Składniki: marchew 6 sztuk, kalafior 1/2 główki, pieczarki 40 dag, cebula 2 sztuki, cukinia 3 średnie, ząbki czosnku 10 sztuk, papryka ostra mielona 1,5 łyżeczki, sól ziołowa 2 łyżeczki, oliwa 12 łyżek, koperek 1 pęczek, papryka czerwona 1 duża, woda 3/4 szklanki na rozgrzanej oliwie podsmażyć z 5 minut marchew pokrojoną w talarki co jakiś czas mieszając - do marchwii(...)wsypać opłukane różyczki kalafiora i podsmażać wszystko z 3 minuty następnie dodac pokrojone pieczarki z cebulą, wszystko wymieszać i podsmażać z 5 minut mieszając dodać pokrojone w półtalarki cukinie ze skórką, paprykę czerwoną pokrojoną i podsmażać z 5 minut mieszając dodać pokrojony czosnek, sól ziołową, paprykę ostrą mieloną i wszystko wymieszać - wlać z 3/4 szklanki wody i pod przykryciem dusić
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 sztuka makrela wędzona, 1 sztuka cebula, 2 sztuki ogórek małosolny, 1 sztuka pomidor, 1 łyżka koperek siekany, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 4 łyżki oliwa z oliwek z makreli usunąć ości, skórę i mięsko widelcem pognieść w misce dodać pokrojone w drobną kostkę pomidory, cebulę, ogórki małosolne, koperek do smaku dodać pieprz mielony, oliwę i dobrze wszystko połączyć
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1/2 kg wątróbka indyka, 1/2 kostki masło do smażenia, 4 łyżki mąka pszenna, 1 sztuka jabłko, 6 duże czosnek ząbki, 2 sztuki cebula, 1 sztuka pepperoni, 1 łyżka majeranek, - do smaku pieprz czarny mielony wątróbkę z indyka oczyścić, opłukać, pokroić na mniejsze porcje i osuszyć obsypaną w mące smażyć na rumiano na maśle klarowanym do wątróbki dodać starte(...)grubszych oczkach jabłko, pokrojoną cebulę i czosnek, ostrą paprykę pepperoni smażyć pod przykryciem na małym ogniu pod koniec wsypać majeranek i pieprzu do smaku podać wątróbkę z czym lubisz.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1/2 kg wątróbki z kurczaka, 2 łyżki masło do smażenia, 2 łyżki mąka pszenna, 3 sztuki cebula, 5 większe czosnek ząbki, 4 większe pomidory, 1/2 pęczka koperek siekany, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, - do smaku sól wątróbkę z kurczaka oczyścić, opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym na maśle klarowanym usmażyć wątróbkę obsypaną w mące dodać do wątróbki cebulę
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 ćwiartka kapusta biała młoda,- duża szczypta soli, 1 sztuka papryka czerwona,- kilka liści selera, 1 sztuka cebula biała, 3 sztuki czosnek ząbki, 1 opakowanie sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat, 4 duże łyżki jogurt gęsty kapustę drobno poszatkować lub cienko pokroić posypać kapustę szczyptą soli i lekko ją ugnieść po 15 minutach odcisnąć puszczony sok do kapusty dołożyć pokrojone(...)drobno cebulę, paprykę, czosnek, liście selera sałatkę dobrze wymieszać sos sałatkowy połączyć z jogurtem przed podaniem sałatki na stół wymieszać ją z sosem ta najprostsza sałatka smakuje do grilla, do pitty, do obiadu ale też i do podjadania jak chwyci głodek.....SMACZNEGO!!! biorę udział w konkursie TUTAJ - "Twój sposób na imprezę
W Mojej Kuchni Lubięziemniaki, 1/2 pęczka włoszczyzna, 4 litry woda, 2 sztuki ziele angielskie całe, 2 sztuki liście laurowe, 1 łyżka vegeta, 1/2 kg mielone indyka, 1 sztuka jajko, 1 mała cebula, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1/2 szklanki kaszka manna, 2 łyżki tarta bułka, 3 łyżki majeranek, 1 kubek śmietana słodka, - do smaku maggi ziemniaki obrane pokroić w kostkę i zagotować - zebrać(...)tarki włoszczyznę, por pokrojony w kostkę, liście i ziele, 1 łyżkę jarzynkę kucharka mielone indyka dobrze wyrobić z jajkiem, kaszką manną, tartą bułką pieprzem i 1 łyżeczką jarzynką kucharka, cebulą drobno pokrojoną formować małe klopsiki i wrzucać do gotujących się ziemniaków na mniejszym ogniu gotować z 20 minut do smaku doprawić majerankiem, magą kucharka i śmietaną 18% słodką smaczna
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1/2 kg mielone wieprzowe, 1 sztuka jajko, 1 sztuka bułka namoczona w wodzie, 1 sztuka cebula, 1 sztuka pomidory, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka vegeta, 1/4 szklanki tarta bułka, - ile potrzeba olej do smażenia, 1 łyżka koperek siekany mielone wymieszać z bułką odciśniętą z wody, pieprzem , jarzynką kucharka dodać drobno posiekaną cebulę z pomidorem bez skórki, koperek
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 10 średnie ziemniaki, 1 sztuka jajko, 1 pęczek liście pietruszki, 4 łodygi liście selera, 1 mała cebula, 1 mała papryka czerwona, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 2 sól różowa himalajska Royal Brand, 1 szklanka mąka pszenna, - ile potrzeba olej do smażenia, - ile potrzeba śmietana gęsta obrane i opłukane ziemniaki mocno zmiksować w pojemniku blendera na razem z jajkiem masę(...)przełożyć do miski w tym samym pojemniku po ziemniakach zmiksować liście pietruszki, selera, paprykę słodką, cebulę wszystkie składniki dobrze wymieszać z pieprzem, mąką, solą różową na gorącym oleju smażyć rumiane placki z patelni odkładać na ręcznik papierowy, aby tłuszcz obciekł w papier placki smakują ze śmietaną gęstą......SMACZNEGO!!! sól himalajska różowa Royal Brand: nie zawiera sztucznych substancji chemicznych ani innych
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 kg karkówki bez kości, 1 łyżka smalcu, 2 sztuki liście laurowe, 4 sztuki ziele angielskie, 1 łyżka jarzynka kucharka, 2 sztuki cebula, 1 główka czosnku, - kilka gałązek liści selera, 4 sztuki małe jabłka, 1 łyżka majeranek, 2 sztuki małe papryczki chilli, - maga kucharka do smaku, 1 opakowanie party Dip Meksykański Prymat + składniki karkówkę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym(...)gorącym smalcu obsmażyć z każdej strony mięso posypane jarzynką kucharka i dodać ziele i liście laurowe teraz dodać obrane ćwiartki cebuli i ząbki czosnku, opłukane liście selera - pod przykryciem dusić co jakiś czas obracając mięso na drugą stronę w garnku do miękkości mięsa gdy mięso jest już prawie miękkie usunąć tylko liście selera i dodać ćwiartki jabłek, majeranek, papryczki chilli
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 2 sztuki piersi kurczaka, 2 łyżki masło do smażenia, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 2 łyżeczki vegeta, 4 sztuki cebula biała 2 podwójne piersi przeciąć na 4 porcje, opłukać i ręcznikiem papierowym osuszyć natrzeć piersi pieprzem, vegetą na maśle klarowanym zrumienić na złocisto z każdej strony do piersi wsypać cebulę pokrojoną w kostkę grubszą pod przykryciem dusić do miękkości
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1,5 kg zielone pomidory, 3 sztuki cebula biała, 2 sztuki marchew, 1 czubata łyżka sól grubsza DO SŁOIKÓW: 10 sztuk czosnek ząbki, 3 małe papryczka chilli MARYNATA: 3 szklanki woda, 1 czubata łyżka gorczyca biała, 5 sztuk ziele angielskie całe, 5 sztuk liście laurowe, 2 łyżki cukier, 1/2 szklanki ocet 10 %, 2 łyżki olej rzepakowy zielone pomidory dobrze(...)umyć pod wodą bieżącą kroić je na plastry zaczynając od strony szypułki - nie rozleci się miąższ cebulę pokroić w plasterki a marchew zetrzeć na tarce w plasterki wszystko posypać solą, lekko przemieszać i odstawić na 4 godziny po 4 godzinach wszystko z miski wylać na sito aby dobrze odciekł płyn solny w wyparzonych słoikach ciasno układać składniki dodając
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 większa cukinia, 2 większe marchew, 1 większa papryka czerwona, 1 większa cebula, 4 większe czosnek ząbki, 1 nieduża papryczka chilli, 1/2 pęczka koperek siekany, 5 łyżek olej rzepakowy, - do smaku vegeta, - do smaku maggi na gorącym oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę dodać marchew pokrojoną w słupki, zamieszać i podsmażać z 5 minut teraz wsypać pokrojoną cukinię, zamieszać
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1/2 kg ziemniaki gotowane w mundurkach 1/4 szklanki olej rzepakowy 1 sztuka cebula 2 sztuki czosnek ząbki 1/2 łyżeczki sól perlista Royal Brand, 1 łyżka przyprawa grill barbecue Royal Brand gdy zostały ziemniaki z obiadu bardzo lubimy je tak przygotować: na oleju zeszklić cebulę z czosnkiem wsypać ziemniaki pokrojone w talarki i podsmażać z 5 minut na średnim ogniu
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 2 kg zielone pomidory, 5 sztuk cebula, 4 większe marchew, marynata korzenna, 8 szklanek woda, 3/4 szklanki ocet 10 %, 1/2 szklanki cukier, 1 czubata łyżka goździki, 1 łyżeczka cynamon, 4 sztuki liście laurowe, 6 sztuk ziele angielskie całe pomidory zielone dobrze umyć pokroić je w plastry od strony szypułek - nie będzie się rozlatywał miąższ cebule obrana pokroić w plasterki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 3 sztuki golonki indyka, 4 łyżki olej rzepakowy, 1 duża cebula 1 opakowanie curry czerwone po tajsku Royal Brand, - do smaku maggi, 1 łyżeczka sól morska, 1/2 szklanki śmietana słodka, 3 szklanki woda golonki indycze opłukać i osuszyć na oleju je obsmażyć i dodać połówki cebul pod przykryciem dusić z 40 minut na mniejszym ogniu teraz wsypać przyprawę czerwone
W Mojej Kuchni Lubię