Trwa pierwszy weekend Karnawału 2016 , a ja zrobiłam dzisiaj przepyszny koktajl bezalkoholowy, z pianką w dodatku i chrupiącymi ziarnami, które bardzo lubię. Bazą był surowy burak
Moja smaczna kuchniaCiasteczka otrębowe może w moim wykonaniu nie wyglądają pięknie, ale smakują wybornie. Chrupiące, wyjątkowe, no i z czekoladą. Przepis pochodzi z książki "Czekolada" i został przeze
Humanistka w kuchniKolejna propozycja na tradycyjny specjał karnawałowy, a mianowicie faworki. Bardzo lubię te tradycyjne, cieniutkie, chrupiące, lecz tym razem specjalnie dla mojej Siostrzyczki upiekłam
Rozpustne gotowanienajsmaczniejszy i najmniej skomplikowany deser na świecie .Uwielbiam pieczone brzoskwinie z dodatkiem lodów i miodu .Czas pieczenia zależy od tego jaki owoc lubicie najbardziej .Moje są miękkie w środku i lekko chrupiące z zewnątrz. Składniki : 2 brzoskwinie ,dojrzałe ,pestka powinna sama odchodzić od owocu . Lody ,ulubione ,u mnie amaretto . wiórki kokosowe miód Owoce przekroić na pół ,położyć na blaszce wyłożonej
Ladylaura.Takie troszkę inne gofry. Skusiłam się na ich wykonanie z czystej ciekawości. Okazały się bardzo smaczne i chrupiące, ale zupełnie nie miałam pomysłu jak je sfotografować
Kuchenne zapiski Edytypiecz przez ok. godzinę. Poczekaj, aż przestygnie i zajadaj! Dobrze smakuje zarówno na ciepło (chrupiąca skórka!), jak i po wystygnięciu. Najlepsze są oczywiście piętki. Ten chlebek jest idealny zarówno do porannej kawy, jako śniadanie (nie jest za słodki), jak i popołudniowy deser, kiedy czujesz nieodpartą chęć na łakocie, co u mnie ostatnio często się zdarza :-) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
Roślinna - blog wegańskiHalloween`owych wypieków ciąg dalszy. Dziś wam prezentuję pyszne ciągnące się, a zarazem i chrupiące bezowe duszki. Boo! Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a
Kuchnia Łukaszajest jeszcze wędzona), który moim zdaniem świetnie wkomponuje się zarówno w dania wytrawne jak i w desery. Postanowiłam wykorzystać ją do czegoś zdrowego i smacznego, a jednocześnie sycącego. Wybór padł na ogólnie znaną i lubianą...pizzę :) Powiem nieskromnie-wyszło pysznie. Ciasto cieniutkie, chrupiące, ciagnacy się ser, pyszne dodatki i aromatyczne zioła. Polecam zrobić od razu większą ilość, bo znika błyskawicznie
Zawsze głodna!Jeżeli tartę będziemy jedli tego samego dnia, którego ją przyrządzimy to spód będzie chrupiący. Natomiast jak poczekamy 1 dzień to spód zmięknie od masy
IMPRESJA SMAKUłóżku z grypskiem, wysoką gorączką i wyglądając jak zombie na halloween!__________________________________________________________________________________________Mam dla Was przepis na fantastyczny deser!Niesamowicie kruche, piwno-miodowe ( z dodatkiem piwa Książęce chlebowo-miodowe ) ciasteczka przekładane puszystym musem z białej czekolady i domowym kremem kasztanowym z wanilią obsypane chrupiącą piernikową kruszonką.Niebo w gębie!Niebie w gębie , które swoim smakiem niejednemu z nas przywodzi na myśl
Ostra na Słodkooprzeć. Cudowne, delikatne i leciutkie, pełne fig, z alkoholową nutą... Pycha! Nazajutrz dostałam sorbetierę. Tamten deser nie dawał mi jednak spokoju - więc postanowiłam połączyć dwa w jednym. Mam więc figi, mocno rumowe rodzynki (nie mam w domu brandy, nie lubię), są też chrupiące płatki migdałowe. Zamiast jednak semifreddo, mam tradycyjne lody na żółtkach, na kremie angielskim z przepisu Michela
Pożeraczka, czyli raz adobrzeHalloween`owych wypieków ciąg dalszy. Dziś wam prezentuję pyszne ciągnące się, a zarazem i chrupiące bezowe duszki. Boo! Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a
Kuchnia Łukaszasmakiem. Ciasto jest podobne strukturą do faworków, ale moim zdaniem, o wiele lepsze. Bardziej delikatne, chrupiące, rozpływające się w ustach. Do tego puszysty niczym chmurka krem z ricotty, który dopełnia całości. Zaręczam – po jednym sięgniecie po następny… i nie tylko. Gdy przygotowywałam ten deser zastanowiło mnie jedno. Znam tiramisu, panna cotta też mi jest znana – ale jak to się
mojewypiekiinietylkoMuffiny, nutella, cynamon – połączenie smaków doskonałe, a do tego lekko świąteczne. Szybki, smaczny deser, bez większego nakładu pracy. Cudownie umili Wam czas podczas rodzinnych, świątecznych spotkań. Ciasto muffinowe puszyste, korzenne, nie za słodkie. Idealnie współgra z rozpływającą się w ustach nutellą. Chrupiąca, cynamonowa posypka jest dopełnieniem całości. Bardzo polecam. Składniki na 10 sztuk: 210 g mąki pszennej
Made By Mom And Sonmięsnych (nie wspominając już o daniach wegetariańskich!), a skończywszy na aromatycznych i słodkich wypiekach oraz deserach! Dziś marchewka gra główną rolę, tym razem jako zdrowa słodycz/przekąska w postaci marchewkowych kąsków, czyli słodkich i miękkich mini marchewek obtoczonych w cynamonowej panierce z chrupiących migdałów. Jestem pewna, że taka przekąska na pewno Wam zasmakuje! :) * marchewki 'Marwitki'- 2 opakowania
Kraina Miodem Płynąca