wieprzowina w burgerach amerykańskich Burgery amerykańskie z szarpaną wieprzowiną to propozycja dla osób, które cenią sobie doskonały smak mięsa w połączeniu z pyszną pszenną kanapką. Domowy kebab drobiowy w bułce z własnego wypieku Swojski kebab w bułce od podstaw. Chrupiący chleb turecki z sezamem wypełniony mięsem z kurczaka, sałatką i pikantnym sosem czosnkowym. Amerykańskie burgery z soczystą wołowiną Amerykańskie burgery
ProstePesto.plsosu ciemnego do pieczeni · 1 jajko · Olej do smażenia · 2 łyżki bułki tartej · 2 łyżki śmietany 12% · 1 łyżeczka papryki ostrej · Sól(...)łyżka majeranku · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładamy do miski, doprawiamy solą, papryką ostrą, majerankiem, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tarta, wlewamy śmietanę i wyrabiamy. Następnie robimy duże okrągłe kotlety, spłaszczamy i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu. 2. Pieczarki kroimy w plastry, prużymy
Kulinarna Chwilapieczenia – 2 łyżeczki soda oczyszczona – ½ łyżeczki cynamon – 1 łyżeczka jajka – 4 szt sól – szczypta cukier – 2 szkl margaryna stopiona – 250 g marchew starta – 2 szklanki tłuszcz do formy bułka tarta KREM: serek mascarpone - 400 g masło - 250 g cukier puder - 4 łyżki kakao - 2 łyżki CIASTO: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie wlewać przestudzony tłuszcz i wsypywać produkty(...)suche wcześniej przesiane i dalej ucieramy. Na końcu dodajemy starta marchewkę na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Mieszamy razem z ciastem. Tortownicę smarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą bułką, przekładamy do niej ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku 180stC przez 60 minut. Po całkowitym wystygnięciu ciasto przekroić na 3 części. KREM: Masło miękkie zmiksować z cukrem pudrem, następnie dodajemy serek macarpone
przepisy- MilkiNALEŚNIKI – Mleko – 500 ml – Woda – 100 ml – Mąka typ 550 – 280 g – Jajka – 2 sztuki – Masło rozpuszczone 50g – Sól szczypta – Oliwa do nacierania patelni DO PANIEROWANIA – Jajko / lub 2 – Bułka tarta PRZEPIS: 1. Składniki na naleśniki zmiksuj na gładką masę, wylewaj porcję ciasta chochlą na patelnię, rozprowadź równo poruszając patelnią. Gdy naleśnik się zarumieni odwróć na drugą stronę. Tak usmaż(...)NALEŚNIKI: – Mleko – 500 ml – Woda – 100 ml – Mąka typ 550 – 280 g – Jajka – 2 sztuki – Masło rozpuszczone 50g – Sól szczypta – Oliwa do nacierania patelni DO PANIEROWANIA: – Jajko - 2 sztuki – Bułka tarta Instructions Składniki na naleśniki zmiksuj na gładką masę, wylewaj porcję ciasta chochlą na patelnię, rozprowadź równo poruszając patelnią. Gdy naleśnik się zarumieni odwróć na drugą stronę. Tak usmaż wszystkie
globuskulinarnysmaku. Urozmaicenie klasycznie gotowanego kalafiora. Ja zajadałam samego, a mąż w towarzystwie ziemniaków i schabowego 😃 Polecam gorąco! Składniki: kalafior 2 jajka sól pieprz szczypta słodkiej i ostrej papryki bułka tarta do panierowania Wykonanie: Kalafiora gotujemy około 10-15 minut w lekko osolonej wodzie. Gotujemy do momentu, kiedy widelec będzie nam w niego wchodził stawiając lekki opór. Lekko studzimy(...)czym kroimy na 1 cm plastry. Jajka roztrzepujemy, dodajemy sól, pieprz, obie papryki. Plastry kalafiora moczymy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor
Walijskie Pichceniełyżka cukru trzcinowego – 2 łyżeczki drożdży instant – 2 łyżeczki soli – 1 jajko – 25 g masła – słonecznik do posypania – tłuszcz do smarowania formy – bułka tarta do posypania formy Do miseczki wsypujemy drożdże, cukier i 100 ml ciepłej wody oraz dodajemy 3 łyżki mąki mieszamy i odstawiamy na 15 minut by drożdże zaczęły pracować. Mąki(...)ciasta formujemy kulkę, miskę przykrywamy folią spożywcza i ściereczką. Miskę odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę lub do momentu aż ciasto podwoi swoją objętość. Keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Do formy przekładamy ciasto na chleb, wyrównujemy i posypujemy słonecznikiem. Odstawiamy na kolejne 30 minut by ciasto odpoczęło. Piekarnik nastawiamy na 190°C i pieczemy chleb przez
Zdrowy Styl Joannyoleju 250 g mąki pszennej 2 czubate łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 średnie dojrzałe banany 1 szczypta soli Dodatkowo: margaryna do wysmarowania keksówki bułka tarta do wysypania keksówki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Do dużej misy wlać białka, ubić je na sztywno ze szczyptą soli. Następnie, cały czas miksując(...)wmieszać szpatułką. Trzy banany obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wmieszać je w ciasto. Czekoladowe ciasto z bananami przelać do keksówki ( 10/30 cm ) natłuszczonej margaryną i wysypanej bułką tartą. Na wierzchu ułożyć obranego i przekrojonego na pół banana. Czekoladowe ciasto z bananami na białkach wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C , piec z termoobiegiem 55-60 minut
niecodziennikparytego przepisu, a następnie zachęcam do samodzielnego wykonania. Składniki: 2 filety z kurczaka 3 łyżki sosu czosnkowego 5 łyżek bułki tartej sol, pieprz Przygotowanie: Filety oczyszczamy, „polędwiczki” odkrawamy. Mięso nakłuwamy, obtaczamy w sosie czosnkowym (gotowym, choć na leniwca pasuje gotowiec ;) ) z dodatkiem soli i pieprzu. Takie(...)danie najlepiej przygotować dzień wcześniej, wtedy smaki przegryzą się. Jak już mięso wyjmiemy z marynaty, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Całość podajemy z ulubionymi dodatkami. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenSładniki: polędwiczki kurczaka 1 kg, jajka 3 sztuki "L", olej rzepakowy 3 łyżki, przyprawa pikantna do kurczaka 1 opakowanie, ser żółty starty 20 dag, tarta bułka 1,5 szklanki, olej rzepakowy 3/4 szklanki do smażenia Do większej miski wbić jajka, wlać olej rzepakowy, dodać przyprawę pikantną do kurczaka, wsypać wiórki sera żółtego. Polędwiczki opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, na desce delikatnie(...)rozbić, włożyć do marynaty i dokładnie wymieszać. Polędwiczki obtaczać w tartej bułce, kłaść na patelnię z gorącym olejem, wlać resztę marynaty, smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu - bardzo szybkie danie z patelni, marynata jajeczna z serem żółtym idealnie pasuje do polędwiczek, smaczne danie na ciepły obiad lub na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszne i puchate bułeczki orkiszowe, na zdjęciu rwane jeszcze gorące - później smarowane masłem i maczane w domowej konfiturze wiśniowej. W przepisie podane jest jajko do posmarowania bułek przed pieczeniem i posypaniem ziarnami - jak to ostatnio czasem przy niedzielach niehandlowych bywa, ostatnie jajka zużyłam do ciasta, więc wierzch bułek zwilżałam wodą i ziarna dociskałam. Trzymały się, jednak jeśli będziecie piec - upewnijcie
Kocham..lubię..gotuję..nasz stały patent na robienie burgerów i pulpetów z mięsa mielonego, które dzięki temu są zdrowsze, bo kasza jest zdrowa, a poza tym pełni ona funkcję spoiwa, zastępując zarówno bułkę tartą, jak i jajko. Nie kręć nosem, jeśli nie lubisz kaszy – jest ona zupełnie niewyczuwalna w pulpetach. Zawsze możesz też zrobić pulpety w klasyczny sposób i dodać do mięsa pół(...)szklanki bułki tartej oraz jajko. Nasza zupa toskańska zawiera jeszcze jeden niekanoniczny składnik, jaki podpatrzyliśmy w serwisie Eatwell101.com – suszone pomidory z zalewy. Dodane do zupy nadają jej wspaniałego, kwaskowatego posmaku. Naprawdę warto je wrzucić. Zupa toskańska z pulpetami jest łatwa do zrobienia, jedyna rzecz wymagająca zachodu to pulpety właśnie. Plus jest taki, że nie trzeba ich smażyć, tylko ugotować
Niedzielny kucharzwersji drobiowej jest równie smaczny. 2 porcje 1 duży filet z kurczaka 2 plastry szynki wędzonej 2 grubsze plastry żółtego sera sól pieprz Do panierowania Mąka Jajko Bułka tarta Filet z kurczaka przekroić wzdłuż na połowę tak aby uzyskać dwa mniej więcej równe kawałki mięsa do rozbicia na kotlety. Każdy kawałek mięsa przykryć folią spożywczą i rozbić na kotlety(...)Przyprawić solą i pieprzem. Na środku każdego kotleta położyć po plastrze szynki i żółtego sera, złożyć na połowę, lekko docisnąć. Tak przygotowane kotlety panierować dokładnie w mące, jajku i bułce tartej. Ważne aby brzegi były dobrze pokryte panierką - ser nie wypłynie podczas smażenia. Smażyć na średnio rozgrzanym tłuszczu po około 5 minut z każdej strony. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik
Andzia Pichciwersji smażonej , gdyż mężowi zachciało się kotletów. Podaję porcję dla 2 osób. Składniki: - 250 g boczniaków - ok.200 ml mleka - 2 jajka - 1 łyżka kwaśnej śmietany - mąka i bułka tarta do panierowania - sól, pieprz, czosnek suszony, papryka słodka, koperek suszony do smaku - olej do smażenia Grzyby na poczatek wymyłam a następnie zalałam mlekiem i zostawiłam na pól godziny(...)czasie osuszyłam. Jajka rozkłóciłam ze śmietaną i przyprawami. Grzyby panierowałam najpierw w mące, następnie w jajku a na koniec w bułce tartej . Smażyłam na złoty kolor
Kuchnia Pełna Emocjibigos cygański z klopsikami: Pulpety w sosie z papryką i porem, składniki: na pulpeciki: 500 g mielonego mięsa, mała cebula i ząbek czosnku (drobno posiekane i podsmażone) kilka łyżek bułki tartej (ok. 1/4 szklanki), duże jajko, przyprawy do smaku: sól (ok 1/2 łyżeczki lub do smaku), pieprz, ok. łyżeczki słodkiej papryki i ulubionych suszonych ziół - sprawdzi się na przykład majeranek(...)papryką i porem, przygotowanie: Przygotować klopsiki: połączyć mięso z cebulą i czosnkiem oraz pozostałymi składnikami na klopsiki, krótko wyrobić. Zwilżonymi dłońmi formować małe klopsiki, każdy posypać dodatkową porcją bułki tartej (warto usmażyć jeden kotlecik na próbę, by sprawdzić, czy nie potrzeba doprawić mięsa). Smażyć do zarumienienia na niewielkiej ilości tłuszczu, odłożyć (pulpety powinny być wciąż surowe w środku). Na patelnię
Lekcje w kuchni