chleb z cebulą - 3258 przepisów (strona:53/218)

Pasta z awokado 220

Pasta z awokado... Zielona, kremowa, pyszna. Z dodatkiem jajek i cebuli. O czosnkowym aromacie. Idealna do kanapek. Smacznego! Składniki: 1 średnie, dojrzałe awokado; 2 jaja ugotowane

Gospodyni Miejska
Klops z mięsa mielonego 558

Składniki:około 80 dag mięsa mielonego wieprzowego ( niezbyt chudego)3 jajkacebula, 3 ząbki czosnkubułka tarta, kasza mannasól, pieprz, ostra papryka mielona, majeranekPrzygotowanie :Zmielone mięso doprawić przyprawami

Proste Potrawy
Boeuf Strogonow 222

gulaszu dodaje się grzyby , paprykę , a od czasu do czasu również ogórki kiszone.Danie niesamowicie sycące , rozgrzewające i bardzo smaczne!Podane ze świeżym chlebem lub ziemniaczkami jest wspaniałym pomysłem na jesienny obiad! SKŁADNIKI:* polędwica wołowa – 600 g* cebula – 3 szt* papryka – 1 szt* grzyby ( u mnie rydze ) – 50 g* koncentrat pomidorowy – 2 łyżki* śmietana kwaśna

Ostra na Słodko
Grzanki z jajecznicą i szynką 179

kromki chleba 3 plasterki szynki gotowanej rukola szczypiorek sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Plasterki szynki i cebulkę kroimy w kosteczkę. Kromki chleba skrapiamy olejem i smażymy na rozgrzanej patelni. Na patelnię wlewamy resztę oleju, dodajemy cebulę i szynkę, chwilkę podsmażamy. Dodajemy rozkłócone jajka, szybko mieszamy, jak zacznie się jajecznica ścinać, wyłączamy ogień pod patelnią, mieszamy jajecznicę, dodajemy posiekany szczypiorek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta z tuńczyka z papryką 198

cebulę pokrój w bardzo drobną kosteczkę lub rozdrobnij w blenderze. Twarożek i tuńczyka dokładnie wymieszaj w miseczce. Dodaj pokrojoną paprykę, chili oraz cebulę. Wymieszaj i dopraw do smaku. A jakie jest Wasze ulubione domowe smarowidło do chleba

Ze smakiem i z pasją
RAGU Z KACZKI Z MAKARONEM I PANGRATTATO 237

ząbków czosnku świeże gałązki tymianku  sól świeżo zmielony czarny pieprz oliwa Składniki na pangrattato: 1-2 kromki czerstwego chleba chrupiąca, upieczona skórka z kaczki 1 ząbek czosnku sól do smaku Składniki na sos: 1 większa cebula 3 ząbki czosnku tłuszcz powstały z pieczenia kaczki 300 ml  czerwonego wytrawnego wina 800 ml pomidorów z puszki lub przecieru pomidorowego(...)się skórce. Po upieczeniu zdjęłam skórkę i oddzieliłam mięso od kości. Pokroiłam je na  kawałki. Zlałam wytopiony podczas pieczenia tłuszcz na którym (nie cały)  zeszkliłam drobno posiekaną cebulę i starty czosnek. Wkroiłam tymianek i dorzuciłam namoczone wcześniej rodzynki. Z solą ostrożnie, ponieważ smalec jest słony. Dodałam pokrojone kawałki kaczki. Podsmażyłam wszystko przez około 10 minut. Wlałam wino

potrawyregionalne
ZAPIEKANKA Z CHLEBA TOSTOWEGO 450

przygotowanie ciepłego posiłku. Składniki na blachę 24 na 26 cm. * około 16 kawałków chleba tostowego  (Dan Cake) * 4 łyżki ketchupu * około 150 g sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach * 2 podwójne piersi z kurczaka * 1 papryka czerwona * około 300 g pieczarek * 1 cebula * 5 jajek * 1 łyżka majonezu * 3 gałązki szczypiorku * sól, pieprz do smaku * przyprawa(...)podsmażyć na niewielkiej ilości oleju z przyprawą do kurczaka, do gyrosa i solą.  Pieczarki i cebulę pokroić w pół plasterki, wszystko razem podsmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Na dnie blachy ułożyć równo, obok siebie chleb tostowy, posmarować go ketchupem i posypać dość grubo startym żółtym serem. Na wierzchu ułożyć równomiernie podsmażoną pierś

Zrób to smacznie
Uszka do barszczu 192

będzie to konieczne dodać 1/4 szklanki letniej wody i łyżkę oliwy. Ciasto wyrabiałam  w maszynie do chleba i dodatek wody był niezbędny. Odstawić owinięte folią na 30 minut.farszGrzyby posiekać, można rozdrobnić w blenderze. Bardzo drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Dodać drobno posiekane grzyby, przesmażyć wszystko razem. Lekko przestudzić. Połączyć dokładnie z 1 łyżką bułki tartej

Stare Gary
Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem kiszonym, boczkiem i chlebem w sosie własnym. 239

pieczeń) 4 plastry lub 50gram pokrojonego w kostkę boczku 2 średnie ogórki kiszone lub 4 malutkie kromka chleba razowego 4 małe płaskie łyżeczki musztardy miodowej albo 2 łyżeczki musztardy ostrzejszej np. sarepskiej łyżka tłuszczu np.oleju rzepakowego, smalcu  sos: 3 cebule 2liście laurowe ścinki mięsa 2-3 ziela angielskie kilka ziarenek pieprzu sproszkowana papryka ostra sproszkowana papryka wędzona mała garść(...)plaster wołowiny rozbij tłuczkiem. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Posmaruj musztardą. 2. Na środek każdego plastra mięsa połóż drobno pokrojony boczek/plaster boczku, ogórek kiszony pokrojony w słupki i pokrojony chleb 3. Zwiń w roladkę mięso, zepnij wykałaczkami 4. Rozgrzej na dużej patelni/garnku z szerokim dnem - olej lub smalec. 5. Obsmaż roladki z każdej strony. 6. Przełóż do naczynia żaroodpornego Celsjusza

U Fiolki
Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem kiszonym, boczkiem i chlebem w sosie własnym. 201

pieczeń) 4 plastry lub 50gram pokrojonego w kostkę boczku 2 średnie ogórki kiszone lub 4 malutkie kromka chleba razowego 4 małe płaskie łyżeczki musztardy miodowej albo 2 łyżeczki musztardy ostrzejszej np. sarepskiej łyżka tłuszczu np.oleju rzepakowego, smalcu  sos: 3 cebule 2liście laurowe ścinki mięsa 2-3 ziela angielskie kilka ziarenek pieprzu sproszkowana papryka ostra sproszkowana papryka wędzona mała garść(...)plaster wołowiny rozbij tłuczkiem. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Posmaruj musztardą. 2. Na środek każdego plastra mięsa połóż drobno pokrojony boczek/plaster boczku, ogórek kiszony pokrojony w słupki i pokrojony chleb 3. Zwiń w roladkę mięso, zepnij wykałaczkami 4. Rozgrzej na dużej patelni/garnku z szerokim dnem - olej lub smalec. 5. Obsmaż roladki z każdej strony. 6. Przełóż do naczynia żaroodpornego Celsjusza

Fiolka w kuchni
Pasta z wędzonej makreli 191

twardo i rzeżucha do dekoracji WYKONANIE: 1. Oddzielić mięso ryby od ości i rozdrobnić.  2. Cebule i ogórki pokroić w drobną kostkę.  3. Warzywa połączyć z makrelą i majonezem. Doprawić do smaku pieprzem i ewent. solą. 4. Podawać na chlebie lub krakersach, przyozdobione plastrami jajka na twardo, posypane rzeżuchą lub szczypiorkiem. INSTRUKCJA - krok po kroku: Kaloryczność przepisu

Atlas Smaków
Domowy smalec z cebulą i jabłkiem 283

zamykanego słoika. Schładzamy w lodówce. Co jakiś czas warto go podczas tężenia zamieszać, żeby skwarki, cebula i jabłko nie opadły na dno. Jeśli chcecie przechowywać nienapoczęty smalec dłużej, warstwa czystego tłuszczu na wierzchu mu tylko w konserwacji pomoże i niczego nie mieszajcie.   Świeży chleb, najlepiej domowy, do niego ten właśnie smalec i ogórek kiszony. Piwo albo kieliszeczek czystej

Karo in the Kitchen
Chleb na zakwasie z ziarnami 137

Bardzo ważnym składnikiem , bez którego chleb raczej nie wyjdzie jest ZAKWAS. Poza ziarnami można dodać również suszone pomidory, orzechy,  wędzone lub suszone śliwki, żurawinę , rodzynki, cebulę, bazylię itp. itd. Co kto lubi :) Zamiast wody gazowanej można dodać piwo ale wówczas zamiast cukru miód. Tak wymieszana masę zostawić do wyrośnięcia na 12 godzin. Po 12 godzinach pod przykryciem ciasto pięknie

Jemy Pijemy
Sos grzybowy 147

pachnących grzybów zrobiliśmy sosik. Ostatnio proponowałam Wam kotlety z kani, a teraz ten sos. Idealny do ziemniaczków, lub po prostu z chlebem. Pycha! Składniki: - grzyby leśne, około 2 duże garści - sól, pieprz, oregano - 1/3 szklanki śmietany 30% - cebula Wykonanie: Grzyby umyć, oczyścić, pokroić, wrzucić na osolony wrzątek i gotować 15 minut. W tym czasie posiekać cebulę. Grzyby odcedzić, odsączyć. Rozgrzać

dom-agi.pl
Jajka zapiekane w pomidorach 129

żaroodpornym. Następnie do każdego pomidora wbić jedno jajko. Na wierzchu posypać dobno pokrojoną cebulą oraz oprószyć solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać ok 20 minut, w zależności jak lubimy ścięte jajka. Zapieczone w pomidorkach jajka podałam z grzankami z chleba tostowego oraz kwiatami nasturcji

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania