mamy pomysłu na kolację, w sezonie gdy króluje cukinia, można przygotować taki przepis. Miałam w lodówce mała cukinię i brak pomysłu od kilku dni. Cukinię panierowałam w mleku i bułce tartej, bo akurat mleko miałam pod ręką. Jak wybrać smaczną cukinię? Koniecznie musi być niedużych rozmiarów, skóra ma być błyszcząca, pozbawiona plamek. Im mniejsza tym smaczniejsza, bo zawiera mniej pestek(...)miąższ jej słodszy. Kotlety z cukinii / 1 porcja Składniki: 1 mała cukinia 4 łyżki mleka 6 łyżek bułki tartej sól do smaku olej rzepakowy Przygotowanie: Cukinię myjemy. Osuszamy. Odcinamy oba końce. Kriomy na grubsze plastry. Panierujemy w mleku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym, z każdej strony, aż będą złotobrązowe. Podajemy z ulubionym sosem
Moja smaczna kuchniakilku bardzo prostych składników, w tym pomidorów na które mamy właśnie sezon. Dzięki użyciu keto pieczywa wcale nie trzeba z niej rezygnować serwując jej zamiennik LCHF Składniki: keto bułka zwykła lub bez laktozy pomidory mozzarella oliwa z oliwek czosnek świeży zioła prowansalskie suszone kilka listków świeżej bazylii sól himalajska pieprz Pokroić bułki na kromki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem(...)momentu rozpuszczenia sera ale nie za długo żeby ser nie zrobił się brązowy. Podawać zaraz po przygotowaniu z dodatkiem listków świeżej bazylii. Smacznego! — BTW w zależności od użytej bułki oraz ilości dodatków
Ola la LCHFsumie bardzo proste, bardzo pyszne burgery <3 Dodatki robią swoje. A sos <3 OMG a sos !!! ! Folwark <3 Składniki 2 bułki 400 g kaszanki 1 łyżka majeranku 1 przeciśnięty przez praskę czosnek 1 czerwona cebula sos remulada duńska musztarda ser pleśniowy 1 pomidor sałata masłowa sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false(...)MicrosoftInternetExplorer4 Farsz z kaszanki wyrabiamy z ulubionymi dodatkami (u nas majeranek, sól i pieprz). Formujemy kotlety i grillujemy razem z czerwoną cebulą. Bułki lekko podpiekamy, smarujemy górę i spód sosem remulada. Na spód bułki układamy liść sałaty, kotlet, ser, pomidor i kleksem musztardy. Przykrywamy wierzchem bułki ;) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
R'n'G Kitchencałej rodziny. Warto podać z młodymi ziemniaczkami i sosem pomidorowym. 1 duża główka młodej kapusty 1 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki 2 jajka 1 duża cebula 1 czerstwa bułka kajzerka mleko do namoczenia bułki 4 ząbki czosnku 1 szklanka przecieru pomidorowego sól pieprz czarny świeżo mielony Mięso najlepiej zmielić samemu na drobnym sitku. Bułkę namoczyć w mleku, a kiedy(...)zmięknie lekko odcisnąć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni. Dodać do mięsa razem z bułką, rozgniecionym czosnkiem i jajkami. Przecieru pomidorowego odlać 1/3 szklanki, a resztę wlać do mięsa. Wyrobić wszystko jak na kotlety mielone. Z kapusty wyciąć głąb. W dużym garnku zagotować wodę i włożyć kapustę. Po paru minutach odkładać liście, które zmiękną. Formę do pieczenia
https:KKuchniaMniamjedna z najpopularniejszych i najbardziej lubianych kanapek z McDonald's - Big Mac jest niemal wizytówką McDonald'sa. Charakteryzuje go duża, składająca się z 3 części bułka, podwójna porcja mięsa wołowego, plasterek sera cheddar oraz warzywa takie jak: ogórek konserwowy, sałata oraz cebula. Jego wyjątkowego i charakterystycznego smaku nadaje również " Sos Big Mac ", który znajdziemy we wnętrzu hamburgera. Uwielbianego(...)formujemy dość duże kuleczki. Następnie przekładamy je na papier do pieczenia (bułeczek nie spłaszczamy, ponieważ muszą być dość wysokie, aby po upieczeniu można je było przekroić na 3 części). Bułki pozostawiamy pod przykryciem na kolejne 30 minut. Bułeczki tuż przed pieczeniem smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni przez ok. 10 minut. Burgery: Cebulę bardzo
Słodka Stronasuchej kaszy jaglanej 0,5 szklanki (100 g) ziaren słonecznika 0,5 szklanki (70 g) sezamu 1 duża (ok. 120 g) cebula czerwona 0,5 szklanki (60 g) bułki tartej 0,25 szklanki (50 g) oleju rzepakowego 4 łyżki (ok. 40 g) mąki 2 łyżki sosu sojowego pęczek natki pietruszki 0,5 średniej papryczki chilli 1 łyżeczka imbiru sól pieprz(...)Dodatkowo: 8 bułek kilka garści rukoli duży pomidor ogórek czerwona cebula musztarda Dijon ketchup Przygotowanie: 1) Ziarna słonecznika oraz sezam lekko podprażyć na suchej patelni. 2) Kaszę jaglaną ugotować wg instrukcji na opakowaniu. 3) Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W sumie powinno wyjść około 2 szklanek startych warzyw. 4) Cebulę pokroić w drobną
Fitsweet.metego orzeźwiający domowej roboty sos Remoulade na chrupiące bułeczki, chrupiąca czerwona papryka, korniszonki i obiad na dziś gotowy. Szybko, tanio i przepysznie. Palce lizać. SKŁADNIKI na 2 burgery: 2 bułki (u mnie duże kajzerki) 1 duży panierowany filet rybny - mrożony (lub 2 małe) 4 plastry czerwonej papryki 2 podłużne plastry korniszonów natka pietruszki 4 łyżki sosu Remoulade z korniszonami - przepis(...)tutaj Wykonanie: Filety rybne można usmażyć na chrupiąco bez rozmrażania w głębokim tłuszczu lub odmrożone na patelni. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku i podzielić na pół. Bułki rozkroić i posmarować schłodzonym sosem Remoulade z obu stron. Po ok. 1 łyżki na połówkę. Ułożyć na dolnej połówce bułki natkę pietruszki, następnie połowę chrupiącego fileta rybnego, na rybę ułożyć plasterki papryki
Sztuka gotowania w/g SamirySkładniki: 4 bułki do hamburgerów 280 g sera halloumi; 10 średnich pieczarek; 1 duża, czerwona cebula; Małe opakowanie mieszanki sałat (50 g, u mnie Fit & Easy ) 6 łyżek kaszy manny; 1 jajo; 6 łyżek oleju; Sól; Pieprz. Sos do burgerów: 1/2 łyżeczki mielonego imbiru; 4 łyżki miodu (u mnie lipowy); 3 łyżki cukru trzcinowego; 4 łyżki jasnego sosu(...)gotować przez około 10 minut, bardzo często mieszając, aż sos znacznie zredukuje swoją objętość i lekko się zagęści. Odstawić do wystudzenia (sos podczas stygnięcia staje się coraz bardziej gęsty). Bułki przekroić na pół. Ułożyć na blasze od piekarnika, przeciętą częścią do góry i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, półka 2 od góry) i podpiekać
Gospodyni MiejskaBułki na dzikich drożdżach są proste w wykonaniu tylko potrzebują czasu na "dojrzewanie". Najpierw trzeba zrobić wodę zakwasową a potem zakwas na jej bazie i dopiero upiec bułki. Czasu tydzień ale warto się pobawić aby potem schrupać bułkę z mięciutkim i sprężystym wnętrzem i chrupiącą skórką. Zapraszam do zabawy. Bułki na dzikich drożdżach z wody mandarynkowo - kminowej. ROZWIŃ
Moje Małe Czarowaniejako pełny obiad z mięsem. 1 kapusta młoda mała 3 łyżki koperku 50g masła pieprz ziołowy PULPECIKI: 300 g mięsa mielonego wieprzowo-drobiowego 1 mała cebulka 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki sól pieprz czarny sól pieprz czarny Czerstwą bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulkę drobno posiekać i zeszklić na patelni. Do mięsa dodać bułkę, cebulę
https:KKuchniaMniamprzepis sprawdza się w 100%. Rybka smakowała wyśmienicie. Danie w całości przygotowane przez męża. Uwielbiam jak gotuje:-) Składniki: - 450g filetów z sandacza - 2 cukinie - 3/4 szklanki bułki tartej (użyliśmy bezglutenowej) - ser długo dojrzewający (użyliśmy Grana Padano - lidl) - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - suszone zioła: tymianek, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy(...)około 4 łyżkami oliwy z oliwek i suszonymi ziołami. Filety nacieramy czosnkiem, posypujemy odrobiną tymianku. Bułkę tartą mieszamy z starkowanym na małych oczkach serem. Rybę z dwóch stron obtaczamy w bułce wymieszanej z serem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Cukinię myjemy i kroimy na cienkie paski grubości około 1,5 cm. Obtaczamy w bułce wymieszanej
Pan i Pani Smith w kuchnismak, który potem przechodzi w ostry, korzenny - przypominający pieprz. Ponadto odznaczają się charakterystycznym muszkatołowo-korzennym zapachem. Polecam! 400g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 sucha bułka namoczona w mleku 1 jajko przyprawa do mięsa mielonego majeranek sól, czarnuszka (do smaku) Dodatkowo: ser koryciński (polecam z wytwórni Państwa Agnieszki i Marcina Bielec ; dostępny jest również(...)czarnuszką) Ponadto: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę dokładnie odcisnąć z nadmiaru mleka. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić i doprawić do smaku. Uformować kotlety - każdego nadziewając kawałkiem sera. (Porcję mięsa rozpłaszczyć dłonią, położyć ser i odpowiednio uformować.) Każdego kotleta obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju - z obu stron
Di gotujeViolaPassion Bardzo szybki , i łatwy sposób na przekąskę . Składniki: 1 osoba Garść szparagów Garść fasolki szparagowej 3 łyżki masła 6 łyżek bułki tartej sól 1 jajko ViolaPassion Sposób : Szparagi i fasolkę myjemy,ucinamy dolna część (białą) szparagów. W rondelku doprowadzamy wodę do wrzenia ,solimy. Wkładamy warzywa ostrożnie i gotujemy 5 minut. Zlewamy Wodę i odcedzamy. Następnie rozpuszczamy w rondelku masło(...)dodajemy bułkę tartą mieszamy i gdy bułka zacznie brązowieć dodajemy warzywa i mieszamy wszystko razem by połączyć bułkę ze szparagami i fasolką W między czasie gotujemy jajo w koszulce. Sposób jest bardzo prosty nie dodajemy octu!!! Doprowadzamy Wodę do wrzenia , i delikatnie wbijamy jajko w jedno miejsce . Dziwny sposób? Naprawdę łatwy a nie dziwny a jajko zawsze wychodzi
Viola cooks with passionburaczkami niż schabowy. Do tego ziemniaczki, najlepiej z koperkiem i mamy pyszny obiad! Do kotletów mielonych można dodać również ulubione warzywa jak cukinia, brokuły, kukurydza itp. Zamiast bułki tartej na panierkę można wykorzystać np. płatki owsiane, a kotlety, aby były bardziej fit, upiec w piekarniku. Ja jednak preferuję ich podstawową wersję i taką właśnie dzisiaj Wam przedstawię. Kotlety mielone(...)Składniki: 400 g mielonego mięsa wieprzowego 1/4 cebuli 1 jajko 2 łyzki bułki tartej+ do panierowania sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Mięso przekładamy do miski. Wbijamy jajko. Dodajemy bułkę tartą. Cebulę obieramy i siekamy. Dodajemy do mięsa. Całość doprawiamy do smaku. Masę starannie wyrabiamy. Z mięsa formujemy kotlety, które panierujemy w bułce tartej. Kotlety mielone smażymy
Moja smaczna kuchnia