ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1587/2544)

Pączki 113

składników. Przykryć bawełnianą ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce na ok. godzinę. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat lekko podsypany mąką, zagniatać przez 1-2 minuty, następnie rozwałkować na grubość ok. 1,5 cm. Szklanką wykrawać kółka, układać je – zachowując odstępy – na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć bawełnianą ściereczką, odstawić na ok. godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia(...)pączków ale nie za dużo, żeby temperatura za bardzo nie spadła, przykryć pokrywką. Po kilkudziesięciu sekundach sprawdzić, czy są złociste od spodu, wtedy można je odwrócić. Drugą stronę smażyć bez przykrywania. Przekładać na talerze wyłożone ręcznikiem papierowym. Pączki można nadziać marmoladą, posypać cukrem pudrem lub oblać lukrem i udekorować kandyzowaną skórką z pomarańczy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pączki pochodzi

niecodziennikpary
Szybkie ciasto czekoladowe 113

chwili wlewamy olej, śmietanę i czekoladę. Całość jeszcze chwilę miksujemy. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 C. Pieczemy około 50 minut (do tzw. suchego patyczka) w trybie góra-dół. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy w temperaturze pokojowej. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Śmietanę, podzieloną na kostki czekoladę(...)pozostawiamy na jakieś 5 minut, aby lekko przestygła i wylewamy na ciasto. Rozsmarowujemy równomiernie po całej powierzchni. Wierzch ciasta posypujemy migdałami.   [caption id="attachment_8795" align="aligncenter" width="1024"] Szybkie ciasto czekoladowe[/caption] Zobacz inne przepisy na szybkie ciasta: Szybkie Ciasto Z Owocami Na Maślance (Bez Miksera) Ciasto Poduszkowiec – Prosty I Sprawdzony Przepis Klasyczny Murzynek – Przepis Ze Starego

e-PrzepisyKulinarne
Tort Kotek 160

szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl mąki pszennej do nasączenia: 1/2 szkl wody sok z 1/2 cytryny 3 łyżki syropu np syropu z dzikiej róży nadzienie: 1 porcja kremu budyniowego bez nabiału i glutenu – przepis lub tradycyjnego kremu budyniowego – przepis 1 galaretka wiśniowa 200g wiśni mrożonych dekoracja: 1 porcja lukru maślanego – przepis kakao czerwony barwnik spożywczy 2 herbatniki(...)żółtek i ubijamy ze szczypta soli na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodajemy cukier i żółtka, ubijamy chwilę. Do jajek dodajemy mąki, mieszamy delikatnie. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30 min w 180st. Biszkopt całkowicie studzimy (najlepiej upiec dzień wcześniej) i kroimy na 3 części. Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 400ml wody

Dorota Smakuje
Mięciutki I Puszysty Chleb Dyniowy 114

wyrabiamy dotąd, aż ciasto będzie odchodzić od ścianek misy. Ciasto po wyrobieniu jest lekko lepiące. Gotowe ciasto odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na około  1 h. 4. Kiedy ciasto wyrośnie, wyjmujemy je na omączony blat i krótko zagniatamy odgazowując je. Następnie formujemy i wykładamy do wysmarowanej i obsypanej mąką  keksówki. Możemy w tym momencie posmarować go wodą(...)piekarnik na  190 stopni . Kiedy chlebek wyrośnie pod folię, smarujemy go wodą, obsypujemy dynią (jeśli nie zrobiliśmy tego wcześniej) i wstawiamy do piekarnika. Chleb pieczemy w 190 stopniach grzanie góra-dół bez termoobiegu przez 40-45 minut

Gotowanie...to proste !
Placki Nigelli z borówkami 161

pieczenia (Nigella proponuje jeszcze sodę oczyszczoną, której ja nie używam) łyżeczka ekstraktu waniliowego (Nigella proponuje cukier waniliowy) szczypta soli 2 jajka 250 ml mleka 2 łyżki stopionego masła ok. 100 ml syropu klonowego ok. 150 g borówek amerykańskich W misce odmierzyć mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodać szczyptę soli, ekstrakt waniliowy i jajka. Wymieszać. Do ciasta dolać

Weekendy w domu i ogrodzie
Racuchy bananowo-jaglane z czereśniami (bez cukru i mąki) 114

proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 garść czereśni Ponadto: odrobina tłuszczu do smażenia Banana należy rozdusić widelcem na jednolitą konsystencję, a następnie dokładnie połączyć z jajkiem, płatkami oraz proszkiem do pieczenia. Na końcu do masy wmieszać czereśnie uprzednio pokrojone na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki wykładać odpowiednie porcje ciasta. (1 solidna łyżka

Di gotuje
Kruche z jagodami 239

lata bez pierogów z jagodami, jagodzianek i ciasta z jagodami. Na jagodzianki macie aż 2 przepisy - tradycyjne z kruszonką oraz te bardziej fit. Natomiast jeśli chodzi o ciasto to moja mama najczęściej robiła kruche ciasto, posypywała je grubą warstwą jagód, a na wierzch robiła bezę z dodatkiem kisielu, który nadawał jej piękny różowy kolor i takie właśnie ciasto zamierzałam(...)ciasto z budyniową pianką i warstwą jagód. To jest ciasto, które zawsze się udaje. Bardzo lubię robić je w lecie, bo można do niego dodać każde owoce i  zawsze jest pysznie.  (Na blogu znajdziecie wersje z rabarbarem , truskawkami i czereśniami ) Ciasto kruche: 2,5 szklanki mąki 3 łyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Cynamonowe szczęście
Jaglane babeczki z truskawkami 166

się nią delektować, niespiesznie pijąc kawę i podjadając coś pysznego jak np te pyszne jaglane muffiny z truskawkami. Są zdecydowanie fit i do tego bez glutenu i w zasadzie bez cukru (jeśli nie liczyć tej łyżeczki miodu, którą dodałam, by nadać im odrobinę słodyczy). Upieczcie koniecznie teraz kiedy świeżych truskawek mamy mnóstwo.  Składniki (na ok 10 babeczek(...)łyżeczka miodu  ulubione owoce Wszystkie składniki  (poza owocami) dosłownie wrzucamy do naczynia i dokładnie mieszamy. Gotowym ciastem napełniamy foremki na muffiny lub papilotki (ja tradycyjnie użyłam silikonowych foremek ), tak do 3/4 ich wysokości. Na wierzchu układamy owoce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok 25 minut. var widgetParams = "{ 'Id':'15fd7cac-5d54

Cynamonowe szczęście
Ciasto Słodka Delicja 150

family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Coś dla amatorów owocowo- kremowych ciast? Proszę bardzo! To Słodka Delicja , która swoją nazwę zaczerpnęła od popularnych ciasteczek z galaretką. A raczej mojemu skojarzeniu obu smaków. Mocno owocowa warstwa „pomarańczowo jabłkowa”  przywodzi na myśl galaretką(...)Słodkiej Delicji nieco dłużej 😉 Składniki na biszkopt: 7 jaj szklanka cukru 1 ½ szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier i miksujemy do uzyskania sztywnej „bezy”. Dodajemy po jednym żółtku i miksujemy na najniższych obrotach. Następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie

Domowe ciasta
Domowa lazania 122

pełnoziarnistą, wtedy konieczne może być dodanie łyżki-dwóch wody i łyżki oliwy, aby ciasto pozostało elastyczne. Składniki łączymy, a jednolitą masę wyrabiamy przez ok. 10 minut. Po tym czasie, ciasto zagniatamy w kulkę, zawijamy w folię i odkładamy na 30 minut do lodówki. Następnie dzielimy na 4 części, a każdą z nich wałkujemy na posypanym mąką blacie. Do lasagne użyłam(...)łyżeczkę soli 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego 1 łyżeczkę tymianku Mięso doprawiłam, podsmażyłam krótko bez tłuszczu. Dodałam 1/3 przecieru pomidorowego i czosnek. Miseczki wysmarowałam oliwą, wyłożyłam warstwami makaron i mięso. Ostatnią warstwę stanowił makaron, który polałam pozostałą częścią przecieru pomidorowego oraz posypałam tartym cheddarem. Piekłam ok. 35 minut

Kucharzyca
Pizza z chorizo, serami i czarnymi oliwkami 100

oliwek bez pestek 100 g chorizo 100 g sera cheddar 100 g żółtego sera Ketchup Przygotowanie Jak przygotować ciasto: Ciasto na włoską pizzę Ciasto smarujemy cienką warstwą ketchupu, który posłuży jako sos. Oczywiście możemy zamienić go innym sosem np. czosnkowym. Papryki dokładnie myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Oliwki przecinamy na pół. Na ciasto posmarowane sosem(...)papryki, serek camembert, oliwki. Chorizo kroimy w cienkie plastry i dodajemy do naszej pizzy. Całość pokrywamy żółtym serem (plastry lub potarty). Naszą pizzę z chorizo, serami i czarnymi oliwkami pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni Celsjusza przez 18-20 minut

Programista w kuchni
Ciastka smalcowe przez maszynkę + filmik 178

kręcimy, palcami dociskamy ciasto i mamy nad wszystkim kontrolę i w ten sposób możemy zużyć całe ciasto bez strat. Z maszynką elektryczną będzie gorzej, chodzi za szybko, nie można ciasta dociskać palcami, dociskanie popychaczem nie odnosi skutku i mamy duże straty ciasta, dlatego warto zdobyć taką starą maszynkę, ja swoją pożyczyłam od mamy. Do przepisu dołączony jest filmik(...)czyli na jedną miskę): 1 kostka miękkiego smalcu (200 g) 500 g mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 całe jajka + 1 żółtko 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 zapach arakowy Wykonanie:  1. Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki, mieszamy. Następnie dodajemy miękki smalec w kawałkach, dwa całe jajka, jedno żółtko, łyżkę śmietany, zapach arakowy

Kawa z mlekiem
Orzechowe ciastka owsiane 145

spód do ciasta (przygotuj je wtedy bez dodatków) lub po prostu pochrupać do herbaty. Świetnie będą pasowały przede wszystkim do sernika. Są one bez laktozy, a w przypadku użycia odpowiedniej mąki także bez glutenu.   Składniki na 10 szt. 1 szklanka mąki owsianej (można zastąpić pszenną pełnoziarnistą, orkiszową, ryżową) 3 łyżki masła orzechowego bez cukru(...)Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz czekolady zagnieść na jednolitą masę, dodać posiekaną czekoladę, połączyć.  Odstawić na 60 minut do lodówki lub 20 minut do zamrażalki.  Formować ciastka. Piec w 180 stopniach ok. 10-15 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Pizza z borowikami 171

się pienić i rosnąć). Obie mąki na ciasto wymieszaj w dużej misce razem z solą. Do mąk wlej wyrośnięty rozczyn i wymieszaj łyżką drewnianą. Dodaj oliwę i ponownie krótko wymieszaj. Ciasto wyłóż na stolnicę i wyrabiaj około 10 minut rękami miękkie i elastyczne ciasto (jeśli potrzebujesz podsypuj dodatkową mąką pszenną). Zrób z ciasta kulę i włóż z powrotem do miski(...)MINUT. Pizzę wstaw do piekarnika wcześniej nagrzanego do temperatury 230°C i piecz: małe pizze 22 cm. 12-13 minut, większe 30 cm. 20-22 min. Podawaj zaraz po wyjęciu z piekarnika. Możesz polać ulubionym sosem do pizzy lub ketchupem. Ja uważam, że najsmaczniejsza jest bez dodatku sosów

Delicious Place
Ciasto z kremem cytrynowo-ananasowym 574

przygotować. Biszkopt: 5 dużych jajek 160 g cukru 125 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 5 łyżek oleju szczypta soli Masa: 1 puszka ananasów 2 budynie śmietankowe bez cukru 2 galaretki cytrynowe 200 g masła Nasączenie: 2 łyżki soku z cytryny + kilka łyżek wody Białka razem ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo wsypujemy cukier(...)miski z ubitymi jajkami (najlepiej w 2-3 turach). Łączymy całość za pomocą szpatułki lub drewnianej łyżki wykonując ruch zagarniający (z dołu do góry). Ciasto przelewamy do blaszki (21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut. Po przestudzeniu biszkopt przekrawamy na dwa blaty. Jeden z nich ponownie umieszczamy w formie

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania