Myślę, że to idealny pomysł na śniadanie, podwieczorek czy deser. Pyszne, bezglutenowe placuszki bananowe z dodatkiem smacznego jogurtu kokosowo- migdałowego, owoców i granoli. Smakowy jogurt
Mango PapajaPyszne, mięciutkie w środku i chrupiące z zewnątrz brownies. Cały proces przygotowań trwa maksymalnie 30 minut. Zapraszam do pieczenia! Składniki na 12 brownies: 100 g
My Culinary Artkażdego,śniadanie które robi się samo.Niby zwykłe płatki owsiane,a smakują zupełnie inaczej niż "papkowata"owsianka gotowana na wodzie lub mleku.Z wierzchu chrupiące płatki o orzechowym smaku,wewnątrz aromatyczne,winne jabłka rozpływające się w ustach bardziej przypominają deser,niż nielubianą przez niektórych owsiankę.Smak ma zupełnie podobny do sypanej szarlotki z płatków owsianych.Zapraszam do przepisu na śniadaniowy poprawiacz humoru. Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jak wiecie uwielbiam wszelkiego rodzaju zdrowe, chrupiące ciasteczka pełne bakalii, które są świetnym zamiennikiem drugiego śniadania.Dziś mam dla Was przepis na bananowe.Bez dodatku mąki, bez
Ostra na SłodkoZdrowa alternatywa dla typowych kruchych tart. Słodka, chrupiąca, delikatna. Ciasto świetnie komponuje się z delikatną, piankową masą. Idealnie nadaje się na śniadanie: połączenie węglowodanów, niskiej ilości
CzarnawisienkaApple pie in a cup. Jeżeli mamy gotowe jabłka w słoiku ,to robimy tylko kruszonkę ,pieczemy i jemy na ciepło lub później na zimno. Kruszonka
Kulinarny karnet Christopheraotwierając go zostawiłam bezy zamknięte, do rana. Rano wyjęłam, okazało się, że wyszły dokładnie takie, jak chciałam. Twarde i chrupiące. Zamknęłam w pudełku i zostały… do dzisiaj. Oczywiście zamknięte wspaniale się przechowują i stanowią bazę deserów, np. dla niespodziewanych gości. Ale oczywiście nie tylko, to w ogóle dobry sposób na bardzo szybki deser dla wszystkich. Dzisiaj zrobiłam tylko krem
mojewypiekiinietylkobazie coli, lekkie puszyste i mega czekoladowe, zwieńczone kremem czekoladowo-kawowym, kropką nad" i "są malti keksy-chrupiące kuleczki z ciasteczek w polewie- to od nich się zaczęło J Pomysł na to ciasto powstał właśnie dzięki paczce ambasadorki Streetcom, to efektowny deser na różne okazje. Jeśli również masz ochotę zostać ambasadorką Streetcom wystarczy, że zalogujesz się na stronie
Wanilia i KardamonPrzedstawiam Wam moją wiosenną wariację na temat baklawy, tureckiego deseru z ciasta filo pełnego orzechów i słodkiego syropu. Mniej słodką od oryginału, z kwaśnym akcentem rabarbaru, migdałami oraz aromatem pomarańczy. Ta baklawa udała mi się idealnie - chrupiąca, zwarta, z odpowiednią ilością nadzienia, ładnie się kroiła. Ale nie zawsze tak było. Gdy jakiś czas temu robiłam swoją pierwszą baklawę, przepis(...)roztopionym masłem i pędzelek, ciasto filo oraz nadzienie. Wtedy przygotowanie baklawy powinno pójść Wam sprawnie i bezproblemowo. *** Przepis na baklawę migdałowo-rabarbarową przygotowałam w ramach akcji wspólnego gotowania deserów z rabarbarem. Zajrzyjcie do Gin , Mirebelki i Mopsa i sprawdźcie, jakie pyszności z rabarbarem mają dla Was. Baklawa migdałowo-rabarbarowa Składniki /na blachę o wymiarach
Chilli Czosnek i OliwaWiedniu pracuje wielu Polaków. Wybrane - genialny klasyk kuchni austriackiej - Tafelspitz - duszona wołowina podana z chrupiącymi placuszkami ziemniaczanymi, szpinakiem i tartą marchewką. Do tego dania podaje się rewelacyjny mus jabłkowo-chrzanowy i sos czosnkowy. Po tym oczywiście tort Sachera i ciastko duńskie - bajecznie dobre desery. Tak naprawdę autentyczny tort Sachera dostaniemy tylko w Hotelu Sacher w Wiedniu, w którym to pilnie(...)deseru. Wszystkie inne tworzone są na zasadzie chybił-trafił. Niemniej jednak ten w Cafe Sperl był genialny - puszty, delikatnie wilgotny biszkopt przekładany marmoladą pomarańczową, polany z wierzchu czekoladą. Drugi deser był niezwykle bogaty w smaku, słodki i bardzo czekoladowy. Spód był jakby z delikatnego wafelka / biszkoptu polanego czekoladą, a na wierzchu delikatna skorupka także z czekolady. Solidna dawka węglowodanów - pyszne
Right Behind The KitchenBezy wyciśnij za pomocą rękawa cukierniczego na papier do pieczenia Jana Niezbędnego. Piecz w temperaturze 100 stopni do momentu, gdy będą chrupiące. Biszkopciki (każdy z blatów udekoruj kremem i ułóż na nich bezy. Polej adwokatem. Złóż wszystkie warstwy deseru i udekoruj wieżę solonym karmelem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytsmakuje nieziemsko :) Nie jest suche, lecz lekko wilgotne. Jabłka i migdały tworzą ciekawe połączenie, a na górze ciasta znajduje się cuuuuudna, chrupiąca kruszonka. Kto się oprze? Chyba nikt... ;) A więc do dzieła! Ciasto w sam raz na deser w te coraz chłodniejsze, jesienne dni...zwłaszcza, że sezon na jabłka trwa! CIASTO MIGDAŁOWE Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ przepis autorski // blacha 20x25cm
chili & sugarpalnika. Niektórzy wstawiają deser do mocno nagrzanego piekarnika bezpośrednio pod grzałkę, jednak wtedy oprócz skarmelizowania cukru nagrzewa się cały deser. Krem jest aksamitny, konsystencją przypomina mocno zestalony budyń. Pięknie pachnie wanilią, a skarmelizowany cukier apetycznie chrupie :) Pierwszy raz przygotowywałam crème brûlée, ale na pewno nie ostatni. Zamierzam poeksperymentować z innymi smakami, na przykład z czekoladą
Codzienna kuchnia niecodziennaksiążce przepisy nie są dostępne w Internecie, czy na blogu kotlet.tv. Dzieli się ona na kilka smacznych rozdziałów: świeże chrupiące – chleb i bułki, małe wielkie – przekąski i przystawki, smakowite gorące – obiady, pyszne słodkie – ciasta i desery. Każda z części zaczyna się krótki opisem, w którym autorka przybliża nam, co dla niej oznaczają dane rozdziały książki i dlaczego znajdziemy
Emcia PichciRafaello z białą czekoladą.Dziś mam dla Was kolejny przepis na moje ulubione ciacho!Delikatny krem z mleka kokosowego … przełożony chrupiącymi słonymi krakersami i dużą ilością prażonych płatków migdałowych wprost zachwyca podniebienie!Wielbiciele wszelkiego rodzaju kokosowych deserów … kuleczek Rafaello jak i ciast na zimno będą zachwyceni!PS. ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień , gdy się „przegryzie
Ostra na Słodko