5-6 filetów śledziowych a'la matjas w oleju1 duża cebula 3 ogórki konserwowe 3 ugotowane ziemniaki3-4 ugotowane burakimajonez 3 jajka na twardobiały pieprzFilety śledziowe pokroić w dość grubą kostkę. Cebulę drobno posiekać. Ogórki i ziemniaki pokroić w drobną kostkę. Buraki starkować na tarce o dużych oczkach, natomiast jajka na tarce o małych oczkach.Na dnie szklanego (najlepiej przeźroczystego, ponieważ widać wtedy efekt warstw) naczynia układać po kolei:- śledzie- cienką warstwę majonezu- pieprz- ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...