cannelloni - 394 przepisów (strona:11/27)

Czarodziejska Zapiekanka 141

papryka czerwona ·        4 ogórki konserwowe ·        10 dag sera żółtego ·        350 g cannelloni ·        brokuł Składniki na sos: ·        2 łyżki masła ·        2 łyżki mąki pszennej(...)zgęstnieje i rozpuści się ser. 4.    Połową sosu smarujemy rurki makaronowe. 5.    Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i układamy na przemian z pozostałymi cannelloni. 6.    Wierzch smarujemy pozostałym sosem i posypujemy pokrojoną drugą połową papryki. 7.    Zapiekamy w piekarniku 40 minut w 180 ° C. 8.    Gotowe. 9.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Rurki nadziewane mięsem 83

mięsem Składniki Farsz: 500g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sos: 1 puszka pomidorów 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 i 1/2 szklanka wody oregano Dodatkowo: makaron cannelloni oliwa do smażenia ser żółty natka pietruszki do posypania Wykonanie Cebulę z czosnkiem drobno kroimy i przesmażamy na oliwie. Następnie dodajemy mięso mielone, doprawiamy przyprawami i smażymy(...)Surowe rurki cannelloni nadziewamy przygotowanym farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym. W międzyczasie blendujemy pomidory z puszki z koncentratem i wodą. Doprawiamy szczyptą oregano. Tak przygotowanym sosem zalewamy ułożone w naczyniu rurki wypełnione farszem – sos powinien zakrywać rurki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok. 40 minut. 10 minut przed wyjęciem, posypujemy startym serem i zapiekamy. Przed podaniem

Alle Dobre!
Gołąbkowe rurki 240

jajko ·        ½ kapusty ·        2 duże marchewki ·        250 g cannelloni ·        200 g przecieru pomidorowego ·        ½ szk. śmietany 12% ·        2 łyżki ketchupu(...)miski, dodajemy ugotowany ryż, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką, wsypujemy majeranek. Następnie dodajemy ¼ główki kapusty poszatkowanej i dokładnie mieszamy. 2.    Tak przygotowanym farszem napełniamy rurki cannelloni i układamy w naczyniu żaroodpornym. 3.    Przygotowujemy sos przecier pomidorowy mieszamy ze śmietaną i jedną szklanką wody. Sosem polewamy rurki makaronowe. 4.    Marchew obieramy myjemy, ścieramy

Kulinarna Chwila
Zapiekanka makaronowa z chorizo, papryką i fasolą pod beszamelem 170

minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Zapiekanka makaronowa w sosie śmietanowym z mięsem mielonym, papryką i cukinią → Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem, szpinakiem i mozzarellą → Cannelloni ze szpinakiem i ricottą → Lazania ze szpinakiem, ricottą i gorgonzolą → Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami Artykuł Zapiekanka makaronowa z chorizo, papryką i fasolą pod beszamelem pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Szpinakowe cannelloni z kurczakiem w sosie pomidorowym 144

Aromatyczne cannelloni przekładane zdrowym szpinakiem połączonym z intensywnym smakiem czosnku i greckiego sera, z dodatkiem sosu z dojrzewających w słońcu pomidorów. Całość gotowego obiadowego dania dopełnia dodatek kurczaka. Składniki: Farsz: 32 rurki makaronu cannelloni 900g mrożonego szpinaku 500g fileta z kurczaka 180g sera fety 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka bazylii szczypta gałki muszkatołowej 3 łyżki

Szalona Kuchnia Eweliny
Lazania ze szpinakiem, ricottą i gorgonzolą (lasagne agli spinaci, ricotta e gorgonzola) 125

mozzarellą i parmezanem. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 45 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Lazania z sosem bolońskim (lasagne bolognese) → Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami → Tagliatelle ze szpinakiem, kurczakiem i gorgonzolą → Cannelloni ze szpinakiem i ricottą → Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem, szpinakiem i mozzarellą

Oryginalny smak
Cannelloni faszerowane łososiem, przekąska na zimno 240

jeszcze mniej zjada się go w Chinach 0,8 kg. A to właśnie z Chin do Europy przywędrowała ta potrawa, mowa oczywiście o spaghetti. Składniki: 10 szt (rurek) makaronu cannelloni 200 gram wędzonego łososia mały pęczek koperku 4 łyżki ciecierzycy z puszki 1 opakowanie serka wiejskiego 8 szt suszonych pomidorów 1 łyżka musztardy miodowej Przygotowanie: Makaron cannelloni gotujemy kilka minut

Życie zaczyna się w kuchni
Muszle z ricottą, szpinakiem i mięsem 124

Muszle z ricottą, szpinakiem i mięsem Przeglądając ostatniego KUKBUKA spodobał mi się przepis na canelloni z ricottą szpinakiem i mięsem. Postanowiła go delikatnie zmodyfikować np. zamiast makaronu canelloni użyłam conchiglioni (bo akurat taki miałam w domu : )) i oto co z tego wyszło: Danie jest na prawdę wyśmienite. Wypróbujcie: Składniki potrzebne do przygotowania muszli

Gotuj Się Kto Może
Cannelloni z mięsem mielonym 156

żadnego efektu WOW! Jak możecie zobaczyć - rurki klapnięte ;) Ale smakowało na szczęście tak, jak miało smakować. Składniki: na 4 porcje większe lub 6 mniejszych ok. 15- 20 rurek cannelloni 1 kulka mozzarelli (ok. 120 g) 500 g mielonego mięso wieprzowo-wołowego (lub tylko jednego gatunku) 1 cebula 2 ząbki czosnku 350 g passaty pomidorowej (1 kartonik) 2 łyżki koncentratu pomidorowego(...)topimy w rondelku, dodajemy mąkę i chwilę razem podsmażamy.  Wlewamy mleko i ciągle mieszając (aby nie powstały grudki) doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy gałką muszkatołową i solą.  Makaron cannelloni obgotowujemy w osolonej wodzie przez kilka minut (powinien pozostać mocno al dente ) .   Odcedzamy i: Albo nadziewamy sosem z  mięsem mielonym i układamy poziomo rurka obok rurki w naczyniu

bistro mama
Kurczak na kilka sposobów 238

dłużej, wtedy jest ono najlepsze. Dzisiaj mam dla was zbiór przepisów na dania obiadowe z kurczakiem.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak w sosie miodowo musztardowym Kurczak w białym winie Cannelloni z kurczakiem Cannelloni z kurczakiem barbecue Kurczak w czosnkowym sosie Kurczak zapiekany z ananasem Kurczak w miodowym sosie Naleśniki zapiekane z kurczakiem Szaszłyki z kurczaka na grilla Kurczak zapiekany

Delusional Trine
CANNELLONI NADZIEWANE SEREM I SZPINAKIEM 192

Cannelloni nadziewane serem i szpinakiem jest świetnym, niecodziennym przepisem. Rurki makaronowe nadziane twarożkiem i szpinakiem, zapieczone w sosie beszamelowym z żółtym serem. Danie bardzo smaczne.      SKŁADNIKI : 1 popakowanie makaronu cannelloni 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1 cebula 300-400 g szpinaku ( może  być mrożony ) 400 g sera ricotty ( lub twarogu ) sól, pieprz do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
Cannelloni z grzybami leśnymi 247

Składniki: 1 opakowanie makaronu cannelloni 1 filet z kurczaka około 1,5 szklanki odgotowanych grzybów leśny, u mnie podgrzybki 1 cebula 2 łyżki masła 10 dkg sera żółtego 1 sos uniwersalny … Czytaj dalej Cannelloni z grzybami leśnymi

czarrna od kuchni
Parpadelle, fusilli, rigatoni, fiocchi... Poznaj rodzaje włoskich makaronów 185

PizzaPortal.pl, dla 54 proc. Polaków kuchnia włoska jest jedną z ulubionych. Chociaż wśród zamawianych dań króluje przede wszystkim pizza, sporą popularnością cieszą się dania makaronowe. Spaghetii bolognese, spaghetti carbonara, cannelloni czy lasagne to kilka przykładów potraw w roli głównej z makaronem. Kuchnia włoska, czyli makaronowy zawrót głowy Kuchnia włoska stanowi prawdziwe bogactwo makaronów. Poszczególne rodzaje różnią się między sobą(...)tylko wielkością, kształtem czy ogólnie wyglądem. Różnica polega również na ich zastosowaniu. Trudno bowiem wyobrazić sobie klasyczny sos bolognese serwowany z makaronem cannelloni, a pesto podawane z makaronem orzo. Spaghetti Spaghetti to makaron, który stanowi podstawę kuchni włoskiej. Doskonale znany również w Polsce, serwowany jest z gęstymi sosami, np. bolognese. Świetnie smakuje również jako dodatek do śmietanowej carbonary czy pesto

Tradycyjna Kuchnia
Cannelloni z mięsem mielonym, cukinią i cyklanterą 195

łagodnym smaku na pograniczu  groszku i papryki.  Nawet warstwowy sos jest biało-czerwony :) Całość zgrała się niesamowicie. Danie warte wypróbowania! #MyVictorinox  Składniki: 25 dag makaronu cannelloni ½ kg mielonego mięsa z szynki 1 biała papryka 1 młoda cukinia 4 sztuki cyklantery 10 dag sera emmentaler lub gruyere 1 jajko 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy(...)smaku ziołami, solą oraz pieprzem. Wbić jajko, dodać starty ser i wymieszać.  W naczyniu żaroodpornym na dnie wyłożyć sos pomidorowy do spaghetti, równomiernie rozprowadzić. Suche rurki do cannelloni nadziewać przygotowanym farszem, ułożyć na sosie pomidorowym każdą obok siebie. Przygotować beszamel: Masło roztopić w rondelku, wsypać mąkę i energicznie mieszać trzepaczką, chwilę przesmażyć, powoli wlewać mleko cały czas mieszając

Wanilia i Kardamon

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję