bułki - 33426 przepisów (strona:628/2229)

Szarpana wołowina (pulled beef) 84

garnka i gotujemy, aż się zredukuje i zagęści. Ja go jeszcze przetarłam przez sito (można go także potraktować blenderem albo nic nie robić). Mięso łączymy z sosem. Podajemy z bułkami, w bułkach, w tortillach, jak chcecie. Artykuł Szarpana wołowina (pulled beef) pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Pikantny pasztet z marchewki i soczewicy 80

łyżeczki mielonej chili 1 łyżeczka ziaren kolendry 1 łyżeczka ziaren kuminu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 4 łyżki masła orzechowego 2 łyżki siemienia lnianego bułka tarta do posypania sól Soczewicę płuczemy i gotujemy w dwóch szklankach wody z liśćmi laurowymi. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut, do całkowitego odparowania wody. Marchewki obieramy i ścieramy(...)miksujemy w blenderze razem z  płatkami owsianymi, siemieniem lnianym i masłem orzechowym. Masę mieszamy i dodajemy do niej duszoną marchewkę, doprawiamy solą, dokładnie mieszamy. Keksówkę smarujemy olejem, posypujemy bułką tartą, masę przekładamy do foremki i pieczemy 45 minut w 160 stopniach z termoobiegiem. Po upieczeniu pasztet od razu wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Nie zostawiajcie

Kardamonovy
Kotlety ziemniaczane z białym serem 140

ziemniaczane z białym serem. Niektórzy mówią, że są smaczne. Składniki: 6 średnich ziemniaków 200 g białego sera 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki bułka tarta do obtoczenia sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 10 kotletów) Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości, przecedzamy i tłuczemy. Ziemniaki studzimy. Następnie dodajemy do nich ser, jajko, mąkę(...)natkę, wszystko mieszamy widelcem. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy kotlety, obsypujemy je bułką i smażymy z obu stron do zrumienienia. Artykuł Kotlety ziemniaczane z białym serem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami 85

kawałki i wrzucamy do naczynia żaroodpornego, lekko skrapiamy olejem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Naczynie przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Studzimy. Bułki zalewamy bulionem. Mięso z kurczaka, łopatkę i warzywa mielimy w maszynce (ja zrobiłam to raz, Wy możecie to zrobić dwukrotnie), wrzucamy do miski. Dodajemy do tego przyprawy, namoczone bułki razem

Kardamonovy
Krem z pora z grzankami i serem pleśniowym 74

trochę sera pleśniowego i sięmię lniane, które zawsze mam w domu w ilościach zadowalających.  Jeżeli chodzi o pieczywo do grzanek, wybierzcie jakiekolwiek ulubione. Ja akurat w domu miałam bułkę z sezamem, więc postanowiłam ją do tego kremu dorzucić. Składniki: 1,2 l bulionu (ja użyłam warzywnego) 2 duże pory (tylko jasna część) 3 ziemniaki 1 ząbek czosnku(...)wlewamy z powrotem go garnka, doprawiamy solą i pieprzem, zagotowujemy. Zupę przelewamy do misek, dodajemy pokrojony w kostkę ser, siemię lniane i grzanki. Ja do zupy dodałam po prostu bułki opieczone w tosterze. Wy możecie zrobić klasyczne grzanki, jak macie ochotę. Artykuł Krem z pora z grzankami i serem pleśniowym pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Krokiety z mięsem 100

łopatki wieprzowej 1 duża marchewka 1 duży korzeń pietruszki 2 cebule 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego sól pieprz olej rzepakowy do panierowania: 2 jajka + bułka tarta (przepis na 12 krokietów) Mleko, wodę, mąkę, 1 łyżkę oleju i szczyptę soli wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę, odstawiamy na 30 minut (w międzyczasie można ugotować mięso), można oczywiście(...)robię). Doprawiamy to porządnie solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy. Na naleśniki nakładamy farsz z mięsa i formujemy krokiety. Jajka roztrzepujemy widelcem, maczamy w nim krokiety i panierujemy w bułce. Smażymy na złoty kolor, na wolnym ogniu, ze wszystkich stron (na dość sporej ilości oleju). Artykuł Krokiety z mięsem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Panierowane bakłażany z mozzarellą 92

nabierajcie się :D. Pyszne. I pamiętajcie żeby plastry bakłażana były bardzo cienkie, wtedy „kotlety” smakują tak jak trzeba. Składniki: 2 średnie bakłażany 3 kulki mozzarelli 3 jajka bułka tarta sól pieprz olej Bakłażany kroimy na 0,5 cm plastry (jeżeli chcecie się pozbyć z nich goryczy, posólcie je i odstawcie na 10 minut, potem ściągnijcie ręcznikiem papierowym(...)wytrącił – ja tego nie robię). Mozzarelle kroimy w plasterki. Na plaster bakłażana nakładamy plastry mozzarelli, porządnie solimy, pieprzymy, na to nakładamy drugi plaster. Panierujemy w rozmąconych jajkach i bułce tartej, z obu stron. Smażymy na średnim ogniu do zrumienienia. Artykuł Panierowane bakłażany z mozzarellą pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Kotlety z soczewicy z cukinią i marchewką 74

Dorośnie, poczekam. Tytułowe kotlety jedliśmy z sałatką z kiszonych ogórków . Składniki: 1 szklanka suchej czerwonej soczewicy 1 marchewka 1 cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko pół szklanki bułki tartej 2 łyżki mielonego siemienia lnianego (opcjonalnie) ćwierć łyżeczki mielonego kuminu pół łyżeczki mielonej kolendry pół łyżeczki wędzonej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 15 kotletów) Soczewicę przepłukujemy(...)cukinię dokładnie odciskamy z nadmiaru wody, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich usmażone warzywa i resztę składników. Jeżeli masa za bardzo klei się do rąk, można dodać więcej bułki tartej. Z masy formujemy kotlety i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor. Artykuł Kotlety z soczewicy z cukinią i marchewką pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Coleslaw z sosem farmerskim 82

się, gdyby w USA coleslaw był w standardzie łączony z sosem farmerskim. Jeżeli planujecie w najbliższym czasie jakiś mięsny obiad, ta surówka sprawdzi się świetnie. My ją jedliśmy z bułkami z pulled pork . Zresztą jak sobie tak pomyślę, coleslaw pasuje praktycznie do każdego rodzaju wytrawnego obiadu, nie mówiąc już o bułkach, kanapkach czy tortillach. Składniki: 1 mała główka białej kapusty

Kardamonovy
Pieczeń z mielonej szynki wieprzowej z warzywami (na Święta lub na kanapki) 115

obiadu - na świeżo, ale także na zimno jako zamiennik wędliny.  1kg mięsa mielonego 3 marchewki 1 pietruszka 1/2 dużego selera 1 pęczek zielonej pietruszki 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę przyprawy: sól, pieprz, gyros, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra 1. Marchew, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Zieloną(...)pietruszkę siekamy. 2. Starte warzywa łączymy z mięsem mielonym, czosnkiem i przyprawami. Dodajemy jajko i bułkę tartą. Mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do aluminiowej foremki jednorazowej (wysmarowanej olejem). 3. Pieczemy w temperaturze 170 stopni, przez około 1 godzinę 20 minut

Szefowa kuchni
Kotlety mielone z pieczarkami 131

jajko ·       15 dag sera żółtego ·       2 łyżki mąki pszennej ·       Bułka tarta do panierki ·       Olej do smażenia ·       Sól ·       Pieprz ·       1 łyżka przyprawy Gyros Sposób przygotowania(...)doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Z mięsa robimy okrągłe kotlety, w środku otwór, w który umieszczamy po łyżce pieczarkowego farszu. 4.    Każdy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. 5.    Kotlety gotowe. 6.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Pasztet z żurawiną 101

Niewiele myśląc, kupiłam dodatkowo karkówkę. I żurawinę. Resztę składników miałam. Pasztet zrobiłam na podstawie mojego podstawowego przepisu, z niewielkimi zmianami. Normalnie dodaję do niego kajzerki, dziś uzupełniłam go o bułkę tartą. Reszta składników w sumie bez zmian. Finalnie wszystko się udało. Pasztet wyszedł trochę wilgotny, ale mi to zupełnie nie przeszkadza. Nie lubię takich zbitych, suchych mięsiw. Żurawina dodała słodyczy(...)stopniach. Mięso z kurczaka, karczek (bez liści laurowych i ziela) i warzywa mielimy w maszynce (lub w rozdrabniarce), wrzucamy do miski. Dodajemy do tego żurawinę, przyprawy, jajka, bułkę tartą i rosół. Wszystko tak długo wyrabiamy, aż mięso wchłonie większość płynu, mięso powinno być raczej zwarte (ale nie za bardzo). Formę do pieczenia smarujemy olejem, można dodatkowo wyłożyć ją papierem

Kardamonovy
Mini Pierożki do Barszczu Zamiast Uszek 95

ciasto 2 szklanki mąki pszennej 170 ml gorącej wody ½ łyżeczki soli 1 łyżka oleju Składniki na farsz 80 g dowolnych suszonych grzybów 1 cebula 1 żółtko 1 łyżka bułki tartej 3 łyżki oleju przyprawy: pieprz i sól (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie ciasta: Mąkę pszenną przesiewamy przez sito do miski. Dodajemy sól i olej. Stopniowo dolewamy wrzącą wodę, początkowo mieszamy delikatnie(...)maszynce, używając sitka o małych oczkach. Cebulę szatkujemy i smażymy na oleju. Gdy się zeszkli, dodajemy zmielone grzyby i przyprawy. Farsz pozostawimy do wystudzenia. Dodajemy żółtko surowego jajka i bułkę tartą. Gotowy farsz dokładnie mieszamy. Z podanej porcji wychodzi około 100 sztuk uszek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Mini Pierożki do Barszczu Zamiast Uszek pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Krokiety z pieczarkami 99

słoika , 1 – 2 cebule (około 150 g), 150 ml śmietany (u mnie 30%), 30 g mąki pszennej, sól, pieprz, do panierowania : 1 – 2 jajka, 60 – 80 g bułki tartej, masło klarowane lub olej rzepakowy do smażenia, Naleśniki : do miski wsypać mąkę, wbić jajka, wlać około 500 ml mleka, szczyptę soli, następnie roztopione masło i wszystko wymieszać mikserem. Gdy ciasto będzie(...)Odstawić do ostudzenia. Można dodać 3 – 4 łyżki posiekanej natki pietruszki. Na naleśniku układać trochę farszu,   zwijać. Panierka: jajka rozbełtać. Maczać naleśniki w jajkach, a następnie obtaczać w bułce tartej. Naleśniki podsmażyć na maśle klarowanym, a następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. talerz

królestwo garów
Sznycel schabowy po myśliwsku 125

posmakuje Tobie i Twojej rodzinie poleć go innym, za co z góry dziękujemy! Sznycel schabowy po myśliwsku Składniki: Kotlety: schab bez kości: 5 kotletów jajko: 2 szt. mąka pszenna bułka tarta sól i pieprz do smaku masło klarowane do smażenia ( ew. smalec) Sos: pieczarki: 300 g boczek wędzony: 100 -150 g cebula: 1 szt. koncentrat pomidorowy: 1 łyżka śmietana kremówka(...)płaty, z obu stron oprószamy pieprzem. Do głębokiego talerza wybijamy jajka, dodajemy sól i mieszamy aż powstanie jednolita konsystencja. Każdy kotlet panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i bułce tartej, dokładnie dociskając panierkę do mięsa. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, smażymy kotlety partiami. Po każdym smażeniu należy zmienić tłuszcz na świeży. Usmażone kotlety przekładamy na ręcznik papierowy aby osuszyć

Kuchnia Na Wypasie