tradycyjnie już nie obyło się bez naszych modyfikacji - dodaliśmy do nich nieco kurkumy i przygotowaliśmy nieco grubsze niż sugeruje Autorka, nasze mają raczej formę chrupek. Wyszły idealne -  chrupiące i aromatyczne(...)dodaliśmy jeszcze dwie duż e szczypt y kurkumy Przygotowanie Obrane ziemniaki ugotować, odcedzić, odparować, utłuc gorące z masłem, dodać mąkę kukurydzianą, gałkę, sól i zagnieść ciasto. Ciasto wyłożyć na papier do pieczenia, przykryć drugim papierem, rozwałkować na grubość około 1 mm, zdjąć wierzchni papier i wyciąć krążki małym kieliszkiem lub wytoczyć kuleczki wielkości orzecha laskowego. Krakersy piec około

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Chlebek bananowy paleo, najlepszy! (bez glutenu) 189

mieszamy razem olej kokosowy z miodem, nasionami chia, jajkami i wanilią, w drugiej misce mieszamy mąkę, nasiona kakaowca, cynamon, sól, oraz proszek do pieczenia. Osobno miksujemy banany. W ten sposób mamy przygotowane 3 główne składniki ciasta, które łączymy razem ze sobą (część mokrą, suchą i banany). Wlewamy ¾ naszej masy do foremki, pozostałą część mieszamy z kakao i wylewamy jako(...)chlebek bananowy paleo do piekarnika na około 50 minut, albo do czasu jak drewniany patyczek (ja używam patyczków do szaszłyków) będzie wychodził czysty. Smacznego! Artykuł Chlebek bananowy paleo, najlepszy! (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife

Proponowane wyszukiwania