chleb - 26176 przepisów (strona:640/1746)

Sałatka ryżowa z szynką i serem 132

Opakowanie jest zamykane strunowo, dzięki czemu nie potrzebujemy żadnych spinaczy ani gumek, aby zamknąć. Wcześniej już używałam produktów tej marki, gdzie oczywiście zachęcam do spojrzenia i zrobienia :) Chleb żytni LINK , koktajl malinowy z płatkami LINK , pieczona owsianka z truskawkami LINK . Marka Polskie Młyny   czerpie z doświadczeń ponad 100-letniej tradycji.  Najstarszy młyn, w Nakle, rozpoczął pracę już(...)Różnorodność produktów, jakie wytwarza firma Polskie Młyny jest ogromna. Przeróżne mąki, aż 26 rodzajów! W tym również ekologiczne i specjalistyczne. Znajdziemy u nich również gotowe mieszanki do wypieku chleba czy ciast. Nie zaprzestali tylko na tym i w gamie produktów znajdziemy też płatki czy słonecznik łuskany, wszystko pochodzenia ekologicznego. Zapraszam Was oczywiście na ich strony i do zapoznania się

zdrowo i aktywnie
Mini kabanoski bożonarodzeniowe 147

Grudzień to chyba jeden z ciekawszych miesięcy, jeśli chodzi o święta i zabawę. Za nami mikołajki, przed nami święta Bożego Narodzenia. Mamy nadzieję, że skorzystaliście z

Marder&Marder Manufacture
Świąteczne ciasto z miasta Ferrara Panpepato 120

przepis pochodzi z miasta Ferrara w Emilia-Romania, choć podobne, ale różne wersje istnieją pod tą samą nazwą również w Toskani i Kampanii. Nazwa Panpepato, dosłownie oznacza „chleb z pieprzem” i jest podawana w okresie świątecznym. Panpepato było uważane za szlachetne jedzenie, ponieważ zawiera pieprz, rzadką i kosztowną przyprawę, która czasami była używana w handlu zamiast pieniędzy. Składnikami(...)dawały im siłę i energię potrzebną do wygrania bitwy. Może na świąteczny stół warto przyszykować coś innego niż tradycyjne na polskich stołach, serniki, makowce… Zapraszam na moją wersję chleba z pieprzem. 👥 – ❌ ⏰ – 80 minut 🥩 – ❌ Składniki 200 g mąki 80 g kakao 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżka świeżo zmielonego pieprzu

RafalCook
Zupa krem z cebuli 90

wyraziste. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg cebuli 3 łyżki masła 3 łyżki śmietany 18% 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2-3 kromki chleba na grzanki (w zależności od potrzeb) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Cebule obrać, pokroić w półplasterki. Czosnek obrać, posiekać.  2. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojoną cebulę i dusić(...)Garnek zdjąć z ognia, całość zmiksować na gładki krem, doprawić solą i pieprzem. Ewentualnie gałką muszkatołową jeżeli ktoś lubi.  5. Na czystą, rozgrzaną patelnię włożyć pokrojony w kostkę chleb i zrumienić z każdej strony. 6. Krem wlać do miseczek i podawać z grzankami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
3 propozycje na pożywne śniadania z dodatkiem płatków Lubella 160

piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piec około 12 minut. Udekorować gruszką pokrojoną w kostkę oraz posypać płatkami. 3. Tosty z jajkiem sadzonym, awokado i płatkami 2 szt.: 2 kromki chleba 2 jajka 1/2 awokado 2 łyżki masła 2 łyżki masła klarowanego szczypta soli i pierzu płatki Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno do dekoracji Chleb posmarować masłem, wstawić do piekarnika nagrzanego

Kraina Miodem Płynąca
Dymy wędzarnicze w płynie 89

Zapewne każdy lubi smak wędzonej wędliny, wędzonych ryb czy serów. Tego aromatu nie da się porównać z niczym innym. Smaku również. Zresztą cała otoczka wędzenia też

Marder&Marder Manufacture
Chleb ze szpinakiem i kiełbaskami 168

ciasta formuję wałki o długości 30 cm. Blaszkę o wymiarach 30x11 cm wykładam papierem do pieczenia. Układam wałek zielony, obok jasny, i zielony. Drugi rząd,jasny, zielony, jasny. Odstawiam chleb do wyrośnięcia na 30 minut. Piekarnik nagrzewam do temp 210 stopni wstawiam formę piekę 10 minut i zmniejszam piekarnik na 180 stopni i piekę jeszcze 40 minut. Po wyjęciu(...)piekarnika spryskuję chleb zimną wodą i przykrywam ściereczką

wesoła kuchnia
Ryba po grecku z czarniakiem 146

rodzinne uroczystości lub po prostu dla zaspokojenia ochoty. To danie z rybą można jeść na zimno i na ciepło. Przyznam, że bardzo lubię je na zimno ze świeżo upieczonym chlebem. Mój świąteczny stół to potrawy z różnych zakątków świata. Znajdziecie na nim perski chleb barbari, szwedzkie klopsiki, norweskiego łososia, no i oczywiście polskie świąteczne przysmaki jak śledzie, karp, pierogi

codojedzenia
Pasztet z żurawiną na mikołajki 108

Początek grudnia. A to oznacza same dobre rzeczy. Wkrótce mikołajki, niedługo potem święta Bożego Narodzenia, a zaraz za nimi wielki bal, czyli Sylwester. Tak, grudzień to

Marder&Marder Manufacture
Zupa krem z dyni piżmowej 119

łyżki masła klarowanego imbir świeży lub sproszkowany papryka wędzona w proszku śmietana 12% mały kubek 1 szt (kostka), serek topiony śmietankowy curry, sól, pieprz, gałka muszkatołowa kilka kromek chleba na grzanki opcjonalnie ocet balsamiczny Obraną dynię kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego 180 stopni na około 20 minut. Warzywa pokroić w kostkę(...)wodą do wysokości warzyw, gotujemy do ich miękkości.Gotową zupę miksujemy, dokładamy topiony serek i doprawiamy według własnego smaku. Podgrzewamy chwilę na małym ogniu aby serek się rozpuścił. Miąższ chleba kroimy w kostkę i suszymy na suchej patelni. Zupę podajemy w miseczkach z kleksem śmietany i grzankami. Opcjonalnie dobrze, też smakuje z octem balsamicznym. Smacznego:) Artykuł Zupa krem z dyni

gotuj ze mną
Świąteczny chleb miodowo-korzenny (Pain d’epices) 148

Pain d'epices, francuski chleb z miodem i przyprawami, idealny na świąteczny st ó ł jako dodatek do wigilijnego  ś ledzia lub sa ł atki jarzynowej . Wilgotny, aromatyczny o przyjemnym korzennym aromacie. Polecam serdecznie! SKŁADNIKI 200 ml tłustego mleka 200 g miodu 50 g masła 50 g cukru muscovado 200 g mąki razowej 50 g mąki(...)laski wanilii oraz proszek do pieczenia. Ciasto dokładnie mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Ciasto przelewamy do formy (o wymiarach 30 x 10 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Chleb pieczemy ok. 50-60 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczony odstawiamy do wystygnięcia. **** PREPARAZIONE Riscaldate il forno a 160 gradi. In una pentola riscaldate il latte con il miele, lo zucchero

La grande e la piccola cuoca