Tajska kuchnia: zupa z kurczakiem
Tajska kuchnia: zupa z kurczakiem
Składniki:filet z piersi kurczaka ok.200gmarchewkacebulaskórka cytrynowa kawałek imbirukawałek kapusty pekińskiejszklanka mleka kokosowego olejprzyprawy: sól, pieprz, imbir, kurkuma, kolendramakaron ryżowy
Na patelni podsmażamy na oleju: pokrojonego w kostkę kurczaka, przekładamy do garnka, dolewamy wody i gotujemy. Na patelni po mięsie lądują warzywa: marchewka skrojona w słupki, cebula i kapusta w plastrach oraz kawałek startej na tarce skórki z cytryny lub limonki i starty imbir (w paseczki). Po c... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu prawdziwe jedzenie
Autor
Mami
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kuchnia tajska, tajska zupa, kurczak po tajsku, imbir, kurczak, kokosowe, kapustą, makaron, cebula, warzywa, marchewka, makarony, zupa, pierś kurczaka, kapusta pekińska, pierś, piersi, cytryna, pierś z kurczaka, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, gotowany kurczak, drobiowe, mięso, filet z kurczaka, makaron z patelni, warzywa na patelnie, kurczak makaron, kurczak z makaronem, gotowana marchewka
Inne przepisy z prawdziwe jedzenie
Dodaj komentarz