chleb na drożdżach - 6290 przepisów (strona:187/420)

PELNOZIARNISTY CHLEB ORKISZOWY NA MLEKU 187

Pięknie pachnie - już w trakcie wypiekania po domu roznosi się wspaniały aromat domowego pieczywa. Polecam przepis na ten domowy chleb. SKŁADNIKI : na 1 duży bochenek zaczyn: 125 g pełnoziarnistej mąki orkiszowej 125 g ciepłej wody 125 g ciepłego mleka 8 g drożdży suchych instant 1 łyżeczka cukru 125 g mąki pszennej (zwykłej)        Wszystkie składniki(...)użycia (oznacza to, że drożdże namnożyły się wystarczająco i nie mają już pokarmu do dalszego rozwoju) - uważamy, aby nie przeoczyć tego momentu. ciasto właściwe: 125g  pełnoziarnistej mąki orkiszowej 125g ciepłego mleka 125 g mąki pszennej 1-1,5 łyżeczki soli 35 - 40 g oleju 50 g ziaren sezamu + ziarna do posypania chleba        Wszystkie składniki

Moja Książka Kucharska
Przepis na chlebek pita 81

Domowy chleb pita      Kiedy pojawiły się pierwsze kebaby uwielbiałem je na grubym cieście. Kiedy zacząłem myśleć o wadze mój wzrok skierował się na cienkie ciasto. Natomiast kiedy zacząłem stosować dietę rozdzielną, kebab mógł zostać jako rezerwa na wyjeździe lub jako atrakcja...      Tak na prawdę, to nie pamiętam kiedy jadłem ostatni kebab... Taki(...)Zapraszamy na przepis na chlebki pita... Link do filmu z przepisem: Przepis na domowy CHLEBEK pita - Jak zrobić chleb PITA? - 339     Składniki: 400g mąki (użyłam orkiszowej jasnej typ 630) 250ml letniej wody 15g drożdży 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy/oleju Przygotowanie: Smacznego :)  Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę w górę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Greckie chlebki pitta 132

Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1,5 dag drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy z oliwek do

Qchnia po prostu
domowy chleb piwosza 113

składniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 15 g drożdży, świeżych 200 ml piwa Karmi ciemnego 200 ml wody, letniej 20 g płatków owsianych 40 g

Domowy Smak Jedzenia
Pizza ze szpinakiem 87

rękoma, ze szpinakiem, mozzarellą i cebulą. Pierwszy raz za wyrób placka brałam się rok temu, ale byłam nieświadoma jak współpracować z drożdżami. Po nieudanej próbie, wypięłam się na nie, a ciasto spoczęło w śmietniku. Ale był chleb, bułki to i pizza musi się w końcu udać. Nadziewamy ciasto tym co lubimy, […] Artykuł Pizza ze szpinakiem pochodzi z serwisu

Pink Envelope
Chleb żytni z orzechami 223

Składniki: 20 dkg mąki chlebowej Młynomag 15 dkg mąki żytniej razowej Młynomag 15 dkg zakwasu żytniego 1 dkg świeżych drożdży 1-1,5 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli … Czytaj dalej Chleb żytni z orzechami

czarrna od kuchni
Chleb domowy bez wyrabiania, wyrastania i czekania 198

Skład: mąka typ 650 1 kilogram, pół kostki drożdży, woda ciepła 1 litr, cukier 4 łyżki, sól 2 łyżki, ocet 4 łyżki, opcjonalnie jakieś dodatki

chleba naszego
domowe chlebki naan 155

składniki: 450 g mąki orkiszowej lub pszennej 10 g drożdży, świeżych 150 ml letniego mleka ok. 100 ml zsiadłego mleka lub kefiru 1 jajko 2 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
Chleb z makiem 183

Pyszny i mięciutki chlebek z chrupiącą skórką pachnący delikatnie drożdżami i makiem. Najlepszy jak nieco przestygnie, ale trudno się powstrzymać wyjmując go z piekarnika

Zasmakuj Kuchni
Nocne bułki 172

Ostatnio mało u mnie swojego pieczywa..a wiadomo -obojętnie czy to chleb czy bułki samodzielnie upieczone smakują o wiele lepiej niż te ze sklepu...no , ale nie zawsze czas pozwala na takie wypiekanie...te bułeczki w sumie robi się dość szybko i rosną w nocy i rano na śniadanko bułeczki będą jak znalazł..kiedyś już chyba takie lub podobne robiłam(...)Przepis znaleziony  tutaj . 500 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru 7 g drożdży instant 125 ml wody 125 ml mleka 1 łyżeczka soli 80 ml oleju do posmarowania: mleko do posypania: sezam lub mak [ złoty len] Wszystkie składniki włożyć do misy robota. Wyrabiać ciasto przez około 2 - 3 minuty. Odstawić na 5 minut pod przykryciem

Moje domowe kucharzenie
Ciabatta 165

To włoski biały chlebek, przygotowany z mąki pszennej i drożdży. Bochenek jest wydłużony, szeroki i płaskawy. Po włosku słowo ciabatta oznacza "kapeć, łapeć". Nie tylko

Zasmakuj Kuchni
Focaccia 177

własnych w oliwie z bazylią ) sól morska – gruba kilka gałązek rozmarynu Składniki na ciasto umieszczamy w misce lub maszynie do wyrabiania chleba ( bardzo pomocne urządzenie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) Drożdże wsypujemy z innymi składnikami . Pamiętajmy ,żeby woda była letnia , nie zimna , wtedy drożdże prawidłowo zaczną współpracę " class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Chleb z cieciorki 122

smaczny, genialny :)  Żeby częściej takie pomyłki powstawały, bo chleb jak dla mnie wyszedł doskonały.   Składniki: 1 puszka - 400 g cieciorki, 30 g świeżych drożdży, 250 ml ciepłej wody, 450 g maki pszennej, ½ łyżeczka cukru, 2 płaskie łyżeczki soli, ponadto: olej do wysmarowania formy, mąka do podsypania. Przygotowanie: Drożdże rozpuszczamy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Dodajemy

Moniki Smakołyki
Chleb ziołowy (z automatu) 151

Symbio 340 g mąki z amarantusa natka świeżej siekanej pietruszki- mała garść pestek z dyni niecała torebka drożdży suszonych Wszystkie składniki, po kolei wkładamy do formy, i włączamy maszynę. Po upływie czasu wyjmujemy i studzimy na kratce. Najlepszy jest drugiego dnia. Chleb należy do chlebów zbitych i sytych, nie jest nadmuchany i wagowo jest dość ciężki. Można go kroić cienko

Z Kuchni Do Kuchni
Hot dogi - ciasto z dodatkiem oleju rzepakowego 148

zmieszanej z orkiszową] 50 ml wody 250 ml mleka 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżeczki soli 3 łyżeczki cukru 20 g drożdży kiełbasa  ser żółty Wszystkie składniki [oczywiście oprócz kiełbasy i sera] umieścić w automacie do chleba i włączyć program do wyrabiania ciasta -8 . Po wyrośnięciu ciasta wyjąć z automatu.Rozwałkować, pociąć na prostokąty o wymiarach około

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania