ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1602/2544)

Piernik ekspresowy z powidłami 2889

Piernik to ciasto, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie Świąt Bożego Narodzenia. Większość zaczyna przygotowanie piernika kilka tygodni przed Świętami, przygotowując do niego bazę, która leżakuje potem w kamiennym garnku. Ja, której lenistwo to rodzona siostra robię zawsze wszystko na ostatnią chwilę, więc często wymyślam dania, które są łatwe, szybkie i nie wymagające wysiłku. Piernik ekspresowy jest tego(...)został przełożony domowymi powidłami. Mój piernik nie jest pracochłonny, gdyż nie piecze się wielu warstw ciasta, piecze się jeden duży placek, który następnie kroi na tyle warstw na ile mamy ochotę. Polecam piernik ekspresowy z powidłami domowymi. Ten piernik najsmaczniejszy jest na 2 dzień. Więc do jego świątecznego pieczenia piernika należy się zabrać dzień przed Wigilią Bożego Narodzenia, będzie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jesienny torcik z jabłkami i masą jogurtową 67

cukier waniliowy i przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.  Całość mieszamy delikatnie szpatułką, tak by masa pozostała napowietrzona. Blaszkę do pieczenia z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia,  wylewamy na całą powierzchnię masę biszkoptową  i rozsmarowujemy na placek grubości 1 cm. Wyrównujemy boki, wygładzamy i pieczemy w 180 stopniach około 10 minut.  Gdy biszkopt(...)dodajemy łyżeczkę cynamonu i gotujemy około 10 minut,  by zmiękło, ale nie rozgotowało się. Studzimy, odsączamy z nadmiaru wody. Składanie ciasta: Pierwszy z trzech kawałków biszkopta wkładamy na dno keksówki,  wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą.  Ponczujemy go obficie wodą z sokiem cytrynowym.  Wykładamy równą warstwą połowę masy śmietanowo - jogurtowej.  Przykładamy drugim kawałkiem

Kronika Piekarnika
Gdzie i co zjeść na Krecie? Kuchnia kreteńska - 20 tradycyjnych dań prosto z Krety 116

zjeść śniadanie na słodko to jest to IDEALNE miejsce właśnie na nie. W lokalu macie do wyboru przeróżne ciasta, bougatsę, sfakian pie, szejki, od groma różnych kaw. Obsługa jest wręcz na medal - wszystko "chodzi jak w zegarku". Bardzo polecam spróbować ciasto Bizantine. Raki - lokalny alkohol / bimber wytwarzany z resztek winogron. (Po lewej Kazoual, po prawej  Philosophies   ) Taverna(...)pysznym jedzeniem. Boski hamburger (pamiętajcie, że burgery w Grecji to samo mięso bez bułki, zawsze o to dopytajcie), przewspaniałe sardynki w obłędnym sosie. Cudowna atmosfera i bardzo dobre ceny. Bakery since 1958 - lokalna piekarnia z przepysznymi wypiekami, obłędną bougatsą i małymi, śmiesznymi dziełami sztuki z ciasta. Miejsce na uboczu, które dosłownie Was oczaruje swoją prostotą i "normalnością". Meli

Czarnawisienka
Pełnoziarniste muffinki z borówkami 101

przygotowaniu muffinki z borówkami. Zrobione z mąki orkiszowej bez cukru, są lekkie i puszyste. Idealne na przekąskę. Składniki (około 12 muffinek): 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 2/3 szklanki ksylitolu 1 szklanka mleka 1 duże jajko 120 ml oleju roślinnego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ok. 300 g świeżych borówek Wykonanie(...)wbić jajko, dodać wanilię oraz ksylitol i wymieszać do połączenia składników. Do osobnej miski wrzucić mąkę, dodać proszek do pieczenia, oraz sól i wymieszać łyżką. Następnie przesypać do mokrych składników i krótko wymieszać łyżką na jednolite ciasto. Do ciasta dodać borówki i delikatnie wymieszać. Ciasto przekładać do foremek na muffinki (użyłam silikonowych) do około 2/3 wysokości Piec przez

Healthy food explorer
Drobiowa tarta z cukinią bez spodu - fit, dietetyczna, zdrowa 185

Oszukana tarta - bo bez kruchego ciasta a w wersji fit:) Polecam na zdrowy obiad.  400g mięsa mielonego z piersi kurczaka lub indyka  1kg cukinii  2 cebule 3 jajka  1 pęczek koperku  150g tartej mozzarelli  4 czubate łyżki bułki tartej sól, pieprz, czosnek granulowany  1. Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki, posypujemy łyżeczką(...)Cukinię mieszamy z mięsem mielonym, cebulą, koperkiem, jajkami, serem, bułką tartą, odrobiną soli, pieprzem i czosnkiem. Zagniatamy do dokładnego połączenia składników. Masę wykładamy do formy na tartę. 3. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 50 minut. Można podać z sosem czosnkowym

Szefowa kuchni
Mistrzowie makaronu 89

Mistrzowie makaronu Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto.  Mistrzowie makaronu to bez wątpienia Włosi. Jeśli zapytasz Włocha o jego ulubione dania, najprawdopodobniej dostaniesz przepis na makaron. I to nie jeden przepis, a dziesiątki różnych receptur i sposobów podania. Makaron domowej roboty cieszy się we Włoszech niesłabnącym uznaniem, bo to właśnie słoneczna Italia jest miejscem narodzin tagliatelle, tagliolini(...)gnocchi i risotto.  Bez względu na to czy swoją przygodę z domowym makaronem zamierzasz dopiero zacząć, czy też samodzielnie robisz makaron od wielu, wielu lat, rozdziały o mące oraz przygotowywaniu świeżego i suszonego ciasta makaronowego będą dla Ciebie jednymi z najważniejszych. Nawet jeżeli potrafisz perfekcyjnie połączyć jajka i mąkę w gładkie, jednolite ciasto nie omijaj tych rozdziałów. Jestem

Cztery Fajery
Mołdawska placinta z serem 125

słodko świetnie smakuje placinta z jabłkami albo wiśniami. Przepis na mołdawskie placinta z nadzieniem serowym bazuje na cieście kefirowym przygotowanym wg. receptury z książki "Mamuszka" Olii Hercules. Placinta możesz też zrobić z ciasta drożdżowego. A jeśli totalnie brakuje Ci czasu wykorzystaj gotowe ciasto francuskie.  Prosty chlebek z patelni nadziewany serem. Mołdawska placinta z serem proporcje na 4-5 placków(...)mąki wymieszaj z sodą i proszkiem do pieczenia, przesiej przez sito i partiami dodawaj do miski z kefirem. Mieszaj po każdym dodaniu mąki. W ten sposób powstanie bardzo miękkie, lepkie ciasto. 3. Wyjmij ciasto na obficie obsypaną mąką stolnicę i  zagniataj podsypując mąką. Ciasto powinno być bardzo miękkie i lekko lepkie, ale nie klejące. 4. Przygotuj farsz serowy

Cztery Fajery
Szybkie ciasto jogurtowe z borówkami 105

Ciasta jogurtowe należą do jednych z moich ulubionych, są bardzo proste do zrobienia, nie trzeba do ich wykonania miksera, zawsze dobrze smakują, a do tego nie

Healthy food explorer
Ciasto z żurawiną i nutką pomarańczy 82

Czas czytania: 2 min Ciasto z żurawiną i nutką pomarańczy Uwielbiam świeżą żurawinę zatopioną w pysznym cieście, której cierpki smak zrównoważony jest słodyczą i aromatem pomarańczy. Polewa do ciasta jest wyśmienita i bardzo prosta. Robię ją z białej czekolady z odrobiną śmietany, skórki pomarańczy i likieru Cointreau. Jedynym problemem może być kupienie żurawiny. Świeżą udało mi się(...)kupić tylko dwa razy. Zajrzałam do sklepowych zamrażarek i okazało się, że tam bez problemu można znaleźć mrożoną. Ciasto z pewnością Wam posmakuje, wypróbujcie! Print Ciasto z żurawiną i nutką pomarańczy .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Proste i bardzo łatwe ciasto Course Desery Cuisine Polska Keyword żurawina Prep Time 15 minutes Cook Time

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb z ziarnami bez drożdży 99

Chleb z ziarnami bez drożdży Pyszny chlebek na szybko bez drożdży z dużą ilością nasion, przygotowałam go po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni. Przepis pochodzi z bloga  Źródło Składniki: 1 kg mąki szadkowskiej 1/2 l ciepłej wody  proszek do pieczenia 30 g  ( 1 opak ) 1 łyżkę cukru 1,5 łyżki soli(...)Wysypać mąkę do miski , dodać pozostałe suche składniki, wymieszać dokładnie. Do wymieszanych składników, wlewać po trochu ciepłej wody, mieszać mikserem. Następnie na końcu dodaj ocet, wymieszać ręką, dobrze wyrobić ciasto. Gdyby ciasto było za suche, dodać odrobinę wody, jeżeli by było mokre, dosypać trochę mąki.  Formy na chleb, wysmarować masłem i wysypać otrębami. Ciasto przełożyć do foremek i posmarować

Kuchnia Danusi
Ciasto budyniowe z kawową pianką (kawowy budyniowiec) -pyszne i bardzo łatwe +FILM 5709

cukru waniliowego -2 budynie waniliowe po 40g bez cukru -2 żółtka (białka do ciasta) -1/2 szklanki mąki -250g masła  PIANKA KAWOWA -750ml śmietany 30 lub 36% -3/4 szkl cukru pudru -3 łyżki kawy rozpuszczalnej -125ml gorącej wody -2 łyżki żelatyny DODATKOWO -dowolna czekolada do posypania ciasta  BISZKOPT 6 białek (4+2 masy(...)miksując. Następnie dodajemy żółtka-miksujemy. W miseczce mieszamy mąkę,mąkę ziemniaczaną oraz kakao. Wszystko dodajemy do masy i miksujemy na najniższych obrotach lub mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy około 20 minut w temp 180 stopni grzanie góra-dół Biszkopt studzimy. Można go opcjonalnie naponczować kawą. MASA BUDYNIOWA Do garnka dajemy 2 żółtka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tarta Z Budyniem Czekoladowym I Kruszonką 159

żółtko 5 łyżek cukru 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 18 lub 12 % 90 g masła esencja waniliowa Warstwa budyniowa: 750 ml mleka (może być roślinne) 2 budynie czekoladowe bez cukru 4 łyżki cukru Kruszonka: 1/2 szkl mąki pszennej tortowej 50 g masła 50 g cukru Dodatkowo: garść drobnych owoców np. jagód (mogą być mrożone) 1. Budyń gotujemy(...)kruszonkę i chowamy do zamrażalki. 3. Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto, owijam w folię i chowamy do lodówki na 30 min. 4. Schłodzone ciasto wałkujemy i wylepiamy nim blaszkę do tarty. Na ciasto wykładamy budyń, na budyń owoce i na sam koniec posypujemy kruszonką. Tartę pieczemy w 190 stop. przez 35-40 minut

Gotowanie...to proste !
Pieczywo do odrywania na wielkanocny stół, czyli wianek z makiem w stylu bagietki Pain D’epi 88

porcji palcem drążymy dziurę i kręcąc ciastem po blacie powiększamy otwór, aż powstanie duży obwarzanek.  II sposób – Na środku każdej porcji wciskamy kciuk i delikatnie rozciągamy za pomocą palców, aby powiększyć otwór.   Po uformowaniu obwarzanki przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 45 minut. Nagrzewamy piekarnik do 230°C. Tuż przed pieczeniem obwarzanki nacinamy tą samą metodą(...)odległości 2 – 3 cm, nacięte rogi przekładamy lekko na bok, na przemian, raz na lewo, raz na prawo. Pieczemy przez pierwsze 8 minut z parą (z miska z gorącą wodą), kolejne 8 – 12 minut bez pary. Studzimy na kratce. Smacznego

Tajemnice Smaku