cannelloni - 394 przepisów (strona:5/27)

Szparagowe cannelloni 169

pożegnanie sezonu szparagowego proste, pyszne danie. Tak podane szparagi na pewno zrobią wrażenie na gościach. To jeden z lepszych sposobów na efektowne podanie szparagów. Szparagi podane w makaronowych rurkach cannelloni z tymiankowym masłem smakują bardzo wykwintnie i są wyjątkowo proste do przygotowania. Wystarczy ugotowane cannelloni wypełnić ugotowanymi szparagami, następnie zapiec bardzo krótko w piekarniku. Należy pamiętać, ze canelloni po ugotowaniu(...)powiększą rozmiar co najmniej 3-krotnie, także zmieszczą się nawet te grubsze okazy szparagów. Składniki:  12 szparagów 6 rurek cannelloni 50-60 g masła 3-4 gałązki tymianku skórka z cytryny lub pomarańczy 2 łyżki bułki tartej 25 g startego parmezanu sól, pieprz Wykonanie: odłamać zdrewniałe końcówki szparagów, następnie je obrać. Gotować około 10 minut w wodzie z solą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cannelloni z szynką i serem pod beszamelem 83

makaron to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Dlatego dzisiaj, chciałabym pokazać Wam świetny i prosty przepis na wykorzystanie takiego makaronu, a dokładniej świeżego lasagne. Do dzieła! Z przepisu wychodzi 6 cannelloni, z czego jedno to ok. 260kcal, B: 17,7g, T: 12,6g, W: 18g. Składniki na 6 cannelloni: – 6 płatów świeżego lasagne – 6 plastrów prosciutto cotto – 6 plastrów sera provolone(...)będzie grudek. Gotujemy na małym ogniu przez kilka minut, aż sos lekko zgęstnieje. Odstawiamy z ognia, doprawiamy solą i gałką. Na dnie brytfanny rozsmarowujemy 2-3 łyżki beszamelu. CANNELLONI: Każdy płat lasagne smarujemy cienko ricottą, układamy na nim plaster szynki, plaster sera (przekrojonego na pół), posypujemy Grana Padano i doprawiamy pieprzem. Całość dość ciasno zawijamy i układamy w brytfance. Cannelloni

Be Fit Be Strong
Cannelloni z szynką i serem pod beszamelem 113

makaron to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Dlatego dzisiaj, chciałabym pokazać Wam świetny i prosty przepis na wykorzystanie takiego makaronu, a dokładniej świeżego lasagne. Do dzieła! Z przepisu wychodzi 6 cannelloni, z czego jedno to ok. 260kcal, B: 17,7g, T: 12,6g, W: 18g. Składniki na 6 cannelloni: – 6 płatów świeżego lasagne – 6 plastrów prosciutto cotto(...)będzie grudek. Gotujemy na małym ogniu przez kilka minut, aż sos lekko zgęstnieje. Odstawiamy z ognia, doprawiamy solą i gałką. Na dnie brytfanny rozsmarowujemy 2-3 łyżki beszamelu. CANNELLONI: Każdy płat lasagne smarujemy cienko ricottą, układamy na nim plaster szynki, plaster sera (przekrojonego na pół), posypujemy Grana Padano i doprawiamy pieprzem. Całość dość ciasno zawijamy i układamy w brytfance. Cannelloni

Be Fit Be Strong
Cannelloni z mięsem 122

znowu po włosku, a jak po włosku to makaron. Tym razem zapiekanka cannelloni, czyli makaronowymi grubymi rurkami z mięsnym nadzieniem, a wszystko skryte pod sosem pomidorowym, serem i beszamelem. Nie powiecie mi, że nie lubicie! Wbrew pozorom nie jest to danie aż tak pracochłonne. Owszem, składa się z kilku elementów, ale każdy z nich jest dość prosty w wykonaniu. Najwięcej(...)sobie „to coś”. Wydawać by się mogło, że ta potrawa niewiele się różni od KLASYCZNEJ LASAGNE , ale jednak forma i odrobinę inny sos mięsny sprawiają, że cannelloni czymś zupełnie innym i zdecydowanie warto go spróbować. Tak dla odmiany Składniki Sos mięsny 30 dag mięsa mielonego (wołowego lub wieprzowo-wołowego) 130 g kremowego serka (np. ricotta, może być również mascarpone

Analiza Smaku
Spaghetti w delikatnym pomidorowym sosie 192

Spaghetti w delikatnym pomidorowym sosie to propozycja na szybki i smaczny posiłek dla całej rodziny. Kluczem tego dnia jest odpowiednie przyprawienie sosu pomidorowego. Tym razem makaron

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cannelloni z mięsem, kaszą i ziarnami w sosie pomidorowym 102

Podaję przepis na dość szybkie i bardzo smaczne cannelloni. Przepis idealny dla osób, które lubią i mięso i ziarna, oraz dla tych, którzy nad obiadami nie lubią się zastanawiać i robią wszystko automatycznie. Moje rurki powstały przy jednoczesnym pieczeniu placka. Potrzebowałam nadzienia, które nie będzie samym mięsem. Wykorzystałam w przepisie jeden z lunch mixów  KUPIEC ,które to mieszanki ziaren(...)bardzo mnie ratują jeśli chodzi o tego typu dania.  Na początku podchodziłam dość sceptycznie, ale po kilku podejściach stwierdziłam, że cannelloni nadziane w ten sposób są mega zdrowe oraz pyszne i dziecko nawet się nie zorientuje , że w środku ma kaszę jęczmienną, kaszę owsianą pełnoziarnistą, pestki dyni czy siemię lniane! Idealny sposób na wykwintny obiad, dla tych ,przed którymi

Z Kuchni Do Kuchni
Cannelloni nadziewane szpinakiem i szynką 161

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Tym razem na naszym blogu będzie królować szpinak, tyle, że w nieco innej odsłonie bo schowamy go w cannelloni, czyli włoskim makaronie, który wyglądem przypomina puste rurki. Cannelloni nadziewane szpinakiem i szynką SKŁADNIKI DO FARSZU: - 250g makaronu cannelloni - 450g rozdrobnionego szpinaku - 250g sera fetta - 100g wieprzowej polędwicy łososiowej(...)jest już praktycznie gotowy dorzucamy rozdrobiony ser fetta, pokrojoną drobno polędwicę łososiową, posiekany drobno czosnek oraz pieprz. Wszystko razem dokładnie mieszamy i podsmażamy. Gotowy farsz wkładamy do środka makaronu cannelloni. Następnie wkładamy go do piekarnika (200 stopni C) na ok. 30 minut. SKŁADNIKI DO SOSU: - 3 łyżki jogurtu greckiego - pieprz - koperek (około 1 łyżka - garść startego sera mozzarella Jogurt łączymy

Związek na patelni
CANNELLONI Z WARZYWAMI 224

razem mieszamy. W międzyczasie przygotowujemy sos pomidorowy. Najprostsza wersja - na patelni zeszklić cebulę, dodać przecier pomidorowy, dużo świeżej bazylii oraz do smaku sól i pieprz. Chwilę dusić pod przykryciem. Cannelloni - można faszerować na sucho, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać sosem (zarówno naczynie przed ułożeniem jak i cannelloni po ułożeniu), następnie zapiec pod przykryciem w piekarniku, a pod koniec pieczenia(...)posypać ulubionym serem (jak kto lubi) i w zasadzie gotowe. Trzeba jednak pamiętać, że w ten sposób przygotowane cannelloni zapewne Wam się poskleja. Przypuszczam, że niektórym wcale nie musi to przeszkadzać i na pewno przy tej wersji zaoszczędzimy sporo czasu. Aby jednak nasze cannelloni wyglądało jak z powyższego obrazka, trzeba poświęcić trochę naszej energii... makaron należy najpierw ugotować al dente

wege i kropka
Cannelloni z mięsem mielonym + film 166

Smakowite rurki makaronowe cannelloni nadziewane mięsem mielonym , to wspaniała propozycja obiadowa na Dzień Matki. Danie przygotowuje się w prosty sposób, a dodatek aromatycznych przypraw nadaje mu wyjątkowego smaku . składniki na 4 porcje 16 rurek cannelloni 40 dag mięsa mielonego ( ja użyłam indyczego) 1 marchewka 1 por (  biała część ) 2 łyżki oliwy z oliwek mielony imbir suszona kolendra 2 łyżki(...)smażymy, dodajemy pokrojone warzywa marchew, pora . Nadzienie doprawiamy szczyptą mielonego imbiru pieprzu i soli , dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości warzyw. Pod koniec duszenia dodajemy suszoną kolendrę. Rurki cannelloni ( moje nie wymagały wstępnego gotowania ) nadziewamy przygotowanym farszem i układamy w formie wysmarowanej tłuszczem. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy do miski, dodajemy koncentrat pomidorowy i keczup , doprawiamy solą i suszona

Smakowite Dania
Cannelloni na światowy dzień makaronu. 114

Witajcie :) Dziś obchodzimy światowy dzień makaronu, więc postanowiliśmy zrobić, jak dla nas jedno z najlepszych dań makaronowych. Uwielbiamy wszelkie opcje z użyciem cannelloni. Dzisiaj prosta wersja, ale za to niezwykle smaczna. Zobaczcie jak przygotowaliśmy dzisiejsze menu. Ciekawi nas czy również dzisiaj zagościł w Waszych domach makaron. Pochwalcie się, jeśli tak. Cannelloni z nadzieniem serowo-cukiniowym w sosie z pomidorów(...)osoby) Składniki: 1 opakowanie cannelloni (my polecamy Lubella) 1 ser twarogowy ok. 200 gram 1 mała świeża cukinia 10 dkg żółtego sera tymianek, pieprz, ostra papryka Do miski ścieramy cukinie na większych oczkach i odciskamy dobrze wodę. Dodajemy twarożek i ścieramy połowę żółtego sera. Doprawiamy pieprzem i papryką oraz sporo tymianku przecieramy w dłoniach. Nadziewamy farszem rurki cannelloni i układamy

vegetanie
Cannelloni ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem ricotta 251

Dziś 25.10.- Światowy Dzień Makaronu. Oto moja propozycja na uczczenie tego dnia. Oczywiście we włoskim klimacie- Cannelloni faszerowane samymi rarytasami. Smacznego. Czekam na Wasze opinie. Czas przygotowania: 75 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 23,50 zł SKŁADNIKI: Makaron Cannelloni Szpinak mrożony 500 g Suszone pomidory 150 g Ser Ricotta 250 g Ser Grana Padano 80 g Ser Mozzarella(...)kule) Cebula dymka Czosnek 2 ząbki Śmietanka 30% 80 ml Mleko 2 szklanki Masła 2 łyżki Mąka pszenna 2 łyżki Natka pietruszki sól, pieprz, gałka muszkatołowa PRZYGOTOWANIE: *Farsz do Cannelloni W pierwszej kolejności podsmażamy posiekaną dymkę na oliwie. Dodajemy pokrojone suszone pomidory i szpinak. Składniki podsmażamy na małym ogniu. Dokładamy ser Ricotta i odrobinę startego Grana Padano. Dolewamy śmietanki

kulinarnyJa
Dyniowe cannelloni - Światowy Dzień Makaronu 244

wspaniała inspiracja do codziennego eksperymentowania w kuchni. Nadzienie z pikantnej tarty dyniowej (  przepis tu ) tak nam posmakowało, że pyszne nadzienie dyniowe z ajwarem przeniosłam do makaranowych rurek cannelloni i powstało dzisiejsze danie. Cannelloni ułożone na pomidorowym sosie, zapieczone pod sosem beszamelowym to pyszne, sycące, rozgrzewające danie idealne na jesienne szarugi. Kolorowe, spowite jesiennymi barwami zachwyci nie tyko wegetarian. Zapraszam(...)pomidorowy - kilka łyżek Składniki na sos beszamelowy: 30 g mąki - 2 płaskie łyżki 30 g masła - 2 łyżki 500 ml mleka sól, pieprz, gałka muszkatałowa dodatkowo: 1 op. cannelloni starty parmezan oregano Wykonanie: obraną, drobno posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na patelni, następnie dodać pomidory z puszki, przyprawy i podsmażyć razem przez około 10 minut. Jeśli preferujesz gładkie sosy, zblenduj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort cannelloni z ricottą i mięsem z łopatki 178

Cannelloni z nadzieniem mięsnym można zapiekać z różnymi sosami (mój ulubiony to beszamelowy), więc każdy ma szanse na znalezienie swojego smaku.  Jakiś czas temu na blogu pojawił się wpis na tort gołąbkowy, pomyślałam, więc, że wersję tortową również można zrobić właśnie z cannelloni. Spróbujcie :) Składniki: opakowanie makaronu cannelloni 0.5kg mięsa z łopatki (zmielone) łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego(...)durszlak, polać lekko oliwa i poprzecinać na pół, aby powstały dwie mniejsze rurki. Ustawić w nasmarowanej tortownicy pionowo. Do miseczki wyłożyć serek, jajko, sól i pieprz. Wymieszać. Serkiem wypełnić cannelloni. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić pokrojony drobno czosnek i cebulę. Delikatnie zeszklić i dołożyć mięso i posypać je przyprawa do mięsa. Smażyć, aż mięso się zarumieni. Dodać pomidory, oraz

ChilliJemy
Cannelloni pod beszamelem 194

potrawa łączy miłośników makaronu z miłośnikami mięsa. Jako, że jestem pasjonatem jednego i drugiego, staram się, aby cannelloni gościło na moim stole co jakiś czas. Pomysłów na farsz jest wiele. Mięso mielone, szpinak z fetą i czosnkiem, wersja wegańska z kaszą jaglaną i pieczonymi warzywami. Tutaj przedstawiam wersję z mięsem mielonym duszonym w sosie w stylu bolognese, zapieczoną pod delikatnym(...)szynki wieprzowej lub łopatki wieprzowej) 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 1 łodyga selera naciowego 400g pomidorów (mogą być z puszki lub mały słoiczek przecieru pomidorowego) 10 rurek cannelloni sól, pieprz ser żółty kilka łyżek oliwy lub oleju oregano Beszamel: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ok. 350ml mleka sól, pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie: Na rozgrzaną patelnię wlewamy kilka łyżek

Jacob Tastes
CANNELLONI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ 110

Wielbiciele makaronu – łączcie się! Oto przepis na CANNELLONI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ, czyli kandydat na Twoje nowe, ulubione danie! Artykuł CANNELLONI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Cannelloni ze szparagami 118

Kuchnia włoska. Składniki:  1 opakowanie cannelloni   500 g białych i zielonych szparagów   1 cebula   4 pomidory   2 ząbki czosnku   oliwa   ocet balsamiczny   kieliszek czerwonego wina   sól morska   pieprz  Przygotowanie: Ugotowałem cannelloni al dente. Obrałem szparagi ( z białych zdjąłem całą skórką, z zielonych tylko z dolnej części ). Gotowałem razem(...)minuty ( nie powinny być zbyt miękkie ). Do każdego cannelloni włożyłem po 3-4 szparagi. Przygotowałem pikantny sos : drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażyłem na gorącej oliwie, dodałem świeże pokrojone w kostkę dojrzałe pomidory. Doprawiłem 2-3 łyżkami octu balsamicznego i czerwonym winem. Dodałem sól i pieprz do smaku. Cannelloni podałem polane tym sosem

R'n'G Kitchen
Cannelloni z mięsem mielonym 99

Cześć! Ostatnio przeglądałam szufladę, gdzie trzymam kasze, makarony i znalazłam makaron do robienia cannelloni. A to, że mam jakieś mięsko zazwyczaj zamrożone podsunęło mi myśl, by porwać się na robienie tego też makaronu. Lazanię robi się o wiele prościej i szybciej. Tu mamy zabawę z nadzianiem rurek. Zrobiłam też głupotę, która utrudniła mi to wszystko. Podgotowałam makaron. Nie polecam tego(...)zrobię. Myślę, że wystarczy odpowiednia  ilość sosu pomidorowego i nie ma co się obawiać, że makaron będzie chrupki a właśnie ugotowany. Tak jak w przypadku lazanii. Składniki: * makaron cannelloni * 50 dkg mięsa mielonego * cebula * oregano, bazylia * 2 -3 ząbki czosnku Na sos: *  1/2 l. przecieru pomidorowego * sól, cukier Podsmażyłam mięso mielone razem z cebulą i czosnkiem. Doprawiłam solą

Pieprzyć z Fantazją
5 najpopularniejszych rodzajów makaronu 156

także jako składnik dań na bazie warzyw czy mięsa. Duża popularność śródziemnomorskich smakołyków spowodowała, że w sklepach można znaleźć coraz więcej jego gatunków. Oto 5 najpopularniejszych odmian makaronu! Cannelloni Niekiedy Włosi nazywają ten makaron „rękawem”, a wszystko dlatego, że ze względu na swój kształt (rurki o średnicy ok. 3 cm) świetnie nadaje się do nadziewania farszem, np. z mięsa(...)warzyw. Cannelloni ze szpinakiem i mozzarellą opakowanie makaronu typu cannelloni, 1 kg szpinaku (najlepiej świeżego), kulka mozzarelli, 3 ząbki czosnku, cebula, sól, pieprz, 150 g suszonych pomidorów, tarty parmezan (do posypania). Pokrojoną cebulę, posiekany czosnek i szpinak podsmażyć na patelni z dodatkiem soli i pieprzu. Gdy zielone warzywo zmniejszy swoją objętość, dodać pokrojone drobniej suszone pomidory oraz kulkę mozzarelli. Lekko

CookMag
Cannelloni z mięsem mielonym w sosie porowym 137

Inspiracja: Cannelloni z mięsem w sosie porowym wg Okrasy . Kuchnia Lidla. Przepis nieco zmodyfikowałam, używając tego, co akurat miałam pod ręką w lodówce. Cannelloni z mięsem mielonym w sosie porowym – Składniki Szynka wieprz The post Cannelloni z mięsem mielonym w sosie porowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zimne cannelloni z mozarellą, ricottą, bakaliami i szynką parmeńską 185

chęcią mogłabym mieszkać w tym bogatym kulinarnie i nie tylko kraju. Z wszystkich włoskich dań na szczególną uwagę zasługują anipasti, czyli przystawki, dlatego ja na konkurs przygotowałam zimne cannelloni z delikatną mozarellą bakaliami i szynką parmeńską, nie chwaląc się wyszło obłędnie pyszne! Trochę jest z nimi zabawy,ale warto.  Doskonały pomysł na letnią kolację we dwoje z lampką półwytrawnego(...)włoskiego białego wina. Polecam!  Składniki dla dwóch osób: 6 grubych rurek cannelloni 1 opakowanie mozzarella   Galbani 15 dag sera ricotta Galbani 8 dag szynki parmeńskiej w plastrach 5 dag suszonych fig 5 dag suszonych moreli 5 dag orzechów włoskich Sól morska do smaku Świeżo mielony czarny pieprz do smaku Sposób przygotowania: Makaron cannelloni   wrzucić na osolony

Wanilia i Kardamon
Cannelloni z mięsnym farszem 232

Cannelloni z mięsnym farszem to propozycja podania włoskiego dania na polskim stole – trzeba próbować innych smaków. Każdy chyba lubi włoską kuchnię i smaki. Uwielbiam makaron (chociaż nie jest on wymysłem włochów) i mogłabym go zjadać kilogramami bez żadnych dodatków – oczywiście musi być ugotowany 🙂 Składniki na: Cannelloni z mięsnym farszem jedno opakowanie makaronu... Więcej The post Cannelloni z mięsnym

Magiczny Garnek
Zapiekanki makaronowe 216

makaronowe to dla mnie prosty sposób na obiad. Można je robić na wiele różnych sposobów z wykorzystaniem różnych składników. Najbardziej chyba lubię klasyczną lasagne, ale ostatnio upodobałam sobie makaron cannelloni, czyli grube rurki, gdzie nadzienie dajemy do środka. Zapraszam was na zbiór moich przepisów na zapiekanki makaronowe ;) Po kliknięciu w nazwę potrawy zostaniecie przekierowani do przepisu ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cannnelloni(...)kurczakiem barbecue Cannelloni z kurczakiem Cannelloni ze szpinakiem w pomidorowym sosie Cannelloni z wieprzowiną i porem Rigatoni z białą kiełbasą Rigatoni zapiekane w sosie pomidorowym Lasagne z serem ricotta Lasagne z serem gorgonzola Lasagne z porem i kurczakiem Klasyczne lasagne (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
Włoskie cannelloni ze szpinakiem i ricottą 202

przyrządzając go na pewno zaimponujecie Waszym znajomym! Jak przystało na włoską kuchnię, potrzebujemy kilku składników, by przygotować rewelacyjny obiad. Do dzieła! Składniki na 4-5 porcji: – 250g makaronu cannelloni – 250g szpinaku świeżego lub mrożonego – 250g ricotty – 1 cebula – 1 łyżeczka suszonego oregano – szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej – sól, pieprz Składniki do sosu beszamelowego(...)niej szpinak i smażymy ok. minuty, studzimy. W dużej misce umieszczamy szpinak z cebulą, ricottę i przyprawy, dokładnie mieszamy. Za pomocą łyżeczki lub worka do szprycowania dokładnie faszerujemy rurki cannelloni przygotowanym farszem i układamy bokiem w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Gdy ułożymy pierwszą warstwę, układamy rurki piętrami. Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i energicznie mieszamy

Be Fit Be Strong
Cannelloni – przepis oraz wskazówki jak zmniejszyć kaloryczność a zachować smak. 142

powiedział, że cannelloni, lasagne czy sphagetti muszą być bogate w tłuszcz i kalorie? Na blogu jak zwykle alternatywa. Wystarczy do przygotowania sosu dodać parę warzyw, użyć mięsa o niskiej zawartości tłuszczu, pominąć beszamel i porządnie doprawić by zachować smak. Zwykła porcja cannelloni zawiera około 550kcal natomiast moja 390kcal. Całość może wydawać się bardzo pracochłonna – szczególnie podczas nadziewania makaronu. Polecam wykonać(...)750g) 2 łyżki przecieru pomidorowego oregano, bazylia (najlepsze świeże) pół łyżeczki imbiru, kurkumy, gałki muszkatołowej łyżka miodu sól, pieprz, chilli łyżeczka masła 2 łyżki oleju rzepakowego Dodatkowo: 2 opakowania cannelloni około 400g 3 kulki białej mozzarelli light około 360g 2 puszki pomidorów około 500g Sposób przygotowania: W dużym garnku na oleju podsmaż pokrojoną w piórka cebulę. Kiedy cebula się zeszkli

wysmienity
Cannelloni z brokułami i kalafiorem 153

podzielonego na różyczki, 4 ząbki czosnku, kilka listków świeżego tymianku (daliśmy suszony), 25g filetów anchois w oleju, 1 suszona papryczka chilli, pokruszona, sól, czarny pieprz, oliwa, 16 rurek cannelloni Sos czerwony: 700 ml passata (sosu pomidorowego), 1 łyżka octu z czerwonego wina, Sos biały: 500 ml śmietany kremówki, 150g parmezanu, drobno startego, kilka listków bazylii, 200g sera mozzarella, oliwa(...)pokrywkę, aby odparował nadmiar wody. Warzywa rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków, a następnie przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pure warzywne przestudzić. Kolejnym krokiem jest przygotowanie żaroodpornego naczynia, w którym cannelloni będzie można ułożyć ciasno obok siebie. Na dno naczynia wlać passate, przyprawić ją szczyptą soli oraz octem. Robimy sos biały: Śmietanę kremówkę wymieszać z połową parmezanu, szczyptą soli, pieprzu

Państwo Wojtczuk gotują
cannelloni z mięsem z pomidorami... 225

Składniki: cannelloni 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, mięso mielone 1/2 kg, przyprawa do makaronów 1 opakowanie, pomidory 3/4 kg, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, ser mozarella 30 dag/starty w zimie z braku dobrych świeżych pomidorów można użyć pomidory z puszki lub sok pomidorowy = makaron cannelloni włożyć do wrzącej wody z solą(...)odparowaniu wody foremka z wysuwanym dnem z wysokim rantem 18 cm włożyć do naczynia żaroodpornego, sos jak wycieknie będzie dobrze przypieczony, w fomie na stojąco poukładać ciasno podgotowane cannelloni, napełniać sosem cannelloni, resztę sosu wylać na makaron piekarnik elektryczny nagrzany na 190 C, grzanie góra dół, po wierzchu posypać serem startym mozzarellą i piec z 35-40 minut, makaron

W Mojej Kuchni Lubię
Cannelloni ze szpinakiem i mięsem pod dwoma sosami 267

Delikatne danie, z włoskim akcentem, rurki cannelloni  nadziewane farszem mięsno- szpinakowym z serem, zapieczone pod dwukolorowym sosem, sycące w sam raz na jednodaniowy obiad lub ciepłą kolację. Polecam! Składniki: 25 dag makaronu cannelloni 40 dag świeżego szpinaku ½ kg mielonego mięsa wieprzowego 15  dag sera cheddar 1 jajko 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy Sól(...)pieprzem, dodać liście świeżego szpinaku, dusić do odparowania wody, zestawić z kuchenki, do gorącej masy wbić jajko, dodać starty ser cheddar i wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziewać suche rurki cannelloni. W naczyniu żaroodpornym na dnie wylać sos pomidorowy, ułożyć nadziane mięsem cannelloni. Sos beszamelowy: Masło roztopić w rondelku, wsypać mąkę i energicznie mieszać trzepaczką, chwilę przesmażyć, powoli wlewać mleko cały

Wanilia i Kardamon
Cannelloni z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 229

Bardzo sycące z cannelloni nadziane mięsem mielonym w sosie pomidorowym, zapiekane pod mozzarellą. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na nadzienie: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1/2 szklanki przecieru pomidorowego z kartoniku 4 listki świeżej bazylii(...)pieprz Składniki na sos:  1 szklanka przecieru pomidorowego z kartoninku 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1 łyżka oliwy z oliwek Dodatkowo: około 200 g makaronu cannelloni 1 kulka mozzarelli, pokrojonej w cienkie plastry CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Zaczynamy od przygotowania nadzienia: na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy posiekaną

My Culinary Art
Włochy: Cannelloni 160

prezentować cudownie. Co zaś się tyczy dzisiejszej propozycji, to będzie to jeszcze przedostatnia propozycja włoska, podobnie jak jutro, ponieważ dzięki szyciu mam mały poślizg kulinarno-fotograficzny. A zatem dziś cannelloni, a jutro semi-freddo. Obie propozycje są niezwykle smaczne, prościutkie i bardzo włoskie. Cannelloni sos przygotowany do gnocchi 1 opakowanie rurek cannelloni 200g sera żółtego (gouda) Przygotowanie sosu oraz wszystkie(...)przepisie, kiedy jest już gotowy, wystarczy wcisnąć po łyżce do każdej rurki i ułożyć je jedna obok drugiej w żaroodpornym naczyniu bądź keksówce. Resztką sosu można polać cannelloni na wierzchu i posypać startym żółtym serem. Zapiekać przez 30 minut pod przykryciem i 10 minut bez przykrycia. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Cannelloni po florencku 220

przygotowane cannelloni to specjalność mojej mamy. Wszyscy w rodzinie za nim przepadamy. Ja sama zbyt często nie robię  tego dania, bo i po co, skoro wiem, że w weekend u rodziców pewnie będzie na obiad. Tydzień włoski na moim blogu nie mógł się jednak bez niego obyć. Przygotowanie cannelloni zabiera trochę czasu, ale porcja wystarcza(...)lodówce będzie pusto, lub natchnienie do gotowania nagle nas opuści. Składniki (na formę o wielkości ok 30x25 cm): 300 g mielonego mięsa z indyka lub kurczaka 300 g makaronu cannelloni Barilla 1 duże jajko 6 dużych, dojrzałych pomidorów 2 duże ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2-1 łyżeczki oregano sól, pieprz 2 łyżki startego żółtego

Kulinarne Inspiracje
Cannelloni z bakłażanem i pomidorami w sosie beszamelowym 203

Kuchnie świata: Italia Cannelloni, czyli grube rurki makaronowe, faszerowane w tej odsłonie bakłażanem z pomidorami, przykryte kołderką serowo-beszamelową.  Składniki: (na 2-3 porcje) 8-9 rurek Cannelloni 5-6 pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki pół dużego bakłażana pokrojonego w małą kosteczkę szklanka przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku szczypta soli szczypta świeżo mielonego pieprzu łyżka masła łyżka wódki(...)jeszcze kilka minut, co jakiś czas mieszając. Sos powinien być gęsty, nie płynny by łatwo się go nakładało do makaronu. 6. Nadziewać każdą z rurek makaronu farszem. 7. Ułożyć Cannelloni do uprzednio wysmarowanej oliwą blachy, bądź naczynia żaroodpornego 8. Polać sosem beszamelowym. Sos Beszamelowy: 1. Masło roztopić w rondelku, dodać mąkę, wymieszać dokładnie i podgrzewać tak około 2 minuty, uważając

KreatywnePiny
Makaronowe inspiracje, czyli cannelloni nadziewane kurczakiem zapieczone pod szpinakiem 153

także w mojej kuchni zagościł makaron. Tym razem w zupełnie nowej odsłonie. Aby z tej okazji menu było choć trochę świąteczne postanowiłam przygotować coś czego wcześniej nie robiłam - cannelloni. Żeby było jeszcze ciekawiej zdecydowałam się na wydanie odmienne od tego najbardziej znanego - tradycyjnego cannelloni w sosie pomidorowym. Odkąd w moje imieniny Mąż zabrał mnie na przepysznego łososia na szpinaku, chodziło(...)Mąż za szpinakiem nie przepada, ale zwabiony formą podania i soczystym mięskiem kurczaka przyswoił przy okazji i witaminy ;) Składniki (na mega-sycący obiad dla 2-3 osób): 12 sztuk cannelloni nr 53 (np. Lubella Inspiracje) ok. 1/2 kg piersi z kurczaka 3-4 kulki szpinaku mrożonego w liściach (ja użyłam rozdrobnionego, żeby Mąż łatwiej przyswoił) 200 ml bulionu drobiowego

Kuchnia po mojemu
drobiowe canneloni w pomidorach po mojemu... 236

Składniki: makaron cannelloni 250 gram, mięso mielone drobiowe 70 dag, cebula 2 sztuki, czosnek granulowany 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, papryczka chilli 2 małe, oregano 2 łyżeczki, majeranek 1 łyżeczka, por 1 duża, oliwa 1/4 szklanki, sos pomidorowy 300 ml, śmietana 12% 1 szklanka, jajka 2 sztuki, mąka pszenna 1/2 szklanki, woda 2 szklanki, przyprawa w płynie 2 łyżki(...)można użyć sok pomidorowy na oliwie zeszklić cebule pokrojone, dodać mielone z indyka, kucharka, papryczki suszone chilli pokruszone, oregano, majeranek, czosnek i podsmażać mieszając, widelcem rozgnieść mięso mielone cannelloni nadziać mięsem i układać w naczyniu żaroodpornym na tłuszczyku po mięsie zeszklić pokrojoną porę sos pomidorowy zmiksować z jajkami, śmietaną, mąką, kucharkiem w płynie, wodą wlać do cannelloni i zapiekać

W Mojej Kuchni Lubię
Cannelloni ze szpinakiem 183

się co zrobić na konkurs "Odkryj Kujawski ze smakiem"pod patronatem serwisu ZPierwszegoTloczenia.pl , którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent linii Kujawski ze Smakiem.   . Ponieważ wcześniej już kupiłam cannelloni, postanowiłam zrobić je ze szpinakiem. Przepis wzięłam częściowo z małej broszury o makaronach ale większość postanowiłam zrobić sama. Nie przepadam za szpinakiem, ale to danie wyszło mi naprawdę dobre(...)drugi w życiu zajadałam się szpinakiem. Składniki na dwie porcje: 16 rurek cannelloni 500 g szpinaku ( dałam mrożony) 2 czubate łyżki sera feta 6 łyżek OLEJU KUJAWSKIEGO CZOSNEK I BAZYLIA 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku ½ szklanki kwaśnej śmietany 2 plastry ostrego sera żółtego. Sposób wykonania: Rurki cannelloni przygotować tak jak w przepisie. Ja kupiłam takie, że nie trzeba

Na słodko lub wytrawnie
Cannelloni z sosem bolognese 181

Pyszny obiad dla całej rodziny. Robi się bardzo szybko i chociaż wygląda na trudny w rzeczywistości i z pomocą Męża jest bardzo prosty do wykonania.  Cannelloni to włoski makaron w kształcie dużej rury - jakieś 3 cm średnicy. Najczęściej bywa podawany nadziewany, a można go nadziać wszystkim :) Dzisiaj najprostsza wersja z sosem bolognese ;) Cannelloni z sosem bolognese Składniki: opakowanie makaronu(...)cannelloni porcja mięsa mielonego sos do spaghetti bolognese (w torebce) cebula 3 ząbki czosnku sos beszamelowy ser żółty Sos beszamelowy: 3 łyżki masła 4-5 łyżek mąki szklanka zimnego mleka pieprz sól gałka muszkatołowa Przygotowanie: Sos beszamelowy, bo od niego najlepiej jest rozpocząć nasze zmagania z cannelloni.  W rondelku na małym ogniu roztapiamy masło, dodajemy do niego mąkę

Lawendowe Niebo