bułki - 33426 przepisów (strona:627/2229)

Zapiekanki meksykańskie 100

Zapiekanki meksykańskie Chrupiące i pikantne zapieksy, które można także po upieczeniu podzielić na mniejsze porcje i podać na przyjęciu jako pyszną przekąskę.     Składniki: Bagietki lub podłużne bułki Farsz: 350g mielonego mięsa wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka (lub po około 1/3 papryki czerwonej, żółtej i zielonej) 1-2 papryczki chilli 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej(...)gotujemy około 5 minuty. Danie odkładamy do wystudzenia *** *** Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach *** *** Starty ser dodajemy do przestudzonego farszu i całość dokładnie mieszamy *** *** Bagietki lub bułki przecinamy wzdłuż na pół *** *** Na bagietki nakładamy farsz *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200’C i pieczemy przez 5-10 minut, aż ser się roztopi. Po wyjęciu z piekarnika

Blog z Apetytem
Soczysta pieczeń drobiowa do chleba 120

Przygotowanie Cebule obieramy, kroimy w plastry i podsmażany na patelni z rozgrzaną łyżką oleju na złoty kolor. Mięso kroimy na kawałki, które zmieszczą się do maszynki do mielenia. Bułkę rwiemy na mniejsze kawałki i zalewamy mlekiem. Odstawiamy ją na kilka minut, aby nasiąknęła, następnie odciskamy z nadmiaru mleka. Mięso z kurczaka i indyka, cebulę i bułkę mielimy w maszynce

e-PrzepisyKulinarne
Krokiety z mięsem i pieczarkami 162

cebule olej do smażenia sól, pieprz Naleśniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki wody lekko gazowanej 1 szklanka mleka 2 jajka 2 łyżki oleju sól Panierka: jajko mleko bułka tarta olej do smażenia krokietów Sposób wykonania: Mięso wrzucamy do gorącego bulionu i gotujemy przez około 1,5 godziny.  Ugotowane mięso wyjmujemy, studzimy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy(...)wysokim naczyniu. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Na każdy usmażony naleśnik nakładamy farsz, zaginamy brzegi formując krokiety. Każdego z osobna namaczamy w roztrzepanym jajku a następnie panierujemy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy na nim krokiety z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy gorące jako danie główne lub jak dodatek do czerwonego barszczu

Qchnia po prostu
Klopsiki w sosie własnym / Meatballs in Gravy 114

również mój pyszny gulasz cygański z klopsikami : Klopsiki w sosie własnym, składniki: na pulpeciki: 500 g mielonego mięsa, mała cebula i ząbek czosnku (drobno posiekane i podsmażone) kilka łyżek bułki tartej (ok. 1/4 szklanki), duże jajko, przyprawy do smaku: sól (ok 1/2 łyżeczki lub do smaku), pieprz, ok. łyżeczki słodkiej papryki i majeranku (lub innych ulubionych suszonych ziół(...)Klopsiki w sosie własnym, przygotowanie: Przygotować klopsiki: połączyć mięso z cebulą i czosnkiem oraz pozostałymi składnikami na klopsiki, krótko wyrobić. Zwilżonymi dłońmi formować małe klopsiki, każdy posypać dodatkową porcją bułki tartej (warto usmażyć jeden kotlecik na próbę, by sprawdzić, czy nie potrzeba doprawić mięsa). Smażyć do zarumienienia na niewielkiej ilości tłuszczu, odłożyć (pulpety powinny być wciąż surowe w środku

Lekcje w kuchni
Tort z białej czekolady z kremem różanym 108

czekoladowy : 180 g miękkiego masła, 9 jajek (jajka przed rozbiciem sparzyć), 300 g cukru, 180 g czekolady (deserowej lub gorzkiej), 180 g mąki pszennej (u mnie tortowa), masło i bułka tarta do wysypania formy, krem : 500 g serka mascarpone, 500 ml śmietany kremówki 30%, 12 g żelatyny, 100 g konfitury z róży, do nasączenia : 150 ml naparu z herbaty(...)delikatnie wymieszać. Następnie dodać do niej białka i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy (24 – 26 cm, jeżeli weźmiemy mniejszą tortownicę biszkopt będzie wyższy) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 - 50 minut. Po upieczeniu zdjąć rant tortownicy i wyjąć biszkopt. Odstawić do ostudzenia, najlepiej na 12 godzin. Krem : serek

królestwo garów
Najbardziej popularne przepisy w 2020 roku 113

pieczone Najbardziej popularne przepisy wegetariańskie w 2020 roku Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Gofry orzechowe bez mąki pszennej Pieczone placki z cukinii Keto kokosanki maślano-kokosowe Keto bułki z babki jajowatej Trufle kokosowe z mascarpone Chaczapuri adżarskie Keto fudge czekoladowo-orzechowy Frittata ze szpinakiem i fetą Keto naleśniki na mascarpone bez mąki Najbardziej popularne keto przepisy(...)roku Gofry orzechowe bez mąki pszennej Pieczone placki z cukinii Keto kokosanki maślano-kokosowe Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Keto bułki z babki jajowatej Trufle kokosowe z mascarpone Keto fudge czekoladowo-orzechowy Chałwa domowa bez cukru Frittata ze szpinakiem i fetą Keto naleśniki na mascarpone bez mąki Artykuł Najbardziej popularne przepisy w 2020 roku pochodzi z serwisu WegePrzepis

WegePrzepis
szybkowar-pasztet drobiowy pieczony... 140

sztuki, kucharek 2 łyżki przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, papryka ostra 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, majeranek 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, kasza manna 1 szklanka, tarta bułka 3/4 szklanki, jajka 10 sztuk "M" Kurę rosołową, kurczaka oczyścić, opłukać, podzielić na części, włożyć do szybkowara, wlać wodę, dodać ziele angielskie, liście laurowe, kucharka, włoszczyznę, po zasyczeniu pary w szybkowarze(...)dodać włoszczyznę, wlać 6-8 szklanek rosołu i pałką blendera miksować wszystko. Do masy wbić żółtka, dodać przyprawę do kurczaka, pieprz mielony, majeranek, paprykę ostrą, wsypać kaszę manną, tartą bułkę i mikserem połączyć dobrze składniki, jeśli masa jest zbyt gęsta to dolać trochę rosołu. Białka ubić z odrobiną soli na sztywną pianę, dodać do masy i dużą łyżką delikatnie połączyć

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z makiem. Seromakowiec 139

suchy mielony 400 g 1 ½ szklanki gorącego mleka 2 jajka 1 szklanka – cukier puder 1 szklanka 1 op. cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki kaszy manny lub bułki tartej kilka kropel – aromat migdałowy 150 g – bakalie (siekane orzechy włoskie, siekane migdały, rodzynki namoczone w gorącej wodzie) 2 łyżki – kandyzowana skórka pomarańczowa Mak mielony zalewamy gorącym mlekiem(...)pozostawiamy go na około 15 minut. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mak, aromat, bakalie i kaszę lub bułkę tartą. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą makową.Dalej robimy jak w przepisie. The post Sernik z makiem. Seromakowiec appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
30.12 – MUFFINY FERRERO ROCHER – BABECZKI CZEKOLADOWE Z KREMEM CZEKOLADOWY – NA SŁODKO ZE SWEET DECOR 114

kakao oraz jajka – roztrzepujemy. Wlewamy odrobinę pasty waniliowej, mieszamy. Łączymy z suchymi składnikami dodając naprzemiennie śmietanę – ma wyjść gęsta, budyniowa masa. Napełniamy wysmarowane masłem i delikatnie obsypane bułką tartą foremki. Pieczemy do suchego patyczka – ok.20-25 minut w 170C. KREM: Wciskamy do wysmarowanych o obsypanych bułką tartą foremek. Pieczemy ok. 20 minut do suchego patyczka. Czekoladę mleczną rozpuszczamy

Ostra na Słodko
Ryba po grecku 100

oryginalnej potrawy dodaje się słodką paprykę.           Składniki:     300 g polędwicy z dorsza 4 łyżki mąki 2 jajka 5 łyżek bułki tartej olej do smażenia 2 marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 cebula 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 szklanka wody  1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz(...)Przygotowanie:     Kawałki ryby osuszamy, oprószamy solą oraz pieprzem. Obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony. Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę siekamy. Wszystko dusimy pod przykryciem z wodą i koncentratem pomidorowym. Dodajemy też liście laurowe i ziele angielskie. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.   Do naczynia żaroodpornego przekładamy

R'n'G Kitchen
Piernik na karmelu 110

szklanka śmietany (30%) 2 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka mąki żytniej, 1 łyżka masła, 1 łyżka octu, 3 łyżeczki zmielonych przypraw korzennych, 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej, masło i bułka tarta do formy, Karmel : cukier wsypać do suchego garnka, postawić na niedużym ogniu i podgrzewać, aż cukier się rozpuści i zabarwi na kolor bursztynowy. Wlać gorącą wodę gotować mieszając(...)śmietaną. Mieszaninę wlać do miski z mąką. Dodać karmel oraz pozostałe składniki ciasta. Wymieszać na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do formy (keksówka 25 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę

królestwo garów
Bułki z pieczarkami 117

Bułki na drożdżach z pieczarkami, cebulą to pyszna przekąska, a zrobiona w mniejszych wersjach podana do barszczu idealnie go uzupełni. Składniki: 300 g mąki + do podsypania, 150 ml mleka, 8 g suszonych drożdży, łyżeczka soli, łyżka oleju, jajko, 250 g pieczarek, mała cebula, sól, pieprz, majeranek, łyżka masła dodatkowo: jajko + czarnuszka Przygotowanie: Mleko podgrzewamy - musi być ciepłe, ale nie gorące(...)Składamy na pół, zawijamy i formujemy kulkę. Odkładamy na 10-15 minut. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy czarnuszką. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 25-30 minut, aż bułki będą ładnie zarumienione

Lena Gotuje
Kanapka z pulled pork, coleslawem i ogórkiem kiszonym 82

idzie. Bardzo opornie. Jednak wolę zdjęcia w naturalnym świetle, inna sprawa, że nie potrafię robić zdjęć w sztucznym – pewnie to kwestia wprawy. Zobaczymy. Składniki: 2 ulubione bułki 1 szklanka szarpanej wieprzowiny 3/4 szklanki surówki coleslaw 1 ogórek kiszony ketchup Bułki podpiekamy chwilę w piekarniku, faszerujemy je (podgrzanym) mięsem i surówką, dodajemy parę plasterków ogórka i ketchup. Z proporcjami

Kardamonovy
Szwedzkie klopsiki 83

porzeczkowym, jeżynowym albo żurawiną. Mmmmega pycha. Składniki: garść świeżych poszatkowanych ziół (koperek, natka, szczypiorek) 300 g mielonej wołowiny 300 g mielonej wieprzowiny 1 jajko 100 ml mleka 75 g bułki tartej 100 ml śmietany 30% 150 ml wody sok z połowy cytryny 2 łyżki dżemu porzeczkowego 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 4-5 porcji(...)Mięso, zioła, jajko, mleko, bułkę tartą i ziele angielskie dokładnie mieszamy w misce. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie, formujemy z mięsa niewielkiej wielkości klopsiki i obsmażamy na małym ogniu do zrumienienia (około 10-15 minut). Klopsiki przekładamy na talerz, z patelni pozbywamy się tłuszczu ze smażenia, wlewamy na nią sok z cytryny

Kardamonovy