Składniki: (na bochen o wadze 1 kg.) Rozczyn 15 g. świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 4 czubate łyżeczki mąki pszennej chlebowej (typ 750) 1/4 szkl. letniego mleka Ciasto właściwe podrośnięty rozczyn 700 g. mąki pszennej chlebowej (typ 750) 1,5 łyżeczki soli 1,5 szkl. letniej wody 20 g. roztopionego masła Do miski rozkrusz drożdże, posyp je cukrem i rozetrzyj grzbietem łyżki. Wlej mleko i wsyp mąkę. Wymieszaj aby nie było grudek i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Mąkę przesiej przez sito i wymieszaj z so... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...