
Na pożegnanie sezonu szparagowego proste, pyszne danie. Tak podane szparagi na pewno zrobią wrażenie na gościach. To jeden z lepszych sposobów na efektowne podanie szparagów. Szparagi podane w makaronowych rurkach cannelloni z tymiankowym masłem smakują bardzo wykwintnie i są wyjątkowo proste do przygotowania. Wystarczy ugotowane cannelloni wypełnić ugotowanymi szparagami, następnie zapiec bardzo krótko w piekarniku. Należy pamiętać, ze canelloni po ugotowaniu powiększą rozmiar co najmniej 3-krotnie, także z... czytaj dalej...

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...