cannelloni - 394 przepisów (strona:9/27)

Makaron Cannelloni z kurczakiem 139

Kolejny przepis na makaron cannelloni, którego stałam się fanką. Może nadziewanie makaron dla niektórych wymaga cierpliwości ale efekt końcowy jest tego wart. Zapraszam! Składniki 2 piersi kurczaka 1 puszka pomidorów w puszce makaron cannelloni (nieugotowany) 150 ml mleka 150 ml wody 1 mozzarella 1 szklanka tartego sera emmentaler (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczaka drobno kroimy i smażymy na patelni, doprawiamy curry(...)kurkumą, oregano, pieprzem, solą i ostrą papryką. Dodajemy pomidory w puszce i gotujemy przez kolejne 7 minut aż woda odparuje. Odstawiamy do ostygnięcia, następnie nadziewamy makaron cannelloni i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy tartym serem i rozkruszoną mozzarellą. W miseczce łączymy razem wodę z mlekiem, doprawiamy pieprzem i ostrą papryka, wylewamy na makaron. Zapiekamy około 40 - 50 minut

Delusional Trine
Cannelloni z porem, mięsem i serem ricotta 159

Bardzo lubię różnego rodzaju makarony, różnego koloru kształtu. Ostatnio kupiłam makaron cannelloni, czyli duże rurki, które wypełnia się nadzieniem i zapieka. Szukałam różnych inspiracji co by tu zrobić, aż natrafiłam na  przepis na cannelloni z porem i szynką. Zmieniłam trochę oryginalny przepis i zabrałam się do roboty, efekt przeszedł moje oczekiwania, nie spodziewałam się aż tak pysznego dania! Składniki(...)średniej wielkości pory pół opakowania makaronu cannelloni 250 g sera ricotta 300 g chudego mięsa wieprzowego 100 ml wody 250 ml mleka 50 g sera tartego gouda Mięso kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na patelni przyprawiając majerankiem, ostrą i słodką papryką. Pory myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w piórka. Dodajemy do mięsa, wlewamy około szklanki wody i dusimy

Delusional Trine
Warsztaty kulinarne Pasta fresca z Cristina Catese 133

wszystkie składniki  z których korzystaliśmy w trakcie warsztatów pochodziły z pobliskiego BioBazaru z Soho Factory. Jak mówi Cristina, jakość produktów jest najważniejsza ! Do ugotowania mieliśmy: świeży makaron jajeczny cannelloni z ricottą i szpinakiem tagliatelle z ragu, czyli mięsnym sosem tortellini z ziemniakami i boczkiem frappe, czyli włoskie faworki z czekoladowym sosem Farsz do cannelloni Ragu do tagliatelle(...)miejscem właśnie dla Was 🍷🍝 ! Na ich  fanpagu na FB  znajdziecie aktualną listę zaplanowanych warsztatów kulinarnych prowadzonych przez Ciristinę i Marco Ghia. Tagliatelle Robi się cannelloni Nasze ciasta się chłodzą ! fot. Anna Kamińska Fot. Akademia Kulinarna Whirlpool

Kulinarne przygody Gatity
CANNELLONI Z FARSZEM MIĘSNYM Z PRZEWAGĄ PAPRYKI I PIECZAREK POD BESZAMELEM 150

nawet kolację, chodź wiem, że nie powinno się jeść takich dań o tak późnych porach, ale jak raz czasem to przecież nic się nie stanie. Ja osobiście jednak podałam cannelloni na obiad.  Palce lizać !  Farsz: mięso wieprzowe np. szynka lub łopatka 0.5 kg. duża papryka czerwona 2 szt. cebula 1 szt.  małe pieczarki(...)łyżeczka natka pietruszki świeżej 2 łyżki Beszamel: mleko 350 ml.  mozzarella 1 kulka sól 1 szczypta pieprz 1 szczypta mąka 2 łyżki masło 3 płaskie łyżki Dodatkowo: makaron cannelloni ok. 200 gram Metoda: 1.  FARSZ: Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju z masłem.  Paprykę i pieczarki obrać. Paprykę pokroić w drobną kostkę, a pieczarki

Kuchnia Paulettes
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą 162

mnie bardzo intensywny. Częste wyjazdy nie pomagają w regularnym prowadzenia bloga. Jest Was coraz więcej na Facebooku i to sprawia, mi przeogromną radość i motywacje! :) Dziś chcę Wam zaproponować cannelloni ze szpinakiem i ricottą. Jest to dość pracochłonne danie, ale opłaca się stać tę chwilkę w kuchni, bo jest przepyszne! Składniki:  -500g szpinaku (u mnie mrożony(...)sera ricotta  -200g makaronu cannelloni (ok. 20 rurek) -1 jajko  -1 ząbek czosnku  -sól i pieprz  -łyżka oleju  -60g tartego parmezanu  Sos pomidorowy:  -600g pomidorów z puszki  -2 ząbki czosnku  -1 cebula  -1 łyżeczka ziół prowansalskich -1 łyżeczka bazylii  -1 łyżeczka ostrej papryki  -2 łyżki

Smakuj życie!
CANNELLONI ZE SZPINAKIEM I SEREM 143

Cannelloni nadziewane szpinakiem i serem to pyszne danie makaronowe. Zapieczone z sosem beszamelowym i posypane parmezanem zasmakuje nie jednej osobie która nie przepada za szpinakiem(...)Składniki :  1 opakowanie rurek 250 g cannelloni Lubella 700 g świeżego szpinaku 300 g twarogu ( można pomieszać z fetą ) 1 szklanka bulionu 3 ząbki czosnku 2 łyżki mąki wymieszane w odrobinie wody sól, pieprz do smaku olej do wysmarowania formy

Kulinarne Fantazje Marioli
Cannelloni nadziewane pieczarkami i serem pod beszemelem. 134

połączenie, o czym mogliście się przekonać  w skandalizującym poście  Maćka (NSA i bomba?!). Ze sporymi wyrzutami sumienia, ale jeszcze większą ochotą spróbowałbym jego dania. Moja zapiekanka to cannelloni nadziewane pieczarkami i żółtym serem, a następnie zapiekane pod beszamelem. Żeby nieco podkręcić serowy smak, dodałam też gorgonzolę. Efekt osiągnęłam, chociaż dla młodszej części rodziny najbardziej podkręciłam zapach. Nie jedli(...)niech żałują. Mnie tam nie przeszkadzało ;) :) Składniki: makaron cannelloni (12-15 rurek) 500 g pieczarek 2 cebule 150 g startego żółtego sera tymianek (u mnie świeży) sól pieprz oliwa  ser gorgonzola (opcjonalnie) sos beszamelowy (3 łyżki masła, 2 łyżki mąki pszennej, 2 szkl. mleka, sól, pieprz, 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej) Wykonanie: Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Następnie

zadanie-gotowanie
Cannelloni z mięsem mielonym i pieczarkami 199

kolejna odsłona makaronu. Tym razem w roli głównej cannelloni. Prosty pomysł na smaczny obiad. Zapraszam do obejrzenia i również samodzielnego wykonania we własnym domu. Składniki: paczka makaronu cannelloni Na farsz: 300 gram szynki wieprzowej 1 pierś z kurczaka 10 małych pieczarek 1 mała cebula 1/2 papryki czerwonej 2 ząbki czosnku sól, pieprz zioła prowansalskie 1 jajko ok. 60 gram sera(...)cukrem, solą i pieprzem do smaku. Gotujemy ok. 10 minut. Na koniec dodajemy ok. 1 łyżeczki ziół prowansalskich. Na spód naczynia żaroodpornego wylewamy cienką warstwę sosu.  Farszem nadziewamy cannelloni (dość ściśle, aby wypełnić całość). Układamy ściśle w naczyniu. Całość polewamy pozostałą częścią sosu. Na wierzch posypujemy startym serem grana padano. Zapiekamy przez 30 minut w temp

tojestpyszne.blogspot.com
Cannelloni z mięsem 109

Cannelloni zapiekane z mięsem mielonym to bardzo smaczne i sycące danie rodem prosto ze słonecznej Italii. Taką mam wielką ochotę pojechać tam, gdzie jest ciepło, wygrzać się na słonecznej plaży. Spróbować smakołyków. No dobra rozmarzyłam się , ale marzenia nic nie kosztują i każdemu wolno marzyć. Mam jednak nadzieję, że kiedyś one się spełnią. Jednak trzeba powrócić do rzeczywistości i walczyć(...)chorobą, gotować, piec i cieszyć się życiem. Nie narzekać, bo nie warto, a do wszystkiego podchodzić z uśmiechem na ustach. Składniki 250 g makaronu cannelloni (rurki do nadziewania) Farsz miesny 500 g mięsa mielonego 1 łyżka masła klarowanego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku sól pieprz Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć posiekaną drobno cebulę i czosnek, a następnie

O kuchni z uczuciem
Cannelloni alla chili con carne . 154

Witajcie :) Moi mężczyźni uwielbiają mięso , więc na obiad zawsze musi być coś z mięsem :)  Dzisiaj przygotowałam cannelloni nadziewane mięsem , przekładane mieszanką warzyw chili con carne którą dostałam od firmy Bonduelle . Do mięsa użyłam przypraw od firmy  Skworcu i  firmy Eco Blik . Zapraszam na pyszne danie :)  Składniki : około 300 g cannelloni  1 kg mięsa mielonego(...)następnie wykładamy drugą warstwę rurek i znowu zalewamy mięsnym sosem . Wierzch posypujemy startym parmezanem . Zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 45/ 50  minut aż rurki będą miękkie . Upieczone cannelloni posypujemy starty parmezanem i smarujemy Remuladą duńską z Folwark . Żaroodporne naczynie wybierzcie takiej wielkości aby wyszły Wam 2 warstwy rurek. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Cannelloni z brokułami pod beszamelem 165

Dzisiaj mam dla Was propozycję na wegetariański obiad. Cannelloni przygotowane w ten sposób jest niezwykle smaczne i sycące. Obiad przygotujecie dosyć szybko i co ważne, danie nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych. Jeśli jeszcze nie wiecie co przygotować na jutrzejszy obiad lub kolację to myślę, że to będzie idealna propozycja. ok 14 rurek cannelloni 3 łyżki oliwy z oliwek Farsz(...)dusić pod przykryciem do rozmrożenia. Dodać posiekany czosnek, ostudzić. Brokuł, szpinak i fetę dokładnie wymieszać, doprawić do smaku pieprzem. Nie trzeba solić bo feta jest wystarczająco słona. Surowe rurki cannelloni nadziewać farszem i układać w naczyniu żaroodpornym natłuszczonym oliwą. Beszamel: w rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i mieszając zrobić jasną zasmażkę. Wlać mleko i energicznie mieszając miotełką doprowadzić do wrzenia

Smakołyki Asi
Cannelloni z mięsem i pieczarkami w sosie beszamelowym 136

Makaron w kształcie rurek nadziewany mielonym mięsem i pieczarkami. Zapiekany w sosie beszamelowym. Całość posypana żółtym serem. Podawane w kokilkach. Dietetyczne to nie jest, ale smaczne na pewno!  Cannelloni zazwyczaj się nie gotuje. Ja jednak gotowałam go przez 3 minuty, żeby zmiękł i dał się przekroić na pół. Można z tego zrezygnować i nafaszerować rurki w takiej długości jakie(...)zrobić podwójną porcję sosu beszamelowego, żeby rurki były całkowicie zamoczone. Moje były na wierzchu chrupkie, bo nie zostały pokryte w pełni sosem. Składniki na 2 porcje: 12 rurek makaronu cannelloni 500 g mięsa z łopatki wieprzowej (zmielonego) 1 mała cebula 120 g pieczarek 70 g startego żółtego sera 1 jajko 30 g startego żółtego sera 3 łyżki oleju oregano natka

Moja Galeria Smaku
Cannelloni ze szpinakiem, pieczarkami i papryką 303

Pewnie znacie już cannelloni i robiliście z niego dużo przysmaków a dziś zapraszam na mój przysmak. Cannelloni to oczywiście duże grube rury makaronowe idealne do nadziania. A czym je nadziejecie to już Wasz smak i nastrój Wam podpowie. Jeśli jednak spodobał się mój pomysł to zapraszam do skosztowania. Cannelloni ze szpinakiem, pieczarkami i papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jarskie cannelloni ze szpinakiem pod beszamelem 102

Louisa de Béchameil, markiza de Nointel. Utarło się przekonanie, że ten przepis powinien znać każdy, kto chce zgłębić tajniki sztuki kulinarnej. Sos beszamelowy to podstawa wielu klasycznych potraw. Cannelloni czyli tradycyjny francuski makaron został wymyślony przez Nicola Federico w Neapolu w 1907 roku, podczas pracy w restauracji La Favorita w Sorrento. Początkowo nazywany był strascinati, ale swoją popularność zyskał(...)później, już pod nazwą cannelloni. Składniki: 1 opakowanie rurek cannelloni 1 kg szpinaku 20 dag twarogu 2 jajka 10 dag żółtego sera Sól Pieprz Tłuszcz do formy Na sos beszamelowy: 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 2 szklanki mleka 10 dag startego sera Sól liść laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Szpinak ugotować przez

Tradycyjna Kuchnia
Cannelloni z kaszą gryczaną, serem korycińskim i grzybami 165

Kochani , w ten deszczowy dzień, podaję Wam bardzo smaczny i dietetyczny przepis na cannelloni. Jest to wersja wegetariańska, gdyż w rurkach nie ma mięsa, jak w klasycznym przepisie na włoskie cannelloni. Ale do rzeczy. Do zrobienia wyjątkowego farszu o nieziemskim smaku leśnych grzybów, użyłam sera korycińskiego swojskiego Czesławy Zarzeckiej . Ten ser posiada Świadectwo Jakości wydane przez Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej(...)Artykułów Rolno-Spożywczych oraz logo Chronione Oznaczenie Geograficzne. Do sporządzenia tej potrawy użyłam składniki ser koryciński swojski  z suszonym borowikiem Czesławy Zarzeckiej suszone leśne grzyby cannelloni Arrighi od  Index Food oliwa z oliwek OLITALIA Index Food kasza gryczana w woreczkach pieprz ziołowy  Skworcu Ziołowo Mi!- ziarenka prażone od Ziarenkowo ser topiony grzybowy  Lactima masło sól śmietana

Z Kuchni Do Kuchni