wymieszać dodając oliwy z pestek winogron odstawić do lodówki na 1 godzinę, soli nie trzeba dodawać bo matiasy puszcza swoją sól a papryczka zamiast pieprzu nam smakuje z razowym chlebem........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 6 sztuk chleb tostowy, 6 łyżek sos pomidorowy, 6 łyżeczek oregano, 6 sztuk szynka konserwowa, 12 talarków cebula, 1 nieduża papryka słodka, 2 nieduże pomidory, - do smaku pieprz czarny mielony 2 łyżki koncentratu pomidorowego wymieszać z 1,5 łyżki ciepłej wody posmarować sosem tosty i posypać je oregano teraz układa: szynkę, plaster sera, pomidory i cebulę pokrojoną, paski papryki
W Mojej Kuchni Lubiętwarogu, oliwy tyle, aby pasta nie była za sucha widelcem dobrze pognieść i wymieszać i schować do lodówki na 30 minut aby smaki się przegryzły nam smakuje najlepiej z chlebem razowym..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwsypać majeranek i pieprz co jakiś czas mieszając cebulę zeszklić w smalcu i zostawić do przestygnięcia przelać do miski i schować do ;lodówki, my taki smalec lubimy do ciemnego chleba............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwłożyć całą kostkę smalcu i stopić wsypać paprykę, majeranek, zamieszać i przelać smarowidło do naczynia i wystudzone schować do lodówki takie smarowidło raz na jakiś czas lubimy do razowego chleba, można też ze smarowidła robić okrasy do ziemniaków, pierogów, kaszy..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięspożycia. Uwielbiam szybkie, rozgrzewające dania jednogarnkowe, ponieważ są łatwe w przygotowaniu, a zasada, która mówi, że najlepsze dania powstają z "resztek" jak najbardziej się sprawdza. :) Jemy z ryżem, chlebem, ziemniakami, makaronem lub... bez :) Smacznego
Kitchens AlphabetŚniadanie, to najważniejszy posiłek w ciągu dnia! Zasypiając w mojej głowie ustalam sobie, co takiego pysznego zjem na śniadanie. Mój luby (typowy Francuz, jadłby tylko ciastka i chleb z dżemem na śniadanie) z obrzydzeniem patrzy co rano na rondel z gotującą się jaglanką bądź owsianką. Dziś nawet stwierdził: ble, ja bym tego nigdy nie zjadł! Na co odpowiedziałam: tak samo
Kitchens Alphabetdomu ze świeżutką, jeszcze ciepłą bagietką. Uwielbiam ich zapach, a smak jest niepowtarzalny i od razu, nawet osoba bez kubków smakowych (;p) może poczuć różnicę między taką nowinką, a chlebem z supermarketu.Tak jak na śniadanie często wybieram owoce i owsiankę, na kolację obowiązkowo musi znaleźć się sałatka! Pod rękę wpadła mi zapomniana puszka tuńczyka i oto co wyczarowałam ;) Składniki
Kitchens Alphabetporowo-paprykową pierzynką gotowy! :) *patelnia do grillowania to jeden z moich najlepszych zakupów! Służy mi już dobre kilka lat, można na niej grillować mięso, warzywa, robić grzanki, podgrzewać chleb, robić tosty francuskie... zastosowań jest mnóstwo :) polecam! A jeżeli nie macie jej pod ręką, możecie oczywiście usmażyć kurczaka na patelni lub w piekarniku
Kitchens AlphabetGalicyjski", który ma na celu przybliżenie nam naszej regionalne kuchni. Muszę przyznać , że z pewnością zaciekawi to wszystkich którzy interesują się kuchnią. Można było skosztować wielu wyrobów...pyszny chleb ze smalcem, kiełbaski, owoce...potrawy bałkańskie... więc to z pewnością coś dla smakoszy, więc i nas tam nie zabrakło. MNIAM;) Skupiliśmy się na kuchni bałkańskiej...pyszne ciasta
Anioły w kuchnirównomiernie się zrumieniło. Ciasto wyciągamy z piekarnika i przekładamy na metalową kratkę na 5 min. (nie wyłączamy piekarnika) Przez te kilka minut ciasto powinno stwardnieć. Następnie ząbkowanym nożem do chleba, upieczoną bułkę kroimy ukośnie na kromki o grubości ok. 1 cm. Przekładamy je z powrotem na blachę wyłożoną pergaminem i pieczemy przez kolejne 10 min. Biscotti obracamy na druga
Moniki Smakołykiwyszło kuleczki i odstaw do lodówki - troszkę stwardnieją.Falafel najlepiej smakuje na ciepło :) Świetnie pasuje do chlebków pita, sałatek, warzyw, hummusu lub samego tahini, czy też chociażby zwykłego chleba ;) Taamiya czyli egipski falafel
Czarnawisienkatroszkę więcej czasu.Na blogu będą pojawiały się teraz przepisy przeważnie bezglutenowe. Robię eksperyment. Miesiąc całkowicie bez glutenu. Dołącza się ktoś do mnie? A może znacie jakieś przepisy na bezglutenowe chleby i inne dania? Z chęcią wypróbuję :)Specjalnie dedykacja dla Sandry, która aktualnie jest na jaglanej odtrutce :)Składniki na 1 porcję (ok. 400 kcal) :200 g borówek amerykańskich40 g kaszy
Czarnawisienkawbić w ich miejsca jajka, posypać solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem przez parę minut aż białka się zetną (ok. 3 min.). Posypać pociętą bazylią.Podawać z grzankami, chlebem lub bagietką.Smacznego
Złote przepisysosu. Na końcu dodajemy majeranek (jeśli nie lubicie, zastąpcie oregano) oraz pieprz. Sprawdźcie, czy nie potrzeba jeszcze dodać nieco soli./span> 5. PODANIE Szamać gorące z pajdą świeżego chleba. Odnowia sporo życia i świetnie smakuje w każdej paralelnej rzeczywistości! Booker i Elizabeth polecają na obiad. OM NOM NOM! * zdjęcie puszki z gry pochodzi ze strony bioshock.wikia.com Świeżutki post FINKTON
Nerds Kitchen