Buraczki z gruszką 145Czasami w pośpiechu "majstrujemy" jakieś obiady i brakuje nam surówki...Przychodzę z odsieczą na mega prostą i smaczną surówkę pasującą do wszelakich mięs pieczonych, duszonych
R'n'G Kitchen
Przepis na makaron z serca palmy z pesto z buraka 109Jak przygotować makaron z serca palmy? Zobacz przepis na makaron z serca palmy z pesto z orzechami nerkowca, rukolą i burakiem. To pomysł na prosty obiad
Via Gusto
Barszcz czerwony ( na bogato ). 131Składniki : około 70 dkg buraków ćwikłowych 3 l wody 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek pora kawałek selera 1 mniejsza cebula kilka ząbków czosnku
Przepisy i porady kulinarne
18 przepisów na nowoczesne sałatki warstwowe 170Szukasz przepisów na nowe sałatki? Zobacz ten zbiór najlepszych pomysłów na nowoczesne sałatki warstwowe . Te sałatki zaskakują swoim wyglądem oraz smakiem, a dodatkowo są proste i
Via Gusto
Śledzie z ziemniakami i buraczkami 94Sałatka śledziowa w nieco innym wydaniu, bo z dodatkiem ubitej kremówki. Dziwne? Mojej rodzinie ta propozycja nie przypadła do gustu i żałuję, że powiedziałam im wcześniej
Smaki Na Talerzu
Barszcz czerwony ,,dojrzewający” 139przygotować wcześniej bo przecież tak musi być. Do uszek, do krokietów, do pasztecików, do picia samego – jest przepyszny i obowiązkowy na Święta. Składniki (na 5-6 porcji): 2kg buraków 4 marchewki 2 pieruszki kawałek selera 1 mały por 3 cebule 4 liście laurowe 20g suszonych grzybów – użyłam podgrzybków 10 ziaren ziela angielskiego łyżka miodu 5 ząbków czosnku(...)stawiamy na ogień do zagotowania. Gdy zacznie się gotować, zmiejszamy ogień na mały i gotujemy pod przykryciem około 15 minut. W międzyczasie obieramy warzywa – marchewki, seler, pietruszki, buraki oraz 2 cebule – jedna niech zostaje nieobrana. Warzywa wkładamy do garnka. Pora przekrawamy na pół i dokładnie myjemy. Wraz z cebulą tą w skórce opalamy – jeśli
Smaczna Strona
Zakwas na barszcz 117Zakwas musi postać około tygodnia. Nastawiam go tydzień przed Wigilią W internecie można znaleźć dużo przepisów. Ja robię prosto, jak poniżej. Co nam trzeba? 3 średnie
Latosiowydom
Sałatka z halloumi i gruszką 93pieczoną papryką Sałatka z kalafiora Sałatka z ziemniakami i makrelą Sałatka z halloumi Sałatka z tortellini Sałatka z grillowanym kurczakiem SAŁATKA Z HALLOUMI I GRUSZKĄ Przygotowanie : 10 minut + przygotowanie buraków Ilość porcji : 2 SKŁADNIKI: – 2 gruszki – 2-4 ugotowane lub upieczone buraki – 100-150 g sera halloumi – opcjonalnie listki roszponki lub rukoli – sos: 2 łyżki oliwy
nietylkopasta.pl
Coleslaw z ananasem 126czego zrobiłam coleslawa z ananasem. No i po co ten ananas. A dobra, już wiem, zrobiłam go do pieczonego gulaszu wieprzowego. I nie chcąc znowu jeść go z burakami, pomyśleliśmy z My, że może warto byłoby zrobić do niego coleslawa. Po co ten ananas? A dla odmiany. I powiem Wam, że to była świetna odmiana. Ananas nie był jakoś(...)doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wszystko można wymieszać dłońmi, jednocześnie jeszcze raz ugniatając całą zawartość miski. Gotową surówkę wkładamy do lodówki na minimum 3h. Podobne przepisy: Coleslaw z burakami Coleslaw z kapusty pekińskiej Coleslaw z młodej kapusty Coleslaw Surówka z białej kapusty z ziołami Artykuł Coleslaw z ananasem pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovy
Jaki zrobić obiad w listopadzie? Ponad 20 przepisów 327Listopadowe obiady to głównie rozgrzewające dania z sezonowymi składnikami. Zobacz ponad 20 przepisów na obiad w listopadzie, w którym na stołach królują grzyby, kapusta, dynia, buraki
Via Gusto
Słów kilka o polskich potrawach wigilijnych 128rodzinne. Są to potrawy, które odzwierciedlają historię i kulturę Polski oraz ducha polskiej Wigilii. Niektóre z najbardziej znanych polskich potraw wigilijnych to: Barszcz czerwony – czerwona zupa z buraków, podawana z uszkami (małymi pierożkami) nadziewanymi grzybami lub kapustą. Karp smażony – ryba smażona na patelni w panierce z mąki i jajka, podawana z sosem chrzanowym lub ćwikłowym (z buraków i chrzanu). Pierogi – pierożki z ciasta drożdżowego lub kruchego, nadziewane różnymi farszami, takimi jak ser, kapusta, grzyby czy owoce. Kapusta z grzybami – duszona kapusta kiszona z suszonymi grzybami leśnymi, podawana jako dodatek do innych dań. Makowiec – rolada z ciasta drożdżowego lub francuskiego, nadziewana masą z maku, cukru i miodu, posypana lukrem i bakaliami. Jeśli chcesz dowiedzieć
ProstePesto.pl
Buraczki z jabłkiem 263Buraczki to doskonały dodatek do kotletów mielonych z ziemniakami czy kaszy z sosem mięsnym. Jedni lubią zasmażane inni na zimno. Ja tym razem stawiam na te
Emskie Smaki
Wegański łosoś – PRZEPIS na wege filet z łososia 133mieszance różnych składników, a następnie odpowiednio opanierować i usmażyć. Z czego zrobić marynatę do wege „łososia”? Do marynaty potrzebujesz: kostkę rosołową, sos sojowy, nori, ocet ryżowy, ketchup, buraki, czosnek, wegański majonez. Dokładny przepis na wegańskiego „łososia” znajdziesz poniżej. Sprawdź również inne przepisy na wegańskie zamienniki mięsnych dań: wegańska „pierś z kurczaka” bitki(...)składniki 360-400 g tofu naturalnego 250 ml wody 1 warzywna kostka rosołowa 3 łyżki sosu sojowego 4 arkusze nori 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka ketchupu 1 gotowany burak (około 100 g) 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego lub 1 ząbek czosnku 1 łyżka wegańskiego majonezu Dodatkowo: 1 arkusz nori kilka łyżek mąki kukurydzianej do obtoczenia olej do smażenia przygotowanie
Via Gusto
Wegański łosoś – PRZEPIS na wege filet z łososia 132mieszance różnych składników, a następnie odpowiednio opanierować i usmażyć. Z czego zrobić marynatę do wege „łososia”? Do marynaty potrzebujesz: kostkę rosołową, sos sojowy, nori, ocet ryżowy, ketchup, buraki, czosnek, wegański majonez. Dokładny przepis na wegańskiego „łososia” znajdziesz poniżej. Sprawdź również inne przepisy na wegańskie zamienniki mięsnych dań: wegańska „pierś z kurczaka” bitki(...)składniki 360-400 g tofu naturalnego 250 ml wody 1 warzywna kostka rosołowa 3 łyżki sosu sojowego 4 arkusze nori 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka ketchupu 1 gotowany burak (około 100 g) 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego lub 1 ząbek czosnku 1 łyżka wegańskiego majonezu Dodatkowo: 1 arkusz nori kilka łyżek mąki kukurydzianej do obtoczenia olej do smażenia przygotowanie
Via Gusto