ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1606/2544)

Tort z opłatkiem i truskawkową nutą (na 2 urodziny Natalii) 167

miał być trochę inny, bardziej wymyślny i nieco skomplikowany, ale niestety brak czasu oraz inne obowiązki zmusiły mnie do zmiany planu. Dodatkowo przygotowałam jeszcze 3 ciasta, więc może zrobię go za rok, albo tak bez okazji... Tym razem zaskoczyłam gości szybkim tortem, który był naprawdę przepyszny i dość lekki. Krem rozpływał się w ustach oraz idealnie komponował się(...)tortownicy z dnem wysłanym papierem do pieczenia (boków niczym nie smarować) i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez 30-40 minut (do tzw. "suchego patyczka"). Zaraz po upieczeniu blachę wyjąc z piecyka i zrzucić na koc z wysokości około 30-50 cm. Następnie wstawić ją z ciastem ponownie do piekarnika i wystudzić. Po ostygnięciu biszkopt przekroić

Di gotuje
Bananowe muffinki z masłem orzechowym i figami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 168

Nareszcie skusiłyśmy się na przepis innego autora! Od dawna chciałyśmy wypróbować pewien szybki przepis na czekoladowy bananowiec od True Taste Hunters , którego bloga obserwujemy od wieków

Candy Pandas
SERNIK CASSIS Z MUSEM PORZECZKOWYM I ŚMIETANOWĄ PIANKĄ 127

Sernik to zdecydowanie moje ulubione ciasto! W naszej styczniowej serii przepisów NA SŁODKO ZE SWEET DECOR nie może go zabraknąć. Dziś przygotowałam dla Was przepis na przepyszny sernik z musem z czarnej porzeczki i kremem śmietankowym – fantastyczne połączenie, które posmakuje każdemu wielbicielowi słodkości. Kropka nad I, która nie tylko pięknie wygląda, ale i nadaje smak to różowa czekolada CALLEBAUT(...)proszkiem do pieczenia, wodę i olej. Wylewamy do tortownicy 22 cm. Pieczemy około 20 minut w 180C. MASA SEROWA: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić wszystkie składniki. Miksujemy wszystko do połączenia lub mieszamy rózgą kuchenną – pamiętając, by nie napowietrzyć masy serowej. Przelewamy na docięty do rantu spód i pieczemy w temperaturze 150ºC przez

Ostra na Słodko
Chrupiące gofry bezglutenowe 254

Gofry wychodzą chrupiące, puszyste i lekkie, nawet po wystudzeniu nie robią się gąbczaste i glinowate.  Próbowałam różnych przepisów i ten faktycznie się udaje, nawet jak

Ze smakiem bez glutenu
PIERNIK TRUSKAWKOWY 120

łyżki przyprawy do piernika 200 g margaryny 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki śmietany 18% 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka sody oczyszczonej Krem miodowy: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru 1/4 szklanki cukru 500 ml mleka 250 g margaryny 4-5 łyżeczek miodu z truskawką Dodatkowo: dżem truskawkowy z kawałkami owoców (280g) posypka cukrowa czerwona Przygotowanie: Piernik - margarynę rozpuszczamy(...)mleko i śmietanę. Wszystko wymieszać za pomocą robota. Na koniec dodawać porcjami przesianą mąkę z sodą i przyprawą do piernika - dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm, której spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem. Piec około 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Rada - jeśli ciasto wyjdzie Wam za gęste

Ciastka - domowe słodkości
BABECZKI z borówkami i kremem cytrynowym (bez cukru, bez laktozy, wegańskie) 98

Wolicie babeczki lekkie z owocami czy konkretne z czekoladą? 😊 My tym razem postawiłyśmy na lekkie, mięciutkie ciasto z borówkami i jeszcze delikatniejszym kremem cytrynowym 💚 Całość wręcz

Candy Pandas
Poradnik. Jak usmażyć dobre nośniki? 102

też różne wariacje w kwestii przepisu na same ciasto naleśnikowe. Jest wiele rad, które mogą pomóc w przygotowaniu idealnego ciasta na naleśniki. Dobry przepis na naleśniki Doświadczony kucharz przygotowuje je “na oko” kierując się wyczuciem i doświadczeniem. Początkujący kucharz ściśle trzyma się przepisu. Jednak jest wiele modyfikacji przepisu na ciasto naleśnikowe. Z pewnością do usmażenia polskiej wersji naleśników(...)lubią zbyt dużej ilości tłuszczu, dlatego wystarczy niewielka jego ilość, uzupełniana w razie potrzeby np. za pomocą specjalnego silikonowego pędzelka. Niektóre przepisy proponują dodanie tłuszczu bezpośrednio do ciasta i smażenie na patelni bez tłuszczu. Dietetyczne smażenie ułatwi specjalna patelnia do naleśników. Patelnia do naleśników Poza odpowiednio przygotowanym ciastem na naleśniki ma wpływ temperatura smażenia oraz odpowiednia patelnia. Temperatura patelni

ProstePesto.pl
Rogale z masą orzechową ( bez maku) 154

roztrzepane w mleku jajka, cukier, cukier waniliowy, sól i miksujemy ciasto mikserem z hakami około 5 minut( aż będzie w miarę gładkie)Następnie wlewamy rozpuszczone, przestudzone masło i miksujemy jeszcze 5 minut. Ciasto przykrywamy posypujemy mąką i przykrywamy ściereczką Odstawiamy w cieple miejsce, bez przeciągów na godzinę. Gdy ciasto wyrośnie, przekładamy je na stolnicę posypaną mąką. Nadzienie(...)mieć konsystencję budyniu. Dodatkowo: 2 żółtka do posmarowania po wierzchu WYKONANIE: ciasto rozwałkowujemy na koło a następnie w trójkąty na każdy trójkąt wykładamy 1-2 łyżeczki masy     trójkąty zwijamy od podstawy do końca rogalika, odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia   smarujemy żółtkiem pieczemy ok. 25 minut w temp. 175-180 stopni   można polukrować ( u mnie saute

Domowe ciasta
Muffinki czekoladowe z wiśniami 158

Połączenie wiśni i czekolady nie może się nie udać, więc dziś zapraszam na takie pyszne muffinki. Do ich wykonania nie potrzebujemy miksera, więc robi się je

Healthy food explorer
Tarta z rabarbarem 121

przepada. Ale to połączenie słodkiego i kruchego ciasta, z lekko kwaskowatym rabarbarem jest naprawdę wyśmienite. PS. W końcu zdecydowałam się na zrobienie prawdziwego kruchego ciasta, czyli bez jajka. No i powiem wam, że chyba znalazłam wersję idealną Tarta z rabarbarem składniki na tortownicę o średnicy 19 cm: Ciasto kruche: 150 g mąki 100 g zimnego masła 3 łyżki cukru(...)masło oblepi składniki suche. Troszkę to trwa zanim składniki zaczną się łączyć tworząc zwartą masę. Można oczywiście skorzystać z miksera. Dobrze połączone ciasto dzielimy na dwie części: jedną mniejszą, a drugą większą. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Większą część rozwałkujemy i przekładamy do foremki. Wykładamy ciastem spód oraz brzegi do wysokości około 1 cm. Spód nakłuwamy widelcem i wstawiamy

Relaxtime
Domowy chleb z garnka 104

domowy chlebek z garnka z chrupiącą skórką. Podobnie jak w przypadku bułek i tutaj ciasta nie trzeba wyrabiać! Zaletą tego chlebka jest też to, że można go zrobić w ciągu kilku godzin, gdzie pracy jest na kilka minut, a reszta to czekanie aż ciasto wyrośnie i upiecze. Koniecznie wypróbujcie i podzielcie się wrażeniami! Przepis na bułki z chrupiąca skórką . Przepis(...)tylko w temperaturze pokojowej. Po upływie tego czasu i wyrośnięciu ciasta, przy pomocy szpatułki wykładamy ciasto na matę hojnie posypaną mąką. Szpatułką i palcami przyprószonymi mąką w kilkunastu ruchach “zawijamy” ciasto do środka. W razie potrzeby podsypujemy mąką (ale nie za dużo!). Ciasto przekładamy do miski wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na około 30 minut

Lamarida.pl
Szybkie ciasto jogurtowe z malinami 201

lekkie i po prostu pyszne ciasto jogurtowe. To ciasto naprawdę samo się robi, wystarczy kilka składników, jedna miska, łyżka i ulubione dodaki np. w postaci owoców. Dobrze sprawdzą się i świeże i mrożone. Ciasto można tez przygotować bez żadnych dodatków albo np. polać roztopioną czekoladą. To chyba jeden z najpopularniejszych przepisów na ciasto jogurtowe, w Internecie można znaleźć kilka(...)które świetnie tutaj pasowały. Ciasto najlepiej robić w małej tortownicy (średnica 24 cm), ja robiłam w bardzo małej kwadratowej foremce, więc jeśli chce się większą porcje to polecam podwoić ilość składników. Składniki  (forma 21 x 21 cm): 1 (do 200 g) kubeczek jogurtu naturalnego 3 kubeczki mąki  1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Healthy food explorer
Jagodzianki 162

Następnie dodać pozostałe składniki, bez masła, wyrobić. Dodać na samym końcu masło i chwilę dobrze wyrobić. Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. W tym czasie przygotować kruszonkę i nadzienie. Nadzienie: Wszystkie składniki wymieszać. Kruszonka:  Masło roztopić, ostudzić, wymieszać z cukrem i mąką, dobrze rozetrzeć palcami na kruszonkę.  Gdy ciasto podwoi swą objętość podzielić(...)pierogi, układać bułeczki na  blasze wyłożonej papierem. Odstawić jeszcze na 30 minut. Jajko roztrzepać widelcem w misce, pędzlem smarować bułeczki i posypać kruszonką. Po tym czasie piec w nagrzanym piekarniku do 200 stop. przez 20 minut. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml

Kuchnia Danusi
Gofry owsiane z makiem 169

łyżeczki proszku do pieczenia 40 g rozpuszczonego masła 2 jajka 300 ml mleka szczypta soli Przygotowanie: Składniki suche (obydwie mąki,cukier, proszek do pieczenia,sól,mak) mieszamy razem. W oddzielnym naczyniu mieszamy składniki mokre: rozpuszczone ostudzone masło, mleko oraz jajka. Do mieszanki dodajemy składniki suche. Całość dokładnie mieszamy do otrzymania kremowego ciasta. Odstawiamy na 15 minut, a następnie

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania