buraki - 8865 przepisów (strona:184/591)

Risotto z buraczkami 114

Zapraszam Was serdecznie po przepis na risotto z buraczkami. Zobacz też: Sałatka z burakami i kozim serem Tarta buraczkowa z jarmużem i wędzonym twarogiem Botwinka – zupa z młodych buraków Przepis na risotto z buraczkami Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 30 minut Składniki średnia cebula szklanka ryżu do risotto 100 ml białego wytrawnego wina 0,7 l bulionu

Kuchnia Bazylii
Sok z buraków 923

Domowy sok z buraków to super pyszny i bardzo zdrowy napój dla całej rodziny. Sok z buraka oraz jabłek i marchwi to najlepsze połączenie smaków. Przepis jest bardzo prosty i sprawdzony a sam sok przepyszny! - prosty do zrobienia i super pyszny - bardzo zdrowy, świeży sok z buraków i nie tylko - świetne połączenie trzech smaków z owoców i marchwi

AniaGotuje.pl
Sałatka z buraczków i papryki 421

papryki zamknięta w słoikach na zimę… i nie tylko zimę ;-) Z przepisu Mamci :) Sałatka z buraków i papryki – Składniki Składniki na sałatkę: ok. 3 kg buraków ok. 1 kg czerwonej papryki ok. 0,5 kg cebul The post Sałatka z buraczków i papryki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Prosty chłodnik litewski 135

wody 1 pęczek koperku 2 ogórki 4 jajka sól Buraki obrać, pokroić w słomkę, Łodygi i liście pokroić. W garnku zagotować wodę, do gotującej się wody wrzucić buraki, gotować na małym ogniu około 4 minut, dodać liście i łodygi, posolić lekko, gotować jeszcze ze 3 minuty. Ostudzić. Ogórki pokroić w słomkę. Koperek posiekać. Botwinę wymieszać z kefirem

Obiad gotowy
Letni barszcz z ogórkami kiszonymi 139

barszczem a ogórkową i tak naprawdę jedząc nie wiadomo do której z tych zup jest bardziej zbliżony smak. Najważniejsze, że smakuje i robiłam już ją parę razy, raz na burakach raz na botwince. Wychodzi podobnie, tyle że buraki są większe więc mniej ich zużywamy i łatwiej nam się je obiera po upieczeniu. Tak więc polecam. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Przepisy na letnie sałatki 233

kuskusem i warzywami 2. Sałatka makaronowa z mozzarellą i suszonymi pomidorami 3. Sałatka Waldorf z krewetkami. Shrimp Waldorf Salad. 4.Sałatka z panierowanym kurczakiem 5.Sałatka z jajkiem i burakiem 6.Błyskawiczna sałatka owocowa 7.Sałatka Kaki i mozzarella a’la caprese 8Sałatka z melonem, szynką i rukolą 9.Sałatka z awokado, granatem i mandarynkami 10Sałatka z awokado, pomidorami(...)awokado, boczkiem i jajkiem w koszulce 12.Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i awokado 13.Sałatka chlebowa 14.Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem 15.Włoska sałatka makaronowa 16.Sałatka z buraka, rukoli i sera pleśniowego 17.Sałatka z ryżem i warzywami 18.Sałatka z jajkiem i warzywami 19. Sałatka z anchois 20.Sałatka z buraka i jabłka 21.Carpaccio z buraka 22.Sałatka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chłodnik z kiszoną botwinką 161

przepisy na chłodniki: Pomidorowy chłodnik z chrupiącym boczkiem Chłodnik z jarmużem Chłodnik z cieleciną Chłodnik Gazpacho z pieczoną papryką Chłodnik z pieczonych buraków z fetą Chłodnik z pieczonych buraków Botwinka na zakwasie buraczanym Szpinakowy chłodnik Chłodnik z botwinki z zakwasem buraczanym Chłodnik z kiszoną botwinką Czas przygotowania: 20 minut Składniki: botwinka kiszona w maślance 400 ml gęstego jogurtu

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z burakiem 277

Składniki: 2 ugotowane buraki 50 g roszponki lub rukoli ok. 70 g sera feta garść orzechów włoskich sól, pieprz oliwa sok z cytryny Przygotowanie: Obrane buraki pokroić w kostkę razem … Czytaj dalej Surówka z burakiem

czarrna od kuchni
Barszcz zabielany z wkładką 147

kawałkami warzyw, ziemniaków lub\i fasolą. U mnie wersja na bogato z julienkami warzyw, ziemniakami i czerwoną fasolą. A Ty? Jaką wersję barszczu lubisz najbardziej? Składniki: 400 g buraków 250 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 2 l wody 0,5 szklanki zakwasu burakowego 0,5 szklanki śmietanki 18% sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki mąki 1 łyżeczka cukru(...)cukrem i solą, dodać mąkę, śmietankę, dokładnie wymieszać i wlać do wywaru. Do smaku dodać pieprz i zakwas burakowy. Wersja z warzywami i dodatkami:  Będą potrzebne 2 garnki. Buraki i włoszczyznę obrać i podzielić na dwie części. Pierwszą część pokroić w talarki, gotować w osolonej wodzie (1 litr) do miękkości. Następnie wywar przecedzić. Drugą część warzyw pokroić

Mój pomysł na
Zdrowe, różowe pancakes 224

szklanki ksylitolu/erytrolu  6 łyżek (lub więcej) soku z buraków Przygotowanie: Mąkę przesiać, jaja roztrzepać, wymieszać z jogurtem/maślanką i pozostałymi składnikami. Dodać masło i sok z buraka. Odstawić na co najmniej 10-20 minut. Smażyć na suchej patelni, na małym ogniu. Podawać z ulubionym dżemem, owocami, czekoladą

Czarnawisienka
Buraczki pieczone z cebulą i olejem konopnym 119

upieczone buraki (tu zerknijcie na przepis - klik )  1 cebula 3-4 łyżki oleju konopnego 1-2 łyżeczki octu balsamicznego/soku z cytryny cukier/miód (opcjonalnie) sól, pieprz Upieczone buraki należy obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a cebulę drobno posiekać. Całość wymieszać z olejem i doprawić do smaku za pomocą octu/soku z cytryny, opcjonalnie cukru/miodu oraz

Di gotuje
Sałatka z pieczonym burakiem, pomarańczą i serem bałkańskim 129

kolację. Dziś z kolei nieco skromniejsza wersja, świetna jako dodatek do dania głównego lub zdrowa pożywna przekąska. Sałatka jest skromniejsza, ale za to po brzegi wypełniona intensywnymi smakami. Pieczony burak połączony z soczystymi owocami, do tego wytrawny ser bałkański i przyjemnie chrupiące orzechy. Całość dopełniona pysznym sosem, lekko słodkim, z fajnym posmakiem sezamu. Nie muszę chyba dodawać, że poza smakiem(...)sałatka dostarczy nam mnóstwa witamin i wartości odżywczych? ;) SAŁATKA Z PIECZONYM BURAKIEM, POMARAŃCZĄ I SEREM BAŁKAŃSKIM Składniki na jedną porcję sałatki 2 duże garście szpinaku Mały upieczony burak Pół pomarańczy Pół gruszki Kawałek sera typu bałkańskiego (nieco mniej słody niż sery feta) Orzechy włoskie Kiełki jarmużu Oregano Sos Łyżka jogurtu naturalnego Pół łyżeczki pasty tahini Pół łyżeczki miodu Upieczonego buraka

HealthyCreations
Sałatka z buraków i cebuli 98

sosie musztardowym. Oesu, petarda. Składniki: 4 średnie buraki 1 cebula 1 łyżeczka octu winnego pół łyżeczki cukru sól pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego (ja użyłam z pierwszego tłoczenia) Buraki gotujemy w skórkach do miękkości, obieramy i ścieramy na tarce na największych oczkach, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich pokrojoną w drobną kostkę cebulę, ocet, cukier, sól, pieprz

Kardamonovy